Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 39 гостей на сайті
23
квіт.
2015
Перша євангелізація. Неділя жінок - мироносиць. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
untitВоскресіння Господі Ісуса Христа являється основою християнської віри. Розп’яття і смерть захитали  віру учнів. Але на третій день після розп'яття відбулась подія, яка змінили серця учнів.  Воскресіння Христа так зміцнило їхню віру, що вони сміливо ішли на проповідь, страждання і смерть. В цьому була і заслуга жінок – мироносиць, які першими прибули до гробу.
«Як минула ж субота, Марія Магдалина, і Марія Яковова, і Саломія накупили пахощів, щоб піти й намастити Його.  І на світанку дня першого в тижні, як сходило сонце, до гробу вони прибули» Мр.16.1-2.
Турбота жінок є добрим прикладом християнської любові. Любов забуває про себе. Вона готова терпіти труднощі, вона не перекладає обов’язки на других. Вони не плакали фальшиво не говорили промов, їхня любов і сум були правдиві. Любов жінок мироносиць не шукала свого. Вони не шукали своєї слави, але їх вшановує весь християнський світ.
Жінки знали, що вхід до могили закритий важким каменем. Знали про римську печатку і воїнів на варті. Але любов не боїться перешкод, любов це крила, які несуть нас до тих, кого любимо.
Недільними ранком жінки запитували одні одних: «Хто відвалить нам каменя від могильних дверей?  А зиркнувши, побачили, що камінь відвалений; був же він дуже великий...» Воскресіння Ісуса відбулось до їхнього приходу. Ангел перетворив надгробний камінь на перше місце проповіді Христа Воскреслого!
Першими побачили його воїни і розбіглися Мт.28.4. З могильної плити ангел ніби запитує людей: Де печать  фарисеїв?  Де римська варта? Де зусилля людей зупинити тріумф Христа?
Воскреслий Христос звершує на землі місію спасіння: Він спасає кожного, хто до Нього прийде. Церква - це наслідок воскресіння Христа. Без воскресіння не було б Церкви. На проповіді воскресіння вона була заснована і збудована, на проповіді воскресіння вона  зростає! Як проміння сонця освітлюють кожен куточок землі, так і в воскресінні Ісуса Христа беруть початок усі правди християнської віри.
«Але йдіть, скажіть учням Його та Петрові: Він іде в Галілею попереду вас, там Його ви побачите, як Він вам говорив. А як вийшли вони, то побігли від гробу, бо їх трепет та страх обгорнув. І не сказали нікому нічого, бо боялись» Мр.16.7,8. Звістка ангела стала радісною новиною після страшного розп’яття і смерті Ісуса Христа. Коли була втрачена остання надія, ангел звістив: «Він воскрес!» Це радісна новина! Але з нею поєднане доручення: «Йдіть, скажіть».
Жінки  - мироносиці мали обов’язок передати радісну новину другим. Вони повинні були розповісти про Христове воскресіння. Те, що потішило їх, має потішити всіх людей,які повірять.
Євангелізація, проповідь Христа розп’ятого і воскреслого – це обов’язок усіх християн. На жаль, люди швидко поширюють   не добрі новини, а повільно радісні та приємні. Не має кращої можливості використання слова, ніж проповідь Євангелії! Але на жаль ми пасивні.
Ісус говорить своїм учням: «Ви світло для світу»Мт5.14. Не світло для себе, своєї парафії, але для світу! «Ви сіль землі». Не сіль своєї конфесії, але сіль для всієї землі! «Коли сіль звітріє, то чим насолити її? Не придасться вона вже нінащо, хіба щоб надвір була висипана та потоптана людьми» Мт.5.13.
Як жінки  - мироносиці виконали доручення? «А як вийшли вони, то побігли від гробу, бо їх трепет та страх обгорнув. І не сказали нікому нічого, бо боялись». Ми також часто не виконуємо доручення Ісуса Христа – звіщати людям слово благодаті.  Ми теж буваємо мовчазними християнами.
Щоб мовчати, не потрібно бути грішним чи не віруючим, достатньо просто боятися. Жінки мовчали «бо боялись».
Євангеліє не розповідає, як довго вони перебували опановані страхом. Але ми знаємо, що вони звільнилися від страху і звіщали всім Христа воскреслого!
Так почалась християнська місія, радісна новина поширилась серед народів світу. Ми вдячні нашим попередникам у вірі, місіонерам, які проповідували Євангелію із покоління в покоління. Пам’ятаймо, що першими почули цю звістку жінки – мироносиці, які з любові до Ісуса Христа прийшли до гробу.
Станемо і ми послушні словам Євангелія! Понесемо радісну вістку про воскресіння Ісуса Христа до сердець людей нашого покоління!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Знакомства новокузнецк девушка