Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 86 гостей на сайті
Проповіді


11
лют.
2016
Не переходь границі Божих Заповідей. Екл.10.8. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

В житті на кожному кроці зустрічаємо границі, правила і обмеження. Хтось сказав, що моя свобода закінчується там, де починається свобода іншої людини. Справді,тема обмежень дуже непопулярна для пост модерного часу. Все таки, будемо говорити про границі, наше відношення до правил. Бо обмеження зберігають життя, а порушення правил призводить до трагедії. Наприклад, керування в нетверезому стані. порушення руху на дорозі. Обмеження батьків рятують дітей. Усюди покладені розумні границі. Біблія теж говорить про межі. В книзі Еклезіаста, десята глава читаємо: «Хто копає яму, сам упаде до неї, а хто валить мура, того вкусить гадюка» Екл.10.8. Тобто, за зруйнованою огорожею – вжалить змій.

Божі заповіді – це межі поведінки в житті. Коли небесний Отець окреслює границю, він не обмежує, а від чогось захищає. Наприклад: заповідь не вбивай - захищає життя, не прелюбодій – береже цілість і одність сімї, не кради – охороняє нашу власність… Божі Заповіді дані не на шкоду, а на захист. Відвідуючи зоопарк, біля кліток хижих тварин я зустрічав попередження: «Близько не підходити!» Божі заповіді теж захищають від найбільшого ворога і хижака – диявола. Писання говорить: «Противник диявол як рикаючий лев…» Гріх – це перейти межу, зруйнувати границю. Але за межею обов’язково зустрінемо ворога, який боляче вжалить і зруйнує... В твоєму і моєму житті прокладена межа між двома державами, між світлом і темрявою. Обмеження – це сказати чомусь "ні".

 
30
січ.
2016
Бідне серце – сумне життя. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Набагато легше придбати багатство, ніж позбутися його (Генрі Торо). Один із начальників прийшов до Господа, І називаючи Його Учителем Добрим, запитав, що робити, щоб наслідувати життя вічне (Лк.18.18-27). З Євангелії ми довідуємося, що він був багатий, молодий і впливовий. Ним можна було б захоплюватися і хвалити, та Ісус бачив серце людини, а воно було хворе. Так буває і в житті фізичному. Зовні людина здається здоровою, але смертельна хвороба непомітно руйнує життя. Незважаючи на зовнішнє благополуччя і пристойність, Ісус констатує смертельну недугу душі і намагається допомогти. Ця недуга душі, серця людини. Поглянемо на симптоми хворого серця.
І.Ознаки хворого серця.
1. Не бачить Бога.
В Ісусі людина не бачить Бога. Бачить авторитет, вчителя, але не Бога. Спаситель звертає увагу на вживання титулу "Учителю благий". Ісус нагадав йому, що благ тільки один Бог. Наш Господь хотів, щоб і начальник усвідомив цей факт. Якщо Він благ, то повинен бути Богом, тому що, по суті, лише один Бог благ. Багато людей і сьогодні в Ісусі помічають тільки історичну постать, моральний приклад. Але Біблія виразно говорить: «В Ньому тілесно живе вся повнота Божества(Кол.2:9); «Нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали» Діян.4.12.
 
