Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 84 гостей на сайті
08
серп.
2015
Що робити з проблемами? Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
internet-marketing-seminar-for-small-medium-busine41Мабуть, кожен пересвідчився, як добре мати при собі в темну пору ліхтарик. В житті духовному  нам теж потрібне світло, щоб іти правдивою дорогою, оминаючи небезпеки, що нам загрожують.  Таким  світлом є Біблія і наука Церкви.
Тому в світлі Божого Слова подивимось на проблеми, які оточують кожного з нас. Люди намагаються їх вирішити, позбутися, або забути. Шукають  допомоги.  Текст для сьогоднішньої проповіді: «Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!» (1Петр.5:7)
Ми були покликані  не для журби, але повного і вічного щастя. Від Адама і Єви люди створюють журбу, проблеми для себе і других. Гріх – найбільше зло, увійшов в життя стаючи джерелом журби.
Словник української мови пояснює: журба - великі переживання, туга, печаль, важкий фізичний та моральний стан кого-небудь.
Тому, на основі Біблійного уривку, постараємось відповісти на три запитання: 1.Кому віддати наші проблеми? 2.Яких проблем ми можемо позбутися вже сьогодні? 3.Яка для цього причина?
1.Отож,  кому віддати турботи?  Н а запитання:  «Кому потрібна моя журба?»  Відповідь: «твоя журба  потрібна Богу -Творцю»!
У Псалмах читаємо: «Бо Ти вчинив нирки мої, Ти виткав мене в утробі матері моєї». (Пс.138:13) Він виткав, ніби хрестиком вишив клітинка за клітинкою наше тіло.
Творець завжди турбується про своє творіння.  Художник ніколи не забуде написану картину, поет складеного вірша. А Бог пам’ятає своє творіння:  «Чи ж жінка забуде своє немовля, щоб не пожаліти їй сина утроби своєї? Та коли б вони позабували, то Я не забуду про тебе!»(Iс.49:15). Отож, Бог хоче допомогти тобі, бо  Він тебе створив і покликав до життя! Ти не випадковість у цьому світі!
Довірся Батькові. Цар Давид говорить: «Господь то мій Пастир, тому в недостатку не буду, на пасовиськах зелених оселить мене, на тихую воду мене запровадить! Він душу мою відживляє, провадить мене ради Ймення Свого по стежках справедливості. Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твій жезл й Твій посох вони мене втішать!» Пс.22.1-4.  Божий опіка гарантована Божим дітям – стань Його дитиною! Свої турботи т віддаєш не ідеї, вищому розумові,абсолюту.  Чи довіряєш Батькові, який любить і турбується про тебе?
Бог твій Спаситель. Син Божий помер на хресті, щоб взяти на себе найбільшу твою і мою проблему - гріх. «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне» (Iван.3:16).
Дозвольте мені навести приклад. Припустимо, що ви потрапили в глибоку яму, і жодним способом не можете вибратися з неї.  Бог опускає  вниз, у темряву і болото. Пропонує вам піднятися до небес.  Все питання тільки у тому, чи повірите Йому. Світ лежить у гріхах. Бог пропонує порятунок.  Довірся Тому, хто для тебе Сина не пожалів віддати на хрест! Наступне запитання:
2.Яку журбу Бог хоче забрати? Віддай Богу все, що обтяжує. Віддай минуле. В першу чергу – свої гріхи.  Він просить:  «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» Мт.11.28. Сотні тисяч людей сьогодні помруть і стануть перед Богом. Вони вже більше ніколи не почують благодатного заклику до покаяння!  «Коли ваші гріхи будуть як кармазин, стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, то стануть мов вовна вони!»(Iс.1:18).
Віддай Богу своє сучасне . Життя з Богом – не пасивне існування, це життя наповнене змістом і спокоєм. Життя з правдивими пріоритетами: «І не шукайте, що будете їсти, чи що будете пити, і не клопочіться.  Бо всього цього й люди світу оцього шукають, Отець же ваш знає, що того вам потрібно. Шукайте отож Його Царства, а це вам додасться!» Лк.12.29-31.
