Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 37 гостей на сайті
28
трав.
2016
Ісус біля криниці. Ів4.4-42 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

jesus_film_image_3«Там же була Яковова криниця. І Ісус, дорогою зморений, сів отак край криниці»(Ів.4.6). В Ісусі Христі Бог став людиною. Господь як людина часто переживав втому. Втома буває різною.

І.Ісус втомлений
1.Нашими гріхами. «…своїми гріхами Мене ти турбував та своїми провинами мучив Мене!»(Іс43.24). Христос був відкинений своїм народом. Погорджений багатими, і бідними, освіченими і неписьменними. Біблія говорить: «…За наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас оздоровлено!» (Iс.53:5)
2.Нашим формалізмом. Що таке формалізм? Слово «формалізм» з латинського «formalis» - форма. Це перевага форми перед змістом. Пророк Ісая говорить: «Вони бо щоденно шукають Мене та жадають пізнати дороги Мої, мов народ той, що праведне чинить і Бога не кидає свого» (Ісая 58: 2-11). Чи не нагадує це сучасних християн? Вони шукають Мене. Чудово, але «як народ той, що праведне чинить, і Бога не кидає свого». Минули тисячоліття, а народ як був ніби праведний, так і залишився. Люди хочуть щирого відношення до себе, але самі не щирі по відношенню до Бога. Більшість шлюбів розпадається через формальні відносини: начебто чоловік, начебто дружина. В площині віри це звучить: ніби з Богом, ніби віруючий, начебто християнин. Формалізм у відносинах між людьми це катастрофа. Формалізм у відносинах з Богом - це смерть. Християнський формалізм - це коли є форма, але немає змісту. Є упаковка, але немає продукту. Є парафія, але немає життя. Часто ми знаємо, що в неділю потрібно прийти до церкви, побути на Літургії, послухати проповідь. А потім зі спокійною совістю піти додому, по дорозі обговорюючи ближніх. Які наслідки формальної віри? Біблія говорить, що такі колись почують: «Відійдіть від Мене Я вас не знаю…».

3.Нашими розколами. Ісус втомлений поділами і суперечками християн. Постійно сперечаючись «хто з нас більший?», забуваємо молитву Христа «Щоб усі були одно». В тілі Церкви сталися поділи, бо християни бажали бути «першими» і «великими», ставали апологетами, а не місіонерами. Проповідуючи себе, відійшли від Христа. Об’єднувались навколо доктрин, втратили соборну приналежність до Христового Тіла – Вселенської Церкви. Умовою єднання є зустріч з Христом. Єдність неможлива без навернення, без визнання взаємних помилок, без рівності між християнами. Бог є Любов. «Нову заповідь даю вам, що ви любили один одного!» (Ів. 13,34). Тільки тоді Церква по всій землі буде мати єдність, мир, зростання, коли між християнами запанує любов.
4.Нашою невірністю. Ісус втомлений невірністю своїх учнів. «Де віра ваша?»Лк. 8.25;Мт.16.8; Лк.12.28. Це запитання най актуальніше в пост модерному двадцять першому столітті. Інколи нам здається, що ми дуже віруючі. Але яка вона - наша віра? Чому зникає при зустрічі з найменшими проблемами? Де дівається вірність, коли вдаємося до знахарів і ворожбитів? Де ховається віра, коли радимо розлучення, закриваємо очі на життя без шлюбу?? Навіть маленьке випробування здатне нас погубити. Приклад віри – це мама, що у ночі читає акафіст в онкологічному відділенні; жінка, яка вирішила в 48 років народжувати, дівчина, студентка, що вирішила здавати екзамени без хабара, - їхнє довір’я потрібно наслідувати. Отже, довіряй Тому, Хто знає нас з народження і бачить всі дороги життя, бо «На долонях Своїх тебе вирізьбив Я» Іс.49
.16.
ІІ. Ісус чекає.
1.Чекає завжди. Біля криниці Господь чекав самарянку, сьогодні продовжує терпеливо чекати твого і мого приходу. Шукає найменшої можливості, щоб розділити радість, допомогти в терпінні, потішити у смутку. Бог чекає на людей і хоче благословити всіх! Дивуюся невіруючим: вони зволікають, чекають кращого часу, нових можливостей, а тим часом залишаються без життя. Бог чекає, а люди кажуть, що Він їх не чує! Любов зустрічає нас в найнижчій точці нашого життя ! Спаситель приходить, щоб підняти з гробу до небес! Його любов перевершує наше розуміння. "А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками" (Рим.5: 8) Так, Бог чекає на грішників.
2.Чекає грішників. «І стали всі ми, як нечистий, а вся праведність наша немов поплямована місячним одіж, і в'янемо всі ми, мов листя, а наша провина, як вітер, несе нас...»(Iс.64:6). Усі згрішили! Бог чекає, дає шанс прийти до Нього! Кожен день життя – відповідальна мить. Це час, коли усі живучі можуть прийти до Бога, отримати прощення, коли сини людські можуть стати дітьми Божими. Це час, коли ті, хто стоїть далеко під владою сатани, можуть бути близько з Вічним Богом! О! Яке щастя бути з Богом завжди!
3.Чекає урожаю. Після зустрічі з Ісусом жінка «Покинула жінка тоді водоноса свого, і побігла до міста, та й людям говорить: Ходіть но, побачте Того Чоловіка, що сказав мені все, що я вчинила. Чи Він не Христос?» Для чого ми ще залишаємося на землі, чому в світі існує Церква ? Відповідь очевидна: Бог хоче спасати і продовжує спасати людей.. У нас мало часу на проповідь Євангелія. Маємо лише сьогоднішній день. Христова Церква – це рятувальна служба, команда спасіння у 21столітті. Наш привілей і відповідальність: «Звіщати, проголошувати «чесноти Того, Хто покликав нас із темряви до світла» (1 Петр. 2:9). Християнська місія - це покликання кожного християнина і кожної парафії. Життя - це не час для комфорту, посередності, або ліні. Євангелізація має стати невід’ємною практикою кожного члена Церкви. Ісус чекає урожаю – покаяння, спасіння нових міліонів врятованих людей!

