Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 77 гостей на сайті
02
квіт.
2016
Його ранами ми зцілилися. Іс.53.5 Друк
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

В цих словах – Біблія в мініатюрі. В них суть християнства. Ми носимо рани гріха, але Його ранами ми зцілилися.

І. Хвороба гріха. Біблія порівнює гріх до хвороби. «Чого волаєш ти про рани твої, про тяжкість хвороби твоєї? за безліч беззаконь твоїх Я зробив тобі це, тому що гріхи твої примножилися» (Єр. 30: 15).
1.Ця хвороба спадкова. Послухавши змія, Адам і Єва виявили свою відданість сатані, і ця інфекція гріха швидко поширювалася в кожному наступному поколінні. Вже в першому поколінні проявилися важкі наслідки хвороби – брат убив брата. Первородний гріх Адама і Єви з усіма його наслідками перейшов на всі покоління людей, які народилися від них і після них, тобто на все людство, – на всіх нас. Ось чому ми народжуємося грішними і підлягаємо всім наслідкам гріха: скорботам, хворобам і смерті.
2. Загальна. Кожна людина особлива, але є загальна подібність, яку можна визначити одним, простим на перший погляд словом, що несе на собі глибокі наслідки. Це слово - гріх. В нашому світі стаються вбивства, крадіжки, насилля, розпуста. Людина відділилася від Бога не бажаючи знати Його. Можна сказати, що людство живе наслідками відходу від Бога.

3. Інфекційна. Людям властиво наслідувати негативну поведінку других. Діти наслідують дорослих, суспільство політиків, один одного. «Так всі живуть» - найпоширеніше виправдання за скоєні вчинки. Недуги приходять несподівано і підступно. Гріх страшніший від хвороби, бо він є свідомим і добровільним.. Отже, наслідки гріхопадіння виявилися величезними і тяжкими. Люди позбавилися райського блаженного життя. Світ, затьмарений гріхом, змінився: земля з того часу стала з потугою давати врожай, на полях разом з добрими плодами стали рости бур`яни; тварини стали боятися людей, стали дикими і хижими. З`явилися хвороби, страждання і смерть. Але, найголовніше, люди через свою гріховність втратили найближче і безпосереднє спілкування з Богом.

ІІ. У гріха є свої симптоми.
1.Гріх руйнує людське життя. Злі вчинки мають катастрофічні наслідки, приносячи біль і страждання. Це можна побачити в житті багатьох Біблійних героїв: Соломона, Давида, Самсона, Саула та інших... Візьмімо для прикладу життя Соломона. Так багато отримав від Бога: славу, багатство, мудрість, мир в країні… Здається, що ще потрібно, щоб служити Богу в радості, щасті та святості? Та ні. В Соломона від красивого життя з часом «поїхала криша» і він допустив гріхи, які Бог засуджував, а саме: блуд та ідолопоклонство. Бог говорить словами Біблії: «Він бо мене покинув і заходився поклонятись Астарті, богині сидоніїв, Кемошеві, богові моавитян, та Молохові, богові аммоніїв і не ходив моїми путями, щоб чинити те, що мені довподоби, й щоб зберегти мої установи та мої заповіді, як Давид, його батько»(1Царів 11:33). Як наслідок такого життя Соломон отримав руїну не тільки для себе, але для всього народу: проблеми в родині, після смерті розділене, а потім втрачене Ізраїльське царство,
 2.Гріх мучить. Життя з тяжким гріхом спустошує і наповнює відчаєм. Всередині ми завжди чуємо голос, який постійно звинувачує зло і позбавляє серце спокою. Це він, голос совісті, закликає нас виліковувати і виправляти зло, намагається загоювати наші серця, щоб ми повернулися до справжнього життя з нашим Отцем.
3.Гріх вбиває життя, бо гріх – це смертельна інфекція. Гріх, зачавши, народжує смерть. І це невиліковна інфекція. Гріх – смертельна хвороба. Гріх – це сама смерть. Гріх – бунт проти Бога, це виклик Богові. Гріх є висміюванням Бога і Його святих законів. Гріх – це духовна темрява. Бог, коли творив світ, відділив світло від темряви. Ми ж хочемо з'єднати: трошки світла, трошки темряви, в результаті виходить морок. Гріх – жахлива нечистота, бруд.

ІІІ. Є добра новина – Бог дав лікарство від гріха! «Його ранами ми зцілилися» Іс.53.5. Ісус Його Син, якого Бог добровільно дарував усім нам. Рослина бальзамник виливає свої соки, щоб зцілити рани того, хто його зранив. Так і Спаситель молився за тих, хто проливав Його кров. Люди зранили Його серце, а Він зробив це пробите серце зціленням від гріха. « А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами ми зцілилися!»(Iс.53:5) Пошук спасіння є порятунком нашої душі, очищенням її від ран, які ми самі нанесли важким гріхом. Наша совість - це голос Бога, який кличе до покаяння. Що ж таке дійсне каяття? Давайте будемо роздумувати та перевіряти кожен себе. Покаяння поєднане зі сповіддю. Нашим сповідником є Христос . Священик є свідком нашого покаяння, лікарем, що лікує рани, вчителем, який дає науку, суддею, що дарує прощення! 1.Перший крок в покаянні – усвідомлення гріха. Найбільший подвиг – побачити свої гріхи. Зрозуміти, що хворий.
2. Другий крок – жаль про вчинений гріх. Часом жаль буває великий настільки, що ми можемо плакати за скоєний гріх. Проте сльози не завжди є доказом каяття. Каяття – це зміна пріоритетів, напрямку життя. Перейти на вузьку дорогу, яка веде до життя вічного!
3. Ще один крок – це ненависть до гріха, постанова докласти всіх зусиль, щоб більше не грішити. Чому ми ніяк не можемо перемогти гріх? Просто тому, що ми його любимо. А те, що любиш, ніколи не переможеш, бо воно тобою володіє. Кожен гріх солодкий, але це яд! Кожен гріх приємний, але це отрута! Нічого Бог не заборонив з того, що корисне, Він заборонив тільки те, що руйнує життя, що вбиває людину. Нема такого гріха, який зробив би людину щасливою.
4. Наступний крок каяття – визнання гріха. Хто визнає гріх, той буде помилуваний. Невизнаний гріх, є нерозкаяний, а отже - не прощений. Не можна, щоб гріх став нормою життя.
5. І закінчується покаяння виконанням покути – поради. щирою подякою за прощення. Якщо це можливо, то треба повернути завданий збиток (приклад для нас - Закхей). Наше покаяння повинні відчути оточуючі люди.

Є люди, які роками ходять і мучаться із своїм гріхом. Чого ж відразу не прийти до Нього? Хай Господь поможе нам щиро покаятися. І коли людина кається щиро, Бог прощає все і навіть не залишає знаку в душі, що був якийсь гріх, бо «Його ранами ми зцілилися» Іс.53.5.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/plan-cul-avec-belle-salope-garat.html