Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 117 гостей на сайті
02
лип.
2016
Три сходинки християнського життя. Мт.4.19 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

6a00d8341c5ebf53ef00e54f4a4e958833-800wiІдіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей! Мт.4.19 Цими словами Ісус покликав Петра і Андрія, Якова та Івана. Не варто думати, ніби вони уперше побачили Його. Дехто з них вже були учнями Івна Хрестителя (Ів. 1,35). Вони і раніше  говорили з Ісусом, слухали Його, але в цей момент вони почули заклик - раз і назавжди з'єднати з Ним свою долю. «Ідіть за мною» - це початок, покаяння, народження нового життя. Наступний крок – бути з Христом, дозволити Ісусу формувати, діяти в нашому житті – «Я зроблю з вас…» Третій етап християнського життя - непереборне бажання приводити душі до Бога, стати «рибалками людей». Отож поговоримо про це детально.

І.Іти за Ісусом.
1.Це означає залишити все.
Ісус покликав рибалок слідувати за Ним. Варто відзначити, що це  були недуже освічені, впливові або багаті люди. Бідняки, прості працівники. І ось цих звичайних людей обирає Ісус. Одного разу до Сократа прийшов зовсім простий чоловік на ім'я Есхин. «Я бідна людина, - сказав Есхин, - у мене нічого немає, але я віддаю тобі себе». «А хіба ти не бачиш, що ти віддаєш найдорожче?» - відповів Сократ. Ісусу теж потрібні люди готові віддати себе. Таких Ісус і сьогодні шукає серед нас.

Піти - означає щось залишити і кудись прямувати. Залишити гріх, власні плани і амбіції, все те, що є між нами і Богом. Адже «Ніхто двом панам служити не може, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові служити й мамоні».(Матв.6:24)
2.Піти за Христом означає перебувати з Ісусом - молитися.
Рибалки залишилися з Ісусом. Для нас теж важливо бути з Ісусом, проводити час у молитві – спілкуванні з Ним, слухати і вивчати Боже Слово. Для духовного життя і спасіння християнам найбільше потрібна постійна, наполеглива, невсипуща молитва. Чому молитва на першому місці?
Перш за все тому, що є сатана. Він лукавий, сильний, ніколи не заспокоюється. Він постійно думає над тим, щоб погубити Божих дітей. Якщо слабне молитва, сатана ловить нас у свої мережі. Біблія говорить: «Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби»(Еф.6:12). Далі йде опис духовної зброї християнина, щоб протистояти дияволу і його підступам. У 18-му вірші Апостол Павло говорить, що до всього ми повинні приєднати молитву – постійну, наполегливу, невтомну молитву, інакше все буде марно.
Друга причина до неустанної молитви полягає в тому, що це шлях, призначений Богом для отримання всіх дарів. Справжня причина невдач у недбалому ставленні до молитви. Апостол Яків вказує на це дуже ясно: «Не маєте, бо не просите»Як. 4.2.
- Чому, - запитують багато з християн, - я так часто падаю? - Недбале ставлення до молитви. - Чому, - запитують священики, - бачимо мало плодів від своєї праці? Знову Бог говорить: Недбале ставлення до молитви. «Не маєте, бо не просите»
. - Чому розпадаються сімї, плачуть діти, процвітає розпуста? Ще раз ми чуємо відповідь Бога: «Занедбання молитви».
Третій мотив до постійної молитви полягає в тому, що в апостолах, які цінували молитву як на найважливішу справу життя, ми маємо приклад того, яким Бог бажає бачити кожного з нас
3. Бути з Ісусом означає вчитися у Нього.
Перебуваючи в спілкуванні з Божим Словом вчимося великої справи євангелізації. Для якої мети Бог продовжує життя? Чому Він ще досі не забрав нас до неба? - Для служіння справі євангелізації! Бог довірив Свій план дванадцятьом учням: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь»Мт.28.19,20. У Бога нема іншого плану. Ми повинні донести Євангеліє до людей свого покоління. Рука Господня вона скоротилася, щоб рятувати!

ІІ. Стати подібним до Ісуса.
«Я зроблю вас…» Хочу сказати усім слухачам: «Не бійтеся, якщо Господь кличе вас стати дітьми Божими. Господь не кличе гідних, але робить гідними тих, кого кличе. Спаситель навчає нас кожної Служби, виховує у сповіді, скріпляє у святому Причасті. Не бійтеся, ми діти Церкви. служителі Армії Христа і навіть ворота пекла цю Армію не здолають. Ми стоїмо під охороною Всевишнього. Ви знаєте, що посли є недоторканними, їх можна вислати, але не посадити у в'язницю. Ми легати Божого Царства! Придбані Христом дорогою ціною. Нас можна посадити в тюрму, і навіть вбити. Нас можна піддати великим штрафам, осиротити і позбавити всього. Коли помре наше тіло - особливого значення не має. Але наш дух призначений для вічності. І, знаючи це, ми, християни, не боїмося смерті і з радістю працюємо на ниві Христа.

ІІІ. Проповідувати Ісуса.
«Я зроблю вас ловцями людей!» Ці люди були рибалками. Їхні здібності Господь переміним, вдосконалив і призначив до багато кращого завдання. Добрий рибалка володіє якостями, які необхідні щоб ловити душі у морі світу і приводити їх до Бога.
1. Рибалка терпеливий . Він довго і терпляче чекає, поки риба клюне на наживку. З того, хто не спокійний або занадто рухливий, ніколи не вийде рибалки. Доброму служителю Бога теж дуже потрібно бути терпеливим. В проповіді і в навчанні результати можна побачити лише з часом. Треба навчитися чекати.
2. Рибалка має бути стійким. Він повинен навчитися ніколи не падати духом і кожен раз починати спочатку. Добрі слуги Христа не повинні впадати у відчай, якщо на перший погляд немає ніякого прогресу. Вони завжди готові спробувати ще раз.
3. Він повинен бути мужнім. Рибак постійно готовий на ризик і сміливо зустрічає гнів моря і небезпеку шторму. Той, хто говорить правду, часто ризикує репутацією і життям.
4. Він розуміє момент. Добрий священик, катехит, наставник вибирають зручний момент. Мудрий знає, що іноді потрібно говорити, а іноді краще промовчати.
5. Він вміє підібрати добру наживку для кожної риби. Апостол Павло говорить: « Для всіх я став усім, щоб спасти бодай деяких Мудрі служителі Бога знають, що не можна підходити до всіх людей однаково.
6. Мудрий рибалка не виставляє себе напоказ, бо навіть тінь його налякає рибу і вона не буде клювати. Справжні християни, завжди будуть показувати людям не себе, а Ісуса Христа. Їх мета - звернути увагу людей не на Спасителя.

Десь читав про три правила успішної ловлі форелі: Перше: будь непомітним; друге: будь ще більше непомітним; третє: залишайся зовсім непомітним. Тоді досягнеш успіху. Гарні правила і для ловлі Людей. Подібно говорив Іван Хреститель, вказуючи людям на Ісуса: «Йому належить рости, мені ж – маліти!» «Ідіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей!» О! Так багато є тих, хто запрошує і кличе до гріховних справ, до недобрих місць. Вони не соромляться. А як мало відважних рибалок на морі життя, при  великій потребі! Тому,не бійтеся, дорогі, проповідуйте всім, без винятку, у ваших руках  Боже Слово. Перебувайте з Ісусом в молитві, дозвольте Господу перемінити  життя і проповідуйте! Павло говорить: «Горе мені, коли я не звіщаю Євангелії!»(1Кор.9:16) Коли Бог кличе, не сперечайся, іди і працюй для слави Бога!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sexdating Sunndalsøra