Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 49 гостей на сайті
06
січ.
2016
Дитина народилася нам.. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
«Бо Дитя народилося нам; Сина нам дано»Іс.9.5.  Зверніть увагу на відмінність  між  фразами: "Дитя народилося нам" і "Син даний нам". Немовля Ісус Христос народився, став людиною від Святого Духа і Марії. Але як Син Божий Ісус Христос був нам даний. Він був народжений Своїм Отцем перше створення світу, народжений, але не створений. Вчення про вічне існування Христа  приймається християнами  як непохитна істина і таємниця нашої святої віри. Бог, Якого ми могли б пояснити, не був би Богом. Якби ми могли осягнути Його, Він не був би нескінченним. Якби ми могли зрозуміти Його, Він перестав би бути божественним. Ісус Христос як Син Божий даний нам, Він є дар, даний нам Богом: "Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного ..."
Сьогодні, однак, я хотів би звернути увагу на слово "нам" повторене двічі у фразі: "Бо Дитя народилося НАМ, Син даний НАМ". Зупинимося на наступних питаннях: Чи так це? Якщо це так, то що з цього випливає?
І. Чи це так? Чи справді « Дитя народилося нам; Сина нам дано»? Яка особиста користь від того, що немовля народився у Вифлеємі? Чи знаємо ми, що Він наш Спаситель, який  Він приніс Добру новину для нас, чи Він належить нам, а ми - Йому?  Це привід для дуже серйозного і важливого дослідження.
1.Можливо хтось запитає, як дізнатися чи я є Божою дитиною? Відповідь у запитанні: чи відбулася переміна всередині вас? Чи змінилися погляди на життя? Чи повністю перемінилися прагнення вашого серця? Чи можете ви сказати, що потік ваших бажань змінив напрям і ви тепер та людина, яка йде до небесної вітчизни, і ваші ноги стоять на вузькій дорозі? Чого бажає ваше серце: поринути в безодню гріха чи знайти  святість? Перемінилися ви всередині? Стати християнином - не означає вимити поверхню чаші, святість полягає в очищенні внутрішньої людини.
Безглуздо ставити пам'ятник на могилу і прикрашати його квітами. Пам'ятай, що зовні ти можеш дуже сильно змінитися, але поки ти не перемінився всередині, немовля не народиться для тебе.
Але, хоча навернення відбувається всередині, воно помітне зовні. Скажіть, чи відбулися видимі зміни стилю життя? Коли інші дивляться на вас, чи бачать вони, що ви вже не та людина, яку вони знали? Доказ того, що людина стала християнином, - в його способі життя. Для оточуючих людей свідченням твого звернення є не те, що ти говориш, а те, що і як ти робиш.
Однак  мушу зауважити, що зовні життя людини може бути подібним на християнське, хоча віра відсутня. Це як бої акторів у фільмах. Враження гарні, але не правдиві.  Є люди, які вдають,  що вони ненавидять гріх. Але варто придивитися і зрозумієш, що це тільки гра. Слідкуйте за тим, щоб ваше життя не була спектаклем. Нехай ваша ненависть до гріха буде справжньою і сильною.
Свідченням правдивого навернення є зміна основних засад  життя. Коли людина перебуває в гріху, то живе він для себе, але з оновленням життя він починає жити для Бога. Не можна говорити про людину, що він є справжнім християнином, якщо основоположним принципом його життя є  життя для себе. Змініть принципи людини, і ви зміните його почуття, його спосіб життя.
Гріх так зіпсував нашу природу, що найстрашніша істота на землі - це нерозкаяна  людина. Художники часто зображують драконів, чудовиськ,  та інших огидних істот, але якби рука майстра могла створити істинний образ впалої людини, ніхто б не захотів дивитися на нього.
Я намагаюся заохотити кожного до бажання переміни життя, і поки цього не сталося, немовля не народився для вас.
