Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 34 гостей на сайті
08
лют.
2014
Неділя митаря і фарисея. Приклад молитви. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
mytarЛк.18.9 -14.  Один з парафіян, приходячи на службу, завжди молився одним і тими ж словами: Ісус, тут Джон. Не зважаючи на те, що в церкві була проповідь, наука, Джон молився тільки так. Це була його єдина молитва, так відбувалося на кожній Службі. Він завжди говорив лише одну і ту саму молитву: «Ісус, тут Джон».
Та одного разу, священик помітив, що Джона не має в церкві. Взнавши, що Джон у лікарні священик пішов туди. Але там його зустріли знайомі і розповіли, що в палаті, де перебував Джон відбулося щось надзвичайне. Джон, як звичайно, шептав свою молитву, але раптом світло наповнило кімнату і Хтось у світлі, підійшовши до постелі сказав: «Джон, тут Ісус»!
Брати і сестри, сьогоднішня притча розповідає про молиту. Ориген говорив: «Все життя християнина повинно бути молитвою». Розважмо спочатку, для кого призначена ця притча? У тексті сказано:
1. «Для тих, що надіються на себе». Реальність є такою, що самобутнім, самодостатнім, суверенним є тільки один Бог. Все інше, існуюче у світі перебуває у повній залежності від Творця. Жива і не жива природа, а також людина початок і мету свого існування мають у Бозі. Він Творець і Господь усього сущого.  Гріх – це поставити себе, власне «Я» на місце Бога. Надіятись на себе, бути впевненим у власних силах, праведності, можливостях. Забуваючи Того, хто дарував нам життя і все необхідне у цьому світі. Хто не спостерігав до сміху пихату поведінку зірок, політиків, різних знаменитостей?
Але хіба лише сильні світу є горді і впевнені у собі? У кожного з нас є своя. бодай маленька територія. В ній ми розуміємося, вважаємо себе майстрами, професіоналами. У цій чи іншій сфері життя звикаємо покладатися на власні сили і знання. Це може бути родинне життя, професійна праця, сфера стосунків, спосіб вирішення проблем. Приглянься і побачиш, як мало в житті відводиш місця, де Бог є Богом!
2.Друга категорія, кому адресована ця притча:  «Ні за що має інших». Вся історія людства повна зневаги до інших. Політики ні за що мають звичайних людей, сильні цивілізації ні за що мають слабші і менш розвинені народи. Вивищення класів, націй, релігій над іншими – це ми, Господи.
А кожен з нас особисто? Можливо ти ні за що маєш свого чоловіка, дитину. дружину, зятя? Не на словах, а вчинками! Яке твоє ставлення до бідніших, менш освічених, слабших, старших чи не народжених?
В житті Ісуса молитва займала перше місце. Він цілі ночі проводив у розмові з небесним Отцем. Яка роль молитви в твоєму житті? Молитва для тебе  як запасне колесо чи як кермо твого життя? Господь не вчив своїх учнів проповідувати,  Він вчив молитися!
«Два чоловіки ввійшли до храму помолитися; один фарисей, а другий митник». Двоє різних людей, різні способи молитви. Як наслідок способу молитви: дві долі у житті дочасному і вічному.
Наш підхід до молитви, її постава має вирішальний вплив на найважливіші сфери життя людини.
Постава нашої молитви має вплив:
1. На відносини з Богом. Преподобний Ніл Синайський навчав: «Молитва — це сходження ума до Бога. Молитва  - це вияв радості й подяки. Хто любить Бога, той завжди розмовляє з Ним як з Отцем»
Звернімо увагу: «Фарисей, ставши, отак собі молився».  Він не Богу, а собі молився! «Я не такий, як інші люди… пощу двічі на тиждень, даю десятини з усього, що надбаю». Пісня похвали, ода самому собі!
У той час, коли фарисей молився самому собі, митар спілкувався з Богом: «Митник, здалека стоячи, не смів навіть очей звести до неба, але бив себе в груди, кажучи: Боже, милосердний будь до мене, грішного». Чим менше слів, тим краща молитва!
2. Спосіб молитви має вплив на відносини з людьми. Фарисей бачив тільки себе, жив для себе, за ні що мав інших людей. «Боже, дякую тобі, що я не такий, як інші люди - грабіжники, несправедливі, перелюбники, або як оцей митник»
Хто бачить свої гріхи – не осуджує інших. Найперший Божий дар – пізнати свій гріх. Найбільший подвиг християнина – помічати свій гріх і каятися за нього. Митар пізнав свій гріх і тому його молитва, покаяння було щира: «Здалека стоячи, не смів навіть очей звести до неба, але бив себе в груди, кажучи: Боже, милосердний будь до мене, грішного».  Тома Кемпійський: «Хто добре пізнає себе, той стає меншим у власних очах».
3. Найважливіше: Від  молитви, від покаяння залежить  доля людини у вічності. «Говорю вам, що цей повернувся до дому свого більш виправданий, аніж той. Бо кожен, хто підноситься, буде понижений, хто ж понижається, той піднесеться» Покаяння веде до прощення. Найкращі почуття, які людина може пізнати - це усвідомлення повного прощення своїх гріхів. Не потрібно нести тягар гріха. Страдати від мук совісті – Бог зняв його з нас, якщо ми щиро і чесно покаялися! Пізнання гріха є болючим, покаяння важким, але прощення завжди приносить радість! «Блаженний, кому подарований злочин, кому гріхи закрито, блаженна людина, що Господь її гріха не залічить»Пс.31.1,2.
Митар відійшов до дому оправданим. Горда людина не може покаятися: «Кожен, хто підноситься, буде понижений», а  «Серце скрушене і смиренне Ти не відкинеш» 50пс.
Один  готтентот (готтентоти — одна з народностей Південної Африки), слухав читання Євангелії. Читали притчу про митаря і фарисея.  Готтентот, уважно слухав Слово. Слова фарисея: «Боже, дякую тобі, що я не такий, як інші люди» - схвилювали чорношкірого, - «Ні, я набагато гірший за інших», прошептав він. Священик читав далі: «Пощу двічі на тиждень, даю десятини з усього, що надбаю». «Ні, я і цього не роблю» - сумував у серці. Нарешті священик дочитав до молитви митаря, що стояв здалеку і не смів підняти очей до неба… «Це я» - сказав у думці туземець. Читання продовжувалося: «Бив себе в груди, кажучи: Боже, милосердний будь до мене, грішного».
«Це я, це я! це моя молитва!» - вигукнув чорношкірий, б’ючи себе у груди і повторюючи молитву митаря: «Боже, милосердний будь до мене, грішного!»
Подібно до митаря, він відійшов до дому оправданий!  А ти, кожен із нас, чи відійдеш сьогодні до дому оправданий. Яка твоя молитва?

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 4 роки, 2 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Сайт секс знакомств Северное