Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 84 гостей на сайті
Проповіді


01
бер.
2015
Роздуми про піст Друк e-mail
Проповіді
Тому що ми не постили, нас прогнано з раю. Чинімо, отже, піст, щоб до раю знову повернутися! Св.Василій Великий. Сьогодні будемо говорити про піст. Усі великі Божі служителі, про яких  читаємо на сторінках Біблії та історії церви, були людьми молитви та посту. Через молитву і піст Бог людей виховує і використовує для виконання своєї волі.
У Нагірній проповіді після науки про молитву Ісус говорить про піст, ставить молитву і піст на один рівень: «А як постите, то не будьте сумні, як оті лицеміри: вони бо зміняють обличчя свої, щоб бачили люди, що постять вони. Поправді кажу вам: вони мають уже нагороду свою! А ти, коли постиш, намасти свою голову, і лице своє вмий,  щоб ти посту свого не виявив людям, а Отцеві своєму, що в таїні; і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно»Мт.6.16-18.
Тому, той, хто розуміє важливість посту і не постить, з часом відпаде від Бога, так само, як і той, хто розуміє важливість молитви і не молиться. В пості виростав Іван Хреститель. Постив Спаситель, розпочинаючи своє служіння (Мт.4.2 Лк.4.2), піст був важливим для апостолів  (Діян.13.3).
В чому мета посту? Щоб обмежити себе у їжі і зняти зайві грами? Щоб інші бачили оцінили нашу «побожність»? Звичайно, що ні. Піст має багато благословенних наслідків.
 
17
лют.
2015
Неділя прощення - подвиг пробачення. Проповідь. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
iCAQRGI3M«Постом я називаю не тільки стриманість від страв, але щось більше — стриманість від гріхів» Іван Золотоуст. Саме тому, на самому великого посту, ступаючи на шлях покаяння, свята Церква закликає нас відкинути найбільшу перешкоду для  прощення власних гріхів. Назва перешкоди – образа. Цей день може бути нагодою звільнитися від неї, щоб жити у чистоті.
Василій Великий говорить: «Прости ближньому образи... Ти не їси м'яса, але пожираєш брата. Стримуєшся від вина, але не поконуєш своєї зарозумілості... Гнів — це пияцтво душі, бо він її приголомшує, подібно як вино».
Сьогодні  для нас заклик  Господа: «Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець. А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших» (Матв.6:14).
Ці слова були сказані в контексті Нагірної проповіді. В контексті науки про молитву, піст і милостиню. Починаючи з Нагірної Проповіді, Ісус навчає, що прощення і примирення лежать в основі служіння Богу: «Якщо, несучи дари до вівтаря, ти пригадаєш, що хтось має що-небудь проти тебе, то залиш свої дари перед вівтарем. Спочатку піди і примирися з цією людиною, а тоді повернися назад і поклади дари» (Мт 5, 23).
Він підтверджує це і в молитві «Отче наш» (Мт 6, 12), і в дуже промовистому образі з притчі про боржника, що не мав співчуття (Мт 18, 23-35). Те, що Ісус говорив, Він підтвердив Своїм життям, виголосивши на хресті слова: «Отче, прости їм, бо не знають, що роблять» (Лк 23, 34).
Слова щоденної молитви: «Прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим». Якщо ви не прощаєте, то повинні налякатися цих слів! Бо ви просите, що Бог не простив вас! Не можемо просити в Бога пробачення, поки самі не пробачимо!
 
17
січ.
2015
Голос з неба. Богоявлення. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Зовсім недавно, брати і сестри, ми святкували подію Різдва: прихід у світ Божого Сина. Сьогодні ми з новою радістю переживаємо Богоявлення, явлення  Христа Спасителя на ріці Йордані. Хрещення називаємо Богоявленням, Христос Син Божий приймає в Йордані Хрещення, Бог Отець говорить з неба, засвідчуючи про те, що Христос - Його Єдинородний Син і Дух Святий сходить на Спасителя у вигляді голуба. Тема сьогоднішніх  роздумів – свідчення Отця.
І.Бог Отець тричі говорив з неба про Сина. Вперше голос пролунав, коли Ісус починав своє служіння, в часі  хрещення у Йордані. Друге – на горі преображення, в середині Його служіння, третє – перед стражданням і смертю на хресті.  Перше свідчення Отця пролунало коли Ісус, прожив  тридцять років укритого життя. В Євангелії від Матвія читаємо: «І охристившись Ісус, зараз вийшов із води. І ось небо розкрилось, і побачив Іван Духа Божого, що спускався, як голуб, і сходив на Нього. І ось голос почувся із неба Це Син Мій Улюблений:, що Його Я вподобав!» Мт.3.16-17. Перед Ним були сорок днів молитви, посту і боротьби з дияволом. «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав – ці слова допомагали Христу перемагати спокуси.  У наших випробуваннях, спокусах, пустинях життя ми теж ніколи не буваємо самі. Бог дає сили у боротьбі, підкріпляє своїм Словом.
 