2. Якщо ця дитина народилася для вас, то ви самі - дитина. Чому ви дитина? Зазвичай діти виростають і стають дорослими; але в духовному житті все навпаки: людина починає з дорослого стану і перетворюється на дитину. Брати і сестри, чи можете ви сказати, що стали дітьми? Чи приймаєте ви слово Боже таким, воно яким є, лише тільки тому, що небесний Батько наказує це зробити? Чи готові ви вірити в таємниці без їх пояснення? Чи готові ви знову вчитися в молодших класах, стати знову маленькими? Чи можете ви пити чисте словесне молоко, ні на мить не піддаючи сумніву те, що відкриває ваш Господь, але довіряючи Йому в будь-якій ситуації, навіть якщо це вище вашого розуміння? "Якщо не навернетесь і не будете як діти ..." - то цей немовля не народився для вас. Якщо подібно, дітям, ви не будете смиренними, слухняними учнями, задоволеними волею свого Отця, то дуже сумнівно, що це немовля народився для вас.
Як прекрасно бачити колишнього грішника, який став дитиною! Як тоді радісно бється серце! Ця людина плаче, відчуваючи силу прощення і порятунок, він перетворюється зовсім в іншу людину. Він вважає себе най меншим. Він готовий сидіти як учень поруч з Марією біля ніг Ісуса, щоб слухати Його слова.
Якщо ви самі не діти, то це немовля народився не для вас.
3. А тепер чи «Син даний нам»?   Закликаю кожного з вас задати собі питання, чи дійсно мені даний Син. Якщо цей Син даний вам, то ви самі є сином. "Тим, які прийняли Його, віруючим в ім'я Його, дав владу бути дітьми Божими". Христос став Сином, щоб у всьому подібним до нас. Не зможемо  любити Сина Божого поки  самі не станемо  Божими дітьми. Чи є у тебе страх Бога - страх дитини, яка боїться засмутити своїх батьків? Скажи, чи є у тебе дитяча любов до Бога? Довіряєш ти Йому як своєму батькові?
4. Якщо  Сина нам дано, тоді ми теж віддані Синові. Я хочу запитати у кожного з нас: чи відданий ти Христу. Чи відчуваєш, що живеш на землі, тільки для Його слави? Чи готовий ти сьогодні повторити свої хресні обітниці? Чи можеш ти сказати: «Я весь Твій, всі мої сили, мій час, мої засоби».  Тоді ви зрозумієте, що хочете жити тільки для збільшення Його слави. Чи це справді так? Запитай себе, я молю, і не збреши.
Яка велика трагедія - відійти колись в інший світ, не скориставшись Його допомогою,  не отримавши благословення Його Слова, не одягнувшись в світлі ризи Його праведності. Хай допоможе вам Бог, щоб ви  освячені  Христом радісно  співали: «... Дитя народилося нам, даний нам Син ...».
ІІ. Сьогодні ви чуєте цю велику істину, що Ісус Христос прийшов у світ спасти грішних.  Питання в тому, чи врятував Він вас, чи зробив Він що-небудь для вас. Я прошу вас, не давайте своїм очам сну, поки точно не будете знати, що отримали прощення і ваше життя в Божих руках.
Пробудися, людино! Благаю тебе, пробудися, шукай, дивись, питай себе де ти перебуваєш.
Чому наші серця так холодні? І чому ми робимо так мало для Того, Хто так багато зробив для нас? Чому  я проповідую недостатньо, молюся розсіяно? Чому ми даємо так мало Христу, Який віддав Себе за нас?
О християни, бийте у дзвони своїх сердець, співайте словами  радісної пісні: "Бо Дитя народилося нам, Сина дано нам ..." Витри сльози! Вистачить зітхати! Припини нарікати. Що значить твоя бідність? "Бо Дитя народилося нам ...". Що значать твої хвороби? "... Син даний нам ...". Що значить твій гріх? Бо Дитя візьме цей гріх, і Син зробить тебе гідним небес.
Я хочу звернутися до тих, хто ще не пережив радості прощення. У тебе немає надії, тому, що ти без Христа і без Бога. Різдво для тебе не свято, адже немовля не народився для тебе, Син не даний тобі. Ми з сумом слухаємо повідомлення про людей, які загинули протягом минулого тижня. Але з більшим сумом думаю про твою долю.  Я благаю тебе:  в сповіді визнай  свої гріхи; віруй в Христа, довірся Йому! Можливо ти втратиш де яких друзів, доведеться щось поміняти, чимось пожертвувати, але отримаєш набагато більше. Нехай кожен пізнає Його милість і любов! Нехай шепіт Божої ласки допоможе прийти до Нього. Щоб ми могли сказати разом із пророком: « Дитя народилося нам; Сина нам дано»

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


error 404