Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 52 гостей на сайті
11
лют.
2016
Не переходь границі Божих Заповідей. Екл.10.8. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

В житті на кожному кроці зустрічаємо границі, правила і обмеження. Хтось сказав, що моя свобода закінчується там, де починається свобода іншої людини. Справді,тема обмежень дуже непопулярна для пост модерного часу. Все таки, будемо говорити про границі, наше відношення до правил. Бо обмеження зберігають життя, а порушення правил призводить до трагедії. Наприклад, керування в нетверезому стані. порушення руху на дорозі. Обмеження батьків рятують дітей. Усюди покладені розумні границі. Біблія теж говорить про межі. В книзі Еклезіаста, десята глава читаємо: «Хто копає яму, сам упаде до неї, а хто валить мура, того вкусить гадюка» Екл.10.8. Тобто, за зруйнованою огорожею – вжалить змій.

Божі заповіді – це межі поведінки в житті. Коли небесний Отець окреслює границю, він не обмежує, а від чогось захищає. Наприклад: заповідь не вбивай - захищає життя, не прелюбодій – береже цілість і одність сімї, не кради – охороняє нашу власність… Божі Заповіді дані не на шкоду, а на захист. Відвідуючи зоопарк, біля кліток хижих тварин я зустрічав попередження: «Близько не підходити!» Божі заповіді теж захищають від найбільшого ворога і хижака – диявола. Писання говорить: «Противник диявол як рикаючий лев…» Гріх – це перейти межу, зруйнувати границю. Але за межею обов’язково зустрінемо ворога, який боляче вжалить і зруйнує... В твоєму і моєму житті прокладена межа між двома державами, між світлом і темрявою. Обмеження – це сказати чомусь "ні".

Нам, як людям віруючим потрібно: 1)зрозуміти, де проходять ці границі і 2)не порушувати цих границь. Гріх – це порушення границь, життя без правил і без мети. Ніколи не роби для себе виключень. Коли заповідь говорить тобі «Ні», а весь світ скаже «так», пам’ятай, що тоді весь світ запрошує тебе зруйнувати своє життя. Вибери не жало змія, а Божу святість і благословення. Гріх гарно заманює, а коли вчиниш - знайдеш тягар, депресію і муку… Гріх добре себе рекламує, але ніколи не приносить радості і насолоди. Гріх – це міст, через який ворог заволодіє твоїм серцем. Коли щось подобається, це не означає, що воно твоє. Провір границі – на якій це території. Якщо це на чужій території, то все, що тебе там чекає – біда і проблеми. Тому християнам важливо знати і розуміти Божі границі, щоб зустріти не укус змія, а благословення. Після гріха приходить покарання. Людина, яка живе у межах святих Божих заповідей, насолоджується Божим благословенням. Порушення границі завжди приводить до наслідку - аварії на дорозі життя.

Твій гріх покарає тебе. Зло обов’язково повернеться бумерангом. За межею Божих заповідей вжалить гадюка гріха. Рани гріха великі:
1. Гріх приведе до відповідальності. Люди, які вчинили злочин, рано чи пізно будуть відповідати перед людським законом. Деякі можуть переховуватися місяці і роки, але і вони стануть перед судом.
2. Гріх руйнує тіло. Не тільки важкі хвороби ідуть за відомими гріхами, але можна з певністю сказати, що між духовністю і здоров'ям існує тісний зв'язок. Наприклад гнів, порушує кровообіг, травлення, засмічує мозок і нерідко призводить до паралічу і смерті.
Тому, якщо є в житті гріх, то залиши його , бо Біблія говорить, що твоє тіло, є великою цінністю, храмом Святого Духа.
3. Гріх руйнує характер. Хворий характер набагато гірше хворого тіла. Не можеш обдурити когось, щоб не появилася гнилизна в характері. Чи ти думаєш, що можеш відібрати в іншого дружину, або чоловіка, і при цьому залишитися без чорноти в характері, яка буде поширюватися і як рак точити твої сили? «Не обманюйте себе! Бог осміяний не буває. Що людина посіє, те і пожне».
4. Гріх мучить совість. Від людей можна сховатися,але не від сумління. Ми так створені, що свідомість гріха призводить до страждання серця. Тілесні болі ніщо в порівнянні з докорами сумління. Це пекло на землі. Ніякі гроші, жодні розваги, або алкоголь , не прожене голос совісті. Зроблений тобою гріх буде говорити мовою совісті.
5. Гріх зруйнує родину Це один з найстрашніших наслідків гріха. Може бути, тобі це не подобається, ти цього не хочеш, але це так. Осколки наших вчинків ранять найближчих людей, руйнують відносини, крадуть майбутнє. Можливо сьогодні гріх здається привабливим, і є бажання його зробити, - але це помилка. Не варто робити гріх, він надто дорого коштує.
6. Гріх краде вічність. У вічності ми будемо пожинати наслідки тих гріхів, які робили тут. Іноді здається, що ніхто не втрутиться в події життя. Але це не так. Належить людині померти, а потім суд. Бог покличе на суд і зажадає звіту. За все доведеться відповідати. «Хто копає яму, сам упаде до неї, а хто валить мура, того вкусить гадюка» Екл.10.8. Тому, друже, якщо ти зайшов на територію гріха, підтримуєш з ним зв'язок, може ніхто і не знає, але: Ти не отримаєш насолоди, а тільки муку, безцільність, небажання жити. А в кінці - ворог погубить тебе.

Чи це було метою для твого і мого життя? Бог довго терпить, очікуючи нашого покаяння. Сьогодні дозволь Богу врятувати тебе. Якщо ти переходив межу – у тебе є можливість повернутися і порвати мости з минулим через покаяння – сповідь. Один християнин зустрівся з циганкою, яка запропонувала йому відкрити майбутнє. - Не варто,відповів віруючий, я сам можу тобі сказати і твоє і моє майбутнє ... Він відкрив Євангеліє від Івана і прочитав: «Хто вірує в Сина, той має життя вічне, а хто не вірує в Сина не побачить життя, але гнів Божий перебуває на ньому» (3, 36). - Ось моє і твоє майбутнє! – Вигукнув він. А яке ваше майбутнє?
Несповіданий гріх - це палаюче вугілля за пазухою. Чим довше ви його будете приховувати, тим більшу рану він пропалить у вашому серці. Його вогонь буде невпинно мучити і палити вашу совість. Є тільки одна можливість позбутися його: відкрити гріх, відкрити його перед Богом і перед священиком, якому довіряєте. Поки ви цього не зробите, диявол не залишить вас у спокої. Чому б не повернутися сьогодні? Бог вже простягає Свої руки, щоб прийняти і благословити. Послухай Його голосу, не порушуй межі і будь врятований. За всі твої гріхи вже заплачено на Голгофі. Помолися сьогодні, покайся сьогодні, можливо перший раз в житті. Він чекає на тебе. Але, якщо ти відмовишся,то колись,Той, Хто сьогодні міг бути твоїм Спасителем, стане твоїм Суддею.
Для складання букетів беремо найкращі квіти і ніколи не використовуємо терня чи будяки. Щоб життя було гарне, потрібно навчитися говорити «ні» кожному злу. Запрошувати в своє життя лише те, що приносить красу і благословення. Будуючи дім, звертаємося до дизайнера. Для життя теж потрібен дизайнер. Нехай Божа благодать, слова Святого Письма і наука Церкви будують і наповняють наше життя… Цього я собі і вам щиро бажаю!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Spontan sex Åkrehamn