Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 70 гостей на сайті
Проповіді


21
лист.
2015
Неділя двадцять п’ята. Не будь байдужим. Лк.10.25-37. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
"Один чоловік ішов з Єрусалиму до Єрихону, і попався розбійникам, що обдерли його, і завдали йому рани, та й утекли, покинувши ледве живого його».
Єрусалим – місто Божої присутності.  Знаходиться на висоті 750м.над рівнем моря. А  Єрихон – знаходиться нижче рівня води, на березі мертвого моря. Чоловік ішов з верху в низ - від місця Божої присутності. Дорога до пекла, завжди з нахилом, по ній легко іти. Але на цій дорозі чатує диявол – головний терорист у світі. Він обов’язково обкраде і знищить.  Коли життя котиться в низ – трагедія неминуча.
«Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув.  Так само й Левіт надійшов на те місце, поглянув, і теж проминув».
Байдужість – це стан душі, який заглушує любов. Хтось сказав, що байдужість є найвищою формою жорстокості.
І. Чому люди байдужі?
1. Бо поспішають.  "Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув". Храм і служба означали для нього більше, ніж страждання людини.
Джордж  Патрік, безбожник і цинік одного разу написав:  «Ознакою нашого часу є те, що ми маємо широкі магістралі, але вузькі погляди, у великих домах малі сімї, кращі зручності, але менше часу, в нас краща освіта, але менше розуму, кращу медицину, але гірше здоров'я, п’ємо надто багато, палим надто багато, витрачаємо безвідповідально, сміємось надто мало, їздимо надто швидко, гніваємося надто легко,
 
06
лист.
2015
Неділя двадцять третя. Не проганяй Ісуса. Лк.8.26 -39. Друк e-mail
Проповіді
Христос сказав «Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені і я заспокою вас». Сьогоднішній уривок розповідає, як Ісус сам прийшов до струдженого і обтяженого і заспокоїв його. Євангеліє від Луки восьма глава: «Вони припливли до землі Гадаринської, що навпроти Галілеї.  І, як на землю Він вийшов, перестрів Його один чоловік із міста, що довгі роки мав він демонів, не вдягався в одежу, і мешкав не в домі, а в гробах».
Цей нещасний  уникав суспільства і жив у могильних печерах. Люди його боялись, сам давно втратив надію. Та для Бога не має нічого неможливого, темна хмара на небі ще не означає відсутність сонця. Одне слово Господа змінює все. Вийди з похмурого гробу гріха. Люблячий друг не докорить тобі!
І. Як поступає Ісус?
1. Спасає. Слід зауважити сміливість, з якою діяв Ісус діяв. В біснуватого була дуже велика сила, що дозволяла йому рвати свої ланцюги і узи. Земляки  боялися його, а Ісус зустрів його спокійно і без страху. Коли Ісус запитав у біснуватого як його ім'я, той відповів "легіон" (Римський легіон складався з 6000 воїнів).
Приходячи в життя людини, Ісус Христос хоче очистити наше життя від усякої нечистоти,  видаляє з нього весь бруд, всі  темні вчинки, гріхи юності, гріхи, вчинені словом і ділом, в думках і уяві.
2. Довіряє. Після звільнення Господь доручає людині місію порятунку інших душ: «Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог!» Рятувати душі!  Для цього  Христос прийшов на землю. Він бачив ці загиблі душі, прив’язані до свиней - свого гріха.
 