10
січ.
2015
Чи народився Ісус? Друк
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
iCASBBWNXМабуть більшість з нас зустрічали в соціальних мережах розповідь про командира, який накрив своїм тілом гранату, рятуючи життя бійців.
Кожен гріх подібний до гранати, яка здатна зруйнувати наше життя і цілу вічність. Син Божий прийшов у цей світ, помер на хресті захищаючи кожного від гріха. «Його ранами ми зцілилися».  Перекований, що врятовані юнаки ніколи  не забудуть  командира, який врятував їх життя, а люди забувають свого Господа, що дає спасіння кожному, хто до Нього приходить. Слово Боже говорить: «Віл знає свого власника, а осел ясла пана свого, а Ізраїль не знає Мене, не звертає уваги народ Мій на Мене...»(Iс.1:3). Людство шукає задоволення у розвагах, багатстві, все більше відходить від Бога.
Що ж нам робити, чи є вихід з цього жахливого становища? Де знайти людині порятунок? Де знайти справжню свободу, свободу від гріха, від поневолення диявола? У собі? У якогось східного гуру? Ні, всі ці способи ведуть до смерті і смерті вічної! «Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали»(Iван.10:10).
 
03
січ.
2015
Проповідь ангела. Різдво. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

imagesГлибока ніч лягла на Вифлеємські поля. Морок духовної ночі огортав цілу цивілізацію стародавнього світу. Світ втратив віру і надію на майбутнє. Однак були і ті, хто, усвідомлюючи духовну загибель світу, все ж сподівалися на порятунок згори. Один стародавній філософ висловив стан людства словами: «наступить кінець світу, або на землю прийде Бог».  Звістку про прихід Спасителя світу зберігали і несли з собою юдеї, розсіяні по всій землі після вавилонського полону.
Я не знаю, чи відчували пітьму ночі пастухи Вифлеєму, але  певно знаю, що її відчувають серця багатьох наших сучасників. Безцільність життя привела до розчарування, а розчарування вбило останню надію, погасило останню зірочку розради, і в душі оселився повний морок.
Сьогодні тисячі українських матерів, сестер, дружин плачуть як Марія – сестра Лазаря, втративши найдорожчих.  Страх і непевність паралізував життя багатьох співвітчизників. Байдужість – найважча хвороба нашого часу. Можливо ніч байдужості покрила і твоє життя? Як багато душ пригнічені тягарем життя!

 
13
груд.
2014
Неділя двадцять сьома. Ісус звільняє. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Відвідуючи синагоги Ісус проповідував Євангелію – Добру Новину про примирення людей з Богом. Це була Його місія. Євангеліє виявляє гріховну сутність і людини і Бога  - Спасителя всіх.  Євангелія – це мирі щастя для змученої душі, бальзам і втіха для розчарованого серця. Євангеліє відкриває небо і закриває пекло.  Сьогоднішній уривок Євангелії (Лк.13.10-17),теж розповідає про перебування Ісуса в синагозі. В цій синагозі люди пізнали не тільки силу слів Ісуса, але і силу Його вчинків. Господь навчав народ притчами. Слова Ісуса Христа перемагали упередження і забобони, опановували людське серце, волю, характер, совість і життя. В них була сила істини, світла і любові. Очевидно,  первосвященики стежили  за кожним Його вчинком і вичікували зручного моменту, щоб схопити.  В цей час у синагозі перебувала бідна, скорчена  жінка. Вона відвідувала синагогу, але вже вісімнадцять років була під владою демона. Загальна назва демонів «маццикін», у перекладі означає – ті, що роблять зло. Ці темні сили постійно вмішуються в наше життя і ламають те, що ми почали робити з найкращими намірами.
 
