Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 4 гостей на сайті
10
лип.
2014
У твоєму домі... Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
iCAOR11H2«Що вони бачили в домі твоїм?»Іс.39.4.
Як з маленької хмари на землю ллється щедрий дощ, так і з цього маленького уривочку добрий Бог хоче вилити щедрі ласки на кожного, хто буде над цим роздумувати. Це запитання дуже особисте. Адже  Слово Боже, як меч двосічний відкриває правду про наше життя. Чи ти готовий, до відвертої зустрічі з Богом у Його Слові?
Господь запитує про твій дім. Не той дім, який ти показуєш гостям, не святкові прикраси, а все щоденне, що приховане від інших, не прикрашене.  Що можна бачити у твоїм домі?
І. Твої скарби. Що є твоїм найбільшим скарбом? Господь говорить «Де скарб твій. Там твоє серце буде». Чим наповнене твоє серце? Які скарби збираєш для вічності?  Твоє багатство, це те, про що ти сьогодні вранці найперше подумав, про що найбільше турбувався. Християнин, чим ти багатий, Що можна побачити в твоєму домі,навіть якщо ти будеш старанно ховатиі нікому не покажеш?
1) Твоє «его». Павло, апостол народів, говорив: «Вже не я живу, а живе в мені Христос»(Гал.2.20). Для кого (для чого) ти живеш, хто на престолі твого серця – власне «я» чи Христос?
Величину твого «я» можна бачити по відношенні до родини.
В християнській сімї дружина завжди у пошані. Вона «співспадкоємиця благодаті життя (1Петр.3.7); чоловік любить її жертовною любовю, забуваючи про себе, «як Христос полюбив Церкву» (Еф.5.25). Спілкується з нею ніжно і делікатно, з великою обережністю (1Петр.3.7) .
Наскільки сумно буває, коли «я» чоловіка наповнює собою весь дім, настільки ж противна Божому Слову протилежна ситуація, коли дружина керує чоловіком. Якби ми могли подивитися через стіни домів і квартир, то, поряд із сльозами принижених дружин, могли б побачити важку ситуацію тих чоловіків, чиї дружини зайняли не належне їм місце в сімї. Їхнє «я» витіснило особу чоловіка з життя родини.  Чи знаходимо час (а не гроші) для дітей, яких Бог нам довірив, коли останній раз гралися чи розмовляли з ними? Що можна бачити в твоєму домі?
ІІ. Суєту. В наших домах можна побачити, наскільки ми багаті суєтою. Навіть, якщо ми не показуємо, її все одно видно.  Господь сказав: «Працюй шість  день…», а ми додали ще ночей, і вкрали сьомий день. Базари по недільних і святкових днях – багатіємо суєтою.  Але насправді стаємо бідні – не має успіху, відсутнє задоволення, розчарування. сльози, марнота…
ІІІ. Чуже добро. Чуже – означає: не твоє! Хіба б не боліло твоє серце від сорому, якби в твоєму домі знайшлися чужі речі? Адже це відверте порушення Божої Заповіді.  В Євангелії тричі написано; «Віддавайте Боже – Богу!» (Мт.22.21; Мр.12.17;Лк.20.25). Не віддане Богу, те. що належить Йому – привласнене нами. «Віддайте Боже – Богу» - не привласнюймо чужого добра! Віддаємо Богу все найкраще, чи те, що зайве?
ІІІ. Аромати. (Вих.30.23; Прит.7.17).  «Ми бо для Бога Христова запашність серед тих, хто спасається, і тих, які гинуть»(2Кор.2:15). Як це гарно і приємно, коли люди помічають у нас, в наших домах ті християнські якості, які приносять духовну запашність і приводять до Бога душі. які Його шукають. Чи є в твоєму домі аромати доброти і прощення?  Відкиньмо геть усяку злобу, гнів,  сквернослівя – приємних аромат доброти нехай наповняє наші доми.  Чи ми багаті прощенням, чи вміємо прощати? Не словом, а вчинком, не тільки устами, а серцем?
Ми християни! Для нас зійшло Сонце вічної Правди. Нехай Його проміння, освітить наші доми. Щоб ми у правді побачивши своє життя, просили Всемогутнього Бога перемінити наші серця, наші доми, ціле наше життя. Щоб кожен із нас міг покірно і щиросказати з апостолом: «Вже не я живу, а живе в мені Христос!»

 

Коментарі  

 
0 #1 oksana 22.07.2014 12:55
Слава Ісусу Христу!
Коли читаю ваші повчання, отче Михайле, як утримати побожність у моєму домі, то здається все доволі просто. Однак в житті все значно складніше. Прошу у Господа прощення, що я Його дарунок ненароком поклала у скриньку для скарбів. Він дав мені дітей, щоб їх виховати, навчити і привести до Нього. А я по своїй немочі і сліпоті виплекала разом з добрими дітьми велике їхнє «его». Інколи це «его» таке велике, що мені майже не залишається поруч місця. Але моя провина в тому, що я не вмію з цим боротися. Тішу себе думкою, що потураю заради спокою, а насправді потопаю в суєті. Часто молюся, щоб Бог допоміг дітям змінитися, та насправді докорінно змінитися треба мені. Допоможи мені, Всемилостивий Отче, позбутися внутрішнього страху і невпевненості, надмірної прив"язаності і фальшивої послужливості і в потрібні моменти дай розуму сказати ті слова настанови, які не сказала десяток років тому.
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 6 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Spontan sex Åkrehamn