Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 16 гостей на сайті
Проповіді


22
бер.
2014
Краще згоряти, ніж покритись іржою. Неділя хрестопоклінна. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
iCAMDY5C8Помиляється той, хто вважає себе християнином тільки через те, що ходить у церкву. Для кожного стану властиві певні ознаки. Наприклад, ознаки вчителя, це любов до дітей, певна освіта, професійні навички…А які ознаки, характерні для християн? Роздумаємо про це в світлі сьогоднішнього Біблійного тексту:
«Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде!  Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто згубить душу свою ради Мене та Євангелії, той її збереже.  Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить? Або що назамін дасть людина за душу свою?  Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися в роді цім перелюбнім та грішнім, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Свого Отця з Анголами святими» Мр.8.34-38.
Одна віруюча жінка, розмовляючи з молодим чоловіком, зауважила, що він хвалиться своєю хоробрістю. Вона миттю використала цю рису його характеру і сказала йому: „А чи хоробрий ти настільки, щоб зректися гріха, покаятися і йти за Христом?” Ці слова пройняли його до глибини душі і промовляли до його серця доти, поки він не покаявся. Є багато людей, які не мають відваги стати практикуючими, живими християнами.
 
01
бер.
2014
Неділя прощення. Слабкі не вміють прощати Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
nedГанді говорив: «Вміння прощати – ознака сильних. Слабкі не вміють прощати» Слово Боже сьогодні нагадує нам чесноту прощення: «Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець. А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших»(Мт.6:14-15). В тому  самому розділі, в словах Господньої молитви: «Прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим».
Щоб краще зрозуміти грані прощення, розважмо, як прощає небесний Отець.
1) Прощає всім, хто попросить прощення…«Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!»(Матв.11:28)
2) Бог прощає всі провини – без винятку. «Коли ваші гріхи будуть як кармазин, стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, то стануть мов вовна вони!(Iс.1:18) «Провини твої постирав Я, мов хмару, і немов мряку гріхи твої, навернися ж до Мене, тебе бо Я викупив!» (Iс.44:22)
3) Прощає назавжди, не згадуючи. «Буду бо Я милостивий до їхніх неправд, і їхніх гріхів не згадаю Я більш!» Євр.8:12; «А їхніх гріхів та несправедливостей їхніх Я більш не згадаю!» Євр.10:17
4)Прощає негайно: «Приємного часу почув Я тебе, і поміг Я тобі в день спасіння! Ось тепер час приємний, ось тепер день спасіння!» 2Кор.6:2.
А як прощаємо ми?
 
13
лют.
2014
Неділя блудного сина Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
На прийом до міністра вишикувалася велика черга людей. Раптом до приймальної зали ввійшов юнак, він не зважаючи на чергу, без повідомлення ввійшов в кабінет міністра. Багато людей зразу ж обурилося і вимагали справедливості, але швейцар заспокоїв їх, кажучи: „Це син міністра, він входить до батька без повідомлення і позачергово”. У світі не так просто потрапити на прийом до міністра чи президента, тільки близькі люди можуть приходити без попередження. Сьогоднішнє Євангеліє розповідає про батька, до якого можемо прийти без черги, у будь який час. Батько,який чекає.  Притча про блудного сина. Її ще називають притча про доброго батька, або  найкраща проповідь усіх часів.
«У одного чоловіка було два сини». Жити в одному домі, під одним дахом означало мати все спільне: спільний дім, батьківська допомога, спільна мета, однаковий погляд на життя.
«І сказав молодший з них до батька: Батьку, дай належну мені частину майна. І той поділив між ними майно». Вимога молодшого сина була  безсердечною. Він, по суті, сказав : "Дай мені тепер ту частину маєтку , яку я все одно отримаю , коли ти помреш , і дозволь мені піти". Батько не заперечував, і з гіркотою піддався на вимогу сина.Відхід сина з батьківського дому символізує гріх людини. Кожен гріх – це свідоме  рішення покинути життя з Богом, зневага доброго Батька. Відхід з дому у світ гріха.
Гріх не залишає людину на півдорозі, він зростає як снігова лавина і нищить життя. «А по небагатьох днях зібрав син молодший усе, та й подавсь до далекого краю». Спочатку син образив батька, вимагаючи спадку, через кілька днів він покинув батьківську оселю, потім почав жити розпусно.  Життя покотилося в низ. Так буває завжди.
 
