Головна
Про сайт
Статті блогу
Література
Завантаження
Галерея
Контакти
   

Допоміжні матеріали

Відео Відео
Опитування

Який рівень проповіді у вашій Церкві?

Проповідь актуальна, цікава, добре підготована - 66.7%
Бажано кращої - 25.9%
Не підготована, або відсутня - 7.4%

Total votes: 27
The voting for this poll has ended on: 10 лют. 2016 - 11:32
Останні коментарі
  • Дякую, читаючі ці проповіді багато беру для себе.. :-) Весь коментар...
    21.10.16 14:59
  • Низький уклін і Вам, Вчителю. За мудрість, скромність, за мужність. Ви, отче, є ... Весь коментар...
    05.10.16 13:16
  • Слава Ісусу Христу! Вкотре перечитую Слово Боже, процитоване в проповіді о. Миха... Весь коментар...
    28.09.16 12:56
  • Слава Ісусу Христу! Кожного разу, коли роздумую над Вашою наукою на Євангельські... Весь коментар...
    30.06.16 09:25
  • Христос рождається! З великим сумом роздумую над словами проповіді про грані соб... Весь коментар...
    25.01.16 16:39
Євангелізаційні спільноти
Місійні терени

Соціальні мережі

facebook facebook
Twitter

Новини RSS

feed-image Feed Entries

Зараз на сайті

На даний момент 41 гостей на сайті
Нотатки


16
квіт.
2017
Христос воскрес!!! Друк e-mail
Нотатки

Pasxa_13_banner_15_4_sКожна людина народжується, живе і відходить з цього світу. Що чекає за порогом могили? Шукаючи відповіді на ці запитання, люди завжди вірили, що покидаючи тіло, душа продовжує жити. Чи може сучасна людина відкрити знайти буття? Так. Правду про життя після смерті відкриває Той, хто створив життя, світ і саму людину. Бог, спочатку через пророків, а потім через свого Єдинородного Сина, відкриває таємницю вічного життя. Біблія говорить: «Багато разів і багатьма способами в давнину промовляв був Бог до отців через пророків, а в останні ці дні промовляв Він до нас через Сина, що Його настановив за Наслідника всього, що Ним і віки Він створив» Єв.1.1-2

 
25
жовт.
2016
Про понти Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Нотатки

Маленький магазин, в нашому селі таких аж чотири. Зустрів приятеля, який виходив з великими понтами і двома пачками цигарок. Біля прилавка знайома теж розраховувалась за пачку цигарок і пляшку пива. Втомлені руки, потемніле обличчя. Я здивовано спостерігав. Пачка цигарок- двадцять гривень, це три хліби, іграшка, або зошит для дитини. За тиждень, разом із пивом – 350гривень. Це вже вудка для сина, книжки, навчання в музичній школі. А за місяць з димом і пивом витрачається мінімальна зарплата. За рік в середньому на дві пачки цигарок в день, або цигарки і пиво витрачається в деяких родинах 10-17 тисяч гривень. Це сума оплати навчання в університеті!!!

 
03
жовт.
2015
Яка користь? Неділя по воздвиженні. Друк
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
«Яка користь людині, якщо  здобуде весь світ, але душу свою занапастить?»Мр.8.36.  У роздумах проповіді звернімось до перших сторінок Біблії.  Книга Буття  глава сьома. Світ до потопу. Люди розмножилися, і забули про Бога. В них була думка: придбати, нажити, розбагатіти. Перші люди розводили худобу, будували будинки і навіть міста,  кожен з них хотів мати більше багатства.
А в цей час  Ной, за словом Бога, будував ковчег.  Сміялися над ним люди і продовжували багатіти, продовжували садити, будувати, продавати.
Минав час,  залишилося небагато - сім днів. Двері ковчегу були відкриті. Прилетіли птиці, прибігли звірі. Ніхто їх не гнав туди, німі тварини прийшли за велінням Бога. А жителі залишались глухими.  Ной зайшов у ковчег, Господь замкнув двері.  Відкрилося небо, полився дощ, страшний, довгий, якого ніколи не було. Ковчег піднявся над водами потопу,  нечестивий світ був похований у водній могилі. Стада великі,  міста забудовані, і гроші, які вони накопичили - всі багатства потопились. Усі загинули, а Божий голос звучить:  Яка користь? ..
 
08
квіт.
2015
Поглянь на Хрест - отримай зцілення! Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
untitled1«І, як Мойсей підніс змія в пустині, так мусить піднесений бути й Син Людський, щоб кожен, хто вірує в Нього, мав вічне життя» Ів.3.14-15.
 Біблійний уривок пригадує вихід Євреїв з Єгипту. Близько двох мільйонів людей вийшли з Єгипту. Вони були не досконалі і часто далекі від Бога.  Але Бог любив їх. Господь вивів їх з Єгипту, щоб через досвід пустині виховувати і освячувати.  Позаду залишався Єгипет, перехід через Червоне море, попереду - обіцяна земля. Бог для них приготував землю, але вони не готові, Бог хоче їх привести, але  вони пригадують життя в Єгипті і нарікають:
«І промовляв той народ проти Бога та проти Мойсея: Нащо ви вивели нас із Єгипту, щоб ми повмирали в пустині? Бож нема тут хліба й нема води, а душі нашій обридла ця непридатна їжа2(Чис.21:5).  Це нагадує нас. Ми ідемо через пустиню гріховного світу. Минуле гріховне життя часто манить назад…  Господь вів свій народ, хоча вони були далекі від досконалості. Він веде свою Церкву через бурі житейського моря до пристані вічності, де все буде нове. Бог виховує свій народ.
Це велика радість - бути  справжнім християнином. Бути християнином не просто. Ціна слідування за Господом - не оглядатись назад, не жаліти за Єгиптом. В дорозі вони почали нарікати на Бога. Небезпека завжди чатує на нас. «Диявол ходить як лев рикаючий…» Але  Бог, який  вів свій народ, веде і нас. Бути християнином не легко, але радісно. Бути християнином - це не тільки відвідувати церкву, раз у місяць сповідатися. Християнство - це стиль життя, щоденна євангелізація. Ми армія, яка веде війну  проти «духів злоби».
 
