Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 57 гостей на сайті
07
груд.
2015
Пріоритет молитви Друк e-mail
Роздуми
1330287690_molitva_novyy-razmerЗавжди є тривога, на кожній проповіді, конференції, коли є можливість говорити. Перед самим початком усвідомлюю свій повний крах, невдачу. Цілу вічність люди будуть пізнавати Творця, а я людина, земля і порох, хочу щось розповісти про Бога протягом15 -  20 хвилин. Це не можливо, але Бог дає сміливість і силу проповідувати.
Сьогоднішня тема – молитва.
«І сталось, як молився Він у місці одному, і коли перестав, озвався до Нього один із Його учнів: Господи, навчи нас молитися, як і Іван навчив своїх учнів»( Лк11.1). Учні перейшли країну з Ісусом, бачили Його чуда, життя, чули Його проповідь. Вони бачили як Ісус молився і просили навчити їх.  Апостоли, спостерігаючи за Ісусом помітили, наскільки близько Він спілкується з Богом, говорить з Ним. Вони відчули, що між чудесами Ісуса і його молитвою існує зв'язок, вони також усвідомили убогість свої молитов і відчули велике бажання молитись по справжньому. Ми теж можемо кликати цими словами: Господи, навчи нас молитися! Хіба це не проблема, що ми не вміємо молитися?
Свідченням цього є розчарування, тривога, страхи, відчай. Люди, які пізнали цінність молитви, відділяються з натовпу світлом, яке випромінює їхнє лице. Будь які обставини вони приймають з тріумфом переможців. Багато християн ще не зрозуміли значення спілкування з Богом в житті християнина. Молитва, це виражена потреба людини в лагідному і турботливому Батькові. Це плач дитини, що кличе по допомогу і впевнена у відповіді.
 
21
лист.
2015
Неділя двадцять п’ята. Не будь байдужим. Лк.10.25-37. Друк e-mail
Проповіді
"Один чоловік ішов з Єрусалиму до Єрихону, і попався розбійникам, що обдерли його, і завдали йому рани, та й утекли, покинувши ледве живого його».
Єрусалим – місто Божої присутності.  Знаходиться на висоті 750м.над рівнем моря. А  Єрихон – знаходиться нижче рівня води, на березі мертвого моря. Чоловік ішов з верху в низ - від місця Божої присутності. Дорога до пекла, завжди з нахилом, по ній легко іти. Але на цій дорозі чатує диявол – головний терорист у світі. Він обов’язково обкраде і знищить.  Коли життя котиться в низ – трагедія неминуча.
«Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув.  Так само й Левіт надійшов на те місце, поглянув, і теж проминув».
Байдужість – це стан душі, який заглушує любов. Хтось сказав, що байдужість є найвищою формою жорстокості.
І. Чому люди байдужі?
1. Бо поспішають.  "Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув". Храм і служба означали для нього більше, ніж страждання людини.
Джордж  Патрік, безбожник і цинік одного разу написав:  «Ознакою нашого часу є те, що ми маємо широкі магістралі, але вузькі погляди, у великих домах малі сімї, кращі зручності, але менше часу, в нас краща освіта, але менше розуму, кращу медицину, але гірше здоров'я, п’ємо надто багато, палим надто багато, витрачаємо безвідповідально, сміємось надто мало, їздимо надто швидко, гніваємося надто легко,
 
