Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 72 гостей на сайті
Нотатки


03
жовт.
2012
Бог чує молитву. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
molytva"Ти, що молитви вислухуєш, всяке тіло до Тебе приходить!"(Пс.64:3)
З прочитаного уривка ми бачимо, що природньо Бог відповідає на молитву. Вислухання молитви являється однією  з Його властивостей, його єством.  Псалмопівець називає Його Вислуховуючим молитву, Він сам обрав цей атрибут. В цьому місці Святого Письма відкривається характер Бога, одна з багатьох Його ознак. Милосердя Бога ніколи не міняється, незалежно від обставин, Божа святість і праведність ніколи не змінюється. Він завжди святий, завжди праведний, Його характер незмінний і вічний. Він говорить: «Я Господь і я не міняюся» (Мал.3.6);  ап.Пало говорить: «Ісус вчора, сьогодні і навіки Той самий» Євр13.8. Він Той Самий Бог, що протягом віків чує і відповідає на молитву. Бог чує молитву кожного, кожної живої душі. Він чув молитву Єноха і взяв його на небо, врятував Ноя, що підносив молитву до неба, Він вислуховував молитву Авраама і врятував Лота із Содому. Пізніше Він зволив вислухати молитву Іллі, воскресив мертвого, послав дощ на землю, вогонь на принесену жертву; Він чув молитву Даниїла і врятував його у рові з левами, юнаків у вогняній печі, прощав і рятував ізраїльський народ, відповідаючи на молитву пророків. Відповідь на молитву не залежала від місця і часу.
 
26
вер.
2012
Риси місіонера Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Нотатки

?1. Місіонер повинен  вести святе життя. Ловець душ має бути вільним від усякого шкідливого  захоплення, нечистоти, прив’язання до світу.  «Отже, як хтось очиститься від цього, буде посудом на честь, освяченим, корисним для господаря, готовим на всяке добре діло»(2Тим.2:21) ; «Ніхто, бувши воїном, не втручається у справи життя цього, якщо хоче догодити тому, хто його найняв на службу.»(2Тим.2:4) Григорій Великий говорив про святого Василія: «Його проповідь була подібна до грому, тому, що життя його було подібне до блискавки, що родить цей грім.»
2.Місіонер повинен плакати за душами. «Хто дасть голові моїй воду і очам моїм-джерела сліз! Я буду оплакувати день і ніч дочок народу мого» (кн..Єр.) Великі святі, як Іван Віяней,що рятували багато душ, цілі ночі проводили в сльозах і молитві. Ловець душ повинен плакати і молитися: «Боже, наверни ці душі!»
3.Володіти духовним мечем. « Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже.»(Еф.6:17);  «Старайся виявити себе перед Богом випробуваним робітником, який не має чого червоніти, який добре настановлює словом правди.»(2Тим.2:15)  Ловець душ повинен знати Слово Боже і науку Церкви, щоб допомогти потребуючим душам.

 
09
серп.
2012
Десять причин стати місіонером PDF Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Нотатки

??biblia1Велика, жива ріка Йордан, його береги повні зелені, він несе свої води до Мертвого моря. Вода у цьому озері стояча, мертва, там немає нічого живого. Чому така різниця? З Мертвого моря не витікає ні одна річка, вода випаровується, а сіль залишається знищуючи усе живе. Коли будемо бачити лише власні проблеми – станемо подібними до Мертвого моря. Хтось запитає: «Чому допомагати місії? Хіба дома- у селі чи місті немає потреб?» Тратимо величезні зусилля на різні душпастирські проекти(вони без сумніву- дуже потрібні), але забуваємо про основне завдання Церкви- євангелізацію світу. Адже це не справедливо, коли одні чують Слово Боже постійно, а інші ще не чули ні разу; одні моляться у величних храмах на своїй вулиці, а інші не мають навідь маленької каплички.Наведу десять причин, які можуть заохотити кожного стати місіонером!