13
жовт.
2014
Християни - світло для світу! Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
sv«Ви світло для світу» Мт.5.14. Так євреї називали видатних рабинів. Мабуть дивувалися фарисеї, коли Ісус так звертався до своїх учнів – простих селян і рибаків. По суті, Христос говорив: не рабини, не  книжники, не синедріон, але покірні учні, ви – світло для світу. Христос називає учнів світлом на самому початку їхнього служіння. Не тому, що вони ним вже були, а тому, що ним мали стати. Він говорить:«Ви  - світло для світу»,  віра  приносить світло. Правдива віра в Христа веде людину від  темряви до світла богопізнання.
Проникаючи в кожну кімнату душі, воно освітлює все навкруги і починає через вікна світити людям. Бути місіонером надії, зіркою в дорозі – в цьому і є покликання християн. З плином років, зростаючи у пізнанні Христа, світло буде ставати яскравішим. Якщо християнин прагне святості – він не може не світити.
 
07
серп.
2014
Неділя девята. Ісус - джерело миру. Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
А учні, побачивши, що Він іде по морю, жахнулися, кажучи, що це привид, і зі страху закричали(Матв.14:26). Хто міг більше заспокоїти учнів, ніж Ісус, ідучи до них крізь бурю? Він ішов, щоб стати для них джерелом миру і радості, але вони його не впізнали. Злякалися і не повірили у можливість реальної допомоги. Подумали, що це привид.  Все більше людей сприймають Христа як привида. Не вірите?  - дозвольте вас переконати. Учні не могли повірити, що в темряву ночі, поверху безодні, наперекір шторму – приходить Ісус! Його місія - спасіння людини. Спішить для порятунку! Мільйони людей теоретично вірять у Бога, природній розум, вищу силу, але відмовляються повірити, що Бог прийшов на землю у людськім тілі. До людей, які гинули від бурі гріхів, ідучи поверх хвиль гріха, керуючись любов’ю до людини. Людство  боїться повірити, що Бог є Любов, Спаситель від гріха. Присутній у вирі житті і випробувань людини. Коли бачиш безодню свого гріха і вітер спокус тягне на дно – Господь близько,
 
10
лип.
2014
У твоєму домі... Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
iCAOR11H2«Що вони бачили в домі твоїм?»Іс.39.4.
Як з маленької хмари на землю ллється щедрий дощ, так і з цього маленького уривочку добрий Бог хоче вилити щедрі ласки на кожного, хто буде над цим роздумувати. Це запитання дуже особисте. Адже  Слово Боже, як меч двосічний відкриває правду про наше життя. Чи ти готовий, до відвертої зустрічі з Богом у Його Слові?
Господь запитує про твій дім. Не той дім, який ти показуєш гостям, не святкові прикраси, а все щоденне, що приховане від інших, не прикрашене.  Що можна бачити у твоїм домі?
І. Твої скарби. Що є твоїм найбільшим скарбом? Господь говорить «Де скарб твій. Там твоє серце буде». Чим наповнене твоє серце? Які скарби збираєш для вічності?  Твоє багатство, це те, про що ти сьогодні вранці найперше подумав, про що найбільше турбувався. Християнин, чим ти багатий, Що можна побачити в твоєму домі,навіть якщо ти будеш старанно ховатиі нікому не покажеш?
 
05
лют.
2014
Блаженні убогі духом Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
nagirnДрабинка, щоб бути здатною до використання, повинна мати першу сходинку. Наш Спаситель починає все з самого початку, даючи можливість Євангельській дитині пізнати Бога.
Це євангельське благословення дається нам на тому місці, де зупинився Закон, коли виконав для нас все, що було в його можливостях. Найбільше, що може зробити закон для грішного людства, - відкрити нашу духовну убогість і виявити наш гріх. Найбільше, що може закон – відірвати людину від уявної праведності, показати, в якому величезному боргу ми перед Богом, і заохотити схилитися перед Творцем. Подібно до Мойсея, закон виводить нас з Єгипту,переводить через пустиню і підводить до краю річки. Більше нічого він зробити не може – потрібен Ісус Навин, щоб перейти через потік і увійти в обіцяну землю.
Хоча перше блаженство і стоїть на початку, щоб усі мали можливість ним скористатися, воно багате великими благословеннями. Убогі духом так само благословляються, як і чисті серцем, як миротворці… Убогі духом, як би підняті з пороху і поставлені князями в Царстві. Блаженна та духовна убогість, про яку говорить Христос! Вона надає значення тому. що світ зовсім не цінить. Це блаженство стоїть першим, бо є першою сходинкою, лежить в основі наступних. Перше блаженство – як грунт з якого все інше проростає.
 
03
січ.
2014
Як святкувати Різдво? Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
rzМабуть у більшості з нас вже є певні плани найближчих свят. Які асоціації виникають у нас, коли говоримо про Різдво?   Думки бувають різними, залежно від того, яке місце Новонароджений Спаситель світу займає в нашому житті. Різдвяна Літургія, вертеп, колядки; можливо  гості, шопінг, подарунки?  В планах проведення свят, запрошую  звернутися до Євангелії від Луки. В цьому уривку знаходимо чотири варіанти християнського переживання Різдва.
1.Пастухи, які перші пережили Різдво Христа ділилися новиною, розповідали іншим про те, що пережили самі. