Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 72 гостей на сайті
Проповіді


22
серп.
2015
Робіть добро. Проповідь на День Незалежності. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
cristi-rotogoleaМоже почекати їжа, але добра справа – ніколи. Вже більше року на Україні іде війна. Для заохоти і підбадьорення в доброму  пропоную звернутися  до сторінок Біблії. Послання до Солунян:  «А ви, браття, не втомлюйтеся, коли чините добре»(2Сол.3:13).
В контексті Апостол розповідає про людей, які  перестали займатися своєю працею і просто чекали приходу  Христа. Для їх характеристики в тринадцятій главі Павло вживає дуже яскраве грецьке слово: «атактейн» -  прогулювати. Вони прогулювали можливість робити добро. Інші були настільки поглинені  зароблянням грошей, що втратили свіжість віри і трепет надії. Але справжнім християнам Апостол Павло каже «А ви, брати…»  Тобто не дивлячись на тих, хто нічого не робить - не знемагайте робити добро.
І. Чому робити добро?
«А ви, брати…»  Мабуть кожен чув приблизно такі слова: нехай інші служать,  багаті допомагають, чому знову я?  Біблія говорить: «Бо ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували»(Еф.2:10). Може ти скажеш: «Від мене нічого не залежить, я проста людина».  Так, але прості воїни здобували найбільше перемог! Апостол заохочує: «І простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити»(1Кор.1:28) Мовчазні герої принесли для неба найбільше святих. Ісус був простим, Він любить простих людей. Більшість людей - прості і звичайні.
 
15
серп.
2015
Прощай і отримай прощення. Неділя одинадцята. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Вісімнадцята глава Євангелія від Матвія навчає про певні риси правдивих учнів Ісуса Христа. Одна з важливих ознак християн – прощення. Не пам’ятати заподіяного зла - характерна риса віруючих.
Для пояснення Ісус розповів притчу про раба, якому государ пробачив великий борг, але раб цей жорстоко обійшовся зі своїм другом, який був винен  зовсім мало.  За непрощення раб був засуджений. У цій притчі знаходимо кілька важливих уроків для духовного життя.
Євангеліє вчить нас: 1)Скільки разів прощати, 2)Кому і які гріхи прощати, 3)Чому прощати.
Роздумаємо над кожним запитанням читаючи Боже Слово.
І. Скільки разів прощати?
«Петро приступив тоді та запитав Його: Господи, скільки разів брат мій може згрішити проти мене, а я маю прощати йому? Чи до семи раз?  Ісус промовляє до нього: Не кажу тобі до семи раз, але аж до сімдесяти раз по сім!» М.18.21,22.
 
08
серп.
2015
Що робити з проблемами? Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
internet-marketing-seminar-for-small-medium-busine41Мабуть, кожен пересвідчився, як добре мати при собі в темну пору ліхтарик. В житті духовному  нам теж потрібне світло, щоб іти правдивою дорогою, оминаючи небезпеки, що нам загрожують.  Таким  світлом є Біблія і наука Церкви.
Тому в світлі Божого Слова подивимось на проблеми, які оточують кожного з нас. Люди намагаються їх вирішити, позбутися, або забути. Шукають  допомоги.  Текст для сьогоднішньої проповіді: «Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!» (1Петр.5:7)
Ми були покликані  не для журби, але повного і вічного щастя. Від Адама і Єви люди створюють журбу, проблеми для себе і других. Гріх – найбільше зло, увійшов в життя стаючи джерелом журби.
Словник української мови пояснює: журба - великі переживання, туга, печаль, важкий фізичний та моральний стан кого-небудь.
Тому, на основі Біблійного уривку, постараємось відповісти на три запитання: 1.Кому віддати наші проблеми? 2.Яких проблем ми можемо позбутися вже сьогодні? 3.Яка для цього причина?
1.Отож,  кому віддати турботи?  Н а запитання:  «Кому потрібна моя журба?»  Відповідь: «твоя журба  потрібна Богу -Творцю»!
У Псалмах читаємо: «Бо Ти вчинив нирки мої, Ти виткав мене в утробі матері моєї». (Пс.138:13) Він виткав, ніби хрестиком вишив клітинка за клітинкою наше тіло.
 
