Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 76 гостей на сайті
17
лют.
2015
Неділя прощення - подвиг пробачення. Проповідь. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
iCAQRGI3M«Постом я називаю не тільки стриманість від страв, але щось більше — стриманість від гріхів» Іван Золотоуст. Саме тому, на самому великого посту, ступаючи на шлях покаяння, свята Церква закликає нас відкинути найбільшу перешкоду для  прощення власних гріхів. Назва перешкоди – образа. Цей день може бути нагодою звільнитися від неї, щоб жити у чистоті.
Василій Великий говорить: «Прости ближньому образи... Ти не їси м'яса, але пожираєш брата. Стримуєшся від вина, але не поконуєш своєї зарозумілості... Гнів — це пияцтво душі, бо він її приголомшує, подібно як вино».
Сьогодні  для нас заклик  Господа: «Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець. А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших» (Матв.6:14).
Ці слова були сказані в контексті Нагірної проповіді. В контексті науки про молитву, піст і милостиню. Починаючи з Нагірної Проповіді, Ісус навчає, що прощення і примирення лежать в основі служіння Богу: «Якщо, несучи дари до вівтаря, ти пригадаєш, що хтось має що-небудь проти тебе, то залиш свої дари перед вівтарем. Спочатку піди і примирися з цією людиною, а тоді повернися назад і поклади дари» (Мт 5, 23).
Він підтверджує це і в молитві «Отче наш» (Мт 6, 12), і в дуже промовистому образі з притчі про боржника, що не мав співчуття (Мт 18, 23-35). Те, що Ісус говорив, Він підтвердив Своїм життям, виголосивши на хресті слова: «Отче, прости їм, бо не знають, що роблять» (Лк 23, 34).
Слова щоденної молитви: «Прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим». Якщо ви не прощаєте, то повинні налякатися цих слів! Бо ви просите, що Бог не простив вас! Не можемо просити в Бога пробачення, поки самі не пробачимо!
Для науки і заохоти пробачення  візьмемо приклад двох людей зі сторінок Біблії:
1. Первомученик  Степан.  Книга Діянь говорить про нього: «А Степан, повний віри та сили, чинив між народом великі знамена та чуда» Діян.6.8. Служіння Степана приносило благословення і користь для людей.  Степан виконував служіння диякона, опікувався потребуючими, був потрібним для других. Настав момент в житті, коли за це служіння, яке  виконував він отримав не премію, але ненависть світу. Несправедливо осуджений опинився перед злобою юрби. «Вони запалилися гнівом у серцях своїх, і скреготали зубами на нього. Діян.7.54.  Про що міг мріяти Степан? Щоб хтось із тих, кому він допоміг, його підтримав, заступився, Можливо він згадав собі ці миті, коли був потрібний людям і його шукали. Степан міг би сказати: «я на всіх людей ображаюсь». У Степана була «поважна» причина образитись. «А Степан, повний Духа Святого, на небо споглянув, і побачив Божу славу й Ісуса, що по Божій правиці стояв, і промовив: Ось я бачу відчинене небо, і Сина Людського, що по Божій правиці стоїть!...Діян.7.55-56. Негативне оточення не заважало Степану бути в спілкуванні з Богом. Уявіть собі стан Степана. Степан стояв перед важливим вибором: відкрити двері для образи, або відкрити серце для прощення! Образа і Божа присутність – речі не сумісні! Прощаючи, Степан переживав велику духовну радість.  Доказом того, що Степан не впустив образу до серця є момент закінчення його життя: «Упавши ж навколішки, скрикнув голосом гучним: Не залічи їм, о Господи, цього гріха! І, промовивши це, він спочив».  Чи була в Степана причина для гніву? – Так, була! Але він не дав їй місця! Степан стояв перед вибором: жити з болем образи, або жити з Богом. Перший мученик за віру досконало виконав слова Спасителя: «Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить (Лук.6:28).
Тому і ви,  можете  своє прожити життя в «справедливих» образах, а можете сказати образі «НІ», навіть, якщо у неї є сотні причин! Наберись мужності і прожени ворожнечу зі свого серця! Бо ваше і моє серце не призначене для гніву! Не йди на повідку своїх емоцій і причин… Якщо ти пожалієш себе і впустиш гнів, він зруйнує  твоє життя. Спочатку прийде сум, потім ненависть, не людяність. Гріх завжди руйнує життя людини. Чим швидше ми розлучимося з гріхом, ти краще для нас. «Глибоко закорінена злоба робить занадто глибокі насічки» (Вільям Шекспір).
2.Тепер подивімося на життя Йосифа. В Біблії книга Буття,37глава. Брати продали Йосифа у рабство!  Взяли і заробили на рідному братові. Уявіть собі стан Йосифа на базарі, стояв і думав: мої брати мене продали. Кожна думка була болюча, образа стукала до серця… У Йосифа була поважна причина для образи, але в серці не було місця для неї… Пройшли роки, він пережив багато, отримав статус і положення.  До Йосифа - правителя Єгипту прийшли брати. Як він міг повести себе на троні? О! Як ми радіємо коли щось погане стається з тим, хто нас образи! Коли серце людини захоплене образою – воно мріє про ненависть. Як поступив Йосиф?... «І цілував він усіх братів своїх, і плакав над ними... А потому говорили брати його з ним» Бут.45.15.
Йосиф, як і Степан стояв перед можливістю вибору: образа чи пробачення, відкрити чи замкнути серце для образи, впустити образу, чи впустити Бога! Всі роки перебування у рабстві, Йосиф мріяв не про помсту, а про зустріч з братами. Не для того, що віддати, але, що обняти.  Серце вільне від образи наповнене Любов’ю.
Одного разу Петро запитав Ісуса: «Господи, скільки разів брат мій може згрішити проти мене, а я маю прощати йому? Чи до семи раз? Ісус промовляє до нього: Не кажу тобі до семи раз, але аж до семидесяти раз по семи!»Мт.18.21-22. Брате і сестро, може вас зрадили  найрідніші… або на вас хтось заробив, обманув… Може ви роками живете з образою. Може ви живете роками нез думкою  про зустріч, але мрієте почути погану новину про ворога…. Щаслива та людина, яка прощає і не впускає образу. Його ніщо не їсть з середини. Він спокійно лягає і встає, дивиться в очі своїх ворогів.  Слово Боже говорить: «Будьте ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як і Бог через Христа вам простив!»(Еф.4:32)
Образливість, гнів – це не риса характеру, не просто вада, образа – це гріх, який розділяє тебе з Богом і закриває небо . Краде твої благословення і загрожує забрати спасіння. «Терпіть один одного, і прощайте собі, коли б мав хто на кого оскарження. Як і Христос вам простив, робіть так і ви!»(Кол.3:13). Сильний – це той, хто пробачає, слабкий, це той, хто живе з образою!
Вслухайтеся у ці важливі слова: «Бо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець. А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших» (Матв.6:14). Спішіть простити всіх, щоб не стало пізно! Спішіть, бо не знаємо, коли Господь покличе з цього світу! А за межею земного життя не буде місця ні для покаяння, ні для прощення!
Тому сьогодні запрошую усіх закрити  двері перед гнівом, пробачити, помиритися. Наше серця не для образи, але для Бога.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Знакомства в кемерово по номеру телефона