Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 70 гостей на сайті
05
черв.
2012
Сила Духа Святого Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
«А як прийде, Він світові виявить про гріх, і про правду, і про суд:  тож про гріх, що не вірують у Мене;  а про правду, що Я до Отця Свого йду, і Мене не побачите вже; а про суд, що засуджений князь цього світу.» (Iван.16:8-12) Перед апостолами стояло нелегке завдання. Вони повинні були, починаючи від Єрусалиму іти до усіх народів і звіщати Євангелію. У них не було практично ніякої освіти,  не займали високого суспільного положення.  Були євреями, яких інші народи зневажали. Вони повинні були звіщати Євангеліє, ідучи прти могутності Римської імперії, проти мудрості древньої Греції. Поширювати царство миру незважаючи на жорстокість варварів. Тоді, коли було потрібно виконувати таке важливе доручення, вони залишилися без фізичної присутності Спасителя. Поки Він був поряд, вони нічого не боялися.  Зараз учні були ніби діти без батька, як воїни, що залишилися без командира. Але апостоли чули від Господа, що після Його відходу прийде Дух Святий, щоб стати їхнім захисником і проповідником разом із ними. Святий Дух стане їхнім Утішителем, щоб вони нічого не боялися.
Проголошення Євангелія всьому світу було не під силу дванадцятьом апостолам, але  під силу Духу Святому.  Хто може обмежити Його могутність? Чи є щось неможливе для Господа? Ці слабкі люди були здатні виконувати  доручення, дане їм Богом, тому, що Дух Святий був їхнім помічником. Ніхто не міг помішати їм, бо як ранок проганяє темряву, так проповідь вісників милосердя про святість Бога і Його Любов проганяє лицемірство і гордість людей. Люди також відчули, що відбувся суд, що життя і смерть Ісуса з Назарету стали новим поворотом в історії світу. Всі історики повинні визнати, що історія людства назавжди змінилася після христа Христового. І немає іншої події, щоб вплинула на історію з такою силою. Насіння жінки зустрілося із древнім змієм і поєдинок закінчився повною перемогою, після якої у диявола немає шансів.  Замовчали поганські оракули, попадали ідоли перед проповідю Божого Слова. Мабуть кожна логічно думаюча людина могла сумніватися в успіху проповіді. Хіба можна зламати систему юдаїзму, що робити в інших країнах? Тільки нерозумні можуть надіятися щось змінити. Але з апостолами - Бог. Кожний із них наділений вогненним язиком, і тому ситуація змінюється.
Святий дух наповнював проповідь істиною, відкривав людям гріх, говорив про суд і праведність. Дух звинувачував їх так, що вони покаялися в гріхах, прийняли праведність і підкорилися суду Божої волі. Без дії Святого Духа людина не може побачити власний гріх і покаятися. Глибина гріха невідома людині, поки Святий Дух не відкриє таємні нечистоти серця. Коли гріх відкривається в усій мерзоті, тоді людина просить Бога забрати, очистити від нього. Тільки ті, чиї рани болять, звертаються до небесного лікаря. Потім Святий Дух відкриває праведність. Не людську, фальшиву і мниму, але праведність Христа, яка дарується усім, хто її приймає. Христос осудив царство зла, сатана впав. Господь царює і Його вороги будуть лизати порох.
Ви готові прийняти навчання Святого Духа зараз, чи будите очікувати останнього дня? Прийняти милосердя і любов, чи засуд гніву? Дух і далі свідчить через проповідь Євангелія. Якщо ви признаєте гріх, то чому не покаєтеся і не звільнитеся від нього? Якщо є праведність, то чому не шукаєте її? Якщо є суд, то чому не боїтеся його? Якби люди були хворі, а ми пропонували лікарство, вони б бігли до нас, якби люди були бідні, а ми принесли золото, вони б розтоптали нас, шукаючи багатства. Але коли ми пропонуємо Христа, як зцілення від гріха, Христа, як єдину праведність і звільнення у день суду,  вони відвертаються від нас!    
 

Коментарі  

 
0 #3 mikhajlo 13.01.2013 21:45
Цитую юля:
Ксенія ви молодець згідна на 100 %. от тільки шкода в моєму випадку що страшний гріх зробила.після чого пізнала Бога творця всього !

Потрібно покаятися і йти далі. Ми більше засмучуємо Бога своїм зволіканням покаячтися ніж гріхом.
Цитувати
 
 
+1 #2 юля 12.01.2013 20:57
Ксенія ви молодець згідна на 100 %. от тільки шкода в моєму випадку що страшний гріх зробила.після чого пізнала Бога творця всього !
Цитувати
 
 
+4 #1 ksenia 10.06.2012 20:16
Сьогодні важко вижити без Бога.Кожної миті на нас чатує щось,що хоче занапастити нашу душу й тіло.Тільки Святий Дух може провадити правильними стежками.Важливо лиш навчитися прислухатися до Нього.Дух вкаже на гріх,Дух покаже правду,Дух виведе на світло,врятує від мерзоти цього світу.
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 5 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


Знакомства в новокузнецке без регистраци для интима