Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 54 гостей на сайті
18
бер.
2017
Хрестопоклінна неділя. Як досягти Божого Царства. Мр.8.34-38.. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

krestУ центрі шторму, в темряві ночі, дуже важливо побачити світло маяка, котре вказує вірний шлях до дому. В цьому уривку Євангелія поміщені  особливо важливі істини християнської віри. Це маяки Божого Слова посеред розбурханого моря нашого життя. Якби усі віруючі роздумували і керувалися ними в житті, цього було б більше, ніж достатньо: 
"Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде! Бо хто хоче душу свою зберегти, той погубить її, а хто згубить душу свою ради Мене та Євангелії, той її збереже. Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить? Або що назамін дасть людина за душу свою? Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися в роді цім перелюбнім та грішнім, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Свого Отця з Анголами святими".
Вражає чесність Ісуса. Господь ніколи не кликав людей, обіцяючи легке життя. Ісус не обіцяв людям спокою, Він обіцяв славу! Розглянемо маяки –віхи в дорозі до Божого Царства.

І. Зректися себе
"Хто хоче йти за Мною, хай зречеться самого себе", - говорить Ісус людям, які хочуть слідувати за Ним. Тобто, той, хто бажає іти за Христом, повинен завжди говорити "ні" собі і "так" Ісусові. Говорити "ні" своїй любові до зручностей і до комфорту. Відмовитися від егоїзму, користолюбства, нашептів інстинктів… він повинен, не вагаючись, відповідати "так" на заклик Ісуса Христа. Щоб колись повторити з ап. Павлом: «Живу вже не я, але живе в мені Христос!» Тобто, вже живу не для того, щоб слухати свої бажання, але, щоб виконувати волю Христа!
Так українські добровольці з любові до своєї країни обирали голод, спрагу, боротьбу і смерть замість комфортного існування.
Ісус не обіцяв людям легкого життя. Він кидав виклик, будив до боротьби, пропонував іти шляхом, вище і важче якого не може бути. Спаситель прийшов не для того, щоб полегшити життя, а щоб надати йому змісту!

Бог дарує тобі можливість чути цей заклик сьогодні, поки ще триває день спасіння. Ісус Христос – Цар і Господь! Він Альфа і Омега – початок і кінець! Сьогодні він пропонує милосердя, в кінці – тільки справедливість!

ІІ. Взяти свій Хрест.
Наш Господь був не з тих генералів, які сидять на віддалі і грають життями людей. Ісус мав право закликати інших нести хрест, тому що Він Сам першим поніс Свій хрест Нести свій хрест, означало готовність померти. Так, в часі другої світової війни Уїнстон Черчіль обіцяв людям тільки "кров, працю, сльози і піт". Що ти візьмеш з собою у вічність? Навіть тепер твоє серце не задоволене гріховними насолодами. Твої друзі поступово зникнуть, і ти залишишся один на один з Богом. Або твоє багатство утримує тебе? Воно теж залишиться тут, і ти будеш стояти перед Ісусом Христом, Який міг би врятувати тебе.
«Зректися себе», тобто власних гріхів і амбіцій, «взяти свій хрест і йти!» Інакше ти не можеш бути християнином. Бог буде прославлений – або нашим прощенням, або нашим справедливим засудом навіки! Він чекає твого рішення і воно повинно бути негайним!

ІІІ. Іти за Христом.
Ми повинні знати ціну. Ви повинні розуміти, що означає іти за Христом. Це буде вартувати популярності, кар‘єри. Це втрата легкого життя. Це боротьба із самим собою і власним тілом; сказати «ні» спокусам і «ні» цьому світу. Це означає вийти з натовпу і часто бути самотнім, одиноким стояти в битві за Христа. Іти за Христом, навіть тоді, коли інші не йдуть. Ми повинні бути готовими терпіти гоніння за Христа, а вони обов’язково прийдуть. Це може бути ціна життя. В кінцевому рахунку кожен зрозуміє: важливо не те, що скажуть люди, а що думає про це Бог. Долю людини вирішує не громадський, а суд Божий суд. Невіруючі жертвують вічним заради дешевих речей. Дешеві речі недовговічні. Завжди простіше домогтися дешевого успіху. Наприклад, хтось віддає перевагу розвагам, замість виховання дітей… Але минуть роки, і життя виявить справжні цінності. Християни жертвують грішним і дочасним, заради великого і вічного!

Закінчення – нагорода християн!
Господь кличе: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та й за Мною йде! Іди, іди негайно. Людина запитує: "Що мені робити, щоб спастися?" Євангеліє відповідає: "Віруй в Господа Ісуса Христа і спасешся". Ісус прийде у Своїй славі й красі. Ми побачимо Його! Поглянемо в Його очі, сповнені любові. Він полюбив нас вічною любовю. Цар повернеться в Своє Царство, Він буде вірний тим, хто Йому був вірний.

Ще одна проповідь на третю неділю посту

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sextreff Brattvåg