Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 67 гостей на сайті
Проповіді


28
лют.
2013
Опамятайся! Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Лк.15.11-24. "Опамятався".  Ці слова можна віднести до людини, що приходить до свідомості після тривалого сну, втрати памяті чи розумової хвороби. Так блудний син повернувся до дійсного бачення свого життя. Наче у сні минулися тимчасові друзі, забрані у батька гроші, розпусні забави. Опамятавшись він побачив, що життя дійшло до тваринного рівня, їжа стала тваринною, відношення інших людей, як до тварини. Світ ніколи не може запропонувати чогось кращого, крім задоволення інстинктів, він нічого не має, крім тваринної поживи. Як часто люди шукають порятунку поза Богом; шукають радості без Бога, прагнуть зцілення, але без Бога! Коли блудний син опам’ятався, він зрозумів дві речі: 1)він помирає від голоду; 2)в батька достаток хліба! Нехай ці думки прийдуть у серце кожної людини, яка ще не повернулася до дому Отця!
В небесного Отця багато поживи для змученої і голодної  душі. У Бога безмірне багатство благодаті. «Ласки Господні не скінчились, не вичерпалось його милосердя. Вони нові щоранку, велика твоя вірність. Господь - мій пай, - моя душа говорить; тому й надіюся на нього,  Благий Господь до того, хто його чекає; до душі, яка його шукає»(Плач.3:22-25). Бог є любов! Наша уява не може помістити, розум безсилий, щоб осягнути, немає слів, щоб могли передати усю силу Божої любові.
«Встав і пішов до свого батька» - ключовий момент життя! Справжня зустріч бідної душі і люблячого Бога. Можливо гріхи твої великі, але той, хто віддав свого Сина на хрест за них, виявить усе милосердя, щоб їх пробачити. Може твоя ситуація надто важка і серйозна, але Той, хто для тебе створив всесвіт, використає усю свою могутність, щоб тобі допомогти
 
20
лют.
2013
Митар і фарисей- два життя, дві молитви Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
mytarЧерез простір і час Бог говорить своє Слово, особисто до кожного. Притча про митаря і фарисея має особливе відношення до нашого життя, способу думання і молитви. Початок вісімнадцятого розділу євангелії від Луки говорить, що «потрібно молитися завжди і не занепадати духом». Навідь тоді, коли віра ослабне, молитва ослабне (ст8), але не змаліє Божа любов. Далі, щоб пояснити, якою повинна бути молитва Ісус розповів притчу про двох людей, що зайшли у храм помолитися.
Зайшов побожний, віруючий чоловік, знавець закону, з певними студіями, що багато постив, довго молився, робив щедрі пожертви на храм - духовний супермен. У нашому суспільстві він також мав би повагу та авторитет.
 
31
груд.
2012
Перша колядка. Проповідь на Різдво. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

rizdvoСлава Богу на висоті, і на землі мир, у людях добра воля!(Лук.2:14)
Це перша колядка, що пролунала над землею. Пізніше люди складуть тисячі інших, міліони християн різних націй і народів у пісні і молитві прославлять Різдво Спасителя. Але сьогодні звернімося до цієї, першої хвали, яку співали ангели.  Залишивши небесні простори, слідом за своїм Господом, що народився в убогій печері, вони явилися убогим і простим пастушкам з радісною вісткою.  Багато таємниць всесвіту знали ці безтілесні духи, перші Божі створіння. Вони славили всемогутнього Бога в акті створення світу, співали Йому хвалу, коли народжувалися зірки і планети, виникало життя. Бога славить кожен промінь світла,  крапля роси, світло блискавки. А найбільше прославився Бог ставши людиною. Ангели раділи побачивши Бога в тілі і славили Його задум спасіння.
На землі мир. З часу гріхопадіння людина втратила мир з Богом, не мала миру з іншими людьми, навідь у власному серці не було миру. Обманувши людину, сатана відібрав у неї мир. Війни у світі і війна у серці людини, боротьба з власною совістю. Вертеп у Вифлеємі став місцем, де закічилася боротьба  між людиною та її сумлінням, між людиною і Богом.

