Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 38 гостей на сайті
Місія можлива! 1 Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Школа місії і євангелізації
П'ятниця, 31 травня 2013, 18:56
zemla«Сину чоловічий! Я поставив тебе на варті дому Ізраїля: як почуєш з моїх уст якесь слово, то попередиш їх від мене. Як я скажу безбожникові: Ти помреш! - і ти його не попередиш і не говоритимеш, остерігаючи безбожника від лихої його дороги, щоб він жив, - то безбожник той умре в своїм грісі, я ж домагатись буду з твоїх рук його крови. Коли ж ти попередиш безбожника, і він не навернеться від своєї безбожности й від лихої дороги, то він умре в своїм грісі, а ти врятуєш твою душу»(Иез.3:17-19)
«Я ж домагатись буду з твоїх рук його крови!...» Слова ці вже багато років примушують мене тремтіти, будучи їм послушний розпочинаю серію постів на тему місіології, найбільшого завдання Церкви, яким є євангелізація світу.
У наших онлайн зустрічах будемо говорити про те, що найбільше турбує серце Бога, про Його найбільше бажання – щоб земля наповнилася Божою славою, як води наповнюють море. Заохочую ці роздуми прослуховувати в колі вашої молитовної групи (з благословення її духівника), родини, або на одинці. Буде корисно записати, а потім вивчити наведені уривки із Святого Письма. Також, після зустрічі, ви можете поділитися своїми думками і враженнями від прослуханого матеріалу.
Слово „євангелізація” – похідне від слова „Євангеліє” – з грецької „блага (добра) вість (звістка)”. За свідченням євангеліста Марка, Сам Христос ужив цього слова, висилаючи своїх апостолів на проповідь׃ „Ідіть по всьому світу і проповідуйте євангеліє всякому сотворінню. Хто увірує й охреститься, той буде спасенний, а хто не увірує, той буде осуджений” Прийнявши Святого Духа в День П’ятдесятниці, апостоли понесли слово Євангелія „всім народам”. Згідно з літургією Церкви, Христос „випускає” апостолів у світ, наче „стріли з Божого сагайдака”, що ними було повалено поганських ідолів, Проповідуючи Христове вчення, апостоли, неначе „райські ріки, що цим вченням напоїли землю”. Вони принесли Божу мудрість замість мудрості світу цього. Вислані Христом, апостоли Христа стають „апостолами народів”, „рибалками людей”. Щоб здобути народи для Христа, вони вирушають в апостольську подорож, яка є однією з найзнаменніших рис служіння Христової Церкви. „Апостольська подорож” Церкви є не тільки географічною, але й культурною, мовною і ментальною. У другому тисячолітті християнства подорож Церкви до народів, реалізована зусиллями різних помісних Церков, отримала назву місії, а продовжувачі проповіді апостолів стали називатися місіонерами.
Завданням наших  роздумів, є пригадати собі велике покликання -  стати свідомим віруючим  Вселенської Христової Церкви, жити баченням потреб світу, а не тільки своєї парафії, села чи міста. Це як політ птаха: на початку ви бачите тільки свій дім, село, його околиці, але чим вище ви піднімаєтесь, ти більшу площу охоплює ваш зір. Для Бога однаково важливими є потреби усіх людей. Наше село – не є центром світу, для Бога однаково важливі українці,узбеки і народи крайньої півночі, Азії і Африки.  Після закінчення нашого курсу ви зможете обрати для себе велике і відповідальне служіння місіонера, незалежно від того, скільки вам років, де ви проживаєте і яку працю виконуєте. Ми будемо говорити не тільки про те, що потрібно іти,  євангелізувати, бути місіонером, але метою наших зустрічей стане пошук Божої волі, відповіді на питання: як стати місіонером, що можна робити тут і сьогодні!