ІІІ. Ваша відповідь.
1. Втомлені гріхами. «Каже жінка до Нього: Дай мені, Пане, цієї води, щоб я пити не хотіла, і сюди не приходила брати». Може й ти брате і сестро живеш втомлений гріхом, чекаєш, мучишся і зволікаєш? Ніколи не було людини, яка зробила б гріх і була щаслива. Ти шкодиш самому собі. "Не обманюйте себе, Бог осміяний бути не може. Що посіє людина, те й пожне" (Гал.6,7). Немає такого місця, де людина могла б сховатися від свого гріха. Тільки в Ісусі порятунок.
2. Попросіть напитися. «Він погорджений був, Його люди покинули, страдник, від Якого обличчя ховали, погорджений, і ми не цінували Його»(Iс.53:3). Людський гріх, суперечки, фарисейство, егоїзм ранять любляче серце Ісуса. Але Він ніколи не відмовить ні одній спраглій душі. Господь не перестане просити людей прийти до Нього і жити. Ви або прийдете до Христа, або будете осуджені назавжди. Покаяння - це відпустити те, за що тримаєшся, змінити напрямок руху, здатися Його милосердю і любові. Ось послання Його доведено до вас! Ви або повірили, або відкинули. Хто зна, чи побачимо ще завтрашній день? Вічність наближається, часу мало, можливостей все менше! День Божого довготерпіння закінчується. Але сьогодні Він ще кличе вас! Він чекає вашої відповіді! О! Прошу на колінах, щоб ви не відмовилися! Що робити? Тут є три елементи: по-перше, підіть до сповіді, будьте готові змінити напрям своїх пріоритетів. Це в Біблії називається "покаянням". По-друге, довірте своє життя Христу, прийміть Ісуса у Причасті. По-третє, перебувай постійно у спільноті Церкви.
3. Розповідайте іншим. «З того ж міста багато-хто із самарян в Нього ввірували через слово жінки, що свідчила». Пий сам і даруй іншим воду життя! Ми дихаємо, в наших жилах тече кров тільки для того, щоб ми могли іншим розповідати про Бога! Просіть Духа Святого, щоб проповідувати Христа більше, краще, частіше… Я прошу вас робити це негайно!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/?p=21054