Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 23 гостей на сайті
09
вер.
2017
Двері відкриті. Три причини подумати і прийти! Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

images_6Мт.22.1-14. Ісус порівнює Царство Небесне з царем, що весілля справляв для сина свого. Запрошені, надто зайняті на своїх фермах і в бізнесі, з презирством запрошення відкинули. В притчі бачимо дві категорії людей: одні відкинули запрошення і повернулися до власних справ, інші прийняли його. Багато століть тому Юдеї були запрошені першими. Але, коли Син Божий прийшов у світ, вони з презирством відмовилися. Після цього Господь послав своїх слуг на дороги і перехрестя. І казав Він до них: «Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!»(Мар.16:15). Люди на перехрестях і на дорогах символізують грішників і язичників, які ніколи не очікували запрошення в Царство.
Бог кличе. Від заклику в раю «Адаме, де ти?», до останньої почутої проповіді, - Бог кличе! На кожному перехресті життя. Його запрошення - це милосердне запрошення. Всі запрошені з доріг і перехресть не мали на це ніякого права. Біблія говорить « бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави»(Рим.3:23). Вони ніколи не могли очікувати такого запрошення на весілля царського сина. Воно прийшло з відкритого серця царя. Милосердя послало запрошення, милосердя зібрало і ввело їх на цей бенкет…

І. Подумай, що отримаєш.
Сьогодні ти запрошений. Саме зараз, читаючи ці слова, чуєш запрошення до небесної гостини. Господь кличе словами Писання: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!»(Матв.11:28). Творець з великої любові вирішив поділитися з людьми власним щастям. «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне»(Iван.3:16). Бог запрошує на свято, радісне як весільний бенкет, запрошує радіти. «Як написано: Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його!»(1Кор.2:9). Для тебе великі обітниці нагороди: «Переможцеві дам їсти від дерева життя, яке в раю Божім»(Об.2:7).

Християни обдаровані радістю. Це радість звільнення з в'язниці, радість прощення гріхів, радість порятунку від смерті, радість перемоги, радість спілкування з Богом! В нашому серці вся повнота радості! Дивлячись духовними очима на світ гріха, християнин вигукує: "Смерте! Де твоє жало? Пекло! Де перемога твоя?" Звичайна людська радість з’являється і швидко зникає. А радість Божих дітей не залежить від зовнішніх обставин життя, вона не перестає сяяти і вночі, при бурі і вітрах. "Нас засмучують, а ми радіємо", - пише апостол, який співав в темниці, закутий в кайдани.

Приймаючи запрошення, колись почуєш слова Спасителя: «Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу». Хто відмовляється від Бога, той відмовляється від радості.

ІІ. Подумай, на що проміняєш.
Які причини відмови? Не обов'язково погані речі роблять нас глухими до запрошення, бо одні пішли на поля свої, інші на торгівлю. Вони не пішли на гулянку. Керували господарством, займалися буденними справами. Людина може настільки зануритися в щоденні клопоти, що забуває про вічність. Так слухає вимоги цього світу, що не почує голос Христа. «Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить? Або що дасть людина взамін за душу свою?»(Матв.16:26)

Трагедія життя часто полягає в тому, що добрі, але тимчасові справи, займають місце справ кращих і вічних. Людина може настільки зайнятися заробітком на життя, що забуває про життя. «Знову послав він інших рабів, наказуючи: Скажіть запрошеним: Ось я приготував обід свій, закололи бики й відгодоване, і все готове. Ідіть на весілля! Та вони злегковажили та порозходились, той на поле своє, а той на свій торг»(Матв.22:4,5).

Євангеліє говорить про жахливі наслідки відмови. Цар послав свою армію і спалив їхнє місто. Це, на перший погляд, здається недоречним, у зв'язку із запрошенням на весілля. Але в 70році храм був спалений, а Єрусалим зруйнований дощенту. Загибель спіткала тих, хто відмовився пізнати Сина Божого, коли Він прийшов… Вони чули повторне запрошення, але не надали значення. Бог просив зробити вибір для вічності, - і кожен пішов своїм шляхом! Шукаючи власне щастя подались «хто на поле своє, а той на свій торг». Нещасні, що вибрали своє, замість, що пропонує Бог.

ІІІ. Подумай, що втрачаєш.
Ще ніхто не забрав у вічність клопоти щоденного життя, і ти не візьмеш. «Людям призначено вмерти один раз, потім же суд»(Євр.9:27). Ті, хто не прийде до Бота, будуть покарані, але справжня трагедія в тому, що вони самі себе позбавили правдивої вічної радості. Хто відкинув запрошення Христа страждатимуть від свідомості втрачених запрошень. В свій час вони почують: «Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований» (Матв.25:41).

Бог шукає за вами. Сьогодні і завжди, Божі очі дивляться вас. Може ви не хочете прийти. Бог бачить таємниці вашого серця. Можливо Господь посилав до вас Своїх слуг, і запрошував, але слуги повернулися і сказали: «Вони не хотіли прийти». Це написано про деяких з нас. Я прошу пам'ятати про це. Ваша відповідь була записана. Вона буде свідчити проти вас.

Закінчення.
«Як прийшов же той цар на гостей подивитись, побачив там чоловіка, в одежу весільну не вбраного, та й каже йому: Як ти, друже, ввійшов сюди, не мавши одежі весільної? Той же мовчав» (Матв.22:11,12). Сьогоднішню розповідь можна назвати притчею відкритих дверей. Двері дійсно відкриті для всіх, але увійти можна тільки через віру і покаяння. Увійти можна тільки зодягнувшись в одяг благодаті, в праведність даровану Христом. Благодать - це не тільки дар, це також відповідальність. Людина не може жити тим самим життям, як до зустрічі з Ісусом. Ми покликані зодягнутися в нову чистоту і нову святість. Двері відчинені, щоб грішник прийшов, і став святим.

О, Божа дитино! Чи твоя душа почула запрошення Христа? Яка твоя відповідь, куди підеш? Не обманюй себе. Без Бога не будеш щасливим. Він єдиний ніколи не обманював нас. Може завтра вже закінчиться твій час і можливості більше не буде. Біблія говорить: «Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець!» (Євр.3:15)

Ще одна проповідь на цю тему

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sextreff Barkåker