Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 14 гостей на сайті
05
груд.
2012
Ви дайте їм їсти Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
iCAW4IDP8А день став схилятися. І Дванадцятеро підійшли та й сказали Йому: Відпусти вже людей, нехай вони йдуть у довколишні села й оселі спочити й здобути поживи, бо ми тут у місці безлюдному! А Він їм сказав: Дайте їсти їм ви. Вони ж відказали: Немає в нас більше, як п'ятеро хліба й дві рибі. Хіба підемо та купимо поживи для всього народу цього. Бо було чоловіків десь тисяч із п'ять. І сказав Він до учнів Своїх: Розсадіть їх рядами по п'ятидесяти. І зробили отак, і всіх їх розсадили. І Він узяв п'ять хлібів та дві рибі, споглянув на небо, поблагословив їх, і поламав, і дав учням, щоб клали народові. І всі їли й наситились! А з кусків позосталих зібрали дванадцять кошів...(Лук.9:12-17)
Ця розповідь переносить нас у час, коли наш Господь ходив по землі проповідуючи Добру новину, навчаючи людей словам вічного життя, зціляючи всіляку неміч. Інколи відходив у пустинне місце і народ ішов за Ним. Непомітно проходив час, люди часто надовго залишалися біля Спасителя, слухаючи Його слова.
І в цей раз, незважаючи, що настав вечір, народ не хотів розходитися. Бачачи народ, учні підійшли до Ісуса і сказали: «Відпусти вже людей, нехай вони йдуть у довколишні села й оселі спочити й здобути поживи». Але у відповідь вони почули від учителя: «Ви дайте їм їсти!»
Учні тоді не знали, що ці слова Христа стануть девізом для майбутніх місіонерів. Слова, Спасителя, що кличуть до дії, до праці, зверені до кожного свідомого християнина.
Інколи ми також зосереджені на собі, на власній малості: «Немає в нас більше, як п'ятеро хліба й дві рибі». Будьте сміливі, наша неміч і Божа сила можуть принести великі плоди! Не довіряючи Божому Слову і Його силі - не маємо успіху. Наша проповідь, свідчення має бути «…не в словах переконливих людської мудрости, але в доказі духа та сили» (1Кор.2:4). Нехай центром наших проповідей буде розпятий Ісус Христос (2Кор.1.23). Він є «хліб живий, що з неба зійшов: коли хто споживатиме хліб цей, той повік буде жити» (Iван.6:51). Тільки цим хлібом можна нагодувати голодні душі. Ісус Христос не лише насичує, але і зціляє від прокази гріха і спасає від вічного засуду: «І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали» (Дiї.4:12).
Наше покликання - приносити вічність у сірі дні сучасності, тобто звіщати і проповідувати цілому світу Христа розпятого і воскреслого, цим ми виконаємо доручення Господа – «ви дайте їм їсти»
Для того, щоб давати, потрібно мати, а оскільки ми самі нічого не маємо, то повинні черпати в Бога, маємо бути наповнені, багаті Богом, щоб інших збагачувати. Щоб «від надміру серця говорили уста» (М.12.34). Брати, щоб віддавати другим. Ми не можемо використовувати Божі дари тільки для себе. Християни покликані нести світу Боже милосердя, любов і прощення, проявляти доброту і розуміння. В цьому мають потребу усі ці люди, які нас оточують. Господь дарує нам усе, щоб ми були здатні виконати Його волю. Він відкрив на Голгофі джерело благодаті, яке струмує і сьогодні. Наше завдання- черпати і давати іншим, кожного дня. Тоді Господь звершить чудо і через нас наситить багатьох.
Будемо, покірні Божій волі, давати людям духовну поживу не сумніваючись, пам’ятаючи Боже запевнення: «…Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав» (Iс.55:11).
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Erotiske eventyr Fevik