31
лип.
2015
Впізнай Ісуса. Неділя дев’ята. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
«А човен вже був на середині моря, і кидали хвилі його, бо вітер зірвавсь супротивний.  А о четвертій сторожі нічній Ісус підійшов до них, ідучи по морю». Ісус прийшов до учнів, коли вони потрапили в біду. Коли дув зустрічний вітер і життя стало боротьбою, як тільки виникла потреба, Ісус був там, щоб допомогти і врятувати. Та вони не впізнали Його. Скільки Божих благословень ми не отримали тільки тому, що не впізнали Спасителя. Що могло більше потішити учнів, як не присутність Господа? Але вони не впізнали Ісуса, який іде по воді. «Як побачили ж учні, що йде Він по морю, то настрашилися та й казали: Мара! І від страху вони закричали...»   Налякались свого Учителя! Злякалися Того, Хто своєю появою міг заспокоїти їх. Біблія говорить: «Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо … рід ми Його»! (Дiї.17:28).
Ісуса Христа часто не впізнають. Ми не впізнаємо. Багато наших проблем і хвилювань походять від того, що ми не впізнали Його.
Дозвольте мені навести кілька сфер, в яких найчастіше не впізнаємо Ісуса.
В бурях життя. Наші обставини – війна на Сході, хвора дитина чи батьки – все це реально, а слова Ісуса: «Я з вами, аж до кінця віку» - легко знати, важко повірити.  «Знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре»(Рим.8.28), але це нас не втішає.
Ми не впізнаємо Господа в бурі гріха. Відчуваємо реальність гріха, але не пізнаємо реальності Христа! Пляма гріха, важкість гріха будять страх, мучать совість. Не стогни під тягарем беззаконь,  в темряві гріховної ночі пізнай Христа і звільнися!  Помічай Ісуса і кайся аж до брами раю. Не має «забагато покаяння», покаяння завжди замало і замало зліз.
 
11
лип.
2015
Зцілення розслабленого. Друк
Проповіді
relaxed_jesus«У  життєвих нещастях справжні друзі – це надійний прихисток»  - говорив Арістотель. Сьогоднішній уривок розповідає про справжніх друзів.
«І ото, принесли до Нього розслабленого, що на ложі лежав». До Ісуса  принесли розслабленого; друзі несли його на ліжку.  Перед нами чудова картина людини, зціленої через віру друзів. Не тільки оздоровлений фізично, але зцілений духовно. Якби не вони, він так ніколи і не зміг би наблизитися до Ісуса, щоб отримати зцілення. Цілком можливо, що  у розпачі він залишив всяку надію і змирився зі своєю долею.  А вони принесли його до Ісуса. Зустріч з Христом збудила віру, простила гріхи і змінила життя! Хворого  врятувала віра  друзів.
Ми не можемо зробити людину християнином, але ми можемо зробити все, що в наших силах, щоб привести його в присутність Христа. Я знаю одного чоловіка, який прийшов до Бога, побачивши як друг молиться. Нам потрібно побільше таких друзів!
«І, побачивши їхню віру, сказав Він йому: Чоловіче, прощаються тобі гріхи твої!» Протягом століть Господь прощав гріхи. Він і сьогодні прощає тим, хто кається і вірує. У  Бога повнота прощення.
 
27
черв.
2015
Віра яка вражає Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

jesus-centurion-useЄвангеліє від Матвія, восьма глава, 5-13ст., розповідає про зцілення слуги римського сотника. Хоча цей сотник ненадовго з'являється на сцені Нового Завіту, в Євангеліях він є одним з найкращих прикладів.. Сотники, або центуріони, складали основу римської армії. Римський легіон нараховував шість тисяч чоловіка, він був розділений на 60 сотень, у кожній по 100 чоловік, і кожній командував центуріон, сотник. Вони були професійними, постійними воїнами в римській армії. Як у мирний, так і у воєнний час від них залежав моральний стан армії.
Цікаво, що в Новому Завіті, з повагою говориться про всіх згадуваних сотників: сотник, який визнав Ісуса Божим Сином біля хреста; сотник Корнилій, перший навернений до християнства язичник; сотник, який врятував Павла від збунтованого натовпу. Сотники були кращими люди римської армії.
 
20
черв.
2015
Неділя третя. Три ознаки віруючого. Мт.6.22-33 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
«Шукайте ж найперше Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться». Пошук  Божого Царства – сенс життя і праці християнина. Відомий вчений Віктор Франкл говорив: «Бажання змісту – найбільш людський феномен,  тільки тварина не задумується над змістом свого існування». Сьогоднішнє Євангеліє, уривок Нагірної проповіді зосереджує увагу на головному в житті віруючого.
В тексті відкриваємо три ознаки  людини, яка шукає Божого Царства: чистий погляд, чисте серце і чиста мета.
1. Чистий погляд.
«Око то світильник для тіла. Тож як око твоє буде здорове, то й усе тіло твоє буде світле». Сприйняття фізичного світу залежить від очей; якщо око здорове, людина об’єктивно бачить світ, коли ж око нездорове, світ здається темрявою. Так само духовне життя залежить від духовного бачення; коли у людини правдивий погляд на світ, то все його життя випромінює світло; якщо ж погляд його хибний, все життя покрите темрявою. Але чому згасає або тьмяніє наш внутрішній світильник? Що ж може статися з  духовними очима? Недугів є багато. Наприклад, короткозорість – це коли людина бачить тільки себе, але зовсім не переймається потребами церкви, громади, свого народу… Класичний приклад – священик, левит з притчі про доброго самарянина. Далекозорість: помічає скалку в оці брата, але не бачить колоди у власному оці.
 
