Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 56 гостей на сайті
17
жовт.
2015
Не плач. Неділя двадцята. Друк e-mail
Проповіді
7-From-Grief1Згідно Вікіпедії, милосердя — це діяльне бажання допомогти кожному, хто має в тому потребу. Сьогодні Євангеліє розповідає про дію Божого милосердя в  дуже конкретному випадку життя.
Подія відбулася у передмісті Наїну.  В багатьох відношеннях це найвражаюча історія Нового Завіту. Місто Наїн розташоване недалеко від відомого Капернауму. До сьогодні, в десяти хвилинах пішої ходи  від Наїна, збереглося кладовище скельних могил.
Входячи у місто Ісус зустрічає похорон. На чолі похоронної процесії зазвичай йшов оркестр і хор професійних плакальників з цимбалами і флейтами. У строгому і простому реченні: "Він був єдиним сином у матері, а вона була вдова", звучить сум.
Ще раніше помер чоловік  цієї жінки, і тепер вона ховає свого сина. У брамІ міста її зустрічає Христос.  Лука описує співчуття Ісуса. Він зглянувся, тобто, був зворушений до глибини душі. У грецькій мові немає слова, яке б сильніше передало  співчуття.  Господь  звертається   до неї  словами: Не плач! .. Він не каже: "Утішся, твій син воскресне в останній день". Він не говорить їй про те, що їй випала особливо гірка доля, але  Господь не залишить її. Він каже "Не плач!" -  похоронна процесія зупиняється, і Христос Своїм  словом повертає до життя її останню надію.
 
10
жовт.
2015
Три ознаки любові. Неділя девятнадцята. Друк
Проповіді
ljubov-i-vik_1Сьогоднішній уривок – частина нагірної проповіді Ісуса Христа.  Слова Нагірної проповіді  зовсім не подібні на законифілософів чи мудреців. Тут кожне слово є викликом.  Це не спокійно сяючі зірки, а спалахи блискавок,які ламають  стереотипи. Вони здатні особливим чином вражати і змінювати серця людей.  Тема нашої проповіді- три ознаки любові.
 
І.Любити  - це робити добро
« І як бажаєте, щоб вам люди чинили, так само чиніть їм і ви».  Стародавні грецькі філософи і єврейські рабини навчали «Не роби іншому нічого, що сам ненавидиш. Ось весь закон, а все інше - тлумачення». Філон, великий юдей з Олександрії, сказав: «Чого сам не любиш, не завдай іншому». Грецький оратор Сократ вчив: «Що озлоблює тебе, того не чини іншим».
Христос вимагає більшого: «... якщо праведність ваша не буде рясніша праведності книжників і фарисеїв, то не ввійдете в Царство Небесне» (Мф. 5,20).
Справді, ніякий подвиг не може бути великим, якщо він не приносить користі іншим. Це видно з прикладу того, хто приніс талант цілим і був покараний за те, що не помножив його (Мф. 25, 14-30). Так і ти, брате,  якщо не приносиш ніякої користі іншим, то не робиш нічого важливого.
 
03
жовт.
2015
Яка користь? Неділя по воздвиженні. Друк
Нотатки
«Яка користь людині, якщо  здобуде весь світ, але душу свою занапастить?»Мр.8.36.  У роздумах проповіді звернімось до перших сторінок Біблії.  Книга Буття  глава сьома. Світ до потопу. Люди розмножилися, і забули про Бога. В них була думка: придбати, нажити, розбагатіти. Перші люди розводили худобу, будували будинки і навіть міста,  кожен з них хотів мати більше багатства.
А в цей час  Ной, за словом Бога, будував ковчег.  Сміялися над ним люди і продовжували багатіти, продовжували садити, будувати, продавати.
Минав час,  залишилося небагато - сім днів. Двері ковчегу були відкриті. Прилетіли птиці, прибігли звірі. Ніхто їх не гнав туди, німі тварини прийшли за велінням Бога. А жителі залишались глухими.  Ной зайшов у ковчег, Господь замкнув двері.  Відкрилося небо, полився дощ, страшний, довгий, якого ніколи не було. Ковчег піднявся над водами потопу,  нечестивий світ був похований у водній могилі. Стада великі,  міста забудовані, і гроші, які вони накопичили - всі багатства потопились. Усі загинули, а Божий голос звучить:  Яка користь? ..
 