Ви можете не посвячувати своє життя виконанню Божого бажання, але ніяке інше бажання не може бути з ними порівняне.  Бл. папа Іван Павло!! говорив: «Якщо хочеш віддати комусь своє життя – віддай Христу!»
Найбільше бажання Бога є у найбільшому Його дорученні, яке Він залишив своїй церкві. Більш ніж 1600 місць у Біблії говорять про бажання Бога, щоб усі народи землі пізнали Його і всі люди були спасенні.
Основна думка Біблії – Любов Бога до людини і бажання спасти її. Людина була створена, щоб любити Бога всією душею і всім серцем і силою, саме це означає бути людиною. Люди, які пізнали Бога  - служать Йому і все роблять для поширення Його слави, Його Царства. Найбільше пізнаємо Бога в тиші молитви, коли спілкуємося з Ним. Звернімо увагу на бажання Бога для всього світу.
Звернімося до Божого Слова. Після гріхопадіння, коли гармонія світу, спілкування людей з Богом  було порушене, Бог обіцяє людству Спасителя Бут3.15. Після потопу  Бог доручає Ною: «Будьте плідні, розмножуйтесь і наповнюйте землю»(Бут.9:1). Господь обіцяє Аврааму: «Тобою всі племена землі благословлятимуться»(Бут.12:3). Бог завжди шукає віруючих у всіх народах: «…щоб усі народи на землі знали ім'я твоє та мали страх, як твій народ Ізраїль, та щоб зрозуміли, що твоє ім'я покоїться на цім храмі, що я збудував»(3Цар.8:43); «Бо від сходу сонця аж до його заходу між народами велике моє ім'я, і на кожнім місці моєму імені приноситься кадило й чиста жертва; бо моє ім'я між народами велике, - говорить Господь сил».(Мал.1:11)
Місією  Спасителя було спасіння усіх народів: Іс.49.6;Лк.2.29 – 32 . Господь навчав учнів про бажання спасіння для всіх народів: «Жнива великі, та робітників мало. Просіть, отже, Господаря жнив, щоб вислав робітників на свої жнива”(Матф.9:37,38); « Євангелія Царства буде проповідуватись по всьому світі, на свідоцтво всім народам. І тоді прийде кінець» Мт.24.14.
Велике доручення Христа: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку” Мт.28.19 – 20; Мр.16.20; Лк.24.46 – 47;  Ів.20.21;  Діян.1.8. Павло, апостол народів, виконуючи доручення Христа. у першу чергу проповідував Євангелію містам і народам, в яких ще ніхто не проповідував: Рим.15.20 – 21.
Нехай ці слова Біблії допоможуть нам краще пізнати Божу волю, Його Велике доручення, і бажання серця. Ми повинні дозволити Святому Духу  формувати нас внутрішньо за зразком Христа. Відповіддю на  цю ознаку, "Духовність Місії "буде в нашому повсякденному житті ранкова молитва до  Святого Духа: щоб Він дозволив нам бути Його хорошим інструментом. Дух Святий буде уподібнювати  нас до Ісуса, бо ми не можемо свідчити Христа , не уподібнившись до Нього , не маючи благодаті та дії  в нас Духа Святого. Послух Духові  Святому, вимагає прийняття дарів стійкості і розсудливості, які дуже важливі в місіонерської духовності. Дух Святий може перетворити нас в мужніх свідків Христа, подібно як Він учинив з апостолами після П’ятидесятниці. Ми повинні молитися, щоб Бог дав нам мужності, щоб проповідувати Євангеліє!  (Продовження буде...)
 
Домашнє завдання (пропозиції):
1.Вивчіть кілька біблійних уривків, які найбільше торкнулися вашого серця.
2.Подумайте про можливість поділитися вселенським баченням Церкви у своїй парафії, спільноті, з друзями.
3.Найважливіше - моліться за виконання найбільшого бажання Бога, за навернення і спасіння людей, які ще не чули про Бога.

 

Використані матеріали: Святе письмо; о.М. Бендик «Місіологія» ; О.Д.Смит «Несите весть им о Христе»; Майк Кріег «Основи місіонерства»; Марек і Марія Джаскі «Місійність Церкви».


 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Семейная пара ищет мужчину для секса в перми