08
лют.
2014
Неділя митаря і фарисея. Приклад молитви. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
mytarЛк.18.9 -14.  Один з парафіян, приходячи на службу, завжди молився одним і тими ж словами: Ісус, тут Джон. Не зважаючи на те, що в церкві була проповідь, наука, Джон молився тільки так. Це була його єдина молитва, так відбувалося на кожній Службі. Він завжди говорив лише одну і ту саму молитву: «Ісус, тут Джон».
Та одного разу, священик помітив, що Джона не має в церкві. Взнавши, що Джон у лікарні священик пішов туди. Але там його зустріли знайомі і розповіли, що в палаті, де перебував Джон відбулося щось надзвичайне. Джон, як звичайно, шептав свою молитву, але раптом світло наповнило кімнату і Хтось у світлі, підійшовши до постелі сказав: «Джон, тут Ісус»!
Брати і сестри, сьогоднішня притча розповідає про молиту. Ориген говорив: «Все життя християнина повинно бути молитвою». Розважмо спочатку, для кого призначена ця притча? У тексті сказано:
 
26
січ.
2014
Неділя після Богоявлення Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
propowidМт.4.12 - 17.Так буває у битві -  коли падає вбитий один прапороносець, його стяг піднімає інший, щоб понести далі. Іван проповідував над Йорданом, закликаючи народ до покаяння.
Іван вказував дорогу вперед і вверх. Він був не просто променем світла, що освітлює темряву, голосом, що осуджує гріх. Іван готував серця людей до приходу Спасителя. Невдовзі Івана було арештовано Іродом і посаджено в темницю. Бог і сьогодні освітлює наше серце своїм Словом, через різні обставини рівняє дорогу нашого життя. Свята Тереза казала: «Все є благодать».
«Як довідавсь Ісус, що Івана ув'язнено, перейшов у Галілею» Звернімо увагу, куди пішов Ісус: Він пішов у Галілею. Це не випадково. Галилея – най північніша область Палестини. По сусідству розташовані Фінікія і Сирія, на сході її границею були води Галилейського озера. З давнини вона належала ізраїльським колінам Завулона та Нефталі, які завжди проживали разом з іншими народами. Через це тут процвітало ідолопоклонство та многобожжя. Галилея була щільно заселена, це найбільш родюча область Палестини. Ісус розпочав свою проповідь в області, де була найбільша кількість людей потребуючих Доброї Новини.
 
28
груд.
2013
Бенкет Валтасара Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
В багатьох випадках життя сучасного людства   подібне до плавання корабля «Титанік».  Подорожує по океані  життя, впевнений у своїй безпеці, сміється з попереджень, не звертає уваги темряву і туман. Девізом життя є слова, написані на кормі  «Титаніка»: «Не потопить навіть Бог!» Людина так далеко відійшла від Бога, що грішить без тіні страху і сорому. В Біблії, книга Даниїла – п’ятий розділ, є розповідь про останнього вавилонського царя Валтасара. Не має нічого нового під сонцем – він жив так, як більшість людей у нашому, пост модерному, комп’ютерному світі.
Після смерті Навуходоносора в 562році до нашої ери, слава Вавилонського царства почала меркнути.  В 539 році до нашої ери, коли столицю імперії оточили війська Персії, цар покладався на дві стіни, що оточували місто. По них, одночасно могли рухатись четверо вершників, місто вважалося неприступним. Люди двадцять першого століття теж покладають надію на власну систему безпеки: гроші, броньовані двері, камінні огорожі, охорону…
 
27
лист.
2013
Вічність починається сьогодні Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
iCACHQUET«Хто вірує в Сина, той має вічне життя; а хто в Сина не вірує, той життя не побачить а гнів Божий на нім перебуває.»
Багато людей називають себе віруючими, тому, що, народилися в християнській родині. Але, якщо хтось народився у гаражі, він не став автомобілем. Хтось вважає себе християнином, бо інколи відвідує церкву. Проте, відвідавши магазин, я не став хот догом. Святий Тома Аквінський говорив, що віра – це участь у житті Бога, досвідчення Божого життя в нас. Це припадання до особи Христа, нашого вчителя,Господа, друга,  а також довірення себе Його безконечній силі і безмежній любові.  Віра, це не щось, що можна покласти в кишеню один раз, а потім забути. Це навіть не знання Біблії чи богослов’я. Для віри потрібна не голова, повна інформації, а серце наповнене довір’ям. Ми завжди стоїмо перед вибором – довірити своє життя, плани, кожні ситуацію Всемогутньому Богу, чи жити далеко від Бога.
Господь дає кожній людині можливість свідомого вибору і відповідальності за вибір.   «Життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє» Втор.30.19.
 