27
лист.
2014
Неділя двадцять пята. Хто мій ближній і як до нього відноситись. Друк e-mail
Проповіді
iCAI6C6FTІсус любив говорити притчами. Ми теж любимо притчі. Наше  життя подібне до бумеранга. Чим сильніше кинув, тим сильніше повернеться. Один маленький хлопчик в приступі гніву закричав до мами: «Я тебе не люблю!», мама була розумною жінкою і сказала синові піти і вигукнути про це на подвір’ї, (а вони жили у гірській долині). Хлопчик побіг у долину і закричав: «Я тебе не люблю!» Луна відповіла: «Я тебе не люблю!». Прибігає до мами і каже, що у долині сховався поганий хлопчик, який гукає, що не любить мене.   Мама каже: піди і скажи, що ти його любиш. Хлопчик побіг вигукнув: «Я тебе люблю!», і луна теж відповіла: «Я тебе люблю!» Наші слова і вчинки як луна – що говоримо і робимо – те до нас і повертається.  Що людина сіє, те і буде жати.
Уривок сьогоднішньої неділі знайомий для більшості з нас. Але чи ми його виконуємо? Фарисей, законовчитель знає закон і вміє повчати других, але не виконує. Святий – знає, що потрібно робити. Людина, яка не читає, нічим не відрізняється від того, хто не вміє читати. 
 
21
лист.
2014
Неділя двадцять четверта. З проблемою прийди до Ісуса. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
JAIRЗапамятався такий вислів із статусів в соціальних мережах: «Коли проблеми тягнуть до дна – дивися у верх». В кожної людини бувають різного роду терпіння, труднощі, життєві проблеми. В перекладі з грецької, слово терпіння - «упомоне», означає стійкість, витривалість у важких обставинах. Слово Боже говорить про переживання важких часів: «Нехай серце вам не тривожиться! Віруйте в Бога, і в Мене віруйте!» (Iван.14:1). Євангельський уривок двадцять четвертої неділі розповідає  про двох людей. які прийшли до Ісуса із своїми проблемами.
На березі Галилейського озера Ісус продовжував проповідувати про Царство Боже. В той час приходить до Нього чоловік «Яір на ім'я, що був старшим синагоги. Він припав до Ісусових ніг, та й став благати Його завітати до дому його.  Бо він мав одиначку дочку, років десь із дванадцять, і вмирала вона» Начальник синагоги був важливою людиною в місті. Його родину спіткало велике горе – важко захворіла дочка. Коло друзів і приятелів Яіра вороже відносилися до Ісуса, шукаючи приводу для звинувачення. Такі люди як Яір, могли прийти до Господа тільки в крайньому випадку. Горе примушує забути свою значимість. Відчай додає відваги. Яір міг дати своїй дитині їду і одяг, житло і освіту, але дати життя міг тільки Христос.
 
11
жовт.
2014
Неділя вісімнадцята. Почни жити Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
«Не потрібно лякатися кінця свого життя, потрібно боятись, що воно так і не почнеться» Джон Нюмен.
Євангельський уривок (Лк.5.1-11) розповідає нам про початок нового етапу в житті рибалок – майбутніх апостолів. Ісус проповідував на березі Галилейського озера. Поступово перед ним закривалися двері синагог, а місцем проповіді стали пагорби, поля, вулиці міст і сіл. Голошення Доброї Новини змінювало життя слухачів. «Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав!» (Iс.55:11)
Сотні рибалок займалися своєю щоденною працею на плесі озера. Так було з дня на день. Зловити рибу, продати, щоб завтра знову зловити і продати… так рік за роком. Ніхто не звертав на них уваги, звичайні рибалки. Їхнє життя було важливе для Ісуса. Якщо Господь шукав за Симоном, Яковом, Іваном… то Він шукає і за тобою. «Всю ніч трудилися і не впіймали нічого» - це символ життя без Бога. Адже життя без Бога, праця без Бога – не приносить радості. Віруючий жебрак в кінці життя щасливіший за безбожного президента.
 
04
жовт.
2014
День вчителя Друк e-mail
Проповіді
rozНедавно мій син із захопленням розповідав про нові враження від погляду на рослину через мікроскоп. Він був захоплений новим поглядом на здавалось би знайому рослину. Пригадую як ми колись із ним через телескоп дивилися на місяць – краса величі! Від того, через яку призму дивитись на свою працю, покликання, залежить зміст життя, ефективність і наслідок праці. Пропоную поглянути на життя вчителя через призму Божого Слова.
Читаємо в Євангелії  від Івана: «Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої!(Iван.21:15)
Наш герой сьогодні – апостол Петро. Колишній рибалка, якого Ісус покликав до гідності апостола, вчителя. Проповідника Євангелії.  Від рибальських мереж до найвищого служіння людям. Ще вчора ми були школярами, студентами, наші батьки важко працювали, щоб ми могли отримати освіту. Сьогодні заходимо у світлий, приготований для нашої праці клас, щоб навчати дітей.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 7 з 14
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Kvinner søker sex partner‎ Ytre Arna