 
23
лист.
2012
Не запізнися Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
 «Ось тепер час приємний, ось тепер день спасіння!»(2Кор.6:2) Сотні, тисячі років Божа любов шукає людину, іде за нею, шукає і переконує прийняти спасіння, навернутися на дорогу життя. Ми у дорозі, все нагадує про дочасність і кінець земного життя: похорон, хвороба, черговий ювілей…Перша сивина на скронях, перша втома. Все попереджає нас, що дуже швидко проходить час приємний, час спасіння. Райн Райніс говорив, що час,це найдорожче,що у нас є, бо завдяки часу ми отримуємо все. Хосемарія де Балангер: «Час- це гроші за які ми купуємо вічність. Словами Святого Письма Бог говорить про час, смерть і суд: «І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд»(Євр.9:27); «О, якби й ти хоч цього дня пізнав, що потрібне для миру тобі! Та тепер від очей твоїх сховане це».(Лук.19:42); «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.»(Iван.3:16); «Хто вірує в Сина, той має вічне життя; а хто в Сина не вірує, той життя не побачить а гнів Божий на нім перебуває.»(Iван.3:36).
 Люди складають плани і думають про завтрашній день, але ніхто не знає, чи буде це завтра?? Якщо людина відкине заклик Христа, голос Церкви, власного сумління, у покаянні не покладе біля ніг Ісуса весь тягар своїх провин, то у грісі, в один призначений день помре і навіки піде туди, де немає спасіння, де царює вічний розпач і навіки втрачена надія. Багато людей бажають покаятися і прийти до Бога, але пізніше. Вони думають, що є ще час. Один місіонер, в минулому столітті, розпочинаючи духовні місії в Чікаго, закликав людей покаятися протягом тижня. Проте наступної ночі  сталася велика пожежа і на ранок частина міста перетворилася на згарище, сотні людей загинули. Проповідник до кінця життя жалів, що пропонував тиждень на роздуми.  Бог говорить: «Ось тепер час приємний, ось тепер день спасіння!»(2Кор.6:2). Завтра- це пастка сатани! Кажуть, що дорога до пекла встелена добрими намірами:  покаятися, повірити, прийти до Церкви, але пізніше….Для спасіння  важливо не запізнитися. Хто на одну хвилину запізнюється до поїзда, той не встигає.  
 
04
жовт.
2012
Неділя вісімнадцята. Велике твоє покликання. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Doryc«Від нині будеш ловити людей…» Яке велике покликання! Спасіння душ є найбільшою працею у світі. Всяка інша праця обмежена часом, інколи її наслідки можуть залишити слід протягом століть, але спасіння душ має значення для цілої вічності, як благовісника, так і тих, кому він проповідує. Змінюється карта світу, виникають і зникають держави і цілі імперії,  а «А розумні будуть сяяти, як світила небозводу, а ті, хто привів багатьох до праведности, немов зорі, навіки віків»(Дан.12:3).  Сьогодні розважимо про значення особистого євангелізму.
Господь кожного із своїх учнів знаходив особисто і кликав іти за Ним. Петро був приведений до Христа своїм братом Андрієм. Найбільші святі були навернені  до Бога через чиєсь особисте свідчення. Один проповідник говорив, що особисте свідчення, це зіткнення душ, подібно як Натан колись сказав Давиду «Ти той чоловік», як Христос говорив з Никодимом, або  Самарянкою біля криниці. В Божому Слові є багато серйозних попереджень про нашу відповідальність за поширення Його Царства. «Рятуй узятих на смерть, також тих, хто на страчення хилиться, хіба не підтримаєш їх? Якщо скажеш: Цього ми не знали! чи ж Той, хто серця випробовує, знати не буде? Він Сторож твоєї душі, і він знає про це, і поверне людині за чином її» (Пр.24:11-12).  Чи можеш як Павло, сказати «що я чистий від крови всіх»?
 
12
вер.
2012
Прийди, покайся... Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
pokajanКожному із нас доводилося шукати загублену річ. Існує закономірність- чим більша цінність речі, тим наполегливіше ми її шукаємо. В п’ятнадцятому розділі євангелії від Луки у  притчах розповідає Ісус про віднайдення. загубленої драхми і загубленої вівці.  «Котрий з вас чоловік, мавши сотню овець і одну з них загубивши, не зоставить дев'ятдесят дев'ять у пустелі та не піде шукати загублену, поки її не знайде? А, знайшовши, кладе її собі, радіючи, на плечі й, повернувшися додому, скликає друзів та сусідів і до них каже: Радійте зо мною, бо я знайшов овечку, що була загубилась. Отак, кажу вам, що на небі буде більша радість над одним грішником, що кається, ніж над дев'ятдесят дев'ятьма праведниками, що їм не треба покаяння. Або котра жінка, маючи десять драхм, і як одну загубила, не засвітить світла, не замітатиме своєї хати й не шукатиме її старанно, поки не знайде? А, знайшовши, скличе подруг і сусідок і їм каже: Радійте зо мною, бо я знайшла ту драхму, що була загубила.Отак, кажу вам, буває між ангелами Божими радість над одним грішником, що кається» (Лук.15:4-10).
А якби у нас загубилася дитина? Без сумніву- усі засоби, час і сили були б використані для її пошуку, батько, або мати не знайде спокою, поки не поверне дитини. Недавно я відвідував жінку похилого віку, її дочка, покинувши маму, чоловіка і дітей поїхала з дому. Горе і біль старенької мами важко передати, вона дочку виглядає, чекає, за неї день і ніч молиться.
 
