Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 63 гостей на сайті
Проповіді


18
бер.
2017
Хрестопоклінна неділя. Як досягти Божого Царства. Мр.8.34-38.. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

krestУ центрі шторму, в темряві ночі, дуже важливо побачити світло маяка, котре вказує вірний шлях до дому. В цьому уривку Євангелія поміщені  особливо важливі істини християнської віри. Це маяки Божого Слова посеред розбурханого моря нашого життя. Якби усі віруючі роздумували і керувалися ними в житті, цього було б більше, ніж достатньо: 
"Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде! Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто згубить душу свою ради Мене та Євангелії, той її збереже. Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить? Або що назамін дасть людина за душу свою? Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися в роді цім перелюбнім та грішнім, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Свого Отця з Анголами святими".
Вражає чесність Ісуса. Господь ніколи не кликав людей, обіцяючи легке життя. Ісус не обіцяв людям спокою, Він обіцяв славу! Розглянемо маяки –віхи в дорозі до Божого Царства.

І. Зректися себе
"Хто хоче йти за Мною, хай зречеться самого себе", - говорить Ісус людям, які хочуть слідувати за Ним. Тобто, той, хто бажає іти за Христом, повинен завжди говорити "ні" собі і "так" Ісусові. Говорити "ні" своїй любові до зручностей і до комфорту. Відмовитися від егоїзму, користолюбства, нашептів інстинктів… він повинен, не вагаючись, відповідати "так" на заклик Ісуса Христа. Щоб колись повторити з ап. Павлом: «Живу вже не я, але живе в мені Христос!» Тобто, вже живу не для того, щоб слухати свої бажання, але, щоб виконувати волю Христа!
Так українські добровольці з любові до своєї країни обирали голод, спрагу, боротьбу і смерть замість комфортного існування.
Ісус не обіцяв людям легкого життя. Він кидав виклик, будив до боротьби, пропонував іти шляхом, вище і важче якого не може бути. Спаситель прийшов не для того, щоб полегшити життя, а щоб надати йому змісту!

 
11
бер.
2017
Друга неділя посту. Все для Божої слави! Мр.2.1-6 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

Коли ж Він по кількох днях прийшов знов до Капернауму, то чутка пішла, що Він удома. І зібралось багато, аж вони не вміщалися навіть при дверях. А Він їм виголошував слово. І прийшли ось до Нього, несучи розслабленого, якого несли четверо. А що через народ до Нього наблизитися не могли, то стелю розкрили, де Він був, і пробравши, звісили ложе, що на ньому лежав розслаблений. А Ісус, віру їхню побачивши, каже розслабленому: Відпускаються, сину, гріхи тобі! Там же сиділи дехто з книжників, і в серцях своїх думали: Чого Він говорить отак? Зневажає Він Бога... Хто може прощати гріхи, окрім Бога Самого? І зараз Ісус відчув Духом Своїм, що вони так міркують собі, і сказав їм: Що таке ви в серцях своїх думаєте? Що легше: сказати розслабленому: Гріхи відпускаються тобі, чи сказати: Уставай, візьми ложе своє та й ходи? Але щоб ви знали, що Син Людський має владу прощати гріхи на землі, каже розслабленому: Тобі Я наказую: Уставай, візьми ложе своє, та й іди у свій дім! І той устав, і негайно взяв ложе, і вийшов перед усіма, так що всі дивувались і славили Бога, й казали: Ніколи такого не бачили ми! Всі дивувалися і славили Бога.

Так закінчується подія. Але повернімося на сам початок. Незабаром після приходу в Капернаум, в будинку, де був Ісус, зібралися багато людей. Людей тягне до присутності Бога. За натовпом людей знаходився розслаблений. Важко уявити людину в більш жалюгідному, безнадійному стані. В задумах Отця ми створені для Божої слави! Часто в це важко повірити і прийняти. Так було у випадку з розслабленим. Перешкоди тиснули на життя, проблеми ламали волю, гріхи крали силу. Гріх зруйнував життя, понівечив плани Творця. Та для Бога завжди є надія, бо «Ісус Христос прийшов у світ грішників спасти…»1Тим.1.15. Спасти, означає повернути на своє місце – в присутність Бога, для Божої слави.  Це місія Спасителя!  Спочатку розглянемо перешкоди для слави Бога в житті людини, а потім побачимо, як ці перешкоди служать для поширення Божої слави.

 
25
лют.
2017
Прощення – умова спасіння. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

69971555-ProschennyaХтось сказав: «Якщо є щось непростиме на світлі, так це невміння прощати» Це слова сучасної людини. А ось наука Христа: «Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець». Так, сьогоднішня тема –прощення! Можливо, вже багато разі це чули… Та все ж таки навіть серед віруючих є люди, які не вміють і не хочуть прощати. Тому, для нашого порятунку будемо говорити про важливість прощення. Чому це так важливо?

