Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 76 гостей на сайті
31
жовт.
2015
Неділя двадцять друга. Драма на дві дії. Лк.16.19-31 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
0434734«Є мертві, в яких більше життя, ніж у живих. Але є  живі, які мертвіші  померлих» Ромен Роллан.
Сьогоднішня  притча розповідає про два стилі життя, дві можливі опори, і  два варіанти вічності, які чекають кожного з нас. Тому і нашу проповідь назвемо «Драма на дві дії». До речі, існує думка, що це зовсім не притча, а розповідь про двох реальних осіб. Отже, розглянемо ближче події і людей цієї Біблійної історії що розгортається перед нашими очима.
І. Дія перша – життя.
1.Ісус  показує  земне життя одного багатого чоловіка. Одягався в найкращий одяг з дорогих тканин.  Кожен день бенкетуючи  вживав вишукану їжу.
Тобто – одяг «від Вороніна», збалансоване харчування з найкращих продуктів, естрада і привід для свята  на кожен день…
2.А десь зовсім поряд проживав Лазар. Як  не дивно, але це єдине ім'я, згадане в події. Імені сусіда  не знаємо. Лазар латинська форма юдейського імені Єлеазар, що означає - "Бог - моя опора і допомога". Жебрак, покритий струпами і настільки слабкий, що не міг відігнати собак, які лизали його рани. Тобто – нижче рівня бідності, серйозні проблеми зі здоров’ям, відсутність власного житла. Така картина в цьому світі. Хіба ця картина і особи нам не знайомі ? Та промайнули роки і все швидко змінилося.
ІІ. Занавіс - смерть.
Прийшла мить і померли герої нашої притчі. Один мудрець говорив: «Смерть -  це стріла пущена в тебе, а життя, це час, потрібний, щоб долетіти». Зверніть увагу, як відрізняється Біблійний опис смерті цих двох людей.
1.«Вбогий умер, і на Авраамове лоно віднесли його Анголи». Лоно Авраама - це образ, що означає небо, місце блаженства. Для будь-якого єврея думка про перебування в спілкуванні з Авраамом пов'язана з невимовним щастям. 2.Умер же й багатий, і його поховали. Поховали, закопали  це тіло, яке він так ублажав і на яке витратив багато коштів.  Платон казав: «Смерть – не найгірше, що може статися з людиною» В нашої драми є продовження. Біблія говорить: «Людям призначено вмерти один раз, потім же суд»Євр.9.27.
ІІІ. Дія друга - вічність
«Умер же й багатий, і його поховали». Можливо грав похоронний оркестр, справили пишний поминальний обід, зворушливі промови над могилою…
А в цей час його душа потрапила в пекло. Місце призначене для нерозкаяних.  Побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його. Міг навіть спілкуватися з Авраамом. Благав  про милосердя і просив, щоб Лазар приніс крапельку води.
Патріарх нагадав йому  життя, проведене в розкоші, задоволення і втіху. Він також згадав про бідність і стражданнях Лазаря. Тепер, по той бік могили, вони помінялися місцями. Слово Боже говорить: «Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!» (Гал.6:7).  Нерівність на землі у вічності помінялася місцями.
Після смерті багач  хоче допомогти братам.  Може здатися жорстоким, що Авраам відмовив послати Лазаря попередити його братів. Але якщо люди чують Боже Слово, а нужда,горе,страждання, не викликають співчуття – навіть прихід померлих не допоможе їм.
«Поміж нами та вами велика безодня поставлена, так що ті, що хочуть, переходити не можуть звідси до вас, ані не переходять звідти до нас». З цього вірша ми дізнаємося, що вибір, зроблений нами в цьому житті, визначає нашу вічну долю, і як тільки настає смерть, - ця доля незмінна назавжди. Немає надії у пеклі
.IV.Чому так сталося?
Лазар був врятований не через  бідність. У справі порятунку своєї душі він довірився Господу. Пригадуєте, Єлеазар, що означає - "Бог - моя опора і допомога". Велика сила надії на Бога. Вона непоборна  допомога, тиха пристань, нездоланна сила, що прокладає собі шлях через труднощі життя.
У чому ж  гріх багача? Адже він не прогнав Лазаря від воріт свого будинку. Не вдарив його ногою, коли проходив мимо.
Гріх  полягав у тому, що він не звертав уваги на Лазаря. Вважав такий стан природнім і зрозумілим.  Лазар повинен лежати голодний, у той час як він,  купався в розкоші. Стиль життя багача: гроші – опора і надія моя.
Багач не був засуджений на перебування в пеклі за своє багатство. Цей невідомий чоловік  способом життя показав відсутність віри.  Потрапив у пекло не за те, що  зробив, а за те, чого не зробив. Покараний за байдужість до чужої біди. Це попередженням всім тим, хто покладає надію на гроші. Краще просити хліб на землі, ніж благати про воду в пеклі.
Як жити, щоб вічність не була драмою? Все залежить від того, хто є нашою опорою  в житті. Бог чи багатство? Це видно по тому, як ви ставитеся до матеріальних благ.  Якщо серце прив’язане  до світу,  живете для збільшення багатства, не помічаючи нужди  других людей, то знайте, що гроші є вашою опорою!
 Як скажуть в день твоєї смерті:  умер, хто надію покладав на Бога, і до неба віднесли його Анголи. Чи скажуть:  «Умер  той, хто жив для себе і його закопали?»
Мій обов'язок попередити про те, що пекло існує, і для порятунку ми повинні покаятися в своїх гріхах  і жити так, щоб вічність не стала драмою.
Пекло - жахливе місце. У ньому нестерпно пробути навіть один день. Але весь трагізм пекла полягає в тому, що воно вічне.
І тому, заради добра вашої безсмертної душі, я благаю вас, прийдіть до Ісуса Христа зараз.
Живи так, щоб вічність не стала драмою.
Як ти поступиш сьогодні?  Від цього залежить наше майбутнє, де ми будемо проводити вічність. На небі з Богом і з усіма святими, або ж у пеклі з дияволом і  його ангелами? Одне з двох.  Хто буде твоєю опорою?  Запроси  Христа у своє життя. «Нині, коли почуєте голос Божий, не робіть затверділими ваших сердець». Прийди до сповіді зараз, визнай свої гріхи і скажи Йому: «Я грішник, і я не хочу вічно мучитися в пеклі за свій гріх.  Приходжу до Тебе і молю Тебе: Пробач, обмий мене, зроби мене Твоєю дитиною».
Брате і сестро: «Віруй в Христа Ісуса і спасешся…»

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/sexe-facile-saint-vincent-des-pres.html