15
січ.
2016
Іван Хреститель – приклад для християн. Друк
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Блог - Проповіді
x_a049b62fБагато працівників на церковній ниві стали сумними, скучними і сухими.  Порожні церкви – це німий крик людей про допомогу. Сьогоднішній Біблійний уривок(Мр.1.1-8) - це проповідь Івана Хрестителя. Іван ніколи не був сухим і скучним. Від нього кожен може багато навчитися. Ісус говорив про Івана, що він є найбільшим з пророків. Які риси характеру, життя Предтечі роблять його знаряддя в руках великого Бога і можуть бути прикладом для кожного, хто служить Богу, проповідує Євангелію? Чого може навчитися від Івана священик, вчитель недільної школи, катехит чи мати або батько, які навчають дітей Божого слова? Постараємось відкрити це на сторінках Біблії.
1.Посланий Богом.
«Ось перед обличчя Твоє посилаю Свого посланця, який перед Тобою дорогу Твою приготує». Останній пророк Старого Завіту і перший проповідник Євангелії.  Пророк Малахія сповіщав прихід пророка,  який приготує народ для приходу Спасителя. Таким посланцем Бога став Іван Хреститель. Іван був призначений, покликаний  Богом для певної місії. В Божого Сина була своя велика місія - відкупити людей з неволі гріха, заплатити на хресті найвищу ціну, померти і воскреснути, щоб ми могли покаятись і жити. Місія Івана – готувати народ до приходу Спасителя.
В кожної людини своя місія, мета  життя. Комусь Бог довіряє дітей, щоб їх виховувати для Божого Царства, іншим доручає пасти церковну отару, або стати вчителем Його дітей. Християни покликані Богом жити для великої мети, принести плід життя.  Перед нами – приклад наслідування усім, хто служить в Церкві. Він з радістю проповідує, звіщає Того, хто приходить. Тому не марнуючи жодної хвилини, роби те, що найважливіше і буде тривати цілу вічність. Служи тим даром, якого Бог  дав і виконуй свою місію.
 
06
січ.
2016
Дитина народилася нам.. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
«Бо Дитя народилося нам; Сина нам дано»Іс.9.5.  Зверніть увагу на відмінність  між  фразами: "Дитя народилося нам" і "Син даний нам". Немовля Ісус Христос народився, став людиною від Святого Духа і Марії. Але як Син Божий Ісус Христос був нам даний. Він був народжений Своїм Отцем перше створення світу, народжений, але не створений. Вчення про вічне існування Христа  приймається християнами  як непохитна істина і таємниця нашої святої віри. Бог, Якого ми могли б пояснити, не був би Богом. Якби ми могли осягнути Його, Він не був би нескінченним. Якби ми могли зрозуміти Його, Він перестав би бути божественним. Ісус Христос як Син Божий даний нам, Він є дар, даний нам Богом: "Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного ..."
Сьогодні, однак, я хотів би звернути увагу на слово "нам" повторене двічі у фразі: "Бо Дитя народилося НАМ, Син даний НАМ". Зупинимося на наступних питаннях: Чи так це? Якщо це так, то що з цього випливає?
І. Чи це так? Чи справді « Дитя народилося нам; Сина нам дано»? Яка особиста користь від того, що немовля народився у Вифлеємі? Чи знаємо ми, що Він наш Спаситель, який  Він приніс Добру новину для нас, чи Він належить нам, а ми - Йому?  Це привід для дуже серйозного і важливого дослідження.
1.Можливо хтось запитає, як дізнатися чи я є Божою дитиною? Відповідь у запитанні: чи відбулася переміна всередині вас? Чи змінилися погляди на життя? Чи повністю перемінилися прагнення вашого серця? Чи можете ви сказати, що потік ваших бажань змінив напрям і ви тепер та людина, яка йде до небесної вітчизни, і ваші ноги стоять на вузькій дорозі? Чого бажає ваше серце: поринути в безодню гріха чи знайти  святість? Перемінилися ви всередині? Стати християнином - не означає вимити поверхню чаші, святість полягає в очищенні внутрішньої людини.
 
21
лист.
2015
Неділя двадцять п’ята. Не будь байдужим. Лк.10.25-37. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
"Один чоловік ішов з Єрусалиму до Єрихону, і попався розбійникам, що обдерли його, і завдали йому рани, та й утекли, покинувши ледве живого його».
Єрусалим – місто Божої присутності.  Знаходиться на висоті 750м.над рівнем моря. А  Єрихон – знаходиться нижче рівня води, на березі мертвого моря. Чоловік ішов з верху в низ - від місця Божої присутності. Дорога до пекла, завжди з нахилом, по ній легко іти. Але на цій дорозі чатує диявол – головний терорист у світі. Він обов’язково обкраде і знищить.  Коли життя котиться в низ – трагедія неминуча.
«Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув.  Так само й Левіт надійшов на те місце, поглянув, і теж проминув».
Байдужість – це стан душі, який заглушує любов. Хтось сказав, що байдужість є найвищою формою жорстокості.
І. Чому люди байдужі?
1. Бо поспішають.  "Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув". Храм і служба означали для нього більше, ніж страждання людини.
Джордж  Патрік, безбожник і цинік одного разу написав:  «Ознакою нашого часу є те, що ми маємо широкі магістралі, але вузькі погляди, у великих домах малі сімї, кращі зручності, але менше часу, в нас краща освіта, але менше розуму, кращу медицину, але гірше здоров'я, п’ємо надто багато, палим надто багато, витрачаємо безвідповідально, сміємось надто мало, їздимо надто швидко, гніваємося надто легко,
 
