Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 60 гостей на сайті
25
лют.
2017
Прощення – умова спасіння. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

69971555-ProschennyaХтось сказав: «Якщо є щось непростиме на світлі, так це невміння прощати» Це слова сучасної людини. А ось наука Христа: «Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець». Так, сьогоднішня тема –прощення! Можливо, вже багато разі це чули… Та все ж таки навіть серед віруючих є люди, які не вміють і не хочуть прощати. Тому, для нашого порятунку будемо говорити про важливість прощення. Чому це так важливо?

І. Тому, що прощення – це ознака Бога..
Ціла Біблія говорить про всепрощаючого Бога. «Щедрий і милосердний Господь, довготерпеливий і многомилостивий» (Пс.102:8); «Як далекий від заходу схід, так Він віддалив від нас наші провини!»(Пс.102:12); Пророк Ісая про Господа: «Я, Я є Той, Хто стирає провини твої ради Себе, а гріхів твоїх не пам'ятає!»(Iс.43:25);
Книга пророка Йони -  чудовим приклад прощення. Ціле місто, з населенням в сто двадцять тисяч, що відрізнялося винятковою жорстокістю, покаялися. схилили голови перед Богом і були прощені! Усім відомо, що цар цар Давид покавшись. отримав прощення за гріхи, але він теж вмів прощати ворогам, котрі його злословили і чигали щоб погубити.

ІІ. Прощення – приклад Христа.
Прощення є центральною темою Євангелії. Корисно пригадати слова, поєднані з прощенням: «Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець. А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших» (Матв.6:14,15); «Також не судіть, щоб не суджено й вас; і не осуджуйте, щоб і вас не осуджено; прощайте, то простять і вам»(Лук.6:37); «І коли стоїте на молитві, то прощайте, як маєте що проти кого, щоб і Отець ваш Небесний пробачив вам прогріхи ваші»(Мар.11:25). Простити означає вибачити кривдника. У Біблії грецьке слово, що перекладається як «прощати», буквально означає «відпускати». Це не вимагати повернення боргу. Ісус використав це порівняння, коли вчив своїх послідовників молитися: «Прости нам гріхи наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим» (Лк. 11:4).

Якщо цих місць замало, просто подивись на Христа. Ось Він, втомлений, з учнями проходить через Самарію. Самаряни в одному селі не захотіли, щоб Ісус та його апостоли переночували в них. Ображені Яків і Іван пропонують: «Хочеш, ми накажемо, щоб з неба зійшов вогонь і винищив їх?» Що Ісус відповів? Він сказав Якову та Івану, що вони не повинні так говорити. Учні мали навчитися бути милосердними. Далі, подивись на Ісуса розпятого на хресті. За кого Він молиться, на кого погляд звертає, кому дарує найбільші ласки? – Своїм ворогам! За ворогів молиться. Ворогам дарує прощення: «Прости їм, бо не знають, що роблять!» Розбійника, який теж на початку зневажав, а потім покаявся, Господь запевняє: «Сьогодні будеш зі мною в раю!»

ІІІ. Прощення - ознака святих.
Дорогою прощення ішли всі святі. Їм теж було не легко, але вони прощали… Ось перший мученик Степан. Натовп побиває диякона камінням, а він дивлячись на небо молиться: «Не залічи їм, о Господи, цього гріха!»Діян.7.60. Мало з нас пережили щось подібне. Часто не бажаємо прости навіть щось маленьке.
Апостол Яків говорить про тих, хто не прощає: «Бо суд немилосердний на того, хто не вчинив милосердя» (Як.2:13). Апостол Павло навчає: «А ви один до одного будьте ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як і Бог через Христа вам простив!» Еф. 4:32 «Терпіть один одного, і прощайте собі, коли б мав хто на кого оскарження. Як і Христос вам простив, робіть так і ви!» Кол. 3:13. Провідна дума цих текстів у тому, що нам слід прощати інших, як і Бог пробачив нам. Чому ми пробачаємо? Тому, що самі були пробачені!
Не можна без сліз читати розповідь про Йосифа. Зраджений братами, проданий у рабство, залишений один. Та Бог був з Йосифом. І коли через багато років, Йосиф з раба і вязня став другою людиною Єгипту - брати прийшли поклонитися йому. І він їх простив! Тебе продали в рабство, невинно осудили? - То чому ти не хочеш простити? Ми прощаємо інших, коли відпускаємо образу і не вимагаємо компенсації за біль чи втрату, яких зазнали.

ІV. Прощення народжує святих.
В прощенні Йосифа народилися патріархи Ізраїлю. В прощенні Христа для неба був народжений розбійник, з молитви за розпинателів покаявся, як говорить передання, сотник Лонгін. Після каменування Степана, гонитель Савло став апостолом Павлом! Мученики Христової Церкви 21століття в таборах Сибіру прощали, потім хрестили і сповідали тих, хто їх мордував. Без прощення не має миру в серці, без прощення не має миру в сім’ї, без прощення не має миру у світі.

V. Без прощення не має спасіння.  
Ісус прирівняв прощення до скасування боргу також у прикладі про немилосердного раба: (Мт 18:23—35) Сумою в десять тисяч талантів не володів навіть Римський імператор. У перерахунку, це мільйони і мільйони доларів. І ось ця фантастична сума прощається боржнику Царя... Не важко зрозуміти його окриленість радістю. Якби не це прощення, то життя боржника та його близьких було б пекельним. Але ось він, ще перебуваючи в ейфорії від цієї раптової радості, бачить брата, такого ж, як він сам. І згадує, що той винен йому 100 динаріїв. Це одна п'ятисоттисячна від суми прощеного йому боргу. Різниця в боргах колосальна. Прощений боржник починає душити свого товариша, він його навіть садить до в'язниці, вимагаючи повернення боргу. Викликавши до себе жорстокого раба, Цар докоряє йому за те, що не простив, змінює своє ставлення і саджає у в'язницю, поки той не віддасть увесь борг. Це означає, що він потрапив до в'язниці навічно. Про що вчить ця притча? Бог прощає нам все. Нам прощені гріхи, які ми ніколи б не могли оплатити своїми вчинками, чеснотами. За них заплачено Кров’ю Сина Божого…

Закінчення. Щоб отримати прощення, потрібно прощати так само, як і Бог простив нам. Навіть, якби увесь світ був нам винний, то це ніщо порівняно з тим, що ми отримаємо від Бога у Вічності. «Око не бачило, і на думку людині не приходило те, що Бог приготував тим, хто любить Його» – вчить нас Святе Письмо. Щоб отримати це незліченне багатство, від нас потрібно навчитися пробачити від усього серця, від усієї душі інших. Найбільша нагорода християн – це зустріч з Творцем. Хто в житті каявся, прощав, шукав можливість робити добро, служити Господу, той поступово буде все ближче до Бога. Поки в кінці без жодного страху, з найбільшою радістю увійде в присутність всепрощаючої любові Бога!

Ще одна проповідь на цю тему

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 4 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/rencontre-femme-salope-compertrix.html