Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 28 гостей на сайті
11
лют.
2017
Десять причин стати капеланом. Друк
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Роздуми

Мамо, не плач. Я повернусь весною.
У шибку пташинкою вдарюсь твою.

Слова, які знає кожен українець, як і пісня «Плине кача», увійшли в життя мільйонів разом з трагізмом війни. Герої Майдану і АТО змінили життя багатьох людей. Ніколи не думав, що повернуся в армію, стану військовим капеланом. Проте, завжди хотів бути там, де є найбільша потреба. З початком війни, така потреба, виникла в зоні бойових дій. Коли о.Любомир Яворський розповів про потрібність капеланів у війську, довго не роздумуючи, зголосився в той самий день. Пройшло три роки, чотири ротації у різних місцях і частинах українського війська. Багато змінилося, але залишається велика необхідність у працівниках на ниві капеланського служіння. Тому вирішив поділитися думками та пригадати собі і друзям священикам кілька причин на те, щоб стати капеланом.

 

1.Приклад Бога.
Після гріхопадіння почалася війна з гріхом. Земля перетворилася на зону АТО. Ми перебували в полоні диявола - найбільшого і найжорстокішого терориста всесвіту. Обманом та підступом він привів людство до гріха. Гріх – це сепаратизм по відношенні до Бога, бажання відділитися, жити без Нього. Наслідком гріха став крах гармонії у світі, не визнання влади Бога, втрата миру з самим собою і ближніми. Незважаючи на людський сепаратизм Бог продовжував любити і допомагати людям. Дарував усе необхідне для життя, посилав пророків для проповіді надії. В кінці послав свого Єдинородного Сина - Ісуса Христа як викуп за наші гріхи. Божий Син, перший Капелан, добровольцем вступив у боротьбу з сатаною і переміг його. Своєю смертю Ісус заплатив викуп за кожного, хто перебував у полоні гріха, увійшов до тюрми і відкрив її двері.
Протягом історії Бог є поряд зі своїм народом: « Я простягав мої руки день-у-день до бунтівливого народу, що ходив недобрими шляхами»(Ис.65:2) Бог є капеланом, що шукає нас на дорогах життя і полях битви з гріхом. «Щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне».

2.Наказ Бога.
Ми покликані іти бо Бог так наказує. Це  місія життя священика. Ісус не сказав сидіть у храмах, навчайте в катехетичних класах, проповідуйте у комфорті… сто раз ні! Ісус сказав: «Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!» Мр.16.15). Наші люди в окопах, палатках, і бліндажах. Тому іди і живи з ними, служи їм! Наші люди зараз на передку вгризлися у донецький чорнозем, стоять на блок постах, прислухаються до вибухів і вдивляються у морок ночі. Ми повинні бути поряд з ними! Вчинком, прикладом нашого життя: «Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі».(Матф.5:16).

3.Біль Бога.
Серце Христа болить ранами наших воїнів, Бог плаче сльозами жінок і матерів! «І шукав Я між ними чоловіка, що поставив би загороду, і став би в проломі перед Моїм обличчям за цей Край…та Я не знайшов!»Єзк.22.30. Бог шукає капелана для свої дітей - українських воїнів… Нікому перев’язати рани душі, немає тих, хто воскресить до нової надії, просто буде поряд у важку хвилину... «І шукав Я між ними чоловіка, що став би в проломі…» (Шукав я між ними капелана) Може ти є тим чоловіком?

4. Потреба Бога.
Українська Греко -Католицька Церква має велику потребу у добрих, ревних священиках - капеланах, що готові до праці сім день на тиждень, двадцять чотири години на добу. «Кого б мені послати? Хто нам піде?» Іс.6.8. На теренах війни багато капличок. Це святі місця України! Чому сюди не їдуть священики? Престоли на ящиках від снарядів, ікони на стінах палатки, вервиці на автоматах… молитва в очах - це свідчення віри нашого народу. Капличи, де місяцями не служиться Літургія… не має священиків. Бог не відмовиться ні від одного з нас. Жнива великі - працівників мало….Багато діячів, працівників мало. Жнива великі. Зверніть увагу, що Господь не каже- багато гріха, бурянів, зла багато, але - жнива великі, праці багато. Де хто каже, що для цього потрібно особливе покликання. Зручне оправдання для лінивих. Ти вже на війні за спасіння людських душ! Ти вже покликаний! Потреба є велика: полігони, госпіталі, військові частини, учебки… жнива великі – працівників мало!