31
жовт.
2015
Неділя двадцять друга. Драма на дві дії. Лк.16.19-31 Друк e-mail
Проповіді
0434734«Є мертві, в яких більше життя, ніж у живих. Але є  живі, які мертвіші  померлих» Ромен Роллан.
Сьогоднішня  притча розповідає про два стилі життя, дві можливі опори, і  два варіанти вічності, які чекають кожного з нас. Тому і нашу проповідь назвемо «Драма на дві дії». До речі, існує думка, що це зовсім не притча, а розповідь про двох реальних осіб. Отже, розглянемо ближче події і людей цієї Біблійної історії що розгортається перед нашими очима.
І. Дія перша – життя.
1.Ісус  показує  земне життя одного багатого чоловіка. Одягався в найкращий одяг з дорогих тканин.  Кожен день бенкетуючи  вживав вишукану їжу.
Тобто – одяг «від Вороніна», збалансоване харчування з найкращих продуктів, естрада і привід для свята  на кожен день…
2.А десь зовсім поряд проживав Лазар. Як  не дивно, але це єдине ім'я, згадане в події. Імені сусіда  не знаємо. Лазар латинська форма юдейського імені Єлеазар, що означає - "Бог - моя опора і допомога". Жебрак, покритий струпами і настільки слабкий, що не міг відігнати собак, які лизали його рани. Тобто – нижче рівня бідності, серйозні проблеми зі здоров’ям, відсутність власного житла. Така картина в цьому світі. Хіба ця картина і особи нам не знайомі ? Та промайнули роки і все швидко змінилося.
 
24
жовт.
2015
Неділя двадцять перша. Чотири види грунту. PDF e-mail
Проповіді
pro_siyachaЛк.8.5-15. В  притчі Ісус використав приклад, добре знайомий  для слухачів. Чотири види землі, чотири категорії людей. Їх об’єднує те, що в них сіялось Боже слово. Ніхто не був обділений. Слово однакове, воно найкраще - серця різні. Розглянемо пильно ці типи ґрунтів нашого з вами серця.
1. Дорога.
«Вийшов сіяч сіяти своє зерно. Коли сіяв його, одне впало при дорозі і було витоптане і птахи небесні видзьобали його».
Громадська земля в Палестині була розділена на довгі вузькі смуги; між смугами лежали доріжки, якими всі мали право користуватися. Падаючи на ці утрамбовані ділянки, насіння не мало можливості потрапити в землю, щоб рости.
Тверда земля край дороги – це люди, розум яких глухий до всього, і тому відмовляється визнати Слово Боже. Слухає, але не розуміє. Серце загрубіло від гріха. Істина їх не цікавить. Це ті, яким не потрібне покаяння, бо вони все знають. Так поступали фарисеї і книжники. Ісус зціляв, а вони  говорили - не можна в суботу,
 
17
жовт.
2015
Не плач. Неділя двадцята. Друк e-mail
Проповіді
7-From-Grief1Згідно Вікіпедії, милосердя — це діяльне бажання допомогти кожному, хто має в тому потребу. Сьогодні Євангеліє розповідає про дію Божого милосердя в  дуже конкретному випадку життя.
Подія відбулася у передмісті Наїну.  В багатьох відношеннях це найвражаюча історія Нового Завіту. Місто Наїн розташоване недалеко від відомого Капернауму. До сьогодні, в десяти хвилинах пішої ходи  від Наїна, збереглося кладовище скельних могил.
Входячи у місто Ісус зустрічає похорон. На чолі похоронної процесії зазвичай йшов оркестр і хор професійних плакальників з цимбалами і флейтами. У строгому і простому реченні: "Він був єдиним сином у матері, а вона була вдова", звучить сум.
Ще раніше помер чоловік  цієї жінки, і тепер вона ховає свого сина. У брамІ міста її зустрічає Христос.  Лука описує співчуття Ісуса. Він зглянувся, тобто, був зворушений до глибини душі. У грецькій мові немає слова, яке б сильніше передало  співчуття.  Господь  звертається   до неї  словами: Не плач! .. Він не каже: "Утішся, твій син воскресне в останній день". Він не говорить їй про те, що їй випала особливо гірка доля, але  Господь не залишить її. Він каже "Не плач!" -  похоронна процесія зупиняється, і Христос Своїм  словом повертає до життя її останню надію.
 
10
жовт.
2015
Три ознаки любові. Неділя девятнадцята. Друк
Проповіді
ljubov-i-vik_1Сьогоднішній уривок – частина нагірної проповіді Ісуса Христа.  Слова Нагірної проповіді  зовсім не подібні на законифілософів чи мудреців. Тут кожне слово є викликом.  Це не спокійно сяючі зірки, а спалахи блискавок,які ламають  стереотипи. Вони здатні особливим чином вражати і змінювати серця людей.  Тема нашої проповіді- три ознаки любові.
 