25
вер.
2015
Хрест – зневага чи похвала? Друк e-mail
Проповіді
krest«І, нісши Свого хреста, Він вийшов на місце, Череповищем зване, по-гебрейському Голгофа.  Там Його розп'яли…»Ів.19.17.
Сьогоднішнє свято Воздвиження Чесного Хреста, знову пригадує людям, якою ціною куплено наше спасіння. Своєю смертю на хресті Ісус знищив владу гріха. Вчинений гріх приніс людям смерть, а Хрест, на якому помер Спаситель, відкрив людям вхід до неба і став перепрошенням Небесного Отця за вчинений гріх. В сьогоднішній проповіді, у світлі Божого Слова і науки Церкви пригадаємо собі дві речі: 1)сенс хреста для кожної людини  2)місце хреста в житті віруючих.
І. Отже, слово  про Хрест. Павло говорить: "Бо слово про хрест ... сила Божа" (1Кор.1: 18).  Перекладене  слово "сила" по-грецьки "Динаміс" є коренем слова "динаміт". Апостол каже, що "слово про хрест" є саме такою сило Божою -  діючою, відкритою. У Голгофському Хресті Бог зосередив усю Свою владу і силу для того, щоб врятувати помираючий  світ. Тому "слово про хрест" є силою Божою для всіх, хто приймає його. Господь говорив Своїм учням, що  коли буде піднесений  від землі, то силою хреста  приверне до Себе багатьох.
На Голгофі відбулося спокутування, заплачено викуп, і на підставі цього оголошена  амністія усім, хто вірить і кається за гріхи. Ісус Христос розбив віковічні окови пекла. Він  переміг владу смерті, цебто диявола, щоб відпустити змучених на свободу.
Всі ми - грішники. Всі ми порушили закон Божий. Всі ми гідні суду. Ми заслуговуємо пекла. Ось чому і прийшов Ісус Христос. Біблія вчить: «Бог є любов» (1Ів. 4: 8). Бог любить вас. Якби ви були єдиною людиною в усьому світі, Бог все одно любив би вас. Він полюбив вас настільки, що віддав Сина Свого на смерть на хресті заради вас.
 
19
вер.
2015
Неділя шістнадцята. Важливість одного таланту. Мт.25.14-30 Друк e-mail
Проповіді
3-1Притча розповідає  про Бога, що дає людям різні можливості. Хтось  отримує п'ять талантів, інший - два, а третій - один. Важливий не талант, а те, як людина його використовує.  Ісус пояснює, що не може бути віри без бажання нового, невідомого, і не має ніякої користі від того, хто живе тільки для себе. Розповідь навчає, що який би талант у нас не був, - маленький або великий, - ми маємо використовувати його для служіння Богу.  Притча про таланти багатогранна і у ній знаходимо  багато важливих думок.

По довгому ж часі вернувся пан тих рабів, та й від них зажадав обрахунку.  (Мт. 25,19). Отож, потрібно здати звіт. День звітності, може бути відкладений; пан довго відсутній, навіть саме ім'я Його слуги забули, а в існуванні сумніваються; може давно поросло травою місце, куди невірний раб закопав талант.  Це нічого не змінює.  Пан  прийде і забажає   звіту.
А в тім, про  звітність мало хто пам’ятає! Христос говорить: «Вернувся пан тих рабів, та й від них зажадав обрахунку». Ви помічаєте, як впевнено  Спаситель говорить про це? Господь запевняє, що правосуддя буде повне і остаточне.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 10 з 49
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 2 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/sexe-facile-saint-georges-sur-allier.html