Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 35 гостей на сайті
Нотатки


14
лист.
2013
Християнство - радість любові Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
IsXsНедільний чи святковий день. Велика кількість людей спішать до храму, церкви наповнені. Після спільної молитви повертаємось до щоденних занять, звичного способу життя.  Питання в тому, чи ми справді ідемо за Христом? Християнство, яке ми собі уявляємо є нашим, власним, показним і побудоване на великих компромісах. Часто для сучасної людини бути християнином, це час від час відвідати церкву, підійти до сповіді один, або кілька раз у рік, можливо, зробити певну пожертву.
Але що говорив людям Ісус Христос? «Коли хто приходить до Мене, і не зненавидить свого батька та матері, і дружини й дітей, і братів і сестер, а до того й своєї душі, той не може бути учнем Моїм! І хто свого хреста не несе, і не йде вслід за Мною, той не може бути учнем Моїм!.... Так ото й кожен із вас, який не зречеться усього, що має, не може бути учнем Моїм. Сіль добра річ. Коли ж сіль несолоною стане, чим приправити її? Ні на землю, ні на гній не потрібна вона, її геть викидають. Хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає»  Лк.14.26 - 27;33-35.
Уявіть себе на місці слухачів Ісуса, як би ми відповіли  на такий заклик?  Ісус говорив ці слова не тільки до своїх учнів, але також до тих, хто вперше слухав Його.
«Візьми свій хрест, залиши усе» -  це руйнує всі наші уявлення, але власне такою є умова, щоб іти за Христом. Ці слова звернені до кожного християнина, без їх виконання не ніхто «не може бути учнем» Христа.  Усі ми можемо запитати: які є ознаки християнина?
 
02
трав.
2013
Ми проповідуємо Христа розпятого... Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
«Ми ж проповідуємо розіп'ятого Христа - і для юдеїв це спокуса, а для греків - безумство. Для самих же покликаних - і юдеїв і греків - Христа, Божу силу й Божу премудрість».(1Кор.1:23) Ми проповідуємо Христа розпятого - не людську мудрість, побожні оповідання чи повчальні історії. Через тисячоліття, простір і час Євангеліє скероване особисто до кожної людини. Проповідуємо Євангеліє, яке ще дві тисячі літ назад було осміяне, а його першого Проповідника вивели на вершину гори і прибили до хреста! Після цього, усі, хто служив Йому були переслідувані у світі. Замість того, щоб слухати Слово, люди глумилися над ним. Відкрийте життя святих, вчитайтеся у їхні долі, сповнені переслідувань і терпінь. Гонимі від міста до міста, побиті камінням, спалювані на вогнищах, віддані на розтерзання диких звірів, або оскаженілої юрби. А вони всупереч ненависті любили і дарували любов.
Можливо, ви заперечите мені, скажете, що люди стали кращими? Сто разів ні! Серце людини не змінилося, воно як і тоді – противиться Божественній Правді. Апостол Павло говорить, що для юдеїв Євангеліє спокуса, а для греків – безумство. Давайте спільно придивимось ближче до цих двох категорій людей.
 
16
квіт.
2013
Вірність Церкві Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
cerkwa1У різних видах бойових мистецтв існує поняття спрямованих ударів.. Професійний боєць, щоб знешкодити супротивника не наносить хаотичних ударів, але намагається вразити чутливі ділянки тіла. Терористичні атаки  на вежі всесвітнього торгового центру у США були спрямовані на архітектурно важливі ділянки споруд, що і спричинило їх руйнування. Атаки на християнство теж носять не хаотичний, а цілеспрямований характер. В першу чергу критика спрямована на Церкву.
Кому із нас не доводилось чути нападів, критики Церкви? Провідні ЗМІ, а за ними і пересічні громадяни ніби змагаються в очорненні Церкви. Відвідуючи одну і туж церкву одні люди освячуються, а інші відходять. Як у притчі про муху і бджолу: на одному лузі муха помічає тільки відходи і болото, а бджола бачить лише цвіт і квіти.  У Церкві є грішні люди! Так, це правда, бо «Всі ми згрішили»; проте Церква свята, бо вона є містичним Тілом Христа, непорочна,  Христова невіста, хоча складається з грішних людей, які щойно прямують, перебувають у  дорозі до святості. Пророк Ісая говорить: «Уся праведність наша, мов заплямлений одяг». Правда у тому, що Бог святий, а ми грішні. Якби Церква була ідеальною, то мені і вам у ній не місце,  бо ми не ідеальні! Одні люди, навіть у чорному небі бачать яскраві зірки, інші у щиро простягнутій відкритій долоні шукають бактерії та мікроби. Інша поширена думка: яка різниця, до якої Церкви належати, усі одинакові. Христос заснував одну Церкву! У часі всесвітнього потопу багато людей пробували спастися на власних засобах, човнах. Або плотах, але врятувалися тільки ті, хто знаходився у кораблі Ноя, що був прообразом Церкви, більше ніде не було спасіння! Церква Христова стоїть на скалі Петра, невидимим головою є Христос, збудована на основі науки апостолів і пророків, усі віруючі – живі каміння її вічних стін. В Бога багато дітей, але родина одна, багато овечок, але отара одна, багато живого каміння, але будівля одна.
 