Довір Господу також своє майбутнє. Великий Бог має для тебе великі плани! Не бійся нічого. Більшість того, чого сьогодні боїшся ніколи не станеться. «Свого тягаря поклади ти на Господа, і тебе Він підтримає, Він ніколи не дасть захитатися праведному!»(Пс.54:23).
3.Запитаєш: «Що є основою такого довір’я?»
«Бо Він опікується вами!». Господь турбувався про нас в минулому. Поглянь і згадай скільки раз Бог допомагав тобі. Побач якими ласками ти був обдарований. Господь запевняє  словами Біблії: «Я тягнув їх шнурками, шнурками любові, і був Я для них немов ті, що здіймають ярмо з-над їхньої шиї, і Я їх годував.(Ос.11:4)
У творі Антуана де Екзюпері, Маленький принц говорить про свою троянду: «Її загороджував ширмою, оберігаючи від вітру. Для неї вбивав гусениць. Я слухав, як вона скаржилася і як хвалилась, я прислухався до неї, навіть коли вона замовкала. Вона моя».
Бог турбувався про нас в минулому,  і опікується сьогодні.  Ісус говорить: «Погляньте на ті он лілеї, як вони не прядуть, ані тчуть. Але говорю вам, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них! І коли он траву, що сьогодні на полі, а взавтра до печі вкидається, Бог так зодягає, скільки ж краще зодягне Він вас, маловірні! І не шукайте, що будете їсти, чи що будете пити, і не клопочіться.  Бо всього цього й люди світу оцього шукають, Отець же ваш знає, що того вам потрібно» Лк.12.27-30.
Одного разу бідна вдова,  пригнічена своїми турботами, сиділа і плакала. Донька її, бачачи сльози матері, і, обійнявши рученятами, запитала: "Мамо, чому ти плачеш? Хіба Бог помер?" Слова дитини опам’ятали жінку. Дійсно, чому журиться, коли Всемогутній Господь живий і знає про кожну  потребу.
В Божих руках наше майбутнє. «Я буду Той Самий до старости вашої, і до сивини вас носитиму, Я вчинив, і Я буду носити, й Я двигатиму й порятую!»(Iс.46:4). Писання свідчать, що Бог піклується про Своїх дітей особливим чином. Ви можете запитати: «Як Бог може побачити мої потреби завчасно?» Бог живе в «іншому часовому поясі. У цьому «часовому поясі» немає ні минулого, ні майбутнього, а тільки сьогодення. Бог здатний передбачити наші потреби і подбати про нас ще до того, як вони виникнуть.
Настав час, коли кожен повинен сказати Богові: "так" або "ні". Якщо цей момент упущений, ти можеш вже більше ніколи не почути цього благодатного заклику. Не відкладай свого навернення. Дуже часто той, хто відкладає покаяння на 10 години вечора,  в 9годин помирає.
Тільки примирившись з Богом,  можна сподіватися на Божу опіку і вічну радість. Біблія говорить: "Примиріться з Богом" (2 Кор. 5:20).
Як же примиритися з Богом і перебувати в захисті Його турботи? Дуже просто: визнай свої гріхи і звернися до Нього в сповіді за прощенням.  Ісус сказав: «Того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть»(Iван.6:37).
За допомогою Христа і Його Жертви, кожен грішник може і повинен примиритися з Богом (Кол. 1: 20-22). Тому, хто живе з Богом нічого не страшно. Апостол Павло писав: «Бо для мене життя то Христос, а смерть то надбання»(Фил.1:21) .
Господи, допоможи  жити довіряючи Тобі кожен подих життя!  Допоки я назавжди  «Оселюся в твоїм поселенні на віки, сховаюся в пристановищі твоїх крил»(Пс.60:5).

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


error 404