06
лист.
2015
Неділя двадцять третя. Не проганяй Ісуса. Лк.8.26 -39. Друк e-mail
Проповіді
Христос сказав «Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені і я заспокою вас». Сьогоднішній уривок розповідає, як Ісус сам прийшов до струдженого і обтяженого і заспокоїв його. Євангеліє від Луки восьма глава: «Вони припливли до землі Гадаринської, що навпроти Галілеї.  І, як на землю Він вийшов, перестрів Його один чоловік із міста, що довгі роки мав він демонів, не вдягався в одежу, і мешкав не в домі, а в гробах».
Цей нещасний  уникав суспільства і жив у могильних печерах. Люди його боялись, сам давно втратив надію. Та для Бога не має нічого неможливого, темна хмара на небі ще не означає відсутність сонця. Одне слово Господа змінює все. Вийди з похмурого гробу гріха. Люблячий друг не докорить тобі!
І. Як поступає Ісус?
1. Спасає. Слід зауважити сміливість, з якою діяв Ісус діяв. В біснуватого була дуже велика сила, що дозволяла йому рвати свої ланцюги і узи. Земляки  боялися його, а Ісус зустрів його спокійно і без страху. Коли Ісус запитав у біснуватого як його ім'я, той відповів "легіон" (Римський легіон складався з 6000 воїнів).
Приходячи в життя людини, Ісус Христос хоче очистити наше життя від усякої нечистоти,  видаляє з нього весь бруд, всі  темні вчинки, гріхи юності, гріхи, вчинені словом і ділом, в думках і уяві.
2. Довіряє. Після звільнення Господь доручає людині місію порятунку інших душ: «Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог!» Рятувати душі!  Для цього  Христос прийшов на землю. Він бачив ці загиблі душі, прив’язані до свиней - свого гріха.
 
31
жовт.
2015
Неділя двадцять друга. Драма на дві дії. Лк.16.19-31 Друк e-mail
Проповіді
0434734«Є мертві, в яких більше життя, ніж у живих. Але є  живі, які мертвіші  померлих» Ромен Роллан.
Сьогоднішня  притча розповідає про два стилі життя, дві можливі опори, і  два варіанти вічності, які чекають кожного з нас. Тому і нашу проповідь назвемо «Драма на дві дії». До речі, існує думка, що це зовсім не притча, а розповідь про двох реальних осіб. Отже, розглянемо ближче події і людей цієї Біблійної історії що розгортається перед нашими очима.
І. Дія перша – життя.
1.Ісус  показує  земне життя одного багатого чоловіка. Одягався в найкращий одяг з дорогих тканин.  Кожен день бенкетуючи  вживав вишукану їжу.
Тобто – одяг «від Вороніна», збалансоване харчування з найкращих продуктів, естрада і привід для свята  на кожен день…
2.А десь зовсім поряд проживав Лазар. Як  не дивно, але це єдине ім'я, згадане в події. Імені сусіда  не знаємо. Лазар латинська форма юдейського імені Єлеазар, що означає - "Бог - моя опора і допомога". Жебрак, покритий струпами і настільки слабкий, що не міг відігнати собак, які лизали його рани. Тобто – нижче рівня бідності, серйозні проблеми зі здоров’ям, відсутність власного житла. Така картина в цьому світі. Хіба ця картина і особи нам не знайомі ? Та промайнули роки і все швидко змінилося.
 
