Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 17 гостей на сайті
22
січ.
2016
Грані соборності Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Роздуми
В день соборності, дякуємо Богу за Україну, за віру християнську, яка більше тисячі літ, вказує дорогу до неба. Як ніколи Україна потребує молитви. Молитви за мир, за припинення війни, за навернення росії.
Найбільша потреба України –  не ядерна зброя,  не міжнародні кредити, чи допомога НАТО. Найбільша потреба України – повернутися до віри в Бога!
Наші святі, які віддали життя за віру в степах Казахстану, лісах Сибіру, на Соловецьких островах, кличуть до нас: «Україно, повернись до Бога, до віри батьків!» Альтернативи не існує!
З духовного погляду,  кожен українець має плекати дар соборності у трьох площинах: Єдність зі своїм народом, єдність з родиною і єдність з Богом.
1. Єдність з народом
В 480році до нашої ери у Фермопільській ущелині відбулася історична битва. Кілька сотень спартанців протистояли багатотисячній армії перського царя Ксеркса. Після кількох днів боротьби, ворог, зайшовши з тилу оточив хоробрих захисників. Спартанці загинули, захищаючи край від завойовників. Всій Греції був показаний приклад того, як потрібно битися, а дух персів був зломлений.
Сьогодні на сході, в донецьких степах стоять сучасні спартанці. Ми вгризлися, вкопались в український чорнозем, щоб ворог не пройшов. Дух російської орди зломлено. Мільйони людей у різний спосіб беруть участь у боротьбі, тисячі вже віддали своє молоде життя. Інші стали волонтерами, захищаючи свою Вітчизну. Але нам не вистарчає єдності. Одна частина народу  приймає участь у війні. Інша гуляє в шинках. Одні віддають життя на полі бою, інші тратять молодість в нічних клубах. Потрібно змінитися, відчути  свою причетність до боротьби. Солдати на сході часто говорять: ми стоїмо за свої родини, захищаємо дітей і дружин. Це єдруга грань соборності:
2. Єдність з родиною.
Існує  зло гірше  від градів  і зброя страшніша від ураганів. Хмари гріха покрили наші родини. Це розпуста, алкоголізм, аборти, розлучення.  Цієї ночі в нашій країні виконуються усі можливі гріхи.  Настав час покаяння. Щоб кров наших воїнів не була марною - цінуйте свої родини! Кожна чарка – це гроші вкрадені в дітей, кожна марно витрачена копійка - вкрадене майбутнє твоєї дитини. Найбільш патріотичний вчинок кожного українця – покаятися, повернутися до своєї родини і почати жити з Богом для добра своїх найрідніших. Тільки сміливий може навернутись. Боягуз не покається ніколи.   Є люди, яких  тільки ти можеш врятувати, і діти, котрим лише ти можеш витерти сльози. Слово Боже говорить:  «І шукав Я між ними чоловіка, що став би в проломі перед Моїм обличчям за цей Край» - відгукнися! Ти той чоловік, якого Бог шукає!
Це третя, найважливіша потреба України і кожної людини:
3. Єдність з Богом.
Мало героїв готових до повної посвяти. Україна потребує ревних християнах, готових для боротьби зі злом, для захисту чистоти і гідності!
Бог сьогодні ще дає шанс. Він бачить наші думки, наміри, мотиви життя. Гріх означає  жити марно..
В Україні найбільше храмів, в України християнське коріння, багато духовної літератури, але ми не живемо по християнськи.
Бог прийшов у цей світ, щоб спасти, простити, допомогти кожному! Біблія говорить «Так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього не загинув, але мав життя вічне!»Ів.3.16. З Богом мир, щастя і єдність!  Син Божий взяв на себе наші гріхи. Христос помер і воскрес, щоб ми могли покаятися і жити!  Бог обіцяє спасіння  і мир, якщо ви Йому посвятите своє життя!  Господь хоче дарувати тобі нове, радісне життя. Нову можливість для тебе, твоєї сім`ї і України.  Бог - єдина надія України. Він наш єдиний захист нашої соборності і незалежності, джерело правдивої гідності.  Біблія говорить: «Будьте сильні та відважні, не бійтеся, не лякайтеся, бо Господь, Бог твій, не опустить Він тебе й не покине тебе»(Втор.31:6)!
Від ради Церков.

 

Коментарі  

 
0 #1 Oksana 25.01.2016 16:39
Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соборності. Хочеться слова із Св. Письма «Тож покайтеся і наверніться, щоб ваші гріхи були стерті (Дії 3:19)» запустити як найпоширенішу рекламу в соцмережах; може тоді на них звернуть увагу. Моделюю ситуацію з власної родини. 35 –річний батько – щирий українець, патріот, годинами їде танком в інтернеті і когось вбиває. Мама тим часом занята телефонними розмовами і її дратують навіть власні діти, бо відволікають допитливістю. Діти пошепки говорять, щоб не заважати батькам. Мають в дарунок власні смартфони, щоб не докучали. А бабуся предмет насмішок, бо завжди на хвилі молитви, не сучасна. Про Бога згадують коли біда, слабість. І то самі не молять допомогу, а доручають поговорити з Богом бабусі – це її тема. Навіть для ікон не в кожній кімнаті є місце – не пасують до інтер’єру. Про яку єдність з народом можу говорити, коли Бога не знають а мене не чують? «Вивідай мене, о Боже, і спізнай моє серце випробуй мене й спізнай мої задуми! І подивись, чи є в мені якась лиха дорога, і веди мене дорогою давньою.» (Пс.139, 23-24)
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Årdalstangen sex dating - kontakt annonser