Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 56 гостей на сайті
28
груд.
2013
Бенкет Валтасара Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Проповіді
В багатьох випадках життя сучасного людства   подібне до плавання корабля «Титанік».  Подорожує по океані  життя, впевнений у своїй безпеці, сміється з попереджень, не звертає уваги темряву і туман. Девізом життя є слова, написані на кормі  «Титаніка»: «Не потопить навіть Бог!» Людина так далеко відійшла від Бога, що грішить без тіні страху і сорому. В Біблії, книга Даниїла – п’ятий розділ, є розповідь про останнього вавилонського царя Валтасара. Не має нічого нового під сонцем – він жив так, як більшість людей у нашому, пост модерному, комп’ютерному світі.
Після смерті Навуходоносора в 562році до нашої ери, слава Вавилонського царства почала меркнути.  В 539 році до нашої ери, коли столицю імперії оточили війська Персії, цар покладався на дві стіни, що оточували місто. По них, одночасно могли рухатись четверо вершників, місто вважалося неприступним. Люди двадцять першого століття теж покладають надію на власну систему безпеки: гроші, броньовані двері, камінні огорожі, охорону…
У той час, коли до стін стягались ворожі війська, Валтасар влаштував великий бенкет. Можливо  бажав укріпити тим самим бойовий дух населення, але, скоріш за все, він був зайнятий тільки собою. Були покликані жінки, наложниці. Під час бенкету, цар наказав подавати вино в посудинах з Єрусалимського храму. Цим вчинком він вихваляв своїх ідолів і зневажав єдиного, живого Бога.
Сучасна людина теж мріє перетворити життя на бенкет з усіма його атрибутами. Хвалиться своїми знаннями, кар’єрою, речами, одночасно зневажаючи Бога.  Не вірите? Ось кілька прикладів:
Ми стаємо ліниві як Валтасар, забуваючи про свої обов’язки. Настільки заняті  розвагами, що не помічаємо власних гріхів, які закривають від нас небо. Дуже часто ми хвалимося тим, що нам не належить: розумом, силою, красою, забуваючи Того, хто все це нам дав.
Валтасар свідомо доповнив міру свого гріха, взявши освячені посудини з Храму, щоб пити вино і величати своїх божків. А для чого ти, брате і сестро використовуєш освячене у таїнстві  хрещення тіло, як шануєш День Господній, що робиш з часом свого життя?
Бенкет Валтасара був в апогеї, коли відбулося щось страшне. Появилася кисть людської руки, що писала на стіні слова: «мене, текел, перес»(Дан.5.6). За одну мить гордий, пихатий цар став трястися від страху.  Його мати порадила покликати пророка Даниїла, котрий і пояснив видіння.  Цар просив Господнього слугу пояснити написане на стіні, обіцяв велику винагороду. Даниїл сміливо нагадав Валтасару про насмішки над Богом, поклоніння ідолам багатства, розпусти, розваг; про те, як він вперто відмовлявся визнати і прославити Бога, в руці якого, життя кожної людини. Після цього Даниїл пояснив присуд.
"Мене" – порахував Бог царство твоє і покінчив його. У власній гордині Валтасар думав, що є господарем свого царства і життя, може все влаштовувати як забажає. Хіба це не нагадує нас? Але Бог, який керує історією світу, порахував дні його і поклав їм кінець. Багато імперій,  вважались не переможними, але Бог поклав їм межу. Кожного дня ми чуємо про смерть, але не звертаємо уваги, поки не прийде кінець і станем перед Божим судом.
"Текел" - ти зважений на вазі і знайдений легким. Вартість Валтасара, як людини була випробувана і він виявився грішним і нічого не вартим. Кожен з на стане перед судом Христа(Рим.14.10). Чи ви думали, як ми станемо перед Богом? Зовнішність ніколи не прикриє внутрішній гріх.
"Перес" - поділене царство твоє і віддане. У той самий час, коли Даниїл говорив, воїни персів, увійшовши через русло підземної ріки, покорили місто, в якому перебували п’яні вожді імперії. Валтасара було вбито, а царство поділено.
Як було суджено гріхи Валтасара, так наші гріхи і таємні вчинки будуть виявлені перед Богом. Бог через пророків попереджав правителів стародавнього Вавилону. Подібно і нас, Біблія, наука Церкви, попереджає про Божий суд. Чи можна спастися? Так, Бог у своїй любові і милосерді, пропонує пробачення тим, хто скрушеним визнає свій гріх у сповіді – покаянні.   Ісус Христос, Предвічний Божий Син, став одним із нас, народився, щоб принести себе у жертву за гріхи всіх людей. В означений час Він прийшов, щоб за тебе і за мене померти на Хресті.
Твої і мої дні пораховані. Кожен з них відкритий перед Богом. З чим ти станеш перед Його престолом? Біблія нагадує:«Між мною і смертю один крок». Прийди до Бога сьогодні, що провести з ним вічність.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 9 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Site de rencontre mektoub