25
серп.
2012
Неділя дванадцята.Ісус і багатий юнак. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
igla01Мт.19.16-26 На перший погляд,  у нас не має таких проблем, великого багатства, ми не родилися міліонерами  і давно пішли за Христом.  Може думаємо, як погано поступив цей юнак, ми би вирішили по іншому. Розважмо, про боротьбу, яка проходила  в серці цієї людини. З одного боку- обіцянка нагороди, Боже Царство, але це завтра, пізніше,а відмовитися від чогось потрібно зараз, негайно. Залишити все - попередній  стиль життя, звички, спосіб думання і піти за Христом сьогодні, стати на  тернисту дорогою сьогодні. Юнак тоді багато не розумів, а ми розуміємо і знаємо. Юнак відійшов сумний від Ісуса, а не від багатства. Щоб піти за Ісусом- завжди потрібно щось залишити. Приклад жінки Лота. Вона оглянулася на те,що залишилося. Думаю, їй не було шкода якогось багатства, але там за плечима було її рідне місто, приятелі, минуле життя. Ми не міліонери, але ми також до чогось привикли і нас як жінку Лота  тягне оглянутися назад. Юнак запитував: «Що мені зробити доброго, щоб мати життя вічне?» Він по суті не збирався нікуди іти і щось залишати.
 
25
лип.
2012
Ісус шукає тебе... Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

ps??Добрий пастир- Ісус Христос, іде шукати загублену овечку і шукає її поки не знайде. Він турбується про нас, дає щоденно поживу, захищає від ворогів. «Я- добрий пастир. Добрий пастир життя своє за овець покладе.»(Иоан.10:11)
Господь шукає заблукану в гріхах людину. Тільки любов примушує Його шукати. В пошуках загубленої людини Він був розпятий, похований, але воскрес на третій день- смертю смерть подолав! На початку історії людства Бог кликав до впалого Адама: «Адаме, де ти?»  Сьогодні Він шукає кожного з нас на дорогах життя і як добрий Батько в сльозах і муках любові кличе: де ти?  Бог дуже добре знає де ми знаходимося і яку рану завдав нам гріх, але хоче, щоб ми це зрозуміли, опам’яталися і забажали спасіння. Не для того, Христос помирав на хресті, щоб залишити грішника без надії. На дні  гріха ми не самі- Христос приходить до нас, щоб звільнити від депресії, суму, зневіри. Його називали другом грішників, таким Він залишається і сьогодні. Без Нього вони загинуть!

 
14
лип.
2012
Ми підемо до дому! Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
 R4IaQLujoBMСеред багатьох обов’язків  священика є один особливо корисний і для його власного спасіння. Підготування людей до останнього поклику.  По різному люди відходять у вічність. В хвилини наближення до смерті виявляється справжня вартість людини, її внутрішня краса. Часто сповідаю людей, молюся з ними перед межею життя і смерті- споглядаю великий мир і радість в очах. На другий план відходить значення болю, розлука з рідними. Вони ще тут, але очима вже бачать оселі неба. Трішки сумую, бо відходить духовно близька людина, але в серці дякую Богу за її життя і спасіння. Мабуть, щось подібне переживає вчителька у день  останнього дзвоника, коли її змужнілі учні, покидаючи школу вирушають у самостійне життя.
 
21
трав.
2012
Вітер і вогонь Святого Духа Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 7
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
SD«І нагло зчинився шум із неба, ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де сиділи вони. І з'явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів.» (Дiї.2:2,3)   Свята Пятидесятниця- день народження Христової Церкви. Початок швидкого росту і поширення Царства Божого на Землі.  Велика переміна в житті апостолів, а через них- в серцях багатьох людей. Роздуми про сходження Святого Духа на початку життя Церкви, допомагають зрозуміти, як Він діє сьогодні у спільноті Божих дітей. Отець зіслав Утішителя, щоб Він перебував у нас до приходу Господа. Святих дух завжди перебуває з Церквою.  Звернімо увагу на символи, що супроводжували прихід Духа: шум буйного вітру і вогняні язики. Вітер- символ Бога, Його дихання і дії.  Ми чуєм шум, ніби подув буйного вітру.  Це проповідь Божого Слова поширюється по всьому світі, звучить для усіх народів.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 10 з 13
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 2 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/plan-cul-avec-belle-salope-sainte-reine-de-bretagne.html