Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 47 гостей на сайті
24
трав.
2016
Неділя самарянки – п’ять причин прийти до Христа. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

2015120123311055Євангельська розповідь про зустріч Ісуса Христа з жінкою-самарянкою є настільки ж багатогранна за змістом, наскільки великою за обсягом. Ісус Христос, справжня криниця,  джерело живої води, приходить, сідає біля криниці чекаючи на спраглу людину. Жінка – самарянка є уособленням кожного, хто прагне  Бога. Розмова відбувається  опівдні, коли онце стоїть в зеніті і людина переживає спрагу. Христос сам підходить до змученої людини, робить перший крок  назустріч. Самарянка відразу забажала цієї води. Ісус є  водою життя, Його слово — жива та цілюща вода. “Той же, хто на¬п’ється води, якої дам йому я, — не матиме спраги повіки”Ів. 4,14. Ісус завжди шукає зустрічі з нами.
Усі порушили Божий закон. Ми заслуговуємо на покарання. Ось чому і прийшов Ісус Христос. Біблія вчить: "Бог є любов" (1 Ів. 4: 8). Бог любить вас. Якби ви були єдиною людиною в усьому світі, Бог все одно любив би вас. Він полюбив вас настільки, що віддав Сина Свого на смерть на хресті заради вас. Роздумуючи над життям самарянки, я хочу вказати п'ять причин, чому кожний, хто читає чи слухає цю проповідь, але ніколи не сповідався, - повинен зробити це сьогодні. У багатьох є намір прийти до Бога, змінити життя, але пізніше. А я хочу сказати вам, що ви повинні покаятися і прийти до Бога саме сьогодні.

Перша причина: чим швидше ви прийдете до Христа, тим швидше уникнете нещастя, злиднів, докорів совісті за минулі гріхи. Ніхто не може мати спокійну совість без Христа. «Ісус, дорогою зморений, сів отак край криниці. Було коло години десь шостої. Надходить ось жінка одна з Самарії набрати води»! Колодязь знаходився на відстані близько одного кілометра від міста Сихар, де вона жила, і там напевно була вода. Чому жінка ішла далеко за місто і до того ж в обідню спеку, залишається загадкою. Можливо, її вважали настільки аморальною, що жінки проганяли її від міської криниці. " Кожен, хто чинить гріх, той раб гріха. "Ів.8,34. Самарянка теж перебувала в рабстві гріха. Ісус їй говорить: «Бо п'ятьох чоловіків ти мала, а той, кого маєш тепер, не муж він тобі». Жінка ішла в обідню пору далеко за місто, бо боялася людей.

Без Христа людина боїться: майбутніх нещасть, і того, як люди можуть поступити з ним, і того, що буде після смерті. Ніхто з людей не може уникнути наслідків своїх гріхів. Ніколи не було людини, яка б вчинила гріх, і не мала заплатити за нього. Ісус відкриває гріх самарянки: « Бо п'ятьох чоловіків ти мала, а той, кого маєш тепер, не муж він тобі». Гріх був причиною її сорому, суму і самотності. І тобі доведеться страждати за гріх, який маєш намір зробити, або вже зробив.  Де знайти порятунок? Коли ви дійсно прийдете до Христа, ви перестанете боятися людей і всього того, що може статися. Бо, як говорить апостол Павло: "Тим, хто любить Бога… усе допомагає на добре" (Рим.8,28). Примирившись з Богом, ви звільняєтесь від докорів сумління і рабства гріха, від тривог і страху смерті. Чому ж не отримати цього звільнення сьогодні?

Друга причина: Чим швидше ви прийдете до Христа, тим швидше знайдете радість життя з Богом. І ця радість нескінченно вище тієї, яку пропонує світ. Це не можна заперечити. Підійдіть до будь-якого справжнього християнина і запитайте: яка радість краща, та, яку ви переживали у світі, чи та, яку ви знайшли у Христі? - І ви отримаєте єдину відповідь. Радість світу не можна бути порівнянна з радістю життя з Богом. «Ісус відповів і промовив до неї: Коли б знала ти Божий дар, і Хто Той, Хто говорить тобі: Дай напитись Мені, ти б у Нього просила, і Він тобі дав би живої води». Христос - джерело живої води. Справді, радість цього світу - ніщо, а радість у Христі - все. Так, друзі, прийдіть до сповіді – покаяння, прийміть Ісуса у Євхаристії. Чим швидше ви прийдете до Христа, тим швидше ви  знайдете цю радість.

Третя причина: Чим швидше ви прийдете до Христа, тим більше можете для Нього зроби. Прощена, врятована людина бажає щиро служити Богу. «Покинула жінка тоді водоноса свого, і побігла до міста, та й людям говорить: Ходіть, побачте Того Чоловіка, що сказав мені все, що я вчинила. Чи Він не Христос?» У вас є друзі, рідні, діти. яких ви могли б привести до Христа саме зараз, тому що в майбутньому вони можуть бути далеко від вас. Колись до мене зателефонував чоловік і попросив завтра зустрітися з ним. Але наступного дня його вже не було в живих. Ви можете відкласти свою сповідь на місяць, але за місяць люди, яких ви могли б врятувати, можуть назавжди відійти від вас. Батьки і матері, що живуть без віри, може ви колись і покаєтесь, але час для виховання дітей буде втрачено. Чим швидше ви прийдете до Христа, тим більше рідних і близьких приведете з собою. Тому, прийдіть негайно, прийдіть сьогодні.

Четверта причина: Чим швидше ви прийдете до Христа, тим більша нагорода і тим кращою буде ваша вічність. Ми врятовані завдяки Божому милосердю, але нагороду отримаємо за вчинки життя. Живучи з Христом, людина щодня збирає скарб для неба. "З того ж міста багато-хто із самарян в Нього ввірували через слово жінки, що свідчила: Він сказав мені все, що я вчинила була!» Самарянка ні на мить не відкладала свого навернення. Жителі міста теж наслідували її приклад. Звичайно, хтось може бути врятованим і на смертному ліжку. Вони будуть прощені,але увійдуть у вічність без нічого. "Збирайте собі скарби на небі"(Мф. 6,20). Християнин, який служить Христу багато років, постійно збільшує свій скарб на небесах.

П'ята причина: Чим швидше ви прийдете до Христа, тим більше шансів, що ви не пропустите свою можливість. Якщо ви не прийдете до сповіді сьогодні, то можливо зробите це завтра, а може ніколи більше не буде такої можливості. Я вірю, що ці рядки читають люди, які можуть бути врятовані сьогодні, або ніколи. Сотні людей, які слухають цю проповідь, можуть бути врятовані сьогодні або ніколи. Це важливий і відповідальний момент. Сказати Богу "так" - це життя, сказати "ні" - смерть. "Так" - це небо, "ні" - це пекло. Часто людина знаходиться так близько до Бога, але каже : «Я все розумію, це правда, проте ще не готовий». Але, якщо ти відійдеш від Христа сьогодні, то цілком можливо завтра вже може виявитись запізно назавжди. Один із розп’ятих розбійників покаявся за хвилину до смерті, але не забувайте про другого. П’ятдесят на п’ятдесят! Ризик відкладання надто великий, щоб легковажити. Якось на Службі я сповідав молодого чоловіка. Наступного дня він поїхав в лікарню для операції і не пережив її. Він покаявся вчасно.  Відклавши сповідь хоч на один день, чоловік міг  загинути навіки. Якби самарянка не повірила, наступної можливості у неї могло б і не бути.

Сьогодні ваша можливість. Зробіть це негайно. Ісус близько, Він виходить на зустріч. Для вас уже приготована радість прощення. Навіщо чекати ще тиждень? Сьогодні, за прикладом Самарянки,  ви можете врятуватися від цього жалюгідного існування далеко від Бога. Навіщо знову повертатися до бруду? Чим швидше ви прийдете до Христа, тим більше ви зробите для Нього. Чому ж не прийти сьогодні? Чим швидше ви прийдете до Христа, тим кращою буде ваша вічність. Чому ж не повірити сьогодні і не почати збирати скарби на небесах? Прийдіть зараз. «Тому то, як каже Дух Святий: Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець»Єв.3.7. Нехай наші серця завжди будут наповнені любов’ю Христа. А Господь допомагає щедро ділитися з усіма спраглими правди і любові. Амінь.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Kontakt annonser sex Ulsteinvik