Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 68 гостей на сайті
08
жовт.
2016
Як використати таланти життя? Неділя шістнадцята. (Мат. 25,14-30) Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

talantКожен із нас таланти має . Хтось уже відкрив їх, а хтось ще шукає.
Сьогоднішня притча теж розповідає про таланти. Слово Боже вчить як використати талант. Талант це грошова одиниця, але не монета, а міра ваги, і відповідно, його вартість залежала від металу: було це золото, срібло чи мідь. Тільки після цієї розповіді обдарування почали називати талантом. В нашому тексті можна віднайти багато корисних думок і уроків для життя. Розглянемо де які з них.

І. Уроки притчі:
1. Таланти у кожного свої.
«Один чоловік, відходячи, закликав своїх рабів та передав їм свій маєток; 15 одному дав п'ять талантів, другому два, а третьому один, - кожному згідно з його силою; відтак відійшов». Притча навчає про те, що Бог дає людям різні дари і таланти. Одна людина отримує п'ять талантів, інший - два, а третій - один. Талантом є все: час, здібності, біль, невдача… Важливо як людина все використовує. З Біблійного погляду, талант – це можливість, поле праці. Здоровя - це талант, а його відсутність - ще більший талант. Важливим є те, що ти з цим зробиш. Яким би талант не був, - маленький або великий, - ми покликані використати його для служіння Богу.

2. Нагорода за вірність. 
«Той, що одержав п'ять талантів, негайно пішов, орудував ними і заробив ще п'ять; так само той, що взяв два, заробив ще два». Притча навчає про те, що нагородою за вірність є ще більше довіря. Має значення не те, як багато зробили, а як старалися. Двоє слуг, що добре виконали свою завдання, не отримали відпустку. Їм дано ще більше завдання і відповідальність в справах господаря. «Через довгий час приходить пан тих рабів і розраховується з ними. Приступив той, що одержав був п'ять талантів, - приніс ще п'ять талантів і каже: Пане, п'ять талантів мені ти передав; ось іще п'ять талантів я придбав. Сказав йому його пан: Рабе добрий і вірний: у малому був ти вірний, над великим тебе поставлю; увійди в радість твого пана». 

Це правило життя: хто має - тому буде дано ще, а хто не має, той втратить і те, що у нього є. Сенс цього правила такий: якщо у людини є талант і він його розвиває, тоді він буде здатний робити все більше і більше. Але, якщо у когось є талант, а він його не добре використовує , то обов’язково все втратить. Коли у нас є здібність до гри або до якогось виду мистецтва, то чим більше ми практикуємо цю здатність, тим важчі завдання зможемо виконувати. І навпаки, якщо не будемо вдосконалюватись, то втратимо. Це однаково важливо як для гри в футбол і для співу пісень; для підготовки проповідей і різьби по дереву. Життя вчить, що є тільки один спосіб зберегти таланти - використовувати їх на служіння Богу і людям. Атрофія – це нагорода за лінощі.

3. Покарання – за байдужість.
Притча навчає про те, що покарання отримає людина, яка не хоче спробувати. Слуга з одним талантом не втратив своїх грошей - він просто нічого не зробив. Третій раб не приніс нічого, крім відмовок і образ на адресу свого пана: «Приступив і той, що одержав був один талант, сказав: Пане, знав я тебе, що ти жорстока людина: жнеш, де не сіяв, і збираєш, де не розсипав. Злякався я, пішов і сховав твій талант у землю: ось бери своє». Якби він придбав своїм талантом ще один талант, то отримав би таку ж похвалу, як і інші. Все, що він зміг показати, - це яма в землі!
Пан виніс вердикт: «Тож візьміть у нього талант і дайте тому, що має десять талантів бо всякому хто має, дасться йому та й додасться, хто ж не має, заберуть і те, що має". Не має безталанних людей. але є люди, які не стараються.

ІІ. Ілюстрація притчі.
Для кращого розуміння уроків притчі наведу приклад долі кількох людей. Погляньте на життя апостола Івана Богослова, якого сьогодні день. Син рибалки, покликаний Ісусом. Написав Євангеліє, два послання, книгу «Обявлення», апостол любові. Життя повністю віддане Богу і людям, нев’янучий вінець слави. Юда – учень , покликаний Господом для проповіді Євангелія. Більше полюбив гроші. ніж покликання апостола, гордість народжений для слави, помер у ганьбі! Гордість, жадібність і заздрість погубили його таланти. Або ось наші сучасники: Нік Вуйнич і Майкл Джексон. Два різні таланти, протилежні способи їх використання.

1. Нік Вуйнич.
Народився у Німеччині в 1982році з зідкісною паталогією: відсутність рук і ніг. Частково є одна стопа з двома пальцями, це дозволило Ніку навчитися ходити, плавати, кататися на скейті, грати на комп'ютері і писати. Закінчив Університет. Нік Вуйнич зрозумів, що життя –це талант, дар від Бога і цей талант він примножив і використав для Божої слави і допомоги людям. Об'їздив близько 57 країн, виступаючи у школах, університетах та інших організаціях. Бере участь у теле-шоу й пише книги. Найвідоміша: «Життя без обмежень. шлях підлітка на інвалідній колясці, над якими сміялися в школі і який власною працею і шармом придбав друзів. Розповісти про досвід всім людям з обмеженими можливостями - стало його метою. Зараз проживає в Каліфорнії, США. Одружився. Виховує двох дітей. Нік не визнавав, що він інвалід, відмовився від догляду, всього навчився сам. Протягом 2016року двічі побував в Україні з проповіддю Божого Слова. Його приклад став допомогою для мільйонів людей з обмеженими можливостям.

2. Майкл Джекон.
Наш наступний герой. Народився 1958 році у багатодітній родині. У віці шести років Майкл почав співати у популярному гурті. В подальшому виявляє свій стиль, здобуває популярність, записує альбоми.. . Стає всесвітньо відомою зіркою. Як на мій погляд, слова без змісту і музика без душі.. Гроші, розваги, випадкові стосунки, звинувачення у збоченнях… Особисте життя не складається. Два невдалі шлюби, розлучення. Двоє дітей від попередніх дружин, ще один син від невідомої матері. В 2009 року п’ятдесяти однорічний Джексон несподівано помирає. Причина смерті так до кінця і не з’ясована. Смерть і похорон таланту.

Закінчення.
А як ти використаєш талан життя, шанси і можливості? Один із висловів Ніка Вуйнича: «Любіть один одного так, немов це ваш останній день. Живіть повним життям і цінуйте кожен день, коли ви прокидаєтеся і можете дихати!» Тому і ви покажіть Богу і світу найкраще використані і примножені таланти життя!

О! Молюсь, щоб кожен з нас міг почути слова нашого Господа: «Рабе добрий і вірний: у малому був ти вірний, над великим тебе поставлю; увійди в радість твого пана». Щасливі ви, якщо Бог знайде вас вірними в малому, щоб довірити велике; щасливі ви, якщо застане вас вірними серед прикростей і невдач, щоб успадковували небесне царство! Тоді Він осінить вас вічною славою, витре кожну сльозу і дасть вам радість, яку вже ніхто не відбере у вас (Ів. 16,22)! Амінь.

Ще одна проповідь на цю притчу.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sex dating Skarnes