13
черв.
2015
Свято Євхаристії. Чотири сходинки до вічного життя. Друк e-mail
Проповіді
evxБагато списів поламано у суперечках про спосіб прийняття Святого Причастя. Справжній християнин не дискутує, як приймати причастя, а дивиться на Того, кого приймає у  серце. З нагоди свята Євхаристії запрошую звернутися до слів Святого Письма. Біблія пропонує  чотири сходинки переживання Євхаристії, щоб бути щасливим і мати життя вічне: повірити, приготуватися, прийняти, подякувати.
І.Повірити у Євхаристію. Апостол Павло писав:«Бо прийняв я від Господа, що й вам передав». Ми теж прийняли правду про Євхаристію зі сторінок Біблії та  науки Церкви. Ця істина сягає своїм початком світлого ранку людства. Слова Ісуса «Я- хліб життя» пригадують дерево життя для наших прародичів в  Едемському саду (Бут.2.9).
Яскравим прообразом Євхаристії стала манна. Щоденна пожива, яку Господь послав для свого народу протягом сорока років блукання в пустелі (Вих.16.15).  Дерево життя в раю було для Адама та Єви; манна стала поживою в дорозі для цілого народу; Євхаристія – небесна пожива для кожного віруючого. Манна нікого не змінила, Христос – хліб життя змінює людей. Ісус сказав: «Я хліб життя!  Отці ваші в пустині їли манну, і померли. То є хліб, Який сходить із неба, щоб не вмер, хто Його споживає. Я хліб живий, що з неба зійшов: коли хто споживатиме хліб цей, той повік буде жити. А хліб, що дам Я, то є тіло Моє, яке Я за життя світові дам»(Ів.6.48-51).
Ще ясніше це прозвучало на тайній вечері, коли «Ісус узяв хліб, і поблагословив, поламав, і давав Своїм учням, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє.  А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі,  бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів! (Мт26.26-28). Для невіруючого це нічого не значить; для люблячого Христа це шлях до Його присутності.
Євхаристія – таїнство, яке становить центр життя християнської спільноти. Де є Євхаристія, там є Церква. Таким було розуміння цього таїнства у часи перших християн, і до сьогодні воно не змінилося.
 
05
черв.
2015
Неділя всіх святих. Як вірити і жити, щоб отримати перемогу. Друк e-mail
Проповіді
swjatiАпостол неділі:Євр.11.38-12.2.  Хтось сказав: "Віра починається там, де закінчується можливе". Якщо це можливо, то в ньому немає місця для слави Божої. В одинадцятій главі послання до євреїв апостол Павло розповідає про герої віри. Захоплено роздумуючи про їхнє життя автор заохочує до змагання нових борців.
Основна думка закінчення одинадцятої і початку дванадцятої глави послання до Євреїв - як вірити і жити, щоб отримати перемогу. Це одне з найкращих місць Нового Завіту, в якому апостол подає пять важливих елементів християнського життя.
І. Дивись. Погляд на святих. Представивши біблійних героїв  Старого Завіту, «яких світ не вартий був», Павло звертається до  сучасників і  християн 21 століття. «Тож і ми, маючи навколо себе велику таку хмару свідків…»
Святі минулого – друзі святих майбутнього. У прикрі хвилини важлива присутність  друзів. Труднощі обов’язково будуть. Наш Господь нікому не обіцяв фанфар і килимових доріжок. «Мене переслідували і вас будуть переслідувати», «Не бійтеся тих, хто тіло вбиває, а потім більш нічого не може вчинити!»Лк.12.4.
 
30
трав.
2015
Святий Дух - той, хто поруч. Друк e-mail
Проповіді

untitlВеликий і урочистий сьогодні празник! Про це свідчать храми і домівки, прикрашені квітами і зеленню. Про це говорять і чудові, повні незрівнянної краси, церковні піснеспіви.  П'ятдесятого дня після Свого славного воскресіння Господь, згідно  обітниці, зіслав Духа Святого на учеників і апостолів і на всіх, що через їхнє слово увірували в Христа. Зіслання Святого Духа це - наче вінець і печать у справі спасіння людського роду, що його виконав Божий Син.

Багато людей мають певне уявлення про Бога Отця, про Бога Сина, але більшість  нічого не знають про особу Святого Духа. Усі християни  вірять в Єдиного Бога в трьох Особах – Отця, Сина і Духа Святого. Як бачимо сонце: круг, світло і тепло, але тіло одне; дерево: корінь, стовбур і крона, але одне дерево.  Звісно, це дуже спрощене порівняння. Дух святий це Особа Святої Тройці. У грецькій мові при означенні Святого Духа вживається слово «параклетос»(Ів.14.16). Це слово означає «той, хто поруч», утішитель, порадник.  Дух Святий - наш Утішитель, бо в Ньому джерело розради християнина в усіх випробуваннях життя.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 5 з 13
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 2 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/sexe-facile-saint-martin-du-mont-3.html