24
жовт.
2015
Неділя двадцять перша. Чотири види грунту. PDF e-mail
Проповіді
pro_siyachaЛк.8.5-15. В  притчі Ісус використав приклад, добре знайомий  для слухачів. Чотири види землі, чотири категорії людей. Їх об’єднує те, що в них сіялось Боже слово. Ніхто не був обділений. Слово однакове, воно найкраще - серця різні. Розглянемо пильно ці типи ґрунтів нашого з вами серця.
1. Дорога.
«Вийшов сіяч сіяти своє зерно. Коли сіяв його, одне впало при дорозі і було витоптане і птахи небесні видзьобали його».
Громадська земля в Палестині була розділена на довгі вузькі смуги; між смугами лежали доріжки, якими всі мали право користуватися. Падаючи на ці утрамбовані ділянки, насіння не мало можливості потрапити в землю, щоб рости.
Тверда земля край дороги – це люди, розум яких глухий до всього, і тому відмовляється визнати Слово Боже. Слухає, але не розуміє. Серце загрубіло від гріха. Істина їх не цікавить. Це ті, яким не потрібне покаяння, бо вони все знають. Так поступали фарисеї і книжники. Ісус зціляв, а вони  говорили - не можна в суботу,
 
17
жовт.
2015
Не плач. Неділя двадцята. Друк e-mail
Проповіді
7-From-Grief1Згідно Вікіпедії, милосердя — це діяльне бажання допомогти кожному, хто має в тому потребу. Сьогодні Євангеліє розповідає про дію Божого милосердя в  дуже конкретному випадку життя.
Подія відбулася у передмісті Наїну.  В багатьох відношеннях це найвражаюча історія Нового Завіту. Місто Наїн розташоване недалеко від відомого Капернауму. До сьогодні, в десяти хвилинах пішої ходи  від Наїна, збереглося кладовище скельних могил.
Входячи у місто Ісус зустрічає похорон. На чолі похоронної процесії зазвичай йшов оркестр і хор професійних плакальників з цимбалами і флейтами. У строгому і простому реченні: "Він був єдиним сином у матері, а вона була вдова", звучить сум.
Ще раніше помер чоловік  цієї жінки, і тепер вона ховає свого сина. У брамІ міста її зустрічає Христос.  Лука описує співчуття Ісуса. Він зглянувся, тобто, був зворушений до глибини душі. У грецькій мові немає слова, яке б сильніше передало  співчуття.  Господь  звертається   до неї  словами: Не плач! .. Він не каже: "Утішся, твій син воскресне в останній день". Він не говорить їй про те, що їй випала особливо гірка доля, але  Господь не залишить її. Він каже "Не плач!" -  похоронна процесія зупиняється, і Христос Своїм  словом повертає до життя її останню надію.
 
10
жовт.
2015
Три ознаки любові. Неділя девятнадцята. Друк
Проповіді
ljubov-i-vik_1Сьогоднішній уривок – частина нагірної проповіді Ісуса Христа.  Слова Нагірної проповіді  зовсім не подібні на законифілософів чи мудреців. Тут кожне слово є викликом.  Це не спокійно сяючі зірки, а спалахи блискавок,які ламають  стереотипи. Вони здатні особливим чином вражати і змінювати серця людей.  Тема нашої проповіді- три ознаки любові.
 
І.Любити  - це робити добро
« І як бажаєте, щоб вам люди чинили, так само чиніть їм і ви».  Стародавні грецькі філософи і єврейські рабини навчали «Не роби іншому нічого, що сам ненавидиш. Ось весь закон, а все інше - тлумачення». Філон, великий юдей з Олександрії, сказав: «Чого сам не любиш, не завдай іншому». Грецький оратор Сократ вчив: «Що озлоблює тебе, того не чини іншим».
Христос вимагає більшого: «... якщо праведність ваша не буде рясніша праведності книжників і фарисеїв, то не ввійдете в Царство Небесне» (Мф. 5,20).
Справді, ніякий подвиг не може бути великим, якщо він не приносить користі іншим. Це видно з прикладу того, хто приніс талант цілим і був покараний за те, що не помножив його (Мф. 25, 14-30). Так і ти, брате,  якщо не приносиш ніякої користі іншим, то не робиш нічого важливого.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 4 з 14
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Spontan sex Myre