Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 35 гостей на сайті
07
груд.
2015
Пріоритет молитви Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Роздуми
1330287690_molitva_novyy-razmerЗавжди є тривога, на кожній проповіді, конференції, коли є можливість говорити. Перед самим початком усвідомлюю свій повний крах, невдачу. Цілу вічність люди будуть пізнавати Творця, а я людина, земля і порох, хочу щось розповісти про Бога протягом15 -  20 хвилин. Це не можливо, але Бог дає сміливість і силу проповідувати.
Сьогоднішня тема – молитва.
«І сталось, як молився Він у місці одному, і коли перестав, озвався до Нього один із Його учнів: Господи, навчи нас молитися, як і Іван навчив своїх учнів»( Лк11.1). Учні перейшли країну з Ісусом, бачили Його чуда, життя, чули Його проповідь. Вони бачили як Ісус молився і просили навчити їх.  Апостоли, спостерігаючи за Ісусом помітили, наскільки близько Він спілкується з Богом, говорить з Ним. Вони відчули, що між чудесами Ісуса і його молитвою існує зв'язок, вони також усвідомили убогість свої молитов і відчули велике бажання молитись по справжньому. Ми теж можемо кликати цими словами: Господи, навчи нас молитися! Хіба це не проблема, що ми не вміємо молитися?
Свідченням цього є розчарування, тривога, страхи, відчай. Люди, які пізнали цінність молитви, відділяються з натовпу світлом, яке випромінює їхнє лице. Будь які обставини вони приймають з тріумфом переможців. Багато християн ще не зрозуміли значення спілкування з Богом в житті християнина. Молитва, це виражена потреба людини в лагідному і турботливому Батькові. Це плач дитини, що кличе по допомогу і впевнена у відповіді.
Господи, навчи нас молитися – це благання серця може стати першим кроком у спілкуванні з всемогутнім Богом. Що так вразило учнів в молитві Ісуса? Найперше, вони помітили, що молитва була необхідна їх учителю як дихання, вона не мала нічого спільного з прийнятою у багатьох звичкою інколи читати молитви. Для Ісуса спілкування з Отцем біло невідємною частиною життя. Він безперестанку молився, як пізніше порадить віруючим ап. Павло. Ісус багато трудився, подорожував, проповідував, зустрічав ворожнечі і нерозуміння і знаходив час для молитви. Як поступаємо ми, коли графік заповнений? Викреслюємо з планів молитву?
Скільки часу нашого християнського життя ми витрачаємо на те, щоб пізнавати Бога? Стараймося пізнавати Його. Чи можна нас застати в 2год.ночі на молитві до Бога, щоб пізнати Його? Чи бачив хтось вас на самоті, у роздумах в 5ранку, щоб пізнати Його? Ось що виховує християн! Є багато людей. які говорять про Бога, проповідують, але не знають Його.
Ісус Христос подає нам приклад життя молитвою. Зціляючи хворих – молився, помножуючи хліби – благословляв, воскрешаючи Лазаря – дякував, коли Його шукали  – прославляв(Ів12.28). Між Сином і Отцем був безперервний зв'язок.
Молитва - це постійне очікування чуда. Тоді Бог буде використовувати нас. Ми хочемо виконувати волю Його, жити для виконання промислу Його. Ісус вірив у те. що проповідував і Його слова не розходилися із вчинками.
Де які люди використовують молитву тільки у критичних ситуаціях, коли вже нічого не допомагає, тоді моляться! Ми впевнені і власній самодостатності і з гордістю ідемо по житті, хвалячись своїми досягненнями, поки не вдарить грім…тоді наше безсилля стає очевидним і ми біжимо до Бога з криками про допомогу. Чи варто було чекати? Ісус ніколи не вважав молитву аварійним виходом, навпаки, молитва була для Нього парадним виходом – головним і звичайним.
