Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 7 гостей на сайті
19
лист.
2016
Не стань байдужим! Лк.16. 19-31 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

Байдужість – це найвища форма жорстокості. Сьогоднішній уривок - притча про багача і Лазаря. Розповідь про два стилі життя, дві смерті і два наслідки. Зверніть увагу, що Євангеліє нічого не говорить про те, що багач був грішником. Тут взагалі не говориться про гріх як поганий поступок. Він був лише неспівчутливим, немилосердним, не мав серця. А збагнув це лише тоді, коли у вічності опинився в пеклі. Історія описана так майстерно, що в ній немає жодної зайвої фрази. Розглянемо ближче дійових осіб цієї Біблійної драми.

І. Багач – байдужість сучасного світу. По-перше - багач. Кожне слово, сказане про нього, показує розкіш, в якій він жив. Одягався в порфіру і в тонку красиву льняну тканину. Така одіж коштувала на ті часи шалені гроші. І кожен день вживав розкішну їжу. В оригіналі слово бенкетувати означає вишукані і дорогі страви. Богач ж робив це кожен день. Минуло два тисячоліття, але практично нічого не змінилося.
В руках одного відсотка населення світу зосереджено девяносто девять відсотків матеріальних благ. Подібну ситуацію ми спостерігаємо в Україні, читаючи декларації наших депутатів та олігархів. За цифрами активів ховається гріховна байдужість.

ІІ. Лазар - бідність нашого світу. По друге - Лазар. Жебрак, покритий струпами і настільки слабкий, що не міг відігнати собак, які лизали його рани. І сьогодні вісімдесят відсотків населення світу живе за межею бідності. 1 з 9 людей не мають доступу до чистої, питної води. Кожна третя людина в світі живе без електрики. Сімнадцять відсотків людства зовсім безграмотні. 6 мільярдів доларів – рівно стільки потрібно на те, щоб кожна людина, що живе у світі, мав можливість отримати базову освіту. А це дворічний прибуток лише однієї компанії «Zara», яка займається пошиттям брендового одягу. Байдужість - найвища форма жорстокості

ІІІ Бог – єдина надія для світу. Така картина в цьому світі. Але вона змінюється в світі прийдешньому. Зверніть увагу на опис смерті: «вбогий умер, і на Авраамове лоно віднесли його Анголи. Умер же й багатий, і його поховали». Та й це ще далеко не кінець. Лазар у славі на лоні Авраама, а багач в пеклі в муках. У чому ж провина людини? Адже він же не наказав прогнати Лазаря. Він не заперечував, щоб Лазар отримував хліб, який викидали з його столу. Не був жорстоким у поведінці. Безіменний багач був засуджений за черствість душі..

Підстава порятунку - це жива і діяльна віра в Спасителя Ісуса Христа. Люди будуть засуджені за відмову повірити в Нього. Власне, цей багатий чоловік показав, що не мав справжньої віри, своїм презирством до жебрака, який лежав біля воріт, струпами вкритий. Гріх багатія полягав у тому, що він не звертав уваги на Лазаря. Богач потрапив в пекло не за те, що зробив, а за те, чого через байдужість не зробив! Лазар - єдине ім'я, згадане в притчах. Лазар латинська форма юдейського імені Єлеазар, що означає: «Бог - моя опора і допомога». Не бідність його врятувала. У справі порятунку своєї душі він довірився Господу.

З Євангелії і науки Церкви ми знаємо, що коли вмирає віруюча людина, його тіло потрапляє в могилу, а душа йде на небо, щоб бути з Христом. Коли людина помирає без покаяння, його тіло теж потрапляє в могилу, проте душа іде в пекло. Пекло – це місце страждань і докорів сумління. На Останньому Суді душі і тіла праведників з’єднаються, щоб вічно жити з Христом. Тіло, дух душа невіруючих також будуть знову з'єднані. Потім вони будуть кинуті в вогняне озеро - місце вічного покарання. Наш уривок закінчується серйозним попередженням усім тим, хто живе заради грошей.

Закінчення. Бо не завжди буде весна; година смерті настане для тебе, як і для інших. Невже ти обереш смерть в байдужості замість прощення і життя? Краще пролити сльози покаяння тут, на землі, ніж потім каятися цілу вічність. Навіщо тобі гинути? Нехай Господь благословить тебе Господь, і нехай дасть Він тобі покаяння! Не будь байдужим! Не губи своєї душі прив’язаністю до багатства! "Віруй в Господа Ісуса Христа і спасешся".

Ще одна проповідь на цю неділю

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 4 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/rencontre-femme-celibataire-bugarach.html