Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 44 гостей на сайті
06
лист.
2015
Неділя двадцять третя. Не проганяй Ісуса. Лк.8.26 -39. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Христос сказав «Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені і я заспокою вас». Сьогоднішній уривок розповідає, як Ісус сам прийшов до струдженого і обтяженого і заспокоїв його. Євангеліє від Луки восьма глава: «Вони припливли до землі Гадаринської, що навпроти Галілеї.  І, як на землю Він вийшов, перестрів Його один чоловік із міста, що довгі роки мав він демонів, не вдягався в одежу, і мешкав не в домі, а в гробах».
Цей нещасний  уникав суспільства і жив у могильних печерах. Люди його боялись, сам давно втратив надію. Та для Бога не має нічого неможливого, темна хмара на небі ще не означає відсутність сонця. Одне слово Господа змінює все. Вийди з похмурого гробу гріха. Люблячий друг не докорить тобі!
І. Як поступає Ісус?
1. Спасає. Слід зауважити сміливість, з якою діяв Ісус діяв. В біснуватого була дуже велика сила, що дозволяла йому рвати свої ланцюги і узи. Земляки  боялися його, а Ісус зустрів його спокійно і без страху. Коли Ісус запитав у біснуватого як його ім'я, той відповів "легіон" (Римський легіон складався з 6000 воїнів).
Приходячи в життя людини, Ісус Христос хоче очистити наше життя від усякої нечистоти,  видаляє з нього весь бруд, всі  темні вчинки, гріхи юності, гріхи, вчинені словом і ділом, в думках і уяві.
2. Довіряє. Після звільнення Господь доручає людині місію порятунку інших душ: «Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог!» Рятувати душі!  Для цього  Христос прийшов на землю. Він бачив ці загиблі душі, прив’язані до свиней - свого гріха.
 Щоб вивести їх звідти, Він віддав все: своє серце, свою кров, своє життя!
Тоді «Весь народ Гадаринського краю став благати Його, щоб пішов Він від них»
ІІ. Чому люди прогнали Ісуса?
1.Боялися змін. Їм дуже не хотілося порушувати звичний  спосіб життя. Багато людей саме  тому і ненавидять Ісуса, що Він порушує їх встановлений порядок життя. Бо Ісус  голосом совісті, словами Святого Письма каже людині:  «Ти повинен позбутися цієї звички, ти повинен змінити своє життя»;  Він каже: «Ти не можеш бути християнином і обманювати людей»; працювати на таких умовах", якщо Він звертається до сучасних християн і каже: «Не можна брати і давати хабарі» то, мабуть, більшість скажуть Йому: «Іди геть і залиш нас у спокої".
2. Були прив’язані.  Своїх свиней вони цінували найбільше. Одна з найбільших небезпек життя полягає в тому, що люди цінують майно вище людини. Саме тому виникає бідність. Живучи за принципом, "Своя сорочка ближче до тіла", ми стали егоїстами, вимагаємо спокою і зручностей для себе, навіть якщо для цього якийсь втомлений повинен працювати до знемоги. Але в цьому світі немає нічого більш важливого, ніж людина.
Ісус віддаляється. Страшно подумати, що багато людей, які були недалекі від Царства Божого, виявляться там, де буде "плач і скрегіт зубів".
Ось велика різниця між істинним покаянням і тільки зовнішнім проявом його  Той, хто щиро кається, подібно до Гедеона, повинен насамперед зруйнувати власних ідолів, принести своє серце в жертву  Господеві (Суд. 6:28).  Тому що дерево пізнається по плоду, тому  «кожне дерево, що не приносить доброго плоду, зрубають і кидають у вогонь». Містяни прогнали Ісуса. Ніколи не чини так як жителі цього міста. 
ІІІ. А як поступає зцілений?
1. Хоче бути з Ісусом. Ісус - це ім'я, що зціляє найчерствіші серця, Він - жезл, що висікає воду зі скелі, він – молот руйнуючий твердині. Оздоровлений  бажає бути з Ним, однак Господь відправляє його назад у місто. бути свідком благодаті й сили.
2. Він слухає Ісуса.  Свідчити про Христа, проявляти  любов і милосердя  слід починати від власного дому. Адже набагато легше жити і проповідувати людчм, які нас зовсім не знають. Але  Христос доручає проповідувати про Нього там, куди Він нас поставив. Навіть якщо ви  - єдиний справжній християнин в цеху, в офісі, в школі, на фабриці, розглядайте це як заклик Христа: «Іди, і кожен день говори людям, яких ти зустрінеш, що Я зробив для тебе».
3. Виконує місію. Врятований рятує інших. Пізніше, коли Ісус знову відвідав Десятимістя, Його зустріло багато людей,відкритих для проповіді Євангелії (Мк. 7,31-37). Чи не було це результатом вірного свідоцтва колись одержимого?
Ми називаємо себе християнами! Це означає, що ми повинні наслідувати Христа, Його науку і життя. Біля підніжжя хреста  вчимося ненавидіти егоїзм і любити людей
Якщо хтось із нас опанований гріхом, чи має прив’язання до якогось ідола, злої звички – іди до Христа негайно! Подивись у своє серце, не проганяй Ісуса! Завдай собі важливе питання: «Як я відношуся до гріха?»  В якому стані застане нас смерть, в цьому і залишимося навіки. Не проганяй Ісуса! 
Якщо ж смерть застає нас без Христа, тоді наша доля буде плачевна, нас чекає невимовне відчай і невимовні муки.  «І, як буду піднесений з землі, то до Себе Я всіх притягну» - говорив Спаситель(Iван.12:32).  ... Так, всіх людей! Руками, розпростертими на хресті, Він хоче обійняти все людство, звільнити від зла, відновити життя. врятувати для вічності.  Знайдіть хоч одну душу, яку б Христос відштовхував, хоч одну таку, за яку б не пролилася Його кров.  Якщо ми хочемо звільнитися від гріха, для нас є надія!  Будь мужній, встань і йди до сповіді - покаяння. Він  тебе не відкине,  у сповіді зрозуміє, звільнить, пробачить…

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sex kontakt annonse‎ Reinsvik