Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 104 гостей на сайті
03
вер.
2016
Вузькі ворота дороги життя. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 6
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

stegВходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять. Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її! Мт.7.13,14

І.Ворота. Наш текст – частина нагірної проповіді. Після звернення до учнів, Господь промовив до всього народу. Ворота – це Христос. Ісус сказав: «Я двері… Я дорога…» З тексту ми бачимо, що ворота тісні. Чому ж так?
1.Ці ворота не тісні, щоб прощати. Серце Бога відкрите для грішників: «Зверніться до Мене й спасетесь, всі кінці землі, бо Я Бог, і нема більше іншого Бога!»(Iс.45:22); «Того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть»Ів.6.37. Усі запрошені!
2. Ворота тісні , бо кожен, хто входить через них, повинен перед входом залишити свій гріх. «Хай безбожний покине дорогу свою»Іс.55.7. Ісус спасає не в гріхах, а від гріхів. Ісус приймає грішника, але не його заплямлений одяг. Багато хочуть увійти, але не бажають порвати з гріхом. Колись вони зрозуміють, що через любов до гріха втратили Бога і небо. Ворота настільки тісні. Що увійти можна тільки через сповідь – покаяння.
3. Цей шлях вузький. Він обмежений Божими Заповідями – правилами життя. Ця дорога вузька і терниста. Віруючий говорить словами псалмів: «Путь Своїх постанов покажи мені, Господи, і я буду держатись її до кінця! Дай мені зрозуміти, і нехай я держуся Закону Твого, і всім серцем я буду триматись його!»Пс.118.33,34. 

Дорога, яка веде до смерті – крива і широка. Там кожен іде і грішить власними гріхами. Широка дорога має нахил, по ній легко іти. Вона подібна до ріки, що тече униз і несе з собою велику кількість мертвої риби. Усі, хто ідуть широким шляхом духовно мертві, вода несе за собою, але коли Дух Святий торкається їхніх сердець вони оживають і починають боротися. Отара Христа – маленька черідка, стадо сатани – дуже велике. Він їх господар, вони – його слуги. 

Не можливо залишити широку дорогу, поки не усвідомите, що знаходитеся на ній. Нехай Господь відкриє очі багатьом, щоб зрозуміли, що вони – грішні! Усі, хто зараз іде вузькою дорогою життя, колись зрозуміли, що прямують до погибелі, покаялися і отримали нове життя! Злодій - диявол приходить, «щоб красти й убивати та нищити»Ів.10.10. Ісус прийшов «шукати і спасти те, що загинуло».

ІІ. Запрошення. Христос звертається до людей: «Входьте тісними ворітьми». Запрошення звернене до тих, хто все ще на широкій дорозі. Щоб уникнути вічного покарання потрібно увійти. Запрошенням можна знехтувати, але не можливо уникнути, якщо хочеш спастися. В намаганні увійти необхідно використовувати Богом дані засоби. Ці засоби – не видумка людей, а Божі постанови.
Він дав нам Святе Письмо, Біблію, яка відкриває, що «всі згрішили, і позбавлені Божої слави»(Рим.3:23), а ви – один із тих, хто згрішили. Біблія відкриває, що Христос прийшов «шукати і спасти те, що загинуло».
Молитва – це ще один засіб освячення.. «Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам»(Матв.7:7) Христос дав на Церкву, кажучи Петрові: «Ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її»(Матв.16:18). Вказуючи на Марію, Ісус дає своїм учням Матір:«Ось мати твоя».
Святі Таїнства – джерела божої благодаті. Причастя – основа духовного життя: «Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той має вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня»(Iван.6:54), Сповідь – джерело милосердя… Нехтуючи засобами ласки не зможемо увійти крізь вузькі ворота. Увійти не значить бути поверховим, байдужим, формальним… Ц е означає докласти всіх зусиль, вичерпати всю енергію, щоб подібно до бігуна, отримати нагороду. Це боротися, як помираючий бореться за життя.Бог дав нам засоби спасіння, а наш обов’язок – використовувати їх.

ІІІ. Відповідь. Чому потрібно відповісти на запрошення? - «Бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять. Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її!» З цих слів ми бачимо, що існують два мотиви піклуватися про своє спасіння.
1.Погляньте, на велику кількість людей,які ідуть через широкі ворота і простору дорогу до загибелі. Цей шлях настільки широкий, що вміщає людей усіх верств суспільства, різноманітні грі види гріхів. На цій дорозі є місце для формально віруючих, зневажаючи Неділю, п’яниць, розпусників і атеїстів. Це дорога без обмежень. Тут є тільки одне правило – не покидати її. Але це шлях до загибелі. Усі, хто до смерті залишаться на широкій дорозі, пробудяться в пеклі – місця вічної розпуки.
2.Зверніть увагу на малу кількість людей, що ідуть дорогою життя. Ця дорога - дорога святості, вона вузька, а ворота до неї – Христос. Ісус говорить: «Мало таких, що знаходять її» Чому так мало знаходять дорогу?
а) Тому, що мало хто думає про спасіння. Багато турбуються про свої земні справи і занедбують те єдине, що найпотрібніше.
б) Є такі, хто час від часу думає про Бога, про вічність і спасіння, але не вважають це питання актуальним. Вони завжди головне відкладають на пізніше.
в) Інші не знаходять правдивої дороги, бо намагаються увійти оминаючи вузькі ворота. Думають, що спасуться, бо на Пасху ходять у храм, бо батьки були віруючі. Бо роблять пожертви…Десятки тисяч намагаються увійти оминаючи вузькі ворорта віри і покаяння. Не має іншого входу, крім Христа: «Я є дорога, ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене».
Небагато в кожному поколінні, але є ті, хто знайшов дорогу життя. У них не було нічого особливого. Але Бог навчив їх Своїм Духом і Словом. Через наук Церкви вони пізнали, що Христос є дверима до життя вічного. Вони прийшли до Нього в Сповіді і приймають Його у Причасті. В Ньому вони знайшли двері відкриті для грішників, в Ньому вони знайшли життя. І зараз ідуть дорогою святості, яка веде до вічного життя. 

Закінчення. Тому,покинувши широку дорогу, давайте будемо цінувати любов і милосердя Бога. Будемо сумувати і молитися за спасіння грішників. Запрошувати їх увійти у ворота спасіння. Це – особливий обов’язок віруючих. Дорога спасіння – вузька, але славна. Небесна манна є поживою паломників на тернистій дорозі, там насолода спілкування з Богом. Ніколи не сходьте з цієї дороги. Пізнавати Бога можна тільки ідучи вузьким шляхом.
Вже багато років служу Богу. Але відчуваю, що так мало зробив для Нього. Прагну служити Йому кожну мить земного життя. Христос дорогий для мене і я хочу всім розповідати про Нього. Можливо, у мене залишилося мало часу на землі. І тому  хочу, щоб весь час був відданий на служіння Йому. Нам потрібна благодать... Щоб цінувати час, встати і працювати для Христа! Нехай так буде – Амінь!

 

Коментарі  

 
+2 #1 Oksana 28.09.2016 12:56
Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Михайлом, і кожного разу по новому відкриваю для себе Боже милосердя. У світлі цієї науки бачу і себе: трохи егоїстичну, дещо ліниву, байдужу і дуже безпечну, стосовно завтрашнього дня. Розумію, що прошу не те, чого найбільше потребую, шукаю не впевнено, стукаю не наполегливо. І все це не через людську недосконалість, а через брак непохитної віри. Моя віра зводиться до того, що я люблю і прагну Бога. А на самопожертву не готова – важко змінити пріоритети в житті, а ще важче раз і назавжди переламати розпорядок дня і бути непохитною у своєму рішенні. Так, ніби, і йду за Господом, перебуваю з молитвою, але завжди є щось, що обіцяю собі зробити «завтра». Прости мені, Господи!
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Секс знакомсьва барнаул