5. Найбільша цінність Бога.
Велика цінність людської душі. «Яка ж користь людині, що ввесь світ здобуде, себе ж саму погубить або пошкодить?»(Лук.9:25) Врятувати одну душу, важливіше, ніж побудувати найкращий храм. Віднайти одну душу для Христа набагато важливіше,ніж запалити в небі нову зірку, тому що зірки колись погаснуть, а душа буде сіяти вічно. Врятувати від депресії, повернути в сімю, прнивести до Бога – це найкраща праця у світі! Кожен воїн – це чийсь син, брат, батько, чоловік. Подивися на хрест і постарайся відчути хоч краплину Божої любові до воїнів і бажання допомогти їм. Допоможи Богу!

6.Відповідальність перед Богом.
Апостол Павло розумів свою місію у світі. «Бо коли я проповідую Євангелію, нема мені від того слави, бо це мій обов'язок; і горе мені, коли б я не проповідував Євангелії». 1Кор.9.16. В зоні АТО є проповідники язичництва, капелани різних конфесій… Мало католицьких священиків. Багато разів чув просьбу командирів і рідових військових: нам потрібен греко – католицький священик, постійний капелан. Без перебільшення, доля багатьох людей тут на землі і у вічності залежить тільки від одного: чи ти довіришся Богу, візьмеш свій наплечник і станеш капеланом Христа «зодягнувшися в броню віри й любові, та в шолом надії спасіння»1Сол.5.8; «Коли ти вийдеш на війну проти свого ворога, та побачиш коні й вози, та народ, численніший від тебе, то не будеш боятися їх, бо з тобою Господь, Бог твій»(Повт.20:1). Колись твої діти чи внуки запитають: татку, де ти бів, коли була війна. що їм відповіси?

7. Радість Бога.
Бог радіє порятунком кожної людини. «Повернувшися додому, скликає друзів та сусідів і до них каже: Радійте зо мною, бо я знайшов овечку, що була загубилась. Отак, кажу вам, що на небі буде більша радість над одним грішником, що кається, ніж над дев'ятдесят дев'ятьма праведниками, що їм не треба покаяння» (Лк.15.6-7) Пастир несе з радістю віднайдену вівцю. На війні є багато зранених овечок, мало пастирів, готових шукати, рідіти за кожну овечку і дарувати радість Богу. Тому, залиши девяносто девять своїх парафіян, і піди знайди, хоч одного солдата і перевяжи його рани. Іди і відкривай зелений коридор дороги до правдивої радості!

8. Нагорода Бога.
Нагорода для капеланів. «Розумні сяятимуть небесним сяйвом, - і ті, що навернуть багатьох до справедливости, неначе зорі, повіки, назавжди» (Дан12.3) Люди забудуть слова наших проповідей, час зруйнує величні храми, пам'ять щезне, але душі, нами врятовані, будуть перебувати вічно в небесних оселях. Кожен вірний капелан колись почує слова свого комендира на небі: «Слуго добрий і вірний. В малому ти був вірний, над великим поставлю тебе…» Живи і служи так, щоб отримати нагороду! 

9.Покликання від Бога.
«Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне» Ів.3.16. Обовязок кожного християнина – розповідати про це. Священик може бути капеланом тільки тоді, коли його служіння підтримує багато інших людей. Наприклад, отці Теодосій ЗВС, Олександр Плєшанов, Дмито Белей долали великі відстані, щоб служити Літургію в парафіях, мені довірених. Без їхньої підтримки не зміг би поїхати на довший час в зону АТО. Подивляю віру своїх парафіян, які терпляче ставилися до моєї відсутності. Багато людей підтримали матеріально, духовні діти організували постійну молитву.. Я знав, що хтось постійно молиться… Дякую о.Валерію Грому, о.Петру Новосельському за постійну духовну підтримку. Найкращими помічниками капеланів на війні є живі християни. Саме вони відкривають двері для капеланського служіння: організовують Служби, запрошують бійців, будують каплички, створюють бібліотеки… Дякую Богу за цих святих у камуфляжах. Справжні християни допомагають, фарисеї – тільки критикують.

10.Вирішуй перед Богом!
Ключове питання: яке твоє рішення? Не існує середини, чи нейтральної території. Кажуть, не можна повернути пущену стрілу, сказане слово і втрачену можливість. Сьогодні є можливість стати капеланом! Ніщо так не мучить як втрачений час. Пригадуєте сцену з відомого фільму «Хоробре серце»? Справді, ви ризикуєте, зголошуючись до капеланського служіння. Але хіба, може через багато років, помираючи на зручному ліжку, не пожалієте за тим днем, коли могли стати капеланом??? Біблія говорить: «Будьте сильні та відважні, не бійтеся, не лякайтеся перед ними, бо Господь, Бог твій, Він Той хто ходить з тобою, не опустить Він тебе й не покине тебе»(Повт.31:6)!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/sexe-facile-imling.html