 
11
лип.
2012
Парафіяльна революція Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 6
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
DSC00813В усіх культурах і серед різних народів діє один універсальний принцип розвитку парафії, який, на мою думку можна  проаналізувати і застосовувати у пастирському служінні. Це принцип спільнот, малих груп.  В динамічних парафіях пастирська праця не являється зоною праці одного, або кількох священнослужителів, але розділена  між аніматорами- лідерами багатьох молитовних груп, кількість яких постійно зростає і з них складається християнська громада. Всередині цих груп розвиваються живі, братні відносини, що заохочують віруючих уподібнюватися до Христа, євангелізувати, вивчати Святе Письмо і служити Церкві.
Потрібно, щоб появлялися малі групи і цим групам була довірена настоятелем певна пастирська  праця: турбота, підтримка, відвідування, живі відносини, вивчення Біблії і т.п. В групах люди відкрито і чесно діляться своїми болями і радостями, моляться один за одного, несуть тягарі один одного. В Святому Письмі є 15 місць із словами «один одного»- любіть один одного, шануйте один одного, служіть один одному…Найкраще робити це в малій групі, де люди уподібнюються до Христа і де відбувається євангелізація.
 
05
черв.
2012
Сила Духа Святого Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
«А як прийде, Він світові виявить про гріх, і про правду, і про суд:  тож про гріх, що не вірують у Мене;  а про правду, що Я до Отця Свого йду, і Мене не побачите вже; а про суд, що засуджений князь цього світу.» (Iван.16:8-12) Перед апостолами стояло нелегке завдання. Вони повинні були, починаючи від Єрусалиму іти до усіх народів і звіщати Євангелію. У них не було практично ніякої освіти,  не займали високого суспільного положення.  Були євреями, яких інші народи зневажали. Вони повинні були звіщати Євангеліє, ідучи прти могутності Римської імперії, проти мудрості древньої Греції. Поширювати царство миру незважаючи на жорстокість варварів. Тоді, коли було потрібно виконувати таке важливе доручення, вони залишилися без фізичної присутності Спасителя. Поки Він був поряд, вони нічого не боялися.  Зараз учні були ніби діти без батька, як воїни, що залишилися без командира. Але апостоли чули від Господа, що після Його відходу прийде Дух Святий, щоб стати їхнім захисником і проповідником разом із ними. Святий Дух стане їхнім Утішителем, щоб вони нічого не боялися.
 
30
квіт.
2012
У ворога шансів немає! Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
Життя людини є постійною дорогою, а для християнина ця дорога – перехід від земного і дочасного , до небесної вітчизни і вічного життя. Прообразом нашого переходу був вихід ізраїля з єгипетської неволі в землю обіцяну.  На цій дорозі Божий народ пережив немло спокус, труднощів, а навідь великих падінь. Та  присутність Господа завжди була з народом, особливо в критичних моментах загрози від ворогів.Про одну таку подію можимо прочитати у другій книзі Хронік (2Хр.20:21).  Там розповідається, що проти Ізраїля виступила велика кількість ворогів. Сили були дуже нерівні. Тому ізраїльтяни постили і молилися, поки не отримали відповідь від Бога:   «Не бійтеся та не жахайтеся перед цією силенною силою, бо не ваша ця війна, але Божа!» Коли тебе оточують переважаючі сили спокус, обставин, ворогів, Божа відповідь і на сьогодні є «Не бійтеся та не жахайтеся… бо не ваша ця війна, але Божа!»
 
25
лют.
2012
Пустіть дітей... Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 10
НайгіршеНайкраще 
Нотатки

dityЗдається дуже дивним, що апостоли не пускали дітей до Ісуса. Ті, хто щиро любив Христа і залишивши все пішли слідом за ним, нарікали на матерів, що привели дітей до Господа. Думаю, що холод цього гріха,  занедбання відчувається  до сьогодні повсюдно. Стараємось ревно привести до Бога дорослих, навертаємо грішників… а де наші діти?
Можливо оправдовуємося як Каїн: «Хіба я сторож брату моєму?» Але якщо ми справді турбуємося про спасіння душ, то як можемо подумати, що спасіння дітей- справа другорядна?! Мабуть апостоли з добрими намірами не пускали дітей до Ісуса. Учитель був втомлений, навчав, проповідував, зціляв хворих, виганяв бісів. Діти не були одержимі, не потребували зцілення, не були слухняні під час проповіді. Кілька років назад один добрий і побожний священик не допустив до причастя мого Іванка, бо йому було тільки п’ять років. Хлопчина вийшов в слозах із церкви… Але Господь дивився на дітей по іншому: «Пустіть дітей і не забороняйте їм приходити до мене, бо таких є Царство Боже!»Цінність душі не залежить від віку.

