Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 43 гостей на сайті
03
січ.
2014
Як святкувати Різдво? Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
rzМабуть у більшості з нас вже є певні плани найближчих свят. Які асоціації виникають у нас, коли говоримо про Різдво?   Думки бувають різними, залежно від того, яке місце Новонароджений Спаситель світу займає в нашому житті. Різдвяна Літургія, вертеп, колядки; можливо  гості, шопінг, подарунки?  В планах проведення свят, запрошую  звернутися до Євангелії від Луки. В цьому уривку знаходимо чотири варіанти християнського переживання Різдва.
1.Пастухи, які перші пережили Різдво Христа ділилися новиною, розповідали іншим про те, що пережили самі. Вони бачили ангелів, чули їхній спів, бачили небесного Царя, що родився як дитина у Вифлеємі,  зустріли Бога в тілі. Не могли пастушки скрити своєї радості і тому кожній людині розповідали про побачене в полі, у стаєнці. Пізнавши радість з неба – несли її до людей!
А ми, чи є у нас торжество і нова радість, яка примушує говорити, славити, розповідати про Христа?  Коли небо відкриває людині Добру Новину, людина покликана нести цю звістку іншим людям!  Ми, християни, повинні святкувати Різдво, розповідаючи  ближнім те, що Бог відкрив нам.
Пастухи розповідали не тільки про те. що почули з неба від ангелів, але і те, що самі бачили на землі. Ми  не просто переказуємо вічні істини, але віра в Христа відкрила нашу гріховність, Бог простив наші гріхи, дав пізнали Його Любов і милосердя. Бог дав нам пізнати Слово життя, прийняти Його, і ви не можете, не смієте мовчати, але розповідати своїм друзям і сусідам про свої переживання.
«А побачивши, розповіли про все те, що про Цю Дитину було їм звіщено» Лк.2.17. Це один із способів справжнього святкування Різдва.
2. «І всі, хто почув, дивувались…» Як не дивуватися тому, що Бог зійшов на землю і став людиною? Чому, за що, Він так полюбив нас? Навіть як би ми були найкращими з людей і виконали усі заповіді,  ніколи б не заслужили того, щоб Бог став людиною! Але ми грішні, зрадили Бога багатьма гріхами, відійшли від Нього далеко. Бог глянув на грішників і замість того, що стерти з лиця землі – народився і став Відкупителем! Бог залишив престол і славу, щоб у ганьбі пострадати за нас. Справді: «Не в тому любов, що ми полюбили Бога, а що Він полюбив нас, і послав Свого Сина вблаганням за наші гріхи»1Ів.4.10. Переживаючи подив, ми не зможемо грішити проти такої любові. Якщо Ісус прийшов до нас на землю, то і ви зможете прийти до Нього, щоб покаятися у гріхах, поклонитися, прийняти у своє життя! Прийти до Бога, покаятися за свої гріхи, дати Христу місце у своєму серці – це найкращий спосіб пережити Різдво!
3. Ще одна можливість пережити Народження Христа – щира молитва, споглядання істини і зберігання її в своєму серці. «А Марія оці всі слова зберігала, розважаючи, у серці своїм» Лк2.19.
Марія роздумувала над подією.  Жила безпосередньо для Того, хто був радістю і потіхою її серця. Вона була повністю захоплена Ним. Ми теж, можемо просто бути біля Ісуса, поклонятися Йому в тиші молитви. Марія тримала Ісуса на руках, ми теж приймаємо Ісуса у святому причастю, маємо радість зустріти Його кожної Служби.  Наслідуйте Марію! Перебуваючи як Марія, поряд з Ісусом, ви можете Його любити, пізнавати, наслідувати Його життя. Можливо, ніхто не помітить вашого перебування з Ісусом, але це принесе вам благословення і радість Богу. Роздумуючи над словами Святого Письма, поринь у глибину молитви, затримайся з Господом, пий воду життя. Наслідуючи Марію – зберігай Слово в серці, розважай, застосовуй для свого життя.
4.Четверта можливість пережити святе Різдво: «пастухи повернулися, славлячи й хвалячи Бога за все, що чули та бачили, як їм було сказано»(Лук.2:20). Повернулися до своїх щоденних справ. Вони не могли постійно перебувати у вертепі, маючи обов’язки біля отар, але почали славити і хвалити Бога там, де перебували. Не потрібно далеко їхати, або залишати свої щоденні обов’язки, щоб славити Бога. Ми можемо освячуватись у тій праці, покликанні, в тій родині, до якої нас Бог покликав – Він не помиляється. Коли Бога прославляли і славили пастухи, ти теж повинен це чинити, не залежно від того, де перебуваєш і яку працю виконуєш. Прославляй Бога своєю працею, хвали Всевишнього там, де сьогодні перебуваєш.
Хвалімо Бога за можливість спільно молитися, святкувати, слухати Боже Слово! Славимо Бога за Його любов, за те, що ми у Його Церкві, за прощення гріхів!
Хочу звернутися до тих, хто вперше приходить до ясел Христа. Подумай про свій гріх, про Божий суд, а тоді подумай про можливість прощення! Сьогодні покайся і прийми народженого Спасителя світу у своє серце. А потім іди і розповідай іншим про Христа!
Християни, повертаючись до дому, сьогодні, завтра, у всі дні свого життя: славте і хваліть Бога за все те, що бачили і чули!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Знакомства великом новгороде с девушками для интима