Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 15 гостей на сайті
Проповіді


23
серп.
2014
Встань! Друк e-mail
Проповіді
В Біблії багато разів зустрічаємо слово «встань». В грецькій мові це слово передається різними синонімами, що в Біблійному контексті найчастіше  означає побудження  до дії, зміни положення і місця перебування.  Це слово завжди звучить авторитетно, заклично, вимагає безкомпромісного вирішення. Розглянемо кілька таких місць.
«Встаньмо, та й ходімо, і будемо жити, і не повмираємо і ми, і ти, і наші діти»(Бут.43:8). У світі все рухається, ніщо не стоїть на місці. Життя – це динаміка. Зупинитися – означає померти. Повна відсутність руху – вірна  ознака застою і гниття, що призводить до духовної смерті. Стояча вода є мертвою, вона поширює сморід. Віра ніколи не буває однаковою, вона або зростає, або маліє. Коли рутина погрожує знівечити  мрії та пориви юністі – потрібно встати і йти, щоб не вмерти. Не рухаються тільки ті, що на цвинтарі.
Ось інший приклад: «Як вони ж відійшли, ось Ангол Господній з'явивсь у сні Йосипові та й сказав: Уставай, візьми Дитятко та матір Його, і втікай до Єгипту, і там зоставайся, аж поки скажу тобі, бо Дитятка шукатиме Ірод, щоб Його погубити»(Матв.2:13).  Праведний Йосиф почув голос Бога і вставши порятував Дитятко і Марію від рук убивць Ірода Від того, чи почуєш Божий голос  залежить життя твоєї родини.. Брате, піди у тюрми і зони – батьки цих людей колись не почули голосу Бога, який казав: «встань і тікай».
 
24
лип.
2014
Неділя сьома. Реакція на опозицію. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
«Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Iс.40:8). Звернімося до скарбів  вічного Божого Слова. В дев’ятій главі Євангелії від Матвія  бачимо, як поступово згущуються хмари і зростає опозиція до Спасителя. Цей розділ розповідає про цілий ряд подій, керованих любов’ю до людей: оздоровлення розслабленого, зцілення кровоточивої жінки, воскресіння дочки начальника синагоги. Далі Ісус повернув зір двом сліпим і вигнав біса з німого. За кожним вчинком Ісуса жертва часу, жертва сили, дар любові і…зростаюча ненависть людей. Вчинки Ісуса, це проповідь потверджена життям: «Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує»(Матв.5:44).
Любов Ісуса постійна і непорушна. Вона шукає тих, хто її потребує. Справжня любов ніколи не запитує: «скільки це мені буде коштувати?»
Святитель Тихон Задонський писав: «Шукають пастухи заблуканих овець, але для своєї користі, шукають люди втрачене добро, але для своєї користі. Але Ти, що знайшов у мені мій Владико? – Сам Господь прийшов знайти слугу свого і викупити, не сріблом чи золотом, але чистою Своєю Кров'ю. Це є правдива любов – любити без своєї користі і робити добро без надії на відплату».
 
28
черв.
2014
Не турбуйтеся. Неділя третя. Друк e-mail
Проповіді
strЧерез те вам кажу: Не журіться про життя своє що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, у що зодягнетеся. (Матв.6:25)
Синоніми слова журба – турбота, хвилювання. Значення з єврейського – не просто думати про щось, але бути  сильно стурбованим. Сучасна психологія говорить про великий вплив  стурбованості  на людське життя. Хвилювання, стреси є причиною багатьох фізичних і душевних хвороб людства, вони руйнують життя багатьох. Існує вислів: «Люди, які не вміють боротися з хвилюванням, помирають молодими».
Сьогоднішній уривок Євангелії, теж говорить про бажання Бога застерегти людину від руїни, яку може принести марне і не потрібне хвилювання.  Розглянемо детальніше цей текст.
В цьому уривку Ісус відкриває нашу тенденцію зосереджувати своє життя на їжі та одязі, забуваючи їх правдиве значення. Проблема в нашій надмірній турботі про те, що ми будемо їсти і носити через десять, двадцять чи тридцять років.  Така турбота змушує нас витрачати всю свою енергію на те, щоб мати  достатньо всього для нашого життя. І поки ми будемо збирати, наше життя пройде, а ми втратимо основну мету, для якої були створені. Бог створив нас за Своїм образом для більш високого призначення, ніж споживання їжі. Ми знаходимося тут, щоб любити Бога, поклонятися і служити Йому і бути Його послами на землі. Нашим тілам призначено бути нашими слугами, а не панами:
 
