Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 34 гостей на сайті
05
вер.
2015
Неділя чотирнадцята. Підіть на перехрестя. Мт.22.1-14. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
Сьогоднішня притча нагадує, про запрошення   на свято. Господь запрошує  до Свого Царства.  У цій притчі дві частини. Перша (ст. 1-10) продовжує тему, розпочату в попередньому розділі: ті, хто повинен був отримати Царство, відкинули його, і воно запропоновано іншим. Дев’ятий стих говорить, що слуги Христа покликані йти з Доброю Новиною до всіх людей. «Тож підіть на роздоріжжя, і кого тільки спіткаєте, кличте їх на весілля». Місія проповіді стане  темою для наших роздумів.
З року в рік більшість з нас проповідує одним і тим самим людям. Боже Слово завжди приносить плід. Хоча є  тверді серця і грунт буває кам’яним. Тисячі так званих християн після Літургії ідуть в бар,  ікони в їхніх кабінетах не заважать брати хабарі. Християнські родини стали «громадянським співжиттям».  Це ті, які отримали запрошенні,  але не відкинули заклик Христа. «Вони злегковажили та порозходились, той на поле своє, а той на свій торг».  В той же час, у світі є мільйони людей, яким ніхто не звіщав Христа. Чому одним проповідувати постійно, коли інші  не чули ні разу?
Подивись на світ, зверни увагу на тих, хто ще не чув, відчуй їхній голод!
«Розумні будуть сяяти, як світила небозводу, а ті, хто привів багатьох до праведності, немов зорі, навіки віків»(Дан.12:3). Привести душу до Христа, важливіше, ніж запалити в небі зірку. Бо зірка колись погасне, а душа буде сіяти вічно! 
«Тож підіть на роздоріжжя, і кого тільки спіткаєте, кличте їх на весілля».
Диявол боїться проповіді у громадських місцях . Нам подобаються просторі храми, почесні місця, гарний аналой. Але чого варте моє служіння, якщо я все це не залишу, для порятунку заблуканих душ?  Маємо приклад Господа: «І обходив Ісус всі міста та оселі, навчаючи в їхніх синагогах, та Євангелію Царства проповідуючи, і зціляючи всяку недугу та неміч усяку»(Матв.9:35).
Фермер засіває все поле, а не лише його частину. Торгові фірми постійно в пошуку нових ринків. Вони далекоглядніші багатьох християн. Бог не хотів, щоб Його діти сиділи дома чекаючи навернення всіх грішників. Він бажає, щоб ми працювали всюди: «Тож підіть на роздоріжжя!» Є багато роздоріж у світі, де люди стоять на розпутті з покаліченими долями.
Ідіть туди, де панує гріх і смерть.  Не існує таких місць, куди б не міг піти християнин з проповіддю Євангелії.
Церква –  не резервація для віруючих  чи елітний клуб духовних людей. Неси світло у темряву і побачиш як діє Бог! Прийшов час будувати каплички і церкви там, де збираються люди: в супермаркетах, стадіонах,  розважальних закладах, на пляжах. Нічні клуби, бари і окружні дороги чекають на своїх капеланів!  Тому вийди і  «Скажи їм Як живий Я, говорить Господь Бог, не прагну смерті несправедливого, а тільки щоб вернути несправедливого з дороги його, і буде він жити! Наверніться, наверніться з ваших злих доріг, і нащо вам умирати?»  (Єз.33:11).
«І вийшовши раби ті на роздоріжжя, зібрали всіх, кого тільки спіткали».  Кожен день велика кількість людей іде в пекло. Вас це не зачіпає? Найгірше, якщо ми не гарячі і не холодні. Дев’яносто сім відсотків християн є пасивними, вони нікому не розповідають про Христа. Чому віруючі не виходять з проповіддю за стіни Церкви? Байдужість погасила вогонь віри, а земні справи Церкви блистять дешевою підробкою.
Слуги у притчі «Зібрали всіх, кого тільки спіткали, злих і добрих. І весільна кімната гістьми переповнилась».  Найбільше щастя на світі – приводити душі до Христа. Для Ісуса було нормально дружити з грішниками, розмовляти з повіями, гостювати в домі митаря.  Чому для нас це щось надзвичайне?
«Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасенний.  Але як покличуть Того, в Кого не ввірували? А як увірують у Того, що про Нього не чули? А як почують без проповідника?»Рим.10.13,14.
Ми ніколи не зможемо віддячити Богу за все, що Він зробив для нас. Але у нас є можливість виявити вдячність, розповідаючи іншим про любов нашого Господа!
Євангеліє – це паломник. Проповідник Доброї Новини теж повинен подорожувати.  Від дому до дому, від вулиці до вулиці, від міста до міста, від полюсу до полюсу. Тільки тоді  євангелізація пронесеться над світом і відродить наші сплячі парафії.
Дорогий християнин, чи ти готовий вийти «на роздоріжжя»? Перехрестя  – це сусідній дім, твоя робота,  мікрорайон в якому живеш… Плуг проповіді ніколи не повинен стояти на одному місті. Жалю гідний християнин, і та парафія, яка не розвиває і не являє   місійного  духу.  Одною з ознак справді живої парафії є ревна турбота про спасіння і порятунок нових душ. Іди куди тільки можеш, пройди вздовж і впоперек по темних місцях свого міста, щоб привести до отари заблуканих овець.
Не стій без праці! Життя минає! Вічність близько! Душі цінні! Час відведений для праці швидко закінчиться! Для слави Господа, для росту Церкви  - встань і підемо на перехрестя!
Коли імператор висадився на скелі Британії, він наказав спалити кораблі і простягнув руку вперед, командуючи наступати. Так Христовий  священика і кожен віруючий, дивлячись на карту свого місти чи карту світу, простягає свою душу, щоб нести Євангелію і кликати усіх.
Брате і сестро, благаю, прихили своє вухо до Біблії і ти почуєш, як Бог просить тебе  виривати грішників з гріховного вогню. Прислухайся  до бідного  серця людини і ти почуєш його просьбу про допомогу. Підійди до воріт пекла, і ти почуєш, як загиблі душі просять тебе піти до їхніх рідних і просити, щоб вони сюди не потрапили. А потім подивися в очі Христа, який покликав тебе і скажи, Йому, чи готовий ти проповідувати перед усім світом.
Прокинься!  Прожени сонливість! Починай діяти! Не шкодуй зусиль і не зупиняйся! Роби все, щоб донести до людей правду про гріх, про небо і пекло. Вийди на перехрестя! Живи для спасіння душ!

 

Коментарі  

 
0 #1 Оксана Балита 05.09.2015 08:37
Перш ніж проповідувати,н аберімося дару Божої любові до кожного:і грішника.і не дуже.А тоді вперед-до натхненної тяжкої кропіткої праці над спасінням душ !!!
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/rencontre-femme-salope-locarn.html