І. Тому, що прощення – це ознака Бога..
Ціла Біблія говорить про всепрощаючого Бога. «Щедрий і милосердний Господь, довготерпеливий і многомилостивий» (Пс.102:8); «Як далекий від заходу схід, так Він віддалив від нас наші провини!»(Пс.102:12); Пророк Ісая про Господа: «Я, Я є Той, Хто стирає провини твої ради Себе, а гріхів твоїх не пам'ятає!»(Iс.43:25);
Книга пророка Йони -  чудовим приклад прощення. Ціле місто, з населенням в сто двадцять тисяч, що відрізнялося винятковою жорстокістю, покаялися. схилили голови перед Богом і були прощені! Усім відомо, що цар цар Давид покавшись. отримав прощення за гріхи, але він теж вмів прощати ворогам, котрі його злословили і чигали щоб погубити.

 
14
січ.
2017
«Ось Агнець Божий» – в центрі проповіді, життя і молитви. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

agnus_dei_for_web-304x392_1І. Агнець Божий  - це тема проповіді
«Ось Агнець Божий». Ці слова промовив Іван Предтеча, посланий Отцем, вказуючи на Сина. Якби Іван хрестив, проповідував, осуджував гріх, але так і не сказав: Ось Агнець Божий», то його життя було б даремне і місія не виконана. Бо для цього він був посланий Богом у світ. Це головна тема Біблії. На Христа вказували усі пророки Старого Завіту, Кожен християнин покликаний звіщати: «Ось Агнець Божий». Це зміст християнської проповіді.  Якби ми проповідували звичаї, історію чи філософію без Христа, що бере гріхи світу, то марна наша проповідь. Проповідь без Агнця це злочин, богохульство і обман людей. Обов’язок кожного священика, аніматора, катехита, свідомого християнина – проповідувати Спасителя в якого віруємо і любимо. Це правдива євангелізація

 
28
груд.
2016
Новий рік – час вибору! Друк e-mail
Проповіді

godПрочитаємо уривок зі Старого Завіту: Книга Ісуса Навін.24.14. Перед початком нового етапу в житті народу, великий полководець згадує усі прожиті роки, попереджує про відповідальність перед Богом. Покритий сивиною, провідник запитує: «Виберіть собі сьогодні, кому будете служити… А я та дім мій будемо служити Господеві». Святкування Нового року є доброю нагодою поглянути назад, оцінити прожиті роки і зробити чітку постанову на майбутнє. Адже життя – не випадковість, ми прийшли в цей світ з певною метою. Біблія говорить: «Я вибрав вас, і вас настановив, щоб ішли ви й приносили плід, і щоб плід ваш зостався…»Iв.15:16.

В Біблії Господь порівнює життя людини до дерева, від якого виноградник очікує плоду. Так у Євангелії від Луки читаємо: «Один чоловік у своїм винограднику мав посаджене фігове дерево. І прийшов він шукати на ньому плоду, але не знайшов. І сказав винареві: Оце третій рік, відколи приходжу шукати плоду на цім фіговім дереві, але не знаходжу; зрубай його, нащо й землю марнує воно? А той йому в відповідь каже: Позостав його, пане, і на цей рік, аж поки його обкопаю довкола, і обкладу його гноєм, чи року наступного плоду не вродить воно. Коли ж ні, то зрубаєш його. (Лк. 13: 7-8)

 
17
груд.
2016
Чому нерозумний? Неділя двадцять шоста. PDF Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

_2«Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготовив?»(Лук.12:20). Сьогоднішнє Євангеліє розповідає нам дуже повчальну притчу. Багатому чоловіку зародила нива, і він зажурився: «Що робити, що не маю куди зібрати плодів своїх?». Тоді вирішив: «Оце я зроблю, порозвалюю клуні свої, і просторніші поставлю, і позбираю туди пашню свою всю та свій достаток». І думає собі людина: «Душе, маєш багато добра, на багато років складеного. Спочивай, їж та пий, і веселися!» Так думав багач, але Бог вирішив інакше. Бог промовив до нього: «Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготовив?» (Лук.12:20). Чоловік забув про Бога, в руках якого все наше життя і наша смерть. І сьогодні багато нерозумних людей. Тому розважмопро те, в чому полягала нерозумність людини. 

 
19
лист.
2016
Не стань байдужим! Лк.16. 19-31 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

Байдужість – це найвища форма жорстокості. Сьогоднішній уривок - притча про багача і Лазаря. Розповідь про два стилі життя, дві смерті і два наслідки. Зверніть увагу, що Євангеліє нічого не говорить про те, що багач був грішником. Тут взагалі не говориться про гріх як поганий поступок. Він був лише неспівчутливим, немилосердним, не мав серця. А збагнув це лише тоді, коли у вічності опинився в пеклі. Історія описана так майстерно, що в ній немає жодної зайвої фрази. Розглянемо ближче дійових осіб цієї Біблійної драми.

