Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 70 гостей на сайті
02
трав.
2015
Як позбутись хвороби? Неділя розслабленого.. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
46240110Колін Маккалоу, австралійська письменниця писала: «Нікому і ніколи не спробувати чужий біль, у кожного свій». Є різні види болю. Часто можна почути про біль душі, страждання серця, духовну неміч. Не має людини, яку ніколи не боліла голова. Сьогоднішній уривок Євангелії розповідає шлях звільнення від болю.
«А був там один чоловік, що тридцять і вісім років був недужим». У свято Ісус прибув до Єрусалиму. А була там відома купальня, що зветься Вітезда, в перекладі «Дім милосердя». Багато людей були зцілені у її водах. І був там чоловік. Тридцять вісім років хвороби. Тридцять вісім років очікував допомоги. Надіявся на ангела, що порушував воду, сподівався на чудо, чекав допомоги від людей. Люди приходили і відходили. Сильніші входили першими. Спритніші отримували полегшу. Ніхто не бажав допомогти. Все марно. Майже сорок років без змін. «Задовга надія втомлює серце» Пр.12.13. І от він лежав втомлений, безсилий і забутий всіма. У великому місті, нікому не потрібний, самотній серед гамору людей.
«Я не маю людини». Не було нікого, хто б хотів допомогти. На кожне свято тисячі паломників спішили до Єрусалиму, відвідували храм. Приносили жертви і не помічали того, хто потребував уваги. Побожні одновірці полились за народ, а один з цього народу тридцять вісім років лежав хворий на вулицях міста.Хтось сказав: «Байдужість - це найбільша жорстокість». Біблія завжди осуджує байдужість. «Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, …. спосібне судити думки та наміри серця»(Євр.4:12). Господь застерігає  від затверділого серця: «Коли праведність ваша не буде рясніша, як книжників та фарисеїв, то не ввійдете в Царство Небесне!»(Матв.5:20)
.
Допомога прийшла. Серед темряви безнадії засіяло світло. Хворий не мав значення в очах людей, але  цінний для Бога, не важливий для світу, але потрібний для Христа. Ісус любить тих, кого ніхто не любить, шукає людей, які нікому не потрібні.
Господь приходить і просто запитує: «Хочеш бути здоровим?» Чоловік хотів одужати, а Господь міг допомогти тому, хто так довго чекав. «Ти дійсно хоче змінитися?» Якщо в нас не має бажання перемін, то ми не зможемо змінитись. Коня можна привести до джерела, але ніхто не примусить його пити воду. Людину можна привести до храму, але ніхто не примусить його навернутися. Для покращення - бажання кращого має бути в наших серцях.
Ісус наказав хворому встати. Він ніби говорить: давай зробимо це разом. Бог не звільняє людину від необхідності власних зусиль. «Уставай, візьми ложе своє та й ходи!» Хворий міг відповісти, що протягом тридцяти восьми років ліжко носило його. Проте, він послухав Христа і відбулося чудо!
Отже, такою є дорога до святості.  Чудо відбувається там, де наша неміч довіряє Божій силі, де спільно діють Божа воля і наші бажання.
В світі є багато речей, обставин, які намагаються погубити нас. Сили Христа дає нам силу перемагати те, що раніше перемагало нас.
Одного разу запитали директора коледжу: "Яка проблема, на Вашу думку, найбільша проблема у студентів?"
"Невизначеність", - відповів він. Думаю, що багато людей схильні до невизначеності і нерішучості.  Хворий мав бажання і рішучість встати.  А ти?
Всі ми - грішники. Всі порушили закон Божий. Усі ми гідні суду. Ми заслуговуємо пекла. Ось чому і прийшов Ісус Христос. Біблія вчить: "Бог є любов" (1 Ів. 4: 8). Бог любить вас. Якби ви були єдиною людиною в усьому світі, Бог все одно любив би вас. Він полюбив вас настільки, що віддав Сина Свого на смерть на хресті заради вас.
Незважаючи на наші гріхи, духовні хвороби, Бог любить нас. Любов Божа набагато перевершує любов людську, вона перевершує все, що ми коли-небудь знали. Бог любить нас. Ніколи в цьому не сумнівайтесь.
Бог хоче зцілити, пробачити  всі наші гріхи. Він хоче витерти списану помилками дошку нашого життя, немов ми ніколи не грішили. Це робить Кров Христа, пролита на хресті. Його Кров "очищує нас від усякого гріха" (1 Ін. 1: 7).
Можливо ви багато років прожили в гріховних немочах, в болі, не має сил піднятися. Чи ви готові встати і йти за Христом? Ви запитуєте: «Що мені робити?»  Змініть свої дороги, свої думки і напрям життя. Це називається покаянням. Довірте  життя Богу і йдіть за Христом, живучи в спільноті Церкви. Я вас прошу, зробити вибір негайно, поки Христос запитує і чекає вашої відповіді.

Останнє оновлення на Субота, 02 травня 2015, 15:33
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Бесплатный секс в шостке