Молитва попереджує кожен крок істинно віруючої людини. Очікування Бога, Творця всього, що відбувається з нами – це головне в житті християнина.  Чи не це зрозумів неназваний учень з Лк.11.1? «Господи, навчи нас молитися».
Можливо раніше він молився інколи, при нагоді, або потребі. Побачивши, як молиться Ісус, він зрозумів, що це - щоденна потреба.
Як нам здобути таке відношення до молитви, з чого почати?   З того, чим хотіли саме зараз займатися – телефонуйте з молитвою, прибирайте з Богом, попросіть в Бога благословення на розмову, сили для праці, мудрості для читання. Кожний крок починай словами: Господи, без Тебе не зможу.
Учні помітили, що молитва була не тільки необхідна для Ісуса, але була для нього звичайною. Йому не потрібно було примушувати себе молитися. Звичайно – у нього був час для молитви, доводилося вибирати між молитвою і іншим справами, інколи Він молився цілу ніч.
Не має такого місця в Писанні, де б Ісус віддав перевагу чомусь іншому перед молитвою. Час молитви не перешкода і трата часу. Ісус знав, що праця без молитви ніколи не принесе користі.
Звичайно і в Ісуса були дні, коли Він був змучений і молитися було важко, наприклад у Гефсиманії… «І годину не могли ви побути зі мною…» Чи є в нас хоч година в день для того, щоб побути з Ісусом?? Чому для нас молитва стає важкою? Звичайно, ми знаємо про особливе значення молитви. Але навіть коли є час на молитву, або коли вона дуже необхідна, вся наша природа бунтує і ми  складаємо зручні виправдання.
Тоді ворог посилає нам різні думки, що відвернути від молитви і обеззброїти у боротьбі: Ісус молився, але Він Син Божий, а я такий  немічний, звичайна людина. Слова брехливі, руйнівні:Син черпав сили від Отця, а ми від Сина:  «Як мене Отець живий послав, і я Отцем живу, так і той хто споживає мене, житиме мною» Ів.6.57.
Інша хибна думка: молись, коли є бажання, а коли немає, то не примушуй себе. Реальність така, що ми постійно маємо потребу Бога. Коли нам здається, що все складається добре і допомога не важлива, потрібно зупинитись і опам’ятатися від небезпечної помилки. Уявна стабільність,  є плодом підсиленої дияволом уяви і не прийдеться довго чекати, коли цей міраж щезне і розвалиться. Життя знаходиться в наших руках тільки тоді. коли наші руки належать Богу. Нам необхідна допомога Бога для виконання кожної, навіть найменшої справи. Ця допомога обов’язково прийде, бо Господь Бог «вчора, сьогодні і навіки той самий», Він дає нам сили жити і виконувати волю Його.
В усіх наших справах найголовніше – це бажання Бога. Це бажання народжується в серцях Божих дітей коли вони моляться, спілкуються з Богом. Подумай про своє життя. В мене є троє дітей, і коли я приходжу до дому, вони біжать назустріч. Бог, небесний Отець шукає своїх дітей для спілкування. Іди Йому на зустріч.  Правда, легше годину порозмовляти з подругою, ніж перебувати у Божій присутності?  Легше читати книжку, ніж всю ніч бути з Богом.  Вибираємо щось інше, замість спілкуватися з Богом.
Все, що поза Христом, це абсурд. Все було створено для Нього, все було створено через Нього, все було створено Ним! Знати Бога – це те, для чого ми були призначені від початку, без цього, все що ми робимо перетвориться у полову. Хай це стане найбільшою думкою і метою  - пізнати Бога! З цього будуть випливати всі інші справи у нашому житті. Молімося, щоб ми переживали голод Бога і шукали його в молитві, щоб ми прагнули спілкування з Ним, щоб ми шукали Його силу і Його славу.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 4 роки, 9 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Парень 20 лет, рост 185 см., вес 75 кг., стройный, занимаюсь спортом. Ищу женщину от 18 до 21 года для интимной встречи без обязательств .