І. Багач – байдужість сучасного світу. По-перше - багач. Кожне слово, сказане про нього, показує розкіш, в якій він жив. Одягався в порфіру і в тонку красиву льняну тканину. Така одіж коштувала на ті часи шалені гроші. І кожен день вживав розкішну їжу. В оригіналі слово бенкетувати означає вишукані і дорогі страви. Богач ж робив це кожен день. Минуло два тисячоліття, але практично нічого не змінилося.
В руках одного відсотка населення світу зосереджено девяносто девять відсотків матеріальних благ. Подібну ситуацію ми спостерігаємо в Україні, читаючи декларації наших депутатів та олігархів. За цифрами активів ховається гріховна байдужість.

 
11
лист.
2016
Неділя двадцять перша. Серце віддане Богу приносить плід Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

00493908«Ось вийшов сіяч, щоб посіяти зерно своє». Він знає, що частина зерна загине, але це не зупиняє посів. Урожай буде зібрано. Сіячів Божого слова очікують розчарування і перешкоди, вороги і спокуси. Є різні види грунту. Всупереч логіці, сіяч сіє завжди і всюди. Не можна впадати у відчай, тому, що в кінці принесемо для неба великий урожай! Жертовність, безкорисливість, твердість, зречення себе - наші помічники. Згідно притчі, доля Слова Божого залежить від того, в яке серце впаде посів.

І. Серце потоптане і окрадене.
«І, як сіяв, упало одне край дороги, і було повитоптуване, а птахи небесні його повидзьобували». Поля Палестини поділені да вузькі смужки, а між ними – витоптані межі. Падаючи на ці доріжки насіння не мало ґрунту, щоб рости. Часто птиці крали зерно, що лежало на поверхні. Тверда дорога, це люди, розум яких поверхово слухає Боже Слово, люди формальної віри. Якщо сприймати віру тільки зовнішньо, вона залишається на краю життя. Тоді «Диявол приходить, щоб красти вбивати і нищити» Шлях, що веде до неба, тісний і вузький і там немає місця для поверховості. Справжня віра завжди жива і діяльна.

 
08
жовт.
2016
Як використати таланти життя? Неділя шістнадцята. (Мат. 25,14-30) Друк e-mail
Проповіді

talantКожен із нас таланти має . Хтось уже відкрив їх, а хтось ще шукає.
Сьогоднішня притча теж розповідає про таланти. Слово Боже вчить як використати талант. Талант це грошова одиниця, але не монета, а міра ваги, і відповідно, його вартість залежала від металу: було це золото, срібло чи мідь. Тільки після цієї розповіді обдарування почали називати талантом. В нашому тексті можна віднайти багато корисних думок і уроків для життя. Розглянемо де які з них.

І. Уроки притчі:
1. Таланти у кожного свої.
«Один чоловік, відходячи, закликав своїх рабів та передав їм свій маєток; 15 одному дав п'ять талантів, другому два, а третьому один, - кожному згідно з його силою; відтак відійшов». Притча навчає про те, що Бог дає людям різні дари і таланти. Одна людина отримує п'ять талантів, інший - два, а третій - один. Талантом є все: час, здібності, біль, невдача… Важливо як людина все використовує. З Біблійного погляду, талант – це можливість, поле праці. Здоровя - це талант, а його відсутність - ще більший талант. Важливим є те, що ти з цим зробиш. Яким би талант не був, - маленький або великий, - ми покликані використати його для служіння Богу.

 
03
вер.
2016
Вузькі ворота дороги життя. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 6
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

stegВходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять. Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її! Мт.7.13,14

І.Ворота. Наш текст – частина нагірної проповіді. Після звернення до учнів, Господь промовив до всього народу. Ворота – це Христос. Ісус сказав: «Я двері… Я дорога…» З тексту ми бачимо, що ворота тісні. Чому ж так?
1.Ці ворота не тісні, щоб прощати. Серце Бога відкрите для грішників: «Зверніться до Мене й спасетесь, всі кінці землі, бо Я Бог, і нема більше іншого Бога!»(Iс.45:22); «Того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть»Ів.6.37. Усі запрошені!
2. Ворота тісні , бо кожен, хто входить через них, повинен перед входом залишити свій гріх. «Хай безбожний покине дорогу свою»Іс.55.7. Ісус спасає не в гріхах, а від гріхів. Ісус приймає грішника, але не його заплямлений одяг. Багато хочуть увійти, але не бажають порвати з гріхом. Колись вони зрозуміють, що через любов до гріха втратили Бога і небо. Ворота настільки тісні. Що увійти можна тільки через сповідь – покаяння.
3. Цей шлях вузький. Він обмежений Божими Заповідями – правилами життя. Ця дорога вузька і терниста. Віруючий говорить словами псалмів: «Путь Своїх постанов покажи мені, Господи, і я буду держатись її до кінця! Дай мені зрозуміти, і нехай я держуся Закону Твого, і всім серцем я буду триматись його!»Пс.118.33,34. 

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 2 з 14
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sex annonser Mandal