Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 55 гостей на сайті
03
жовт.
2015
Яка користь? Неділя по воздвиженні. Друк
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
«Яка користь людині, якщо  здобуде весь світ, але душу свою занапастить?»Мр.8.36.  У роздумах проповіді звернімось до перших сторінок Біблії.  Книга Буття  глава сьома. Світ до потопу. Люди розмножилися, і забули про Бога. В них була думка: придбати, нажити, розбагатіти. Перші люди розводили худобу, будували будинки і навіть міста,  кожен з них хотів мати більше багатства.
А в цей час  Ной, за словом Бога, будував ковчег.  Сміялися над ним люди і продовжували багатіти, продовжували садити, будувати, продавати.
Минав час,  залишилося небагато - сім днів. Двері ковчегу були відкриті. Прилетіли птиці, прибігли звірі. Ніхто їх не гнав туди, німі тварини прийшли за велінням Бога. А жителі залишались глухими.  Ной зайшов у ковчег, Господь замкнув двері.  Відкрилося небо, полився дощ, страшний, довгий, якого ніколи не було. Ковчег піднявся над водами потопу,  нечестивий світ був похований у водній могилі. Стада великі,  міста забудовані, і гроші, які вони накопичили - всі багатства потопились. Усі загинули, а Божий голос звучить:  Яка користь? ..
Буття 19гл.  Жителі Содому жили в розпусті, задоволення і гріх пили як воду. А Господь дивився на них і казав: яка користь від того, що ви купуєте і наживаєте? Яка вам користь? - Як же - користь велика! - Думали  содомляни. Але, на жаль! Сонце зійшло над землею, піднялася багряна хмара, полився дощ сірчаний дощ, місто горіло. І над попелом  Содому можна поставити великий пам'ятник з написом: яка користь людині, ящо здобуде  ввесь світ, але душу свою занапастить?
Книга Даниїла. Величезний царський палац залитий яскравим світлом. У великому білому залі столи, заставлені винами.  Усім весело, п'ють, вино. Цар кричить: Підіть, принесіть сюди посудини, які ми забрали в євреїв у храмі, ми з них будемо пити вино. Принесли посуд, п’яний  Валтасар й всі вельможі пили вино і славили богів дерев'яних, кам'яних і золотих і думали, що їх радості не буде кінця. Всі веселилися і думали:  Як добре! Частіше б такі танці влаштовувати! Як приємно!
А Бог дивився на них, цих на нечестивців, на, вельмож, на самого царя,  - і появився напис на стіні. Руки затремтіли у царя. З усіх підданих тільки Даниїл зміг прочитати: «Мене, мене, текел упарсін», тобто ночі цієї царство твоє віднімуть від тебе. Ти зважений і знайдений легеньким. І це значить: яка користь, якщо придбає весь світ, а душу  свою занапастить? А вночі було повстання, царя убили в спальні. Все пропало, загинуло разом з ним. Яка користь людині, якщо здобуде ввесь світ? (Книга пророка Даниїла)
 
У багатому, пишному будинку кожен день бенкетував багач.  Не раз він бачив людину біля своїх воріт, хворого Лазаря. Собаки багатія виходили і лизали йому рани. А багач розкошував, радів і заздрили йому багато. Господь дивився і сказав: "Яка користь людині, коли здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить?" Яка користь? І ось - помер  той, якому всі заздрили, до якого з усіх місць, сходилися обідати. Звичайно, влаштували великі похорон. На головах  несли труну, музика грала похоронний марш. А Господь вже виніс Свій вирок. Яка користь? Він в пеклі опинився, в муках. Ти отримав добро твоє в житті твоєму, а Лазар так само лихе. (Лк.16гл.19-31)
Яка користь людині, ящо здобуде ввесь світ, душі а свою занапастить?
Через усі віки, тисячоліття доходять  ці слова до нас. Яка користь людині, ящо здобуде ввесь світ, а душу свою занапастить?  Ці слова актуальні  і сьогодні. Ця істина близька вашому серцю.  Віруючі покликані тут, на землі поширювати Євангеліє Царства Божого. Це наша велика мета.

«Жив, породив синів, дочок і помер». Цей вислів часто зустрічаємо в  Біблії. Я боюся: невже над моєю могилою можна буде прочитати тільки: жив, породив синів і дочок і помер? Як сумно.
Але є інше: «Енох ходив перед Богом і не стало його, бо Бог його взяв». Це зовсім інші, кращі слова!
Яку надгробну промову скажуть по тобі? Жив народив, синів і помер?  Хочеш, щоб Бог тебе взяв? - Живи для Нього.
Минуло дві тисячі років. З кожним днем ми все більше переконуємося, в тому, що Слово Боже живе і діяльне!
Похоронні співи і радість свята, кожен упалий осінній листок нагадує нашому серцю: яка користь?...
В цей день знову лунає голос Христа: яка користь вам, якщо ви не виконуєте того, що Господь доручив? Яка користь?
Закінчимо молитву, підемо тихо додому, і коли ти підеш, Нехай Господь дасть тобі почути цей голос знову: яка користь .. О,  Божа  дитино, чи не проник  цей голос до твого серця  і чи не вирішив ти сьогодні почати нове життя?
Якщо ти це зрозумів, покайся перед Господом у сповіді, а тоді стань  на коліна і скажи: Господи, я зрозумів, я зрозуміла, хочу тільки для Тебе жити, Тобі Одному служити розумом серцем і цілим життям…

 

Коментарі  

 
+1 #1 Oksana 05.10.2015 13:24
Слава Ісусу Христу. Сильно вразила мене Ваша наука, бо це ніби тільки для мене сказано. І біда моя не в тому, що багато хочу. А на сам перед в тому, що не завжди вважаю за потрібне подискутувати з оточуючими, коли чую невдоволення і нарікання на якісь нестатки. Не хочу робити виклик, бо мене не розуміють, не слухають, дивляться з осудом. А варто було б голосно заперечити і тим самим сказати, що Богові потрібно довіряти, і лише Йому одному. Мабуть тепер, коли маю такі хороші доводи із Св. Письма я буду ними користуватися, як вагомим аргументом. Дуже прошу Бога, щоб допоміг розумно скористатися тим, чого Ви навчаєте і щоб саме ті цитати Св.Письма, які перекажу з Ваших проповідей, не видавали мене за розумну перед людьми, з якими прийдеться говорити. Так мені, Господи, поможи. А вам, о. Михайле, щиро дякую за духовну поживу.
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


error 404