Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 83 гостей на сайті
Проповіді


10
серп.
2011
Неділя девята- благодать бурі Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
byrjaЧергова буря на великому озері, середина ночі, кілька людей у човні пробують боротися з хвилями і вітром. Вони у розпачі, можливо втрачають останню надію, не можуть повірити у те, що бачать – крізь темряву, поверх хвиль, у саме серце шторму приходить  Ісус.  Переживаю ту, чи іншу життєву бурю. Може проблеми із здоровям, фінансові, сімейні  труднощі – здається, що не має виходу, не можливо щось змінити чи вирішити, повна безвихідь. Але насправді це не так. Ми не одні у морі життя, Господь нас ніколи не залишає. У це важко повірити, але він є тут, поряд, посеред хвиль, дуже близько.
 
04
серп.
2011
Духовні битви Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
i«І прибув Амалик, і воював з Ізраїлем у Рефідімі.»(Вих.17:8)
Час виходу з Єгипетської неволі, початок дороги до обіцяної землі. Манна з неба на кожен день, вода із скелі, присутність Господа. Народ отримав мир і поживу. Але так  не могло бути завжди, через якийсь час «прийшли Амаликитяни». На  дорозі до неба ми також зустрінемося із ворогом. Будуть війни, бурі і небезпеки. Можливий  певний період  миру і спокою, але супротивник  обов’язково виступить проти нас.
Господь спочатку нагодував народ манною з неба, напоїв водою із скелі, а потім допустив битву з амаликитянами. Так відбувається і в нашому житті: спочатку Божу науку самі, а потім ділимося з іншими.  Скріплюємося поживою Євхаристії, тамуємо духовну спрагу істиною Божого Слова, а потім вирушаємо до боротьби.
 
02
лип.
2011
Христові апостоли Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Блог - Проповіді

Двоє людей, які віддали своє життя  справі поширення Божого Царства. Дуже різні за своїм походженням, соціальним статусом освітою. Кожного з них по різному знайшов Господь на дорогах життя. Обоє досвідчили свою слабкість, але також і Боже прощення і милосердя, яке могли нести іншим.  Петро був запальний, «вибуховий» чоловік, усе робив без вагань і з повною віддачею, сміливий і цілеспрямований.  Петро  найкраще підійшов для проповіді в день п’ятидесятниці. Щоб прямо і без страху вказати зібраним тисячам юдеїв, що вони розіпяли обіцяного Месію і що їм потрібно покаятися і просити милосердя. В цей самий день три тисячі людей покаялися і були охрещені. Подібний стиль використовував отець Піо.

 
25
черв.
2011
Свято Євхаристії Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
«Я хліб життя.» Ів.6.48 Хліб- джерело життя.  Зерно пшениці падає у землю, виростає, віддається багаторазовій обробці(його молотять, мелять, замішують, випікають), щоб дарувати людині життя. Син Бога залишив небо, щоб стати хлібом життя. Від народження до смерті на хресті добровільно відданий у руки людям. Без звичайного місця народження у Вифлеємі, переслідуваний у Назареті, не має де голови . В чужому вертепі народився, у чужому гробі був похований.
 
24
черв.
2011
Зіслання Святого Духа Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
zislannaАпостоли в Єрусалимській горниці з Марією- Матірю Ісуса.  Повні тривоги, занурені у молитву. Вони бачили воскреслого Христа, торкалися Його ран. Але – все сповнене протиріч. «Я з вами…»- і вознісся н небо, «ідіть навчайте всі народи»-  а кругом ворожий синедріон,  розлючені первосвященики.  Очікування дивної обітниці…
 
18
черв.
2011
Прообраз Церкви Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
i3Як дивно виглядав стан ізраїльського народу в пустині. Сотні тисяч людей серед повного запустіння. Але разом з Богом, що був серед свого народу, там було місце Його перебування. Він міг перебувати в розкошах Єгипту, Асирії чи Вавилону, серед тодішніх цивілізованих народів. Але живий Бог  невідомий був цим народам. Він не перебував серед них, хоча ними опікувався даруючи життя, посилаючи дощі і поживу.
Бог був серед Ізраїля не тільки для того, щоб вивести з землі Єгипетської, але і щоб співтоваришувати у блуканні пустелею. Ніколи і нігде у світі не було чогось подібного. Тут перебувало військо чисельністю 600 тисяч людей не рахуючи жінок і дітей. Безплідна пустиня оточувала їх. Не видно ні трави, ані води. З чого жити? Бог перебував з ними!
 
04
черв.
2011
Христос - виноградар Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
i1Чи ви бачили як плачуть дерева? Це відбувається найчастіше весною, коли господар, узявши інструмент обрізає плодові дерева. При цьому видаляє не лише сухі вітки, але і живі. Дерево після цього довго плаче весняним соком, допоки рана не заживе. Найбільше терплять від обрізки благородні дерева, з яких господар сподівається отримати гарний урожай. Таку рослину як виноград обрізують найчастіше. Після очищення стовбур виноградної лози виглядає жахливо. Навідь виникає сумнів  його придатності до дальшого життя. Але проходить час і все змінюється. Зранені стовбурі покриваються листя, потім на них буяє цвіт і появляються стиглі плоди. Дерева, яких торкнувся ніж чи пила приносять найкращі плоди! Саме вони тішать серце господаря збором гарного урожаю!
 
31
трав.
2011
Вознесіння: "Зробіть учнями всі народи" Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
i11Багато  важливих події Сарого і Нового Завітів відбувалися на горі. Закон Мойсея, жертва Ісаака, заповіді блаженств…вознесіння.  Гора змінює перспективу бачення, відділяє від дочасності, вказує на вічність, підкреслює важливість подій і слів. Учні «поклонились Йому» визнавши свою віру після пережитих розгубленості і страху, а «Він…знявши руки  благословив їх», даючи останню заповідь, найважливіше доручення для кожного віруючого: «Ідіть, отже і зробіть моїми учнями всі народи». Колись диявол спокушуючи Спасителя вивів Його на високу гору і показав  усі царства світу. Тут Ісус доручає своїм учням, а через них  Церкві відібрати народи у сатани і повернути їх Богові.
 
24
трав.
2011
"Був сліпий, а тепер бачу" Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Звернімо увагу, як тексти євангельських читань від неділі Воскресіння запрошують розважати про необхідність свідчення того, що Іус вчинив у нашому житті.
Апостол Тома діткнувшись пробитого боку Спасителя, джерела любові і милосердя, закликав: «Господь мій і Бог мій». Все подальше життя апостола було проповідю Христового воскресіння.  Жінки – мироносиці, незважаючи на страх, небезпеку і привалений камінь ішли до гробу, зустрівши ангела почули: «Ідіть скажіть його учням  та Петрові» Марія Магдалина, після зустрічі з воскреслим Христом  «Пішла й повідомила тих, що сумували й плакали».
 
19
трав.
2011
Сестра із Самарії Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
i9В наш час стало звичним мати  у своєму гардеробі кілька масок зовнішньої поведінки на різні ситуації життя. Для церкви, роботи, для домашніх обставин… Надзвичайно гостро реагуємо, коли хтось намагається  зняти маску з нашого обличчя і відкриває правдиве лице. Це в більшості випадків породжує бунт і спротив. В Євангелії помічаю два різні способи реакції на відкриття правди.
 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 Наступна > Кінець >>

Сторінка 13 з 14
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


error 404