06
лист.
2015
Неділя двадцять третя. Не проганяй Ісуса. Лк.8.26 -39. Друк e-mail
Проповіді
Христос сказав «Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені і я заспокою вас». Сьогоднішній уривок розповідає, як Ісус сам прийшов до струдженого і обтяженого і заспокоїв його. Євангеліє від Луки восьма глава: «Вони припливли до землі Гадаринської, що навпроти Галілеї.  І, як на землю Він вийшов, перестрів Його один чоловік із міста, що довгі роки мав він демонів, не вдягався в одежу, і мешкав не в домі, а в гробах».
Цей нещасний  уникав суспільства і жив у могильних печерах. Люди його боялись, сам давно втратив надію. Та для Бога не має нічого неможливого, темна хмара на небі ще не означає відсутність сонця. Одне слово Господа змінює все. Вийди з похмурого гробу гріха. Люблячий друг не докорить тобі!
І. Як поступає Ісус?
1. Спасає. Слід зауважити сміливість, з якою діяв Ісус діяв. В біснуватого була дуже велика сила, що дозволяла йому рвати свої ланцюги і узи. Земляки  боялися його, а Ісус зустрів його спокійно і без страху. Коли Ісус запитав у біснуватого як його ім'я, той відповів "легіон" (Римський легіон складався з 6000 воїнів).
Приходячи в життя людини, Ісус Христос хоче очистити наше життя від усякої нечистоти,  видаляє з нього весь бруд, всі  темні вчинки, гріхи юності, гріхи, вчинені словом і ділом, в думках і уяві.
2. Довіряє. Після звільнення Господь доручає людині місію порятунку інших душ: «Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог!» Рятувати душі!  Для цього  Христос прийшов на землю. Він бачив ці загиблі душі, прив’язані до свиней - свого гріха.
 
31
жовт.
2015
Неділя двадцять друга. Драма на дві дії. Лк.16.19-31 Друк e-mail
Проповіді
0434734«Є мертві, в яких більше життя, ніж у живих. Але є  живі, які мертвіші  померлих» Ромен Роллан.
Сьогоднішня  притча розповідає про два стилі життя, дві можливі опори, і  два варіанти вічності, які чекають кожного з нас. Тому і нашу проповідь назвемо «Драма на дві дії». До речі, існує думка, що це зовсім не притча, а розповідь про двох реальних осіб. Отже, розглянемо ближче події і людей цієї Біблійної історії що розгортається перед нашими очима.
І. Дія перша – життя.
1.Ісус  показує  земне життя одного багатого чоловіка. Одягався в найкращий одяг з дорогих тканин.  Кожен день бенкетуючи  вживав вишукану їжу.
Тобто – одяг «від Вороніна», збалансоване харчування з найкращих продуктів, естрада і привід для свята  на кожен день…
2.А десь зовсім поряд проживав Лазар. Як  не дивно, але це єдине ім'я, згадане в події. Імені сусіда  не знаємо. Лазар латинська форма юдейського імені Єлеазар, що означає - "Бог - моя опора і допомога". Жебрак, покритий струпами і настільки слабкий, що не міг відігнати собак, які лизали його рани. Тобто – нижче рівня бідності, серйозні проблеми зі здоров’ям, відсутність власного житла. Така картина в цьому світі. Хіба ця картина і особи нам не знайомі ? Та промайнули роки і все швидко змінилося.
 
24
жовт.
2015
Неділя двадцять перша. Чотири види грунту. PDF e-mail
Проповіді
pro_siyachaЛк.8.5-15. В  притчі Ісус використав приклад, добре знайомий  для слухачів. Чотири види землі, чотири категорії людей. Їх об’єднує те, що в них сіялось Боже слово. Ніхто не був обділений. Слово однакове, воно найкраще - серця різні. Розглянемо пильно ці типи ґрунтів нашого з вами серця.
1. Дорога.
«Вийшов сіяч сіяти своє зерно. Коли сіяв його, одне впало при дорозі і було витоптане і птахи небесні видзьобали його».
Громадська земля в Палестині була розділена на довгі вузькі смуги; між смугами лежали доріжки, якими всі мали право користуватися. Падаючи на ці утрамбовані ділянки, насіння не мало можливості потрапити в землю, щоб рости.
Тверда земля край дороги – це люди, розум яких глухий до всього, і тому відмовляється визнати Слово Боже. Слухає, але не розуміє. Серце загрубіло від гріха. Істина їх не цікавить. Це ті, яким не потрібне покаяння, бо вони все знають. Так поступали фарисеї і книжники. Ісус зціляв, а вони  говорили - не можна в суботу,
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 10 з 50
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 4 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/plan-cul-avec-belle-salope-viggianello.html