Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 43 гостей на сайті
24
жовт.
2015
Неділя двадцять перша. Чотири види грунту. PDF e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
pro_siyachaЛк.8.5-15. В  притчі Ісус використав приклад, добре знайомий  для слухачів. Чотири види землі, чотири категорії людей. Їх об’єднує те, що в них сіялось Боже слово. Ніхто не був обділений. Слово однакове, воно найкраще - серця різні. Розглянемо пильно ці типи ґрунтів нашого з вами серця.
1. Дорога.
«Вийшов сіяч сіяти своє зерно. Коли сіяв його, одне впало при дорозі і було витоптане і птахи небесні видзьобали його».
Громадська земля в Палестині була розділена на довгі вузькі смуги; між смугами лежали доріжки, якими всі мали право користуватися. Падаючи на ці утрамбовані ділянки, насіння не мало можливості потрапити в землю, щоб рости.
Тверда земля край дороги – це люди, розум яких глухий до всього, і тому відмовляється визнати Слово Боже. Слухає, але не розуміє. Серце загрубіло від гріха. Істина їх не цікавить. Це ті, яким не потрібне покаяння, бо вони все знають. Так поступали фарисеї і книжники. Ісус зціляв, а вони  говорили - не можна в суботу,
Спаситель чуда творив, казали - силою нечистою. Боялися увійти в дім Пилата, щоб не осквернитися, але розп'яли Сина Божого! Люди з твердим серцем. Вони не люблять правди, бо полюбили гріх. Бачать скалку в очах ближнього, та не помічають колоди у власному оці. Знають про Бога, але не впускають у своє серце. Слово Боже відскакує як від дороги. Ворони фарисейства крадуть його!
2. Камяна
«А друге впало на каміння, та, зійшовши, всохло, бо не мало вологи».
В Палестині багато камінного ґрунту.  Масивні пласти вапняку, покриті тонким шаром землі. У ній не було ні вологи, ні поживних речовин.  Рослина, що проросла на такій землі  приречена на висихання і смерть.
Під кам'янистим ґрунтом маються на увазі ті люди, які радо слухають, приймають Слово Боже, але не живуть ним і тому, віра в'яне як тільки виникають труднощі. Може плачуть від покаяння. Але не приносять плоду, бо не пустили коріння віри, не жили щоденно з Богом. Прийшли, побули і пішли. Більше їм нічого не потрібно. Можуть навіть ходити  що неділі, але плоду не приносять, духовно не зростають. Це ті учні, які ходили за Ісусом, але відійшли, коли почули про страждання. Ісус сказав: « Коли хто хоче іти за мною, нехай зречеться себе, візьме свій хрест і йде за Мною». Кам’яний грунт, - це ті, які шукають легкого і приємного і відходять коли зустрінуть труднощі.
3.Терниста
«Інше впало серед терену - як виріс терен, заглушив його».
Земля з терням  у момент посіву здається досить чистою. Ділянка після оранки може виглядати чистою, але і ній залишилося насіння буряну і трав. Добре насіння і бур'яни розвиваються і ростуть разом, та бур'яни розвиваються швидше і заглушують те, що добре.
В образі тернистої землі бачимо людей, думки і серця яких настільки зайняті власними  справами, що в них не залишається місця для справ Божих. Це не обов’язково злі справи. Найбільшим ворогом кращого часто є щось добре.
Люди, які слухали, але не прийняли. Як багатий юнак:  віруючий, знаючий,  – здавалося досконалість так близько, але невидимі окови прив’язання до матеріальних речей не пустили піти за Ісусом. Плоду не приніс – зажурився і відійшов. Любов до багатства заглушила Слово Боже!
4. Добра
«Інше ж упало на добру землю, і, зійшовши, уродило стократно».
Добрий  ґрунт  достатньо глибокий, чистий і гарно оброблений.  Родюча земля – це люди з відкритими серцями. Добрий слухач робить три важливі речі: по-перше, він уважно слухає. По-друге, він в серці і розумі роздумує над почутим. І по-третє, він живе відповідно до почутого Слова. Слово втілюється в життя. Це той, хто слухає Слово і розуміє. Плід - те, що родиться в нашому серці. Перший крок до принесення плоду – впустити Бога в своє серце! Відірвати своє серце від гріха і поєднати з Христом! З Богом зможеш все: любити ближнього, прощати ворогів, виховувати дітей, свідчити про Христа!

Ставши у правді помітимо всі чотири ознаки в своєму житті. Зранку ми можемо бути ревні і працьовиті, потім байдужі, загрубілі і поверхові. Біблія говорить: «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи…»(Пр.4:23) . Ніхто з нас не родився з добрим серцем. По своїй природі  не можемо принести нічого доброго. Бо  «Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави(Рим.3:23)».  Відрізана гілка не може родити. Життя принесе стократний плід, коли серце буде зоране покаянням, а душа напоєна дощами Божого милосердя. З  Богом  зможемо все. Апостол Павло писав: «Все я можу в Христі Ісусі…»  Сьогодні унікальний день. Тобто сьогодні можна покаятися, примиритись, отримати прощення…. Не думай, що Ти  є ніщо, бо за ніщо Бог не помирає.  В нас є мільйони причин дякувати Богу, служити Богу  і жодної причини нарікати. Не можна зупинятись, перестати хвалити Бога.  Якщо ви не проповідуєте Бога, то ви не приносите плоду, якого  божественний Сіяч, очікує від вас. Тому місія Божих дітей -  іти і приносити плід стократний!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


error 404