 
15
лют.
2012
Повінь благодаті кличе до євангелізації Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
10121915010-12 лютого наша спільнота  зібралася на чергові реколекції.І знову ж таки, як і минулої зими, в Гошеві, у чудовому монастирі Згромадження сестер Пресвятої Родини.Приїхало нас з різних куточків України близько (ура!) 60 чоловік.Опишу свої враження,переживання, хоча важко передати письмово глибину емоцій, відчуттів. І так. Уже на подвір"ї монастиря стишуєшся, захоплюючись красою Божого храму та навколишньої природи. Серце відкривається, тебе вітає спочатку Пресвята Родина на чудовій іконі у фойє монастиря (до речі, писана однією з монахинь Згромадження), а потім бачиш радісні, рідні лиця із нашої християнської спільноти-родини і відчуваєшся в обіймах доброго Бога. Попереду ще так багато часу, майже три дня перебування в Божій благодаті.На конференції  о.Михайло роздумував про якості справжнього християнина у світлі послання ап.Павла (Кол. 3,12) "Отож, зодягніться, як Божі вибранці, святі та улюблені, у щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння." Отець закликав "скинути старий одяг, переодягнутися". І ми на діленні просили у Господа Бога зодягнути нас у ці християнські чесноти. На слідуючих конференціях ми роздумували про неповторність кожної людини, про її місію.
 
18
січ.
2012
Скарбинка мудрості Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 9
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
ЦІЛЬ ЖИТТЯ
1. Найвища ідея Ісуса Христа – спасіння душ і визволення роду людського з неволі диявольської.
2. Ціль духовного життя та християнського вдосконалення у тому, щоб ми пiзнали Божу могутнiсть та доброту, а нашу негiдність i схильність до грiха (Франциск Скуполі).
3. Євангеліє – це не обітниця легких успіхів. Щоб знайти життя – треба його втратити; щоб народитися – треба померти; щоб врятуватися – треба прийняти хрест (Папа Іван-Павло ІІ).
4. Хто хоче стати досконалим у любові, того Бог поступово позбавляє утіх, дібр, почестей, приятелів і навіть здоров’я, щоб повністю віддати себе Господеві (св. Франциск Скуполі).
 
13
січ.
2012
Цунамі у Москві Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
Написав Тарас   
Фінансова криза, яку ми переживали, зачепила і мене: зменшення зарплати; звільнення  з роботи. Далеко від дому, перебуваючи на роботі у Києві почав відвідувати храми УГКЦ і був приємно здивований, навіть дещо шокований. Не думав, що у Київі - сучасному, зматеріалізованому мегаполісі, така висока відвідуваність нашої УГКЦ. А попри те все, ще більше здивування було коли побачив, що до Святого Причастя на Літургії приступають мабудь відсотків вісімдесять із присутніх. Люди знають чому вони сюди прийшли. Вони знають,що Ісус нас любить і чекає на зустріч із нами у Пресвятій Євхаристії. Наступного року я поїхав до Москви. По людськи кажучи – це було поневіряння. Але в Бога були свої плани.
Підготувавшись до поїздки, я знайшов в «Інтернет ресурсах»(сторінка на офіційному сайті УГКЦ) адресу і номери телефонів священика УГКЦ, а ще більше був здивований коли побачи, що є РГКЦ, також записав адресу і номери телефонів, я навіть не знав що Церква Російська Греко - Катилицька взагалі існує, це було для мене відкриття. А тепер коли я ділюся своїми враженнями, інші люди також здивовані відносно існування РГКЦ.
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 Наступна > Кінець >>

Сторінка 3 з 5
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Sexdating Skotterud