Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 42 гостей на сайті
21
лист.
2015
Неділя двадцять п’ята. Не будь байдужим. Лк.10.25-37. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
"Один чоловік ішов з Єрусалиму до Єрихону, і попався розбійникам, що обдерли його, і завдали йому рани, та й утекли, покинувши ледве живого його».
Єрусалим – місто Божої присутності.  Знаходиться на висоті 750м.над рівнем моря. А  Єрихон – знаходиться нижче рівня води, на березі мертвого моря. Чоловік ішов з верху в низ - від місця Божої присутності. Дорога до пекла, завжди з нахилом, по ній легко іти. Але на цій дорозі чатує диявол – головний терорист у світі. Він обов’язково обкраде і знищить.  Коли життя котиться в низ – трагедія неминуча.
«Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув.  Так само й Левіт надійшов на те місце, поглянув, і теж проминув».
Байдужість – це стан душі, який заглушує любов. Хтось сказав, що байдужість є найвищою формою жорстокості.
І. Чому люди байдужі?
1. Бо поспішають.  "Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув". Храм і служба означали для нього більше, ніж страждання людини.
Джордж  Патрік, безбожник і цинік одного разу написав:  «Ознакою нашого часу є те, що ми маємо широкі магістралі, але вузькі погляди, у великих домах малі сімї, кращі зручності, але менше часу, в нас краща освіта, але менше розуму, кращу медицину, але гірше здоров'я, п’ємо надто багато, палим надто багато, витрачаємо безвідповідально, сміємось надто мало, їздимо надто швидко, гніваємося надто легко,
читаємо надто мало, надто багато дивимось телебачення, молимось дуже рідко, говоримо дуже багато, любимо дуже мало, ненавидимо дуже часто; знаємо як вижити, але не знаємо як жити; додаємо роки життя, але не додаємо життя рокам; плануємо більше, але досягаємо менше; навчилися спішити, але не чекати; наш час - це час великих людей і маленьких душ; наш час, це час одноразової посуди, одноразової моралі; зв’язків на одну ніч; час росту доходів і числа розводів; гарних домів і зруйнованих життів» Це людська формула щастя –  усі кудись поспішають, опускаючи можливість робити добро. А є Божа формула щастя – жити, щоб робити добро!  Поспішати робити добро! Самарянин добре виконав своє призначення на цій небезпечній дорозі.
2.Люди байдужіють від страху. Дорога з Єрусалиму до Єрихону мала погану славу і була дуже небезпечною. Вона звивалася по вузьких скелястих ущелинах і рясніла несподіваними звивинами, що робило її раєм для розбійників. Проходити там, а тим більше зупинятися було дуже небезпечно. Робити добрі вчинки завжди ризиковано.
Свята мати Тереза закликає чинити добро, нехтуючи небезпеками:
1. Люди непослідовні, нерозумні й егоїстичні.  І все ж, люби їх!
2. Якщо ти робиш добро, люди звинуватять тебе в потаємній корисливості і себелюбстві.  І все ж, твори добро!
3. Якщо тебе супроводжує успіх, ти наживаєш уявних і справжніх ворогів. І все ж, добивайся успіху!
4. Добро, зроблене тобою, завтра ж забудуть. І все ж, твори добро!
5. Щирість і відкритість зроблять тебе уразливим. І все ж, будь щирим і відкритим!
6. Те, що ти будував роками, може зруйнуватися в одну мить. І все ж, будуй!
7. Люди потребують допомоги, але вони ж стануть дорікати тобі за неї. І все ж, допомагай людям!
8. Віддай світу найкраще, що маєш, і натомість одержиш жорстокий удар. І все ж, віддай світу найкраще, що в тебе є!
Тобто, люби і роби добро незважаючи на всі небезпеки!
3.Але найбільша перешкоди для любові – це егоїзм. «Левіт теж подивився. І підійшов далі». Подивився. Там кров, там грязь, а якщо на руках помре? Егоїзм - протилежність любові. Для Бога важливо не наші знання, національність, обрядовість. Для Бога важливо - хто більше любить. Августин говорив: «Люби і роби, що хочеш».
ІІ. Як потрібно жити?
«Що робити мені, щоб вічне життя осягнути?» - Запитував «знавець» закону. Ісус ставить у приклад самарянина: «Проходив же там якийсь самарянин, та й натрапив на нього, і, побачивши, змилосердився».
1. Самарянин побачив. Як ми дивимося на людей? Ісус плакав з тими, хто плаче;  зціляв хворих;  розмовляв з грішниками; потішав засмучених. Бог посилає дощ на добрих і злих.
2. Зжалився. Ісус плакав, спів страждав. Яке відношення мого серця до людей Не запитував якої ти віри, якої ти нації! Людей потрібно бачити і любити таким, як вони є.
3.  Допоміг. Не боявся болота і крові. Справжні християни не бояться подати руку тому, хто упав. Ми вміємо сипати сіль на рани, але рани потрібно перев’язати. Щоб люди, бачачи наші добрі вчинки прославили Бога. Якщо ти хочеш отримати від життя те, про що мрієш – допоможи іншим отримати те, про що мріють вони. Егоїсти щасливими не бувають.
4. Пожервував. Жертовність – це міра любові. « А другого дня, від'їжджаючи, вийняв він два динарі, та й дав їх господареві й проказав: Заопікуйся ним, а як більше що витратиш, заплачу тобі, як вернуся». Що людина посіє – те і пожне. Чи ми так сильно любимо Україну, як ті, що стояли в дощ, мороз, бажаючи справедливості, чи ми готові  з любові до України іти під кулі снайперів, щоб заплатити за тою і нашу свободу?

Біблія говорить: «Ухиляйся від злого та добре чини»1.Петра.3.11. Вчинки – це найкраще визнання віри.  Людина, яка ніколи не читає, нічим не відрізняється від того, хто зовсім не вміє читати. Християнин, який не робить добра нічим не різниться від атеїста. Перше запитання Павла після зустрічі з Господом: «Що мені робити?» Біля Дамаску помер колишній фарисей і народився великий апостол.  Так  народжуються святі. Святість іде до людей, а не тільки до Церкви. Не відкладай на завтра те, що можеш зробити сьогодні. Ісус говорить : «Іди, і роби так і ти!» Ідімо до людей. Нехай Господь нам  для цього дарує силу і допомогу!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Jenter ser etter sex‎ Skjeberg