28
жовт.
2013
Вартість часу Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

iCANNU4YLЗ початком  матчу на стадіоні включається табло із зворотнім відліком, що вказує час до фінальної сирени. В нашому житті все так само. Годинник життя відраховує час у зворотному напрямку і колись ми помремо. Годинник відраховує постійно. Єдине, що не відомо – це скільки часу залишилося.
Одне знаємо певно – відлік включено, і тільки вам відомо, як використаєте свій час.
Богу знані миті початку нашого життя: «Мого зародка бачили очі Твої, і до книги Твоєї записані всі мої члени та дні, що в них були вчинені, коли жодного з них не було...»(Пс.138:16).
Біблія порівнює життя до пари: «…Яке ваше життя? Бо це пара, що на хвильку з'являється, а потім зникає!»(Як.4:14); до цвіту рослин: «Бо кожне тіло немов та трава, і всяка слава людини як цвіт трав'яний: засохне трава то й цвіт опаде»(1Петр.1:24);
Бог знає коли ми помремо: «А це, браття, кажу я, бо час позосталий короткий…»(1Кор.7:29); «І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд» Євр.9:27 ; «Між мною і смертю – один крок»1Сам. Перебування людини на землі обмежене часом. Після закінчення часу розпочнеться вічність - «…Часу вже не буде» От.10.6.
 
17
жовт.
2013
Трансплантація серця Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
iCADNDYLB«Більше всього, що стережеться, серце своє стережи» Хвороби серця були і залишаються, найбільш поширеними у світі. У 2009 р. Україна втратила більш ніж 460 тисяч людських життів внаслідок смертності від серцево-судинних захворювань. Майже кожна друга людина в Україні знайома з болем у серці.  «Хворобам немає числа» - писав Пліній молодший. Проте, багато страшнішим недугом людини є гріх. Огидна хвороба, що краде радість життя, розбиває родини, позбавляє майбутнього. Гріх – це відхід від правдивої мети життя, блукання в лабіринтах марних ілюзій, пошук швидких задоволень. Гріх, це жити в постійній темряві, поклонятися самому собі, іншим людям, перебувати у рабстві власних похотей.  У світі спостерігаємо поширення цієї епідемії. Кількість злочинності у середньому зростає на 5% щороку. Нині кожний п'ятий учень 5-го класу, кожний четвертий восьмикласник і кожний другий учень 11 класу схильні до вживання алкоголю. Кожна друга дитина абортується, шлюби розпадаються. Слово Боже говорить: «Нема праведного ані одного»(Рим.3:10), кожна людина у світі інфікована гріхом: «Всі згрішили, і позбавлені Божої слави»(Рим.3:23).
 
28
вер.
2013
Неділя чотирнадцята. Притча про весільну гостину Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Кожного дня ми отримуємо багато різних запрошень. Через пошту, газети, телевізійну рекламу нас постійно кудись запрошують. Серед закликів світу через століття звучить голос Бога: "Оберніться до до мене і спасетеся, бо Я Бог, і іншого не має". Ці слова звернені і до нашого часу. Звернення Бога дуже конкретне і зрозуміле. Від відповіді на це запрошення буде залежати чи отримаєш правдиву радість від життя вже сьогодні, а також – твоя доля у вічності. Суть Божого запрошення відображена у притчя про весільнихт гостей в Євангелії від Матея 22.1-14.
Те, що сказано у притчі відповідає нормальним юдейським звичаям. Запрошуючи на весільну гостину, дати не повідомляли, коли все було приготовано, слуги ішли до гостей з остаточним запрошенням. Таким чином у притчі є два запрошення, і два значення змісту. Перший і ширший зміст притчі є продовженням того, що було сказано в притчі про виноградарі.  Гості, які відмовилися прийти, коли настав час, символізують юдеїв. Багато віків назад вони були запрошені Богом, але коли Син Божий прийшов у світ, і вони перші отримали запрошення іти за Ним, вони зневажливо відмовилися.  Внаслідок цього запрошення Бога було звернене до усіх народів, які ніколи не очікували запрошення.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 9 з 14
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 4 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/plan-cul-avec-belle-salope-saint-germain-de-montgommery.html