14
черв.
2014
Мобілізація до святості Друк
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Неділя всіх святих. Цей день  є вашим великим святом. Вірніше, він може стати святом, днем великого рішення - якщо ви захочете стати святими.
Бог звертається словами Біблії: «Будьте святі, бо святий Я, Господь, Бог ваш!(Лев.19:2)
Великий Ірландський письменник Оскар Уайльд писав: «Святі - це люди, які найсильніше любили».
Господь закликає до святого життя кожного християнина. Усіх без винятку. Його заклик спрямований не тільки до священиків, монахів, місіонерів, вчителів недільної школи. Кожен християнин будь-якої національності, будь він бідний чи багатий, вчений або малограмотний, впливовий або зовсім невідомий, покликаний до святості.
Сам Бог джерелом нашої святості. Заклик до святого життя заснований на святості Бога. Саме тому, що Бог святий, Він вимагає, щоб і ми були святі. Бог закликає нас бути подібними на Нього.
Святість людини віддзеркалює Бога, як місяць віддзеркалює світло сонця. Святість означає не що інше, як уподібнення характером до Самого Бога. Що більше людина захоплена Богом, вдивляється у Нього, то більше стає богоподібною.
І. Розважимо над значенням слова святий, його гранями.
Святий означає присвячений Богу, відділений для кращого вжитку, інший.
«І Я відділю вас від тих народів, щоб ви були Мої» (Лев.20:26).
 
06
черв.
2014
Пятидесятниця Друк e-mail
Проповіді
idБіблія - книга Божого обявлення.  Бог, якого інтуїтивно шукає кожна людина, явлений на сторінках священної книги. Хто хоче знати правду про Бога, може знайти пізнання в Біблії. Наука про Святу Трійцю займає особливе місце в Святому Письмі.  Хоча саме слово «Трійця» не використовується, постійно згадуються три Божественні Особи Єдиного Бога. На своїх сторінках Святе Письмо підтверджує науку Церкви, християнської віри, яка говорить, що є тільки один Бог в трьох особах – Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий. Не має трьох богів, але один Бог у Трійці.  Три в єдиному і єдиний у трьох – це Господь, якому ми поклоняємося.
З перших сторінок Писання говорить про участь трьох Божественних осіб в акті створення світу. «На початку створив Бог небо і землю». В іншому місці ми читаємо: «Створимо чоловіка на Наш образ…»  Не одна особа, а всі три приймають рішення створити людину. Ми знаємо, що Бог Отець творив основи всесвіту. Але ми також знаємо, що Ісус Христос, предвічне Слово, було з Отцем від початку і «Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього». Ми теж знаємо про роль Духа Святого у в створенні світу: «А земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею, і Дух Божий ширяв над поверхнею води».
 
21
трав.
2014
Христос - основа надії! Ів.5.1-15. Друк e-mail
Проповіді
«Надійся на Господа всім своїм серцем»(Пр.3:5).
Згідно юдейських звичаїв. Ісус завжди відвідував Єрусалим у свято Пасхи. Для Нього це була радісна можливість молитви зі своїм народом. Мабуть, Ісус прибув до Єрусалиму один, бо про учнів тут не згадується нічого. Ісус прийшов у відому купальню, звану по - єврейському Віфезда, що означає будинок милосердя.
Купальня була досить великою, щоб у ній можна було плавати. Часом Ангел Господній сходив до купальні воду. Перший, хто увійшов після цього у воду, зцілявся від своєї хвороби. Ісус помітив чоловіка. що тридцять вісім років був недужим і нікому було йому допомогти. Ісус завжди був другом тих, у кого не було друзів, помічником тих, кому ніхто не міг допомогти. Чоловік потребував допомоги, а Ісус хотів допомогти тому, хто так довго чекав. Для Того, хто створив світ не має безвихідних ситуацій і безнадійних людей.
Одна маленька дівчинка, побачивши, що її мама плаче, запитала: «Чому ти плачеш, хіба Бог помер?» Для віруючого завжди є надія!
Говорить Ісус: «Нехай не тривожиться серце ваше. Віруйте в Бога і в мене віруйте»(Йоан.14:1).
 
01
трав.
2014
Неділя жінок - мироносиць. Проповідь. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
myrКоли маленька бджілка знайде в полі квітку, повну нектару, вона не залишить її поки не винесе усі краплі. Звичайно, ми знаємо, що «Все Писання корисне для навчання», але є  в Святому Письмі  уривки,  подібні до капель меду на устах. Їх легко зрозуміти, до них хочеться повернутися і ще багато раз засмакувати нектару Божого Слова. Багато істин Біблії настільки прості. Що їх потрібно не стільки пояснювати, як насолоджуватись ними. Коли ми пробуємо перший, травневий мед, ми кладемо його в рот і просто смакуємо. Давайте ми так і зробимо сьогодні. У нас є можливість розглянути уривок Євангелії з неділі жінок мироносиць і засмакувати істини Божої любові. Поміщені у цьому розділі: Мр.15.43 – 16.8.
Прочитаємо цей уривок повністю: «Прийшов Йосип із Ариматеї, радник поважний, що сам сподівавсь Царства Божого, і сміливо ввійшов до Пилата, і просив тіла Ісусового.  А Пилат здивувався, щоб Він міг уже вмерти. І, покликавши сотника, запитався його, чи давно вже Розп'ятий помер. І, дізнавшись від сотника, він подарував тіло Йосипові. А Йосип купив плащаницю, і, знявши Його, обгорнув плащаницею, та й поклав Його в гробі, що в скелі був висічений. І каменя привалив до могильних дверей. Марія ж Магдалина й Марія, мати Йосієва, дивилися, де ховали Його.
 