16
бер.
2013
Нагорода за вірність Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
«Коли хто хоче йти слідом за Мною, хай зречеться самого себе і хай візьме хреста свого та за мною йде» (Мр.8.34). Хрест був знаряддям смерті і Ісус мав на увазі, що іти за Ним,- означає померти для себе. Усі наші егоїстичні бажання й амбіції повинні бути розІпяті, бо двом панам ніхто не може служити (Лк.16.13). Він дарує нове життя, але це нове життя – набагато величніше й цінніше за все, чого ми могли б досягти у світі.
Навернення до Ісуса, свідчення іншим, може коштувати нам втрати прихильності колег, друзів, навіть найближчих людей. Але, якщо ми визнаємо Його перед людьми, то і Він визнає нас перед Отцем небесним. Вічне життя - це «дорогоцінна перлина», для володіння якою варто віддати все. Нерозумно триматися за цінності цього життя, яке так скоро проминає, і втратити вічність. «Яка користь людині, якщо здобуде увесь світ, але душу свою занапастить?» Кожного дня багато християн у світі зберігають вірність Христові ціною власного життя. Ісус попереджає нас, що переслідування за Його імя неминучі, називаючи блаженними тих,кого переслідують і говорить: «Радійте та веселіться, бо нагорода ваша велика на небесах!» (Мт.5.10-12).
Ісус нагадує, що Його учні завжди будуть гнані. Старозавітніх пророків переслідували, ображали, катували (Євр.11.37), усі апостоли (крім Івана, який був засланий на Патмос) були вбиті за проповідь Христа. В своєму першому посланні Петро написав: «Коли ж вас ганьблять за Христове Імя, то ви блаженні, бо на вас спочиває Дух Слави й Дух Божий» (1Петр.4.14).
 
07
лют.
2013
Стережи серце Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
iCAG95ZA6«Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи…»(Пр.4:23)
Згідно статистичних даних, найпоширенішою причиною смертності людей у світі є хвороби серця. Серце людини хворіє через неправильне харчування, спосіб життя, стреси і багато інших причин. Людина витрачає багато коштів і зусиль, щоб вилікувати хворе серце. Хірурги навчилися виконувати надскладні операції і трансплантувати серце, продовжуючи життя. Про здоровя фізичне ми зазвичай турбуємося, а коли захворієм- негайно спішимо до лікаря. Для лікування хвороби дуже важливо вчасно звернутися до лікаря про допомогу, встановити правильний діагноз, прийняти запропоновані засоби лікування, а після одужання - дотримуватись здорового способу життя.
Проте, окрім серця фізичного у людини є серце духовне, як осередок духовного життя людини. Це духовне серце наражається на ще більшу загрозу, ніж  фізичне здоровя. Світ, диявол, похоті тіла – становлять постійну загрозу для серця. Кругом нас шкідливий і отруєний злом світ. Слово Боже говорить, що ми усі згрішили, кожен інфікований гріхом.  Наслідок хвороби гріха –життя без миру і  вічність без Бога. Стан мого серця визначає де я проведу свою вічність- на небі з Богом, чи в пеклі з дияволом.
 
28
січ.
2013
Таланти - для будови Божого Царства. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
carstwoВ дев’ятнадцятій главі євангелії від Луки, Ісус з допомогою притчі про міни – таланти, відкриває глибокі істини Божого царства. В першу чергу його майбутність, адже у знатному чоловікові, що відходить в далеку країну, щоб прийняти царство ми впізнаємо самого Господа. Він іде в Єрусалим, щоб померти ганебною смертю на хресті, бути похованим, воскреснути і відійти на небеса, царювати у славі праворуч Отця. А своїм учням, вірним слугам, доручив міни, щоб «промишляли ними». Господь доручив ці таланти нам, у кожного є неповторний  досвід життя,  духовні дари, унікальні переживання і погляди. Це належить Йому. Найбільша спокуса- все привласнити собі. Господар дав міни слугам у користування, це дар, а не власність. Адже насправді, все дано мені у користування: дім у якому проживаю, автомобіль, здоровя, роки життя, навички і вміння…Апостол Павло, багато потрудившись для проповіді євангелії писав: «Нічим не можу хвалитися, хіба своїми немочами…не я трудився, але Божа благодать в мені трудилася». Таланти- дари роздані Богом кожному з нас. Можеш співати – співай, можеш навчати- навчай, проповідуй, будуй, допомагай, витерай сльози, відвідуй - все для слави Божої!
 
