Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 7 гостей на сайті
07
груд.
2015
Пріоритет молитви Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Роздуми
1330287690_molitva_novyy-razmerЗавжди є тривога, на кожній проповіді, конференції, коли є можливість говорити. Перед самим початком усвідомлюю свій повний крах, невдачу. Цілу вічність люди будуть пізнавати Творця, а я людина, земля і порох, хочу щось розповісти про Бога протягом15 -  20 хвилин. Це не можливо, але Бог дає сміливість і силу проповідувати.
Сьогоднішня тема – молитва.
«І сталось, як молився Він у місці одному, і коли перестав, озвався до Нього один із Його учнів: Господи, навчи нас молитися, як і Іван навчив своїх учнів»( Лк11.1). Учні перейшли країну з Ісусом, бачили Його чуда, життя, чули Його проповідь. Вони бачили як Ісус молився і просили навчити їх.  Апостоли, спостерігаючи за Ісусом помітили, наскільки близько Він спілкується з Богом, говорить з Ним. Вони відчули, що між чудесами Ісуса і його молитвою існує зв'язок, вони також усвідомили убогість свої молитов і відчули велике бажання молитись по справжньому. Ми теж можемо кликати цими словами: Господи, навчи нас молитися! Хіба це не проблема, що ми не вміємо молитися?
Свідченням цього є розчарування, тривога, страхи, відчай. Люди, які пізнали цінність молитви, відділяються з натовпу світлом, яке випромінює їхнє лице. Будь які обставини вони приймають з тріумфом переможців. Багато християн ще не зрозуміли значення спілкування з Богом в житті християнина. Молитва, це виражена потреба людини в лагідному і турботливому Батькові. Це плач дитини, що кличе по допомогу і впевнена у відповіді.
Господи, навчи нас молитися – це благання серця може стати першим кроком у спілкуванні з всемогутнім Богом. Що так вразило учнів в молитві Ісуса? Найперше, вони помітили, що молитва була необхідна їх учителю як дихання, вона не мала нічого спільного з прийнятою у багатьох звичкою інколи читати молитви. Для Ісуса спілкування з Отцем біло невідємною частиною життя. Він безперестанку молився, як пізніше порадить віруючим ап. Павло. Ісус багато трудився, подорожував, проповідував, зустрічав ворожнечі і нерозуміння і знаходив час для молитви. Як поступаємо ми, коли графік заповнений? Викреслюємо з планів молитву?
Скільки часу нашого християнського життя ми витрачаємо на те, щоб пізнавати Бога? Стараймося пізнавати Його. Чи можна нас застати в 2год.ночі на молитві до Бога, щоб пізнати Його? Чи бачив хтось вас на самоті, у роздумах в 5ранку, щоб пізнати Його? Ось що виховує християн! Є багато людей. які говорять про Бога, проповідують, але не знають Його.
Ісус Христос подає нам приклад життя молитвою. Зціляючи хворих – молився, помножуючи хліби – благословляв, воскрешаючи Лазаря – дякував, коли Його шукали  – прославляв(Ів12.28). Між Сином і Отцем був безперервний зв'язок.
Молитва - це постійне очікування чуда. Тоді Бог буде використовувати нас. Ми хочемо виконувати волю Його, жити для виконання промислу Його. Ісус вірив у те. що проповідував і Його слова не розходилися із вчинками.
Де які люди використовують молитву тільки у критичних ситуаціях, коли вже нічого не допомагає, тоді моляться! Ми впевнені і власній самодостатності і з гордістю ідемо по житті, хвалячись своїми досягненнями, поки не вдарить грім…тоді наше безсилля стає очевидним і ми біжимо до Бога з криками про допомогу. Чи варто було чекати? Ісус ніколи не вважав молитву аварійним виходом, навпаки, молитва була для Нього парадним виходом – головним і звичайним.
Молитва попереджує кожен крок істинно віруючої людини. Очікування Бога, Творця всього, що відбувається з нами – це головне в житті християнина.  Чи не це зрозумів неназваний учень з Лк.11.1? «Господи, навчи нас молитися».
Можливо раніше він молився інколи, при нагоді, або потребі. Побачивши, як молиться Ісус, він зрозумів, що це - щоденна потреба.
Як нам здобути таке відношення до молитви, з чого почати?   З того, чим хотіли саме зараз займатися – телефонуйте з молитвою, прибирайте з Богом, попросіть в Бога благословення на розмову, сили для праці, мудрості для читання. Кожний крок починай словами: Господи, без Тебе не зможу.
Учні помітили, що молитва була не тільки необхідна для Ісуса, але була для нього звичайною. Йому не потрібно було примушувати себе молитися. Звичайно – у нього був час для молитви, доводилося вибирати між молитвою і іншим справами, інколи Він молився цілу ніч.
Не має такого місця в Писанні, де б Ісус віддав перевагу чомусь іншому перед молитвою. Час молитви не перешкода і трата часу. Ісус знав, що праця без молитви ніколи не принесе користі.
Звичайно і в Ісуса були дні, коли Він був змучений і молитися було важко, наприклад у Гефсиманії… «І годину не могли ви побути зі мною…» Чи є в нас хоч година в день для того, щоб побути з Ісусом?? Чому для нас молитва стає важкою? Звичайно, ми знаємо про особливе значення молитви. Але навіть коли є час на молитву, або коли вона дуже необхідна, вся наша природа бунтує і ми  складаємо зручні виправдання.
Тоді ворог посилає нам різні думки, що відвернути від молитви і обеззброїти у боротьбі: Ісус молився, але Він Син Божий, а я такий  немічний, звичайна людина. Слова брехливі, руйнівні:Син черпав сили від Отця, а ми від Сина:  «Як мене Отець живий послав, і я Отцем живу, так і той хто споживає мене, житиме мною» Ів.6.57.
Інша хибна думка: молись, коли є бажання, а коли немає, то не примушуй себе. Реальність така, що ми постійно маємо потребу Бога. Коли нам здається, що все складається добре і допомога не важлива, потрібно зупинитись і опам’ятатися від небезпечної помилки. Уявна стабільність,  є плодом підсиленої дияволом уяви і не прийдеться довго чекати, коли цей міраж щезне і розвалиться. Життя знаходиться в наших руках тільки тоді. коли наші руки належать Богу. Нам необхідна допомога Бога для виконання кожної, навіть найменшої справи. Ця допомога обов’язково прийде, бо Господь Бог «вчора, сьогодні і навіки той самий», Він дає нам сили жити і виконувати волю Його.
В усіх наших справах найголовніше – це бажання Бога. Це бажання народжується в серцях Божих дітей коли вони моляться, спілкуються з Богом. Подумай про своє життя. В мене є троє дітей, і коли я приходжу до дому, вони біжать назустріч. Бог, небесний Отець шукає своїх дітей для спілкування. Іди Йому на зустріч.  Правда, легше годину порозмовляти з подругою, ніж перебувати у Божій присутності?  Легше читати книжку, ніж всю ніч бути з Богом.  Вибираємо щось інше, замість спілкуватися з Богом.
Все, що поза Христом, це абсурд. Все було створено для Нього, все було створено через Нього, все було створено Ним! Знати Бога – це те, для чого ми були призначені від початку, без цього, все що ми робимо перетвориться у полову. Хай це стане найбільшою думкою і метою  - пізнати Бога! З цього будуть випливати всі інші справи у нашому житті. Молімося, щоб ми переживали голод Бога і шукали його в молитві, щоб ми прагнули спілкування з Ним, щоб ми шукали Його силу і Його славу.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sexdate Grimstad