Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 16 гостей на сайті
09
серп.
2012
Десять причин стати місіонером PDF Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Нотатки

??biblia1Велика, жива ріка Йордан, його береги повні зелені, він несе свої води до Мертвого моря. Вода у цьому озері стояча, мертва, там немає нічого живого. Чому така різниця? З Мертвого моря не витікає ні одна річка, вода випаровується, а сіль залишається знищуючи усе живе. Коли будемо бачити лише власні проблеми – станемо подібними до Мертвого моря. Хтось запитає: «Чому допомагати місії? Хіба дома- у селі чи місті немає потреб?» Тратимо величезні зусилля на різні душпастирські проекти(вони без сумніву- дуже потрібні), але забуваємо про основне завдання Церкви- євангелізацію світу. Адже це не справедливо, коли одні чують Слово Боже постійно, а інші ще не чули ні разу; одні моляться у величних храмах на своїй вулиці, а інші не мають навідь маленької каплички.Наведу десять причин, які можуть заохотити кожного стати місіонером!

 

1.Приклад Святої Трійці.Після гріхопадіння Бог шукає людину, вступає у розмову, пояснює наслідки гріха, а основне -  дає надію спасіння. Проявляє милосердя одягаючи в шкіряну одежу. Протягом всієї історії Бог шукає за своїм народом: « Я простягав мої руки день-у-день до бунтівливого народу, що ходив недобрими шляхами»(Ис.65:2) Всякий день-  Бог є місіонером, що шукає нас постійно. Місійна любов послала Сина, «Щоб кожен, хто вірує в Ньбого, не загинув, але мав життя вічне».

2. Приклад благовісників усіх часів. Від старозавітніх пророків,що серед мороку гріха горіли вогнем віри, були послушні Божим велінням: «…в серці у мене вогонь палючий, затаєний у костях моїх. Змагавсь я затамувати його, та не спромігся.»  Приклад перших Новозавітніх місіонерів - проповідників: апостола Петра,першомученика Степана, апостола Павла. Багато святих Христової Церкви жили відчуваючи спрагу спасіння людських душ. Дивлячись на ці приклади нам стає соромно за власну байдужість і занедбання.Їхній приклад кличе нас до праці на місіному полі.

3.Місійне доручення Христа.Ми покликані до пропопвіді словом: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку.”(Мт.28.19-20) і  вчинком, прикладом нашого життя: «Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі».(Матф.5:16)

4.Сила Святого Духа. Християнський місіонер працює не людською силою і мудрістю, але  Силою Духа діє на серця людей. «… ви - лист Христа, виготуваний нами; написаний не чорнилом, але Духом Бога живого, не на камінних таблицях, а на тілесних таблицях серця»(2Кор.3:3). Якщо інша людина читає цей лист - це означає, що її щось зачепило. Християнин має бути живими благовістям. В той час, коли адепти різноманітних культів і сект промиває мізки, християнська місія впливає на серце. «Ми пишемо не чорнилами, а Духом…» Те, що написане Духом Святим не вигоряє і не зникає.

5.В наш час Христова Церква має велику потребу у добрих, ревних місіонерах, що готові до праці сім день на тиждень, двадцять чотири години на добу. «Кого б мені послати? Хто нам піде?» Іс.6.8.  Бог не відмовиться ні від одного з нас. Жнива великі- працівників мало….Багато діячів, але мало працівників.

6. Жнива великі. Зверніть увагу, що Господь не каже-  багато гріха, бурянів, зла багато,  але -жнива великі ,праці багато.

7. Велика цінність людської душі.  «Яка ж користь людині, що ввесь світ здобуде, себе ж саму погубить або пошкодить?»(Лук.9:25)  Врятувати одну душу, важливіше, ніж побудувати найкращий храм. Віднайти одну душу для Христа набагато важливіше,ніж запалити в небі нову зірку, тому що зірки колись погаснуть, а душа буде сіяти вічно. Врятувати одну душу, важливіше, ніж побудувати найкращий храм. Віднайти одну душу для Христа набагато важливіше,ніж запалити в небі нову зірку, тому що зірки колись погаснуть, а душа буде сіяти вічно.

8.Відповідальність  за знехтування благовіствування. «Бо коли я проповідую Євангелію, нема мені від того слави, бо це мій обов'язок; і горе мені, коли б я не проповідував Євангелії». 1Кор.9.16

9.Радість за спасіння грішників. 6 й, повернувшися додому, скликає друзів та сусідів і до них каже: Радійте зо мною, бо я знайшов овечку, що була загубилась. Отак, кажу вам, що на небі буде більша радість над одним грішником, що кається, ніж над дев'ятдесят дев'ятьма праведниками, що їм не треба покаяння (Лк.15.6-7) Пастир несе з радістю віднайдену вівцю.

10.Нагорода для місіонерів. «Розумні сяятимуть небесним сяйвом, - і ті, що навернуть багатьох до справедливости, неначе зорі, повіки, назавжди» (Дан12.3)  Проповіді, слова наші  наші забудуть, величні будовлі  зруйнує час, пам'ять щезне, але люди нами навернені будуть перебувати вічно в небесних оселях

Стратегія диявола- відвернути нашу увагу від розбудови Божого Царства, свідчення Христа, євангелізації світу. Господь говорить: «Не збирайте скарби ваші на землі, де міль і іржа нищать, а збирайте скарби ваші на небі, де ні міль, ані іржа не нищать, і де злодії не підкопують і не крадуть.» Підтримуючи потреби місії ми збираємо скарби на небі. Можливо вже маємо небагато часу, спішімо, щоб не запізнитися. Уявімо собі, якби усі християни відчули потребу свідчити Христа для ближніх, а тисячі парафій відгукнулися на потреби місії! Ти можеш стати місіонером і багато зробити для поширення Церкви: молитися за місіонерів і навернення грішників, свідчити Христа словом і життям, допомагати справі місії і євангелізації. Кожен вік, стан і покликання – простір для свідчення Доброї Новини. У Бога є велика потреба. Яка, спитаємо ми, хіба може Бог мати потребу?  Єдина потреба Бога, це місія - навернення, порятунок душ, що потрапили у тенета диявола. Нехай ця потреба стане і нашою потребою. 

 

Коментарі  

 
+3 #1 Ольга Дідух 10.08.2012 14:08
Справжній християнин - це місіонер, який свідчить про Христа чи на роботі чи вдома, при цьому належним чином поводить себе, щоб слова не відрізнялися від дійсності.. Місіонер повинен бути милосердним, люблячим, жертовним, людиною молитви... Місіонер - це не обов'язково поїздка у різні країни, де немає християн, місіонер - це навіть той хто несе Благу вість в родині між знайомими, сусідами та співробітниками , це той хто не соромиться визнавати Христа між людьми, проявляючи при цьому розуміння, терпеливість та надію на Бога...
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 7 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


error 404