09
січ.
2013
Місіонери Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Нотатки

iCA769PWG

Відповідаючи на дію Святого Духа і виклики сучасності Українська Греко- Католицька Церква все уважніше вдивляється у місійні горизонти. У різний спосіб Святий Дух готує, виховує і кличе відважні душі для посвяти справі місії.  Один місіонер, після довгих років служіння в Індії, повернувся на батьківщину, в Шотландію.  Він виступав у соборі із закликом до місії, відгуків не було. Тоді він сказав: «Коли наша королева має потребу у добровольцях для війни, то відгукуються сотні молодих людей, а коли кличе сам Господь, то не йде ніхто! Хіба у Шотландії немає більше синів для проповіді Христа в Індії?»  Ці слова зворушили людей. Багато піднялися із своїх місць з словами: «Я піду! Я піду!» Як воїн, щоб брати участь у битві має відповідає різним вимогам і володіє певними навиками, так і, щоб  спасати людські душі, потрібно плекати якості  Христового місіонера.. Ось де які з них, читаючи двадцять четвертий розділ євангелії від Луки.
1.Жива віра в Христа воскреслого. «Сам Христос став посеред них» Лк.24,36. До цього часу апостоли знали про воскресіння зі слів Симона, жінок – мироносиць, учнів подорожуючих до Ємаусу, а від тепер Він сам став посеред них! Це була їхня особиста зустріч, вони бачили Його власними очима. Якщо Господь кличе  бути місіонерами, то ми самі  маємо стати свідками і очевидцями Христового воскресіння, пережити зустріч з ним у житті, в  серці. Знати Христа не зі слів інших духовних осіб, наукових праць чи богословської літератури, а пережити особистий досвід зустрічі і спілкування з Богом.  Дипломи, звання і посади не допоможуть місіонеру без знання Бога і любові до людей. Потрібно самому каятися за гріхи, щоб закликати покаяння, бути прощеним, щоб проповідувати прощення, вірити як дитина, щоб говорити про віру!
     
    20
    груд.
    2012
    Не занедбай спасіння! Друк e-mail
    Рейтинг Користувача: / 2
    НайгіршеНайкраще 
    Нотатки

    i03Як ми втечемо, коли ми не дбали про таке велике спасіння? Воно проповідувалося спочатку від Господа, ствердилося нам через тих, хто почув(Євр.2:3). Святе Письмо ставить перед нами дуже серйозне запитання. Як можна спастися, коли не дбаємо про спасіння? Ніхто не відповість за нас. Мовчить природа, не знають відповіді ангели, навідь Бог не допоможе, якщо ми занедбаємо «таке велике» власне спасіння. Двері відкриті, кругом течуть ріки Божої благодаті, спливає час милосердя. Коня можна привести до водопою, але ніхто не примусить його пити воду. Потопаючому кидають рятувальний круг, але він має вхопитися за нього, людині, що перебуває у вирі пожежі пропонують допомогу, але він може відкинути її. Для пошуку людини Господь покинув небо, народився на землі і помер на хресті за наші гріхи, воскрес, щоб ми могли воскреснути і жити. Рятувальний круг кинуто, рука простягнута, вибір за нами. Але не вічно Господь буде шукати нас. Знаємо багато прикладів, коли наймогутніші народи і цивілізації сходили з арени історії, знищені власним гріхом. Після часу милосердя наступить час справедливості. Прийде день і ми дамо відповідь за кожну змарновану хвилину. В Діяннях апостолів 14 гл. розповідається про правителя Фелікса, якому Павло проповідував «про справедливість, про здержливість, та про майбутній суд», Фелікс уважно слухав, не сперечався і не відкидав, але нічого не зробив: «тепер іди, як буду мати час, тебе покличу», він так і не знайшов більше часу…! Не Павлу, а Богу це сказав, свій порятунок відкинув. Жителі Геразинської округи бачачи звільнення навіженого, просили Ісуса відійти від них(Мрк.5.17), боялися змін у житті! Багатий юнак, на заклик Господа залишити все і іти за ним, відійшов сумний, бо мав велике багатство. Щоб не бути спасенним не обов’язково стати розбійником, злодієм чи перелюбником, або гонителем Церкви. Зрештою розбійник першим увійшов до раю, блудниця Магдалина стала святою, гонитель Савло - найбільшими проповідником. Не спасеться тільки той, хто занедбає своє спасіння. Коли Павло свідчив перед Агрппою, цар відповів: «Ще трохи і ти мене переконаєш стати християнином(Діян.26.28)! Коли двері благодаті для нього відкрилися він не увійшов у них! Ірод залюбки слухав слова Івана Хрестителя, боявся його, але зрештою відсік голову пророкові, вбив істину!
    Чому люди відмовляються від спасіння?

