Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 81 гостей на сайті
02
груд.
2011
Добрий самарянин- неділя двадцять пята Друк e-mail
Проповіді
s«Що робити, щоб вічне життя осягнути?»- запитав законовчитель Ісуса. Можливо хотів втягнути Його у дискусію, суперечки, оскаржити перед народом. Христос примушує лукавого законника самому відповісти на запитання. Книжник  дослівно повторив слова з Втрозаконня 5,5; і Лев.29,18 про любов до Бога і ближнього. А хто мій ближній?- Продовжував запитувати законник. Можливо це тільки євреї, або лише знавці закону. На це питання Ісус відповів чудовою притчею. Чоловік, який лежав край дороги для самарянина був людиною іншої нації, іншої віри і (принаймі в цей момент) нижчого соціального статусу. За всіма людськими ознаками – на краю дороги лежав зовсім «чужий».
 
16
лист.
2011
Малі спільноти - жива парафія Друк e-mail
Сучасна парафія, якою вона повинна бути? Люди, які приходять у храм не знаючи один одного і виходять з нього ніким не помічені, чи велика родина, що складається із багатьох живих спільнот? У традиційних, великих парафіях сучасна людина губиться, статус прихожанина її більше не задовольняє. Справді віруючий християнин, або навідь людина,котра шукає Бога прагне чогось більшого ніж данина традиції, чи зовнішні форми богопочитання. В той же час Церква може поділитися, запропонувати Божому люду духовну поживу із скарбів Святого Письма, святоотцівської спадщини, глибини літургійних текстів. У світі, серед сотень тисяч осіб, людина почувається самотньою,не захищеною, зайвою. Діти і молодь, люди різного віку і становища приходять до церкви шукаючи різного роду допомоги, підтримки, хочуть щоб їх почули, зрозуміли. Кожна людина є унікальною особистістю, із власним характером, поглядами, тільки їй притаманни талантами. З давна у Цекві існували різні братства, сестритства, товариства, апостольства де усі бажаючі  мали можливість для вдосконалювати свою молитву, розвивати духовне життя.   Добре відомі і поширені апостольство молитви, що особливо шанувало Серце Ісуса, марійські  та вівтарні дружини, засновуване отцями редемптористами братство Матері Божої неустанної помочі, товариство доброї смерті та інші.Відповідно до змін часу і нових пошуків Святий Дух, що завжи творить все нове, народжує  до життя і апостоляту нові спільноти.
 
22
лист.
2011
Неділя двадцять четверта Друк e-mail
Проповіді
d(Лк 8.41-56) Євангеліє нам розповідає про двох, здається різних людей. Начальник синагоги турбувася про здоровя своєї дочки, яка помирала. Жінка, що була хворою на кровотечу дванадцять років, витратила на лікарів увесь свій маєток, також бажала зцілення. В Яіра була проблема, горе, але також  віра,  він просив «зайти до нього в хату», потім хтось порадив не турбувати Учителя, бо дочка померла, в домі сміялися з Ісуса, що смерть назвав сном. Жінка - змучена  хворобою  сама шукала порятунку у Господа, намагалася зробити це тайно, але з великою вірою. Після зцілення визнала це перед усіма і отримала не тільки оздоровлення, але спасіння і мир.  «Віра спасла тебе; іди з миром!» (Лук.8:48) Жінку і Яіра об’єднує пошук порятунку в Христі. Вони досвідчили власне безсилля, ніхто не зміг їм допомогти. Тоді вони зробили найважливіший крок у житті- прийшли до Ісуса.
 
05
лист.
2011
Місіонерство Друк e-mail
Місія
333

Місіонерство  означає, що кожен, хто пізнав Бога, Його любов, став членом Христової Церкви, сповіщає Євангеліє людству. Сповіщати Євангеліє- це сповіщати добру новину про те,що Ісус Христос Своєю смертю на хресті  спас нас від пекла, дарує прощення гріхів і вічне життя. Джерелом покликання до місіонерства є любляче серце Бога, яке кличе кожного: «Прийдіть до мене всі струджені і обтяжені і я заспокою вас». Євангеліє повинне бути донесене до кожного, бо в Царстві Христа, як говорить Слово Боже будуть присутні спасенні грішники з усіх племен і народів світу. Християни, якщо вони пізнали Христову любов і милосердя, сповнилися сили Святого Духа, не можуть не бути свідками. Християнство процвітало і поширювалося у  часи, коли було вірне своєму покликанню до місії та євангелізації світу. Великі церкви Північної Африки, Азії основані апостолами і їх учнями стрімко зростали і були благословені Господом, коли горіли місійним запалом, розвивалися   проповідництво, євангелізація невіруючих.  Коли згасав вогонь ревності, віруючі ставали літеплими, поширювався кар’єризм, єресі і як наслідок- криза, занепад, підкорення,світильники погасли. 

 
23
жовт.
2011
Єдина потреба Бога Друк e-mail
Євангелізація
Поширення Божого Царства- це найцінніше, що Господь довірив своїй Церкві. Щ е зовсім недавно за Христову віру, вірність  Церкві людей садили у тюрми, розстрілювали, вивозили в Сибір. Люди приносили великі жертви, служили Літургію, проповідували, уділяли таїнства у катакомбах підпілля. Ще живуть поряд із нами священики, монахи, миряни, що готові були померти за свідчення віри. Сьогодні нас не саджають у тюрми, не обмежують свободи за те, що  говоримо про Бога. Метою минулого покоління було - віру зберегти, а наша мета- віру поширити. Це повинно стати нашим пріоритетом, головним завдання, з мрій і планів перетворитися в реальність життя. У справу поширення віри необхідно вкладати весь свій розум,час і кошти. Так як це було у первісній Церкві, де кожен віруючий проповідував Добру Новину постійно, завжди і на кожному місці. З ревністю, сміливо і в силі віри. Як християнин кожен із нас покликаний спасати людей на особистому рівні, для цього не потрібно особливої освіти чи коштів. Господь кличе, і без сумніву, що Його голос буде почутий міліонами, які для спасіння ближніх не пошкодують усього можливого. У Бога є велика потреба. Яка, спитаємо ми, хіба може Бог мати потребу?  Єдина потреба Бога – це навернення, порятунок душ, що потрапили у тенета диявола. Нехай ця потреба стане і нашою потребо.  Станемо до духовної битви і поширення Христового Царства у світі. Візьміть у руки меч Божого слова і нехай диявол знає – ви йдете.
 
<< Початок < Попередня 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Наступна > Кінець >>

Сторінка 42 з 50
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Spontan sex Førde