Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 73 гостей на сайті
17
жовт.
2015
Не плач. Неділя двадцята. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
7-From-Grief1Згідно Вікіпедії, милосердя — це діяльне бажання допомогти кожному, хто має в тому потребу. Сьогодні Євангеліє розповідає про дію Божого милосердя в  дуже конкретному випадку життя.
Подія відбулася у передмісті Наїну.  В багатьох відношеннях це найвражаюча історія Нового Завіту. Місто Наїн розташоване недалеко від відомого Капернауму. До сьогодні, в десяти хвилинах пішої ходи  від Наїна, збереглося кладовище скельних могил.
Входячи у місто Ісус зустрічає похорон. На чолі похоронної процесії зазвичай йшов оркестр і хор професійних плакальників з цимбалами і флейтами. У строгому і простому реченні: "Він був єдиним сином у матері, а вона була вдова", звучить сум.
Ще раніше помер чоловік  цієї жінки, і тепер вона ховає свого сина. У брамІ міста її зустрічає Христос.  Лука описує співчуття Ісуса. Він зглянувся, тобто, був зворушений до глибини душі. У грецькій мові немає слова, яке б сильніше передало  співчуття.  Господь  звертається   до неї  словами: Не плач! .. Він не каже: "Утішся, твій син воскресне в останній день". Він не говорить їй про те, що їй випала особливо гірка доля, але  Господь не залишить її. Він каже "Не плач!" -  похоронна процесія зупиняється, і Христос Своїм  словом повертає до життя її останню надію.
Лука говорить не тільки про жаль Ісуса, але і про Його владу. Ісус підійшов до одра і доторкнувся до нього: це була не труна,  на Сході не ховали людей в трунах; часто для цього використовували довгі плетені кошики. І ось настав напружений момент. Ісус пред'явив своє право на те, що вже належало смерті. Ісус не тільки Господь життя, Він також панує над смертю.   Він переміг смерть і могилу, Він  сказав: " Я живу, і ви будете жити" (Ів. 14,19).
За останні два роки, багатьом довелося пережити горе подібне до горя цієї матері. Скільки,  загинуло чоловіків на полі битви,  скільки дітей загинуло передчасно, і скільки сліз материнських пролито. Ми живемо в світі розбитих сердець. До кожної мами говорить Господь: Не плач, повір! Не шукай свого сина, свого чоловіка, свою любов десь в минулому; в минулому тільки минуле.   Любов не вмирає, любов сильніша від смерті, любов вже єднає живих і померлих.
Але і ті,  хто не зазнав вдівства,  не хоронив дорогу людину, часом  переживають в житті катастрофу. Ще не було такого дня, який би не надривав чиєсь серце.  Буває, що людина протягом цілого життя носила, як мати під серцем, мрію, любов, надію.  Приходить час, коли раптом, все вмирає, і людина залишається, як ця вдова з Наїну, як  мати, що поховав свого сина: все пройшло, все вмерло, нічого не залишилося.
І в цій ситуації Христос  говорить: Не плач, зупинись, Я тут! ... Він і сьогодні  своїм словом може Він відновити в наших серцях, в наших душах і житті все, що здається безслідно пропало.
Господь постійно звертається до нас: Не плач! Він каже: Хіба ти не бачиш Мене, не бачиш вічності, хіба ти не бачиш, що покійний не помер, а заснув? Хіба  не знаєш, що любов сильніша за смерть? ... Господь ставить перед нами  умову віри: не думай тільки про себе, не  зосереджуйся на своєму горі.  Життя не припиняється ні для нас на землі, - ні для тих, які, дверима смерті відійшли у вічність. Біблія говорить: «Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твій жезл і Твій посох вони мене втішать!»(Пс.22:4)
Також  ми навчімося від Христа, із  співчуттям ставитися до людського горя.  Слова  "Не плач" Він промовив так, щоб ця жінка не була ображена, принижена, обурена такими словами. І нам потрібно навчитися так говорити, щоб  наші слова про надію,  віру, про життя, про Бога не були образою чи приниженням.  Наші слова повинні приносити  людині  розраду в горі, дарувати  надію і силу жити.
Нехай ніхто не шукає своєї користі і тоді знайде її. Знаючи, що любов найважливіша, будемо її здобувати і жити нею, щоб через любов нам отримати  інші блага теперішні  і майбутні. «Бо зрушаться гори й пагорби захитаються, та милість Моя не відійде від тебе, і заповіт Мого миру не захитається, каже твій милостивець, Господь»(Iс.54:10).
Проте жодне запевнення  Біблії не відноситься до людини, що любить гріх.  Господь люблячий і багатомилостивий, Він бажає воскресити життя і повернути надію кожному, хто зранений  гріхом. Господь готовий все пробачити і перемінити життя кожному, хто залишає гріховну дорогу.  Але  Він не робить цього, поки грішник не перестане опиратися Йому. Благодать не може миритися з гріхом. Якщо ваше серце  хоче покаятись  і звільнитися  від гріха, то для вас є надія. Слово Боже говорить: «Хай безбожний покине дорогу свою, а крутій свої задуми, і хай до Господа звернеться, і його Він помилує…»(Iс.55:7).

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/sexe-facile-neuflize.html