     
    05
    груд.
    2012
    Ви дайте їм їсти Друк e-mail
    Рейтинг Користувача: / 1
    НайгіршеНайкраще 
    Нотатки
    iCAW4IDP8А день став схилятися. І Дванадцятеро підійшли та й сказали Йому: Відпусти вже людей, нехай вони йдуть у довколишні села й оселі спочити й здобути поживи, бо ми тут у місці безлюдному! А Він їм сказав: Дайте їсти їм ви. Вони ж відказали: Немає в нас більше, як п'ятеро хліба й дві рибі. Хіба підемо та купимо поживи для всього народу цього. Бо було чоловіків десь тисяч із п'ять. І сказав Він до учнів Своїх: Розсадіть їх рядами по п'ятидесяти. І зробили отак, і всіх їх розсадили. І Він узяв п'ять хлібів та дві рибі, споглянув на небо, поблагословив їх, і поламав, і дав учням, щоб клали народові. І всі їли й наситились! А з кусків позосталих зібрали дванадцять кошів...(Лук.9:12-17)
    Ця розповідь переносить нас у час, коли наш Господь ходив по землі проповідуючи Добру новину, навчаючи людей словам вічного життя, зціляючи всіляку неміч. Інколи відходив у пустинне місце і народ ішов за Ним. Непомітно проходив час, люди часто надовго залишалися біля Спасителя, слухаючи Його слова.
    І в цей раз, незважаючи, що настав вечір, народ не хотів розходитися. Бачачи народ, учні підійшли до Ісуса і сказали: «Відпусти вже людей, нехай вони йдуть у довколишні села й оселі спочити й здобути поживи». Але у відповідь вони почули від учителя: «Ви дайте їм їсти!»
    Учні тоді не знали, що ці слова Христа стануть девізом для майбутніх місіонерів. Слова, Спасителя, що кличуть до дії, до праці, зверені до кожного свідомого християнина.
     
    13
    лист.
    2012
    Прийди сьогодні Друк e-mail
    Рейтинг Користувача: / 4
    НайгіршеНайкраще 
    Нотатки
    syn«Прийдіть до мене, всі струджені і обтяжені і Я заспокою вас». Це велике, віповідальне запрошення. Над його словами можна роздумувати постійно, забракне часу. Це запрошення так само актуальне сьогодні, як і дві тисячі років назад, для кожної людини, що живе на землі. Таким буде завжди. Міліони людей відгукнулися на це запрошення і отримали мир, радість і вічне життя! І ми почули це запрошення. Ми  запрошені. На запрошення потрібно відповісти, мало про нього знати, це не допоможе, потрібно піти. Як Авраам, Мойсей, апостоли і тисячі спасенних. Можливо ми так далекі від Нього як блудний син був далекий від батька, але він встав і пішов. Все. Що нам необхідно зробити негайно, це встати і піти, сьогодні, зараз. Батько постійно виглядає свого сина, іде йому не зустріч. Він близько, дорога до Нього- це дорога серця, прийти до Бога всім серцем і всією душею. «Прийдіть до Мене…» До того, хто створив небо і землю, покинув славу неба, поміняв небесний престол на хрест і Голгофу. Прийдім до Нього на цьому місці і часі де перебуваємо. «Я є дорога, правда і життя…» Інший радісний момент- Він кличе всіх, це стосується кожного.«Прийдіть до мене всі…» Ніхто не виключений. Виключений тільки той, хто сам себе виключає. Змінюються покоління, але заклик Ісуса відноситься до кожного і до нашого покоління теж. Він бажає заспокоїти усіх, бо Він Бог. Якщо хтось загине, то тільки по власній вині…бо не відгукнувся, не прийшов, а спасіння було так близько…
     
    << Початок < Попередня 1 2 3 4 5 Наступна > Кінець >>

    Сторінка 2 з 5
     
     

     

     

    Останнє повідомлення: 3 роки, 6 місяці тому
    • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

        Лише зареєстровані
        користувачі можуть
        залишати повідомлення

    
    Sextreff Søgne