Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 30 гостей на сайті
03
січ.
2015
Проповідь ангела. Різдво. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Проповіді

imagesГлибока ніч лягла на Вифлеємські поля. Морок духовної ночі огортав цілу цивілізацію стародавнього світу. Світ втратив віру і надію на майбутнє. Однак були і ті, хто, усвідомлюючи духовну загибель світу, все ж сподівалися на порятунок згори. Один стародавній філософ висловив стан людства словами: «наступить кінець світу, або на землю прийде Бог».  Звістку про прихід Спасителя світу зберігали і несли з собою юдеї, розсіяні по всій землі після вавилонського полону.
Я не знаю, чи відчували пітьму ночі пастухи Вифлеєму, але  певно знаю, що її відчувають серця багатьох наших сучасників. Безцільність життя привела до розчарування, а розчарування вбило останню надію, погасило останню зірочку розради, і в душі оселився повний морок.
Сьогодні тисячі українських матерів, сестер, дружин плачуть як Марія – сестра Лазаря, втративши найдорожчих.  Страх і непевність паралізував життя багатьох співвітчизників. Байдужість – найважча хвороба нашого часу. Можливо ніч байдужості покрила і твоє життя? Як багато душ пригнічені тягарем життя!

Темряву ночі осяяло світло Різдва: «Ось Ангол Господній з'явився їм, і слава Господня осяяла їх»(Лук.2:9).
Прислухаємося до небесного проповідника. Він вітає пастухів з найбільшим Днем народження - народженням Спасителя. Це перша євангелізація. Мова його дуже коротка, але кожне слово мов промінь, що проникає в душу. Якби я тільки міг з цією звісткою облетіти весь світ, заглянути в усі хати, присісти до ліжка кожного хворого, пробратися за важкі двері тюремних камер і всім змученим та сумуючим повторити світлу проповідь ангела!
Я не забуду палати воєнного госпіталю, змучені болем обличчя, покалічені душі і долі…  Згадую армійські палатки, мужні обличчя і сльози, що тихо котяться по чоловічих щоках, сльози, викликані звісткою про Божу Любов. Мне знову тягне туди  де ніч, темна і непроглядна Донецька ніч. І де так багато людей потребують світла Різдвяної зірки.
"Народився Спаситель!" Хіба це не Добра Новина в темряві твоєї "ночі"? Народився для того, щоб "зцілити скрушених серцем, відпустити пригноблених на волю". Тепер уже не Ангел розганяє темряву ночі, а Сам Спаситель, Господь Ісус. Це Він проситься у твоє життя, щоб наповнити змістом, стукає до твоєї душі, щоб лікувати її рани. Він проганяє темряву!
Ангел сказав: "Не бійтеся", бо час страху пройшов і настали дні надії і радості. "Не бійтеся". Ці слова були сказані не тільки наляканим пастушкам, вони були призначені  для тебе, і для мене, для тих, хто на війні і для тих, хто чекає. "Не бійтеся", не стійте більше далеко від Нього! Слово стало плоттю, Бог спустився, щоб бути серед людей, щоб більше не було прірви між Богом і людиною.
Так, Він шукає тебе. Твій смуток і страх не дає Йому спокою. Це твоя біда, твій сум привели Його в бідні ясла Вифлеєму.
Може ти запитаєш:"Що мені робити?"  Пастухи пішли до Того, про Кого сповістив їм Ангел. Піди, друже, і ти до Того, про Кого так багато чув. Піди подумки до Вифлеєму, там народився твій Спаситель. Подивись у ясла, і вже тут осяє тебе світлий промінь любові Божої. Але не зупиняйся, іди далі. Піднімись на Голгофу, згадай Воскресіння, подумай про Євхаристію – святе Причастя, де той самий Ісус чекає тебе і світло Божої любові ще більше проникне в твоє серце.
Він живий, щоб сьогодні допомогти тобі! Народився, помер, воскрес, і ожив на віки віків! - Ось пісня, яку тепер оспівує ангельський хор.
О, так хочеться припасти до ніг Його і сказати: "Народжений невідомим, прийди в серця, що не пізнали Тебе; народись в серцях, які забули Тебе; явись серцям, що відреклися  Тебе; воскресни в серцях, що засумнівалися в Тобі; живи в серцях, вірних тобі! "
Не бійся, брате і сестро,прийди до Ісуса і Він народиться в твоїй душі. І тоді для тебе настане нове, світле життя!

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 4 роки, 6 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Сегодня, интересуют только парни, семейные пары из Дзержинска. Если не ответила это означает, что вы не заинтересовали