Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 51 гостей на сайті
25
вер.
2015
Хрест – зневага чи похвала? Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
krest«І, нісши Свого хреста, Він вийшов на місце, Череповищем зване, по-гебрейському Голгофа.  Там Його розп'яли…»Ів.19.17.
Сьогоднішнє свято Воздвиження Чесного Хреста, знову пригадує людям, якою ціною куплено наше спасіння. Своєю смертю на хресті Ісус знищив владу гріха. Вчинений гріх приніс людям смерть, а Хрест, на якому помер Спаситель, відкрив людям вхід до неба і став перепрошенням Небесного Отця за вчинений гріх. В сьогоднішній проповіді, у світлі Божого Слова і науки Церкви пригадаємо собі дві речі: 1)сенс хреста для кожної людини  2)місце хреста в житті віруючих.
І. Отже, слово  про Хрест. Павло говорить: "Бо слово про хрест ... сила Божа" (1Кор.1: 18).  Перекладене  слово "сила" по-грецьки "Динаміс" є коренем слова "динаміт". Апостол каже, що "слово про хрест" є саме такою сило Божою -  діючою, відкритою. У Голгофському Хресті Бог зосередив усю Свою владу і силу для того, щоб врятувати помираючий  світ. Тому "слово про хрест" є силою Божою для всіх, хто приймає його. Господь говорив Своїм учням, що  коли буде піднесений  від землі, то силою хреста  приверне до Себе багатьох.
На Голгофі відбулося спокутування, заплачено викуп, і на підставі цього оголошена  амністія усім, хто вірить і кається за гріхи. Ісус Христос розбив віковічні окови пекла. Він  переміг владу смерті, цебто диявола, щоб відпустити змучених на свободу.
Всі ми - грішники. Всі ми порушили закон Божий. Всі ми гідні суду. Ми заслуговуємо пекла. Ось чому і прийшов Ісус Христос. Біблія вчить: «Бог є любов» (1Ів. 4: 8). Бог любить вас. Якби ви були єдиною людиною в усьому світі, Бог все одно любив би вас. Він полюбив вас настільки, що віддав Сина Свого на смерть на хресті заради вас.
Вчителі часто розповідають, що найбільшою проблемою сучасної молоді є невизначеність.  Багато людей, а особливо молодь, перебувають у нерішучості.
Бог хоче витерти дочиста сторінку нашого життя, немов ми ніколи не грішили. Це робить Кров Христа. Кров Ісуса була пролита на хресті. Його Кров у сповіді "очищує нас від усякого гріха" (1 Ін. 1: 7). Сьогодні   від нас залежить вічне щастя, або вічна погибель. Немає такого гріха, якого Бог не міг би пробачити. Тільки одну умову ставить Господь: покайся, визнай свою провину, йди і надалі не гріши.
Багато людей  в світі ще не знають сили хреста, і в цьому є наша вина. Ми повинні сповістити всім і кожному, ближньому і далекому, що вчинив для нас Господь. Постійна євангелізація - ознака живих християн. Апостол Павло закликає нас: «Проповідуй слово, наполягай вчасно і не вчасно» 2 Тим. 4, 2. На превеликий жаль, інколи саме християни є найбільшими ворогами хреста.
ІІ. Значення хреста в житті віруючих.
1. Сина Божого знову зневажають ті, яких Він звільнив і омив у купелі хрещення.  «А коли йому скаже хто: Що це за рани на твоїх руках? то відкаже: Побито мене в домі тих, хто кохає мене»(Зах.13: 6). Багато сучасних християн відрікаються сили хреста. «Багато бо хто, що про них я вам часто казав, а тепер говорю навіть плачучи, поводяться, як вороги хреста Христового. їхній кінець то загибель, шлунок їхній бог, а слава в їхньому соромі... Вони думають тільки про земне!»(Фил.3:18,19).
Павло писав ці слова в першому столітті, ми живемо у двадцять першому, але мало що змінилося. Ми, діти Божі, знову наносимо  рани Ісусу Христу, коли сходимо з хресної дороги, прив’язуємось у серці або в житті до чогось гріховного. Громадянські шлюби, розлучення, випивки – давно стали звичайним явищем в житті «віруючих». Молимось ,в неділю  ідемо до церкви і гріхом розпинаємо Христа! Апостола Павла засмучувала  доля, що чекала таких  лжебратів: «Їх кінець – погибель». У пеклі легше буде нерозкаяним грішникам, ніж фальшивим християнам!
О, якби Дух Святий допоміг нам усім бачити важкість гріха у світлі Голгофи!  Якби боротьба проти гріха до крові, до смерті, була рисою усіх християн наших днів.  Щоб ми могли глибоко зрозуміти, що знову грішити - це «знову розпинати» Того, Хто пролив за нас Свою дорогоцінну кров.  Свідомо грішити - це знову умертвляти Сина Божого, що «одного разу постраждав  за  наші гріхи, праведний за неправедних», щоб привести нас до Бога.
Тому, нехай так не буде між нами. Приєднаємося до слів молитви псалмопівця : «Випробуй, Боже, мене, і пізнай моє серце, досліди Ти мене, і пізнай мої задуми,  і побач, чи не йду я дорогою злою, і на вічну дорогу мене попровадь!» (Пс. 138: 23-24 ).  Божа дитино! Стережися  гріха. Бережися називати гріх слабкістю і виправдовувати себе за свої спотикання і падіння. Живи в Божій любові!
2. Ми покликані не зрікатися а хвалитись хрестом.  Слова апостола Павла:  «А щодо мене, то нехай нічим не хвалюся, хіба тільки хрестом Господа нашого Ісуса Христа, що ним розп'ятий світ для мене, а я для світу»(Гал.6:14).
Які чудові слова! Вони свідчать про глибоке переконання апостола,  його сильну і непохитну віру. Цими словами він висловлює своє найбільше захоплення,  і радіє як той, хто знайшов безцінний скарб. Своїм  словом він надихав наступні покоління християн, заохочує і нас.
Люди хваляться тим, що дороге для них.  «Одні колесницями хваляться, а інші кіньми, а ми будемо хвалитись Ім'ям Господа, нашого Бога»Пс. 19, 8. Мешканці землі хваляться багатством, силою, славою, походженням, вченістю і багатьом іншим. Всім цим володів апостол Павло, і це мало колись для нього певне значення. Після навернення до Христа він сказав, що всі свої колишні переваги вважав за  "ніщо заради переваги пізнання Христа Ісуса", для Нього він від усього відмовився - Фил.3, 8. І він хотів, щоб віруючі наслідували йому і щоб слідували за Христом не понуро, похнюпивши голову, а радіючи і перемагаючи в Ньому.

Тому, брати і сестри, будемо  стояти на сторожі.  Станемо жити гідно нашого покликання. Чи готові ви сказати "ні" спокусам диявола і сказати "так" зову Христа?
Ви питаєте: "Що мені робити?" Тут є три елементи: по -  перше, сповідь. Будьте готові змінити свій шлях, змінити  мислення. Це  називається «покаяння». По-друге, довірте Христу все своє життя. Все що було в минулому, теперішні проблеми і тривоги майбутнього.   По-третє, слідуйте за Ним в спільноті Христової Церкви. Не має християн одиночок. Жива парафія допоможе вам духовно зростати і славити Христа своїми дарами.  Я прошу вас зробити цей вибір і приступити до сповіді негайно.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Секс Барнаул знакомства