26
квіт.
2014
Дві дороги - дві долі... Друк e-mail
Проповіді
В одній пісні є такі слова: «Наше життя дорога. Дорога довжиною в життя».
Народна мудрість говорить: «Життя прожити – не поле перейти»; «Головне не те, як ви живете, а те, в якому напрямку рухається ваше життя». Ви не самотні у пошуках, усе людство відповіді на духовну порожнечу, гнітючу самотність. Цілі покоління до нас, усе людство сьогодні, шукає дорогу спокою та миру.
Колись давно, можливо від народження,кожен із нас почав пошук своєї дороги, чогось найголовнішого вжитті. Іноді в шумі життя ми забували про цей пошук, часто бігли за різними обманами, а потім переконувалися, що це тільки міраж, і знову починали пошук спочатку. Хтось намагався знайти щастя в родині, хтось у розвагах, кар’єрі, самозакоханості.
Звичайно, коли молода людина закінчує школу, говорять, що перед нею відкриті усі дороги. Насправді є тільки дві дороги, дві можливості. два способи життя: життя з Богом та існування без Бога. Слово говорить: «Просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять»  - це шлях більшості жителів нашої планети.
Ісус показує дорогу кожній людині: «Я дорога,правда і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене»Ів.14.6; «Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її!(Матв.7:14).
Приглянемося ближче до цих доріг, розглянемо та побачимо їхній шлях і завершення. 
 
18
квіт.
2014
Смерть переможена! Пасхальна проповідь. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
iCACHQUETПромовив до неї Ісус: Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити. І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре. Чи ти віруєш в це? (Ів.11.25-26).
 В дуже тривожні  дні переживаємо свято Христового воскресіння. У кожного в душі молитва за Україну, скорбота за її вбитими синами, тривога за майбутнє наших родин. Багато людей  переживають депресію, пост майданний синдром, біль важкої утрати…
Можливо, наш внутрішній стан подібний до переживань сестер Марти і Марії. Вони втратили дорогу людину, їхній дім огорнула тінь непоправного горя та безнадії. Але у дім смутку приходить Ісус і дає  надію. Входить не як сторонній спостерігач, але співпереживаючи, пропонує свою допомогу, говорить слова надії: «Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити».
Брати і сестри, «Ісус Христос учора, і сьогодні, і навіки Той Самий!» (Євр.13.8). В цей пасхальний ранок, воскреслий Христос входить у нашу тривогу. Він знає твої болі. Його милосердя не змаліло, Він кожного ранку дає нову надію. Слово Боже говорить: «Зрушаться гори й пагорби захитаються, та милість Моя не відійде від тебе…»(Iс.54:10)
«Я воскресіння і життя». Ким є Ісус? В книзі Одкровення: «Я альфа і омега - початок і кінець». В інших місцях Святого Письма: Предвічний Бог, творець всесвіту, добрий пастир, що не залишає у біді своїх овечок.
Джерело життя, яке перебуває з нами назавжди у Таїнствах Церкви.
«Я Воскресіння». За словами апостола Павла: «Якщо Христос не воскрес, то марна віра наша і марна проповідь наша». Як через непослух і гріх перших людей  світ оповила тінь смерті, так  через святість Христа, Його смерть і воскресіння Бог отець даає кожному, хто кається і вірує,  вічне життя: «Хто вірує в Мене – має вічне життя»
 
12
квіт.
2014
Вхід Господній у Єрусалим. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
vhidНіхто не може нічого навчитися з Біблії, поки не зустрінеться з її  Автором(Уверетт Т. Харріс). Сьогодні в нас нагода зустріти Христа в події, яку описує Боже Слово.
Свято Входу Господнього в Єрусалим,  ми переживаємо за тиждень до Світлого Христового Воскресіння, пасхи Христової, це - свято Божественного торжества. В цей день, довідавшись про воскресіння Лазаря, все місто заворушилось – розповідає нам євангеліст Матвій. Народ поспішав назустріч Христу, який входив в Єрусалим. Люди клали свій одяг на дорозі, різали гілки з дерев і стелили, вигукуючи: "Осанна Синові Давидовому! Благословен Грядущий в ім'я Господнє! осанна у вишніх”. Люд очікував, що Христос проявить свою могутність проти ворогів Ізраїля, тріумфував, сподіваючись на політичну віднову царства.
Чого хоче навчити нас «живе і діяльне» Боже Слово у цю неділю?
1.  Вхід Господній у Єрусалим для християн є прикладом покори та простоти. «Навчіться від Мене, бо я тихий і серцем покірний». На прохання Ісуса, учні привели осля.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 8 з 14
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 4 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/sexe-facile-cuzieu-2.html