І.Любити  - це робити добро
« І як бажаєте, щоб вам люди чинили, так само чиніть їм і ви».  Стародавні грецькі філософи і єврейські рабини навчали «Не роби іншому нічого, що сам ненавидиш. Ось весь закон, а все інше - тлумачення». Філон, великий юдей з Олександрії, сказав: «Чого сам не любиш, не завдай іншому». Грецький оратор Сократ вчив: «Що озлоблює тебе, того не чини іншим».
Христос вимагає більшого: «... якщо праведність ваша не буде рясніша праведності книжників і фарисеїв, то не ввійдете в Царство Небесне» (Мф. 5,20).
Справді, ніякий подвиг не може бути великим, якщо він не приносить користі іншим. Це видно з прикладу того, хто приніс талант цілим і був покараний за те, що не помножив його (Мф. 25, 14-30). Так і ти, брате,  якщо не приносиш ніякої користі іншим, то не робиш нічого важливого.
 
25
вер.
2015
Хрест – зневага чи похвала? Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
krest«І, нісши Свого хреста, Він вийшов на місце, Череповищем зване, по-гебрейському Голгофа.  Там Його розп'яли…»Ів.19.17.
Сьогоднішнє свято Воздвиження Чесного Хреста, знову пригадує людям, якою ціною куплено наше спасіння. Своєю смертю на хресті Ісус знищив владу гріха. Вчинений гріх приніс людям смерть, а Хрест, на якому помер Спаситель, відкрив людям вхід до неба і став перепрошенням Небесного Отця за вчинений гріх. В сьогоднішній проповіді, у світлі Божого Слова і науки Церкви пригадаємо собі дві речі: 1)сенс хреста для кожної людини  2)місце хреста в житті віруючих.
І. Отже, слово  про Хрест. Павло говорить: "Бо слово про хрест ... сила Божа" (1Кор.1: 18).  Перекладене  слово "сила" по-грецьки "Динаміс" є коренем слова "динаміт". Апостол каже, що "слово про хрест" є саме такою сило Божою -  діючою, відкритою. У Голгофському Хресті Бог зосередив усю Свою владу і силу для того, щоб врятувати помираючий  світ. Тому "слово про хрест" є силою Божою для всіх, хто приймає його. Господь говорив Своїм учням, що  коли буде піднесений  від землі, то силою хреста  приверне до Себе багатьох.
На Голгофі відбулося спокутування, заплачено викуп, і на підставі цього оголошена  амністія усім, хто вірить і кається за гріхи. Ісус Христос розбив віковічні окови пекла. Він  переміг владу смерті, цебто диявола, щоб відпустити змучених на свободу.
Всі ми - грішники. Всі ми порушили закон Божий. Всі ми гідні суду. Ми заслуговуємо пекла. Ось чому і прийшов Ісус Христос. Біблія вчить: «Бог є любов» (1Ів. 4: 8). Бог любить вас. Якби ви були єдиною людиною в усьому світі, Бог все одно любив би вас. Він полюбив вас настільки, що віддав Сина Свого на смерть на хресті заради вас.
 
19
вер.
2015
Неділя шістнадцята. Важливість одного таланту. Мт.25.14-30 Друк e-mail
Проповіді
3-1Притча розповідає  про Бога, що дає людям різні можливості. Хтось  отримує п'ять талантів, інший - два, а третій - один. Важливий не талант, а те, як людина його використовує.  Ісус пояснює, що не може бути віри без бажання нового, невідомого, і не має ніякої користі від того, хто живе тільки для себе. Розповідь навчає, що який би талант у нас не був, - маленький або великий, - ми маємо використовувати його для служіння Богу.  Притча про таланти багатогранна і у ній знаходимо  багато важливих думок.

По довгому ж часі вернувся пан тих рабів, та й від них зажадав обрахунку.  (Мт. 25,19). Отож, потрібно здати звіт. День звітності, може бути відкладений; пан довго відсутній, навіть саме ім'я Його слуги забули, а в існуванні сумніваються; може давно поросло травою місце, куди невірний раб закопав талант.  Це нічого не змінює.  Пан  прийде і забажає   звіту.
А в тім, про  звітність мало хто пам’ятає! Христос говорить: «Вернувся пан тих рабів, та й від них зажадав обрахунку». Ви помічаєте, як впевнено  Спаситель говорить про це? Господь запевняє, що правосуддя буде повне і остаточне.
 
05
вер.
2015
Неділя чотирнадцята. Підіть на перехрестя. Мт.22.1-14. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Сьогоднішня притча нагадує, про запрошення   на свято. Господь запрошує  до Свого Царства.  У цій притчі дві частини. Перша (ст. 1-10) продовжує тему, розпочату в попередньому розділі: ті, хто повинен був отримати Царство, відкинули його, і воно запропоновано іншим. Дев’ятий стих говорить, що слуги Христа покликані йти з Доброю Новиною до всіх людей. «Тож підіть на роздоріжжя, і кого тільки спіткаєте, кличте їх на весілля». Місія проповіді стане  темою для наших роздумів.
З року в рік більшість з нас проповідує одним і тим самим людям. Боже Слово завжди приносить плід. Хоча є  тверді серця і грунт буває кам’яним. Тисячі так званих християн після Літургії ідуть в бар,  ікони в їхніх кабінетах не заважать брати хабарі. Християнські родини стали «громадянським співжиттям».  Це ті, які отримали запрошенні,  але не відкинули заклик Христа. «Вони злегковажили та порозходились, той на поле своє, а той на свій торг».  В той же час, у світі є мільйони людей, яким ніхто не звіщав Христа. Чому одним проповідувати постійно, коли інші  не чули ні разу?
Подивись на світ, зверни увагу на тих, хто ще не чув, відчуй їхній голод!
«Розумні будуть сяяти, як світила небозводу, а ті, хто привів багатьох до праведності, немов зорі, навіки віків»(Дан.12:3). Привести душу до Христа, важливіше, ніж запалити в небі зірку. Бо зірка колись погасне, а душа буде сіяти вічно! 
 
25
серп.
2015
Не відкидай Господа- принеси плід життя! Друк e-mail
Проповіді

1410081920Мт.21.33-42. Ісус розповів притчу:  господар  насадив виноградник, обгородив його муром, видовбав  чавило,  побудував башту, віддав його виноградарям і вирушив у далеку країну. Під час збору плодів винограду він послав своїх слуг до виноградарів, щоб узяти плоди свої, але виноградарі похапали, і одного вбили, а другого каменували. Коли він послав інших слуг, з ними вчинили так само. Втретє він послав свого сина, думаючи, що вони його посоромляться. Твердо знаючи, що це спадкоємець господаря, вони вбили його, бажаючи заволодіти його спадщиною.
Ця розповідь не про царя і виноградарів. Державний володар ніколи не став би посилати свого сина до бунтівного міста. Після першої відмови місто було б знищене. Про Олександра Македонського розповідають, що він, підійшовши під мури міста запалював вогонь милосердя. Поки горів вогонь місто могло здатися. Але навіть він не залишав другого шансу. При відмові відкрити ворота місто руйнувалось. А жителів чекала смерть, або рабство. Звичайно говорять, що це розповідь про людство, історія поведінки Ізраїля і про кожного з нас. Взагалі, ціла Біблія говорить не про людей, а про Бога. Коли ти і я станемо перед святим Божим престолом, нам не буде жодного діла до цілого людства, а тим більше до історії Ізраїля. Тому ми будемо говорити дуже конкретно – це історія  про кожного з нас. Якщо хтось допускає думку, що притча  про всіх, але особисто мене не стосується – то він так нічого і не зрозумів.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 4 з 13
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 2 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/rencontre-femme-salope-saliceto.html