Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 49 гостей на сайті
24
черв.
2016
Вірність християн. Неділя всіх святих. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

1349В неділю «всіх святих», роздумаємо про одну із рис святості, а саме – вірність. Вірність є характерною рисою справжніх християн. Власне, твоя вірність Богу колись буде зважена на терезах вічності. Будь вірним до кінця.... говорить Слово Боже .... і дам тобі вінець життя. Чому вірність має таку цінність в Божих очах? Тому, що вірність, це одна з найважливіших ознак Бога. Апостол Яків пише: «В Нього нема переміни чи тіні відміни» (Як. 1:17). Бог вірний завжди. Ціла десята глава Євангелії від Матвія заохочує бути вірним. Вірність не боїться, бореться, проповідує, не соромиться… «Отже, кожного, хто Мене визнає перед людьми, того перед Небесним Отцем Моїм визнаю й Я. Хто ж Мене відцурається перед людьми, того й Я відцураюся перед Небесним Отцем Моїм»Мт.10.32-33. Людина від самого початку наділена вірністю. Але гріх все зруйнував – люди стали не вірними. Перших гріх став демонстрацією зради. Гріх завжди зрада. Розглянемо площини вірності роздумуючи над сьогоднішнім уривком Євангелії.

І. Вірність -  це вірність завжди.
Важливо плекати вірність в усіх сферах життя.... «Будь вірний до смерти, і Я тобі дам вінця життя!» (Об. 2:10). Усім відомі приклади вірності християн, які обрали мученицьку смерть, але не відрелися від Бога.
1.Щоденне життя християн теж потребує постійної вірності, духовної боротьби із самим собою та спокусами світу і диявола. Як часто ми програємо в цій боротьбі! Дуже важко залишатися вірним у малих, звичайних справах. Віриним є той, хто не бере і не дає хабаря; оминає нагоду до гріха, є чесним у праці. Адже для Бога не має дрібниць. Чи не всі християни колись робили постанову зранку молитися. читати Біблію, ходити в церкву… А через певний час забували і знову робили постанови.
2. Відносини у родині теж є полем битви за вірність. Спокуси бувають важким і часто і часто ми бачимо як через подружню невірність руйнуються родини, терплять діти... А кожний з них колись складав присягу зберігати вірність аж до смерті…

ІІ. Вірність не зрікається Бога.
«Хто ж Мене відцурається перед людьми, того й Я відцураюся перед Небесним Отцем Моїм». Історія свідчить, що сьогодні не було б християнської Церкви, якби протягом усіх віків не було чоловіків і жінок, які перед лицем смерті і страждань визнавали Господа. Церква збудована на непохитній вірності тих, хто тримався своєї віри. 

1. Відцуратись Бога можна мовчанкою. В житті часто виникає можливість визнати Христа, висловити свій протест проти зла і виявити перед всіма свою позицію. Часто саме в таких ситуаціях нам простіше змовчати, ніж говорити. Але мовчанка теж є зрадою Христа. Боязливим мовчанням більше відрікаються Христа, ніж словами. 

2. Можемо зректися Бога вчинками. Гріховний спосіб життя стає безперервним зреченням віри. Хіба це не зрада, коли віруючий в Христа живе тільки для утіх, зручності і комфорту? Або постійно буває різким, обуреним, сварливим? У номінальних християнин відсутні такі якості як вірність родині, шанування неділі, молитва, жертовність. Християнська вірність взаємна. Якщо людина вірна Ісусу Христу в житті дочасному, Господь буде вірний їй в житті вічному. Коли хтось занадто гордий, щоб визнати Христа своїм Господом, то у вічності почує: «Я не знаю вас…».

ІІІ. Вірність  любить Бога понад усе.
«Хто більш, як Мене, любить батька чи матір, той Мене недостойний. І хто більш, як Мене, любить сина чи дочку, той Мене недостойний». Зустрітися з Ісусом - значить неминуче встати перед вибором: прийняти Його або відкинути Його. Світ завжди розділений на тих, хто прийняв Христа і тих, хто не прийняв Його. Вірність Богу вища понад усяку іншу вірність.
В третьому столітті . у фінікійському місті Іліополі проживала юна Варвара. Після смерті матері її виховував батько Діоскор, який був багатим і шляхетним міщанином, переконаним язичником. Познайомившись з християнами, Варвара згодом прийняла святе хрещення. Вірності Вараври не похитнули ні погрози батька, ні умовляння та тортури мучителів. За християнську віру Варвару вирішили стратити. У 306 році Св. Варварі рідний батько відсік голову. Господь пропонує вибір. Інколи доводиться вибирати між найближчими родичами і вірністю Богу.

ІV. Вірність  несе хрест.
«І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний». Ідучи за Христом, доведеться пожертвувати своїми бажаннями. Християнин не може робити те, що хоче, але те, чого хоче Христос. Часто віруючому доведеться відкласти свої мрії, і зрозуміти, що вони не для нього. Християнство є дорогою хреста. Хто бажає найперше досягти спокою, комфорту і виконання своїх гордих задумів, справді може досягнути всього. Але не буде щасливим,бо ми прийшли в цей світ, щоб служити Богу і людям. Шлях до справжнього щастя - жити, щоб служити.

Закінчення.
Бог завжди вірний людям, своєму Слову. Невірність людей тільки підкреслює вірність Бога. Часто наша вірність – це постійне вставання, навернення і боротьба. Будь вірний у вставанні,покаянні, боротьбі! Біжи вперед, не можеш бігти - іди, не можеш іти - повзи, не має сил повзти - не зводячи очей, дивись у потрібному напрямку! Але будь вірний! Нагорода завжди в кінці і отримують її ті,хто вірний до кінця. Кожний, хто розділяє з Ісусом боротьбу, розділить з Ним і Його перемогу. Після війни, люди часто забували простих воїнів, які здобули перемогу. Інколи, справжні герої помирали з голоду. Але так не буде з тими, хто бореться під знаменами Христа! Хто несе хрест вірності, отримає вінець перемоги! Господь сказав: «Переможцеві сісти Я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його»(Об.3:21).

 

Коментарі  

 
0 #1 oksana 30.06.2016 09:25
Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські теми, в пориві захоплення я готова бігти вперед. Та оглядаючись назад, бачу свою людську неміч, пізнаю свою «невірність Христові». Але сповнена надії я не перестаю любим способом рухатися вперед, бо безперервно перебуваю в духовній боротьбі сама із собою. Роблю постанови… падаю … піднімаюся до нових постанов… і знову починаю все з нового листка. Я твердо вірю, що Господь люблячий і довготерпеливий приймає мене такою, якою я сьогодні є. І тільки з Його святою допомогою я зможу змінитися, бо лиш єдиному Богові підвладне те, що не може зробити сама людина без Божої допомоги. Я хочу, я прагну, я прошу – і Господь вислухає мене.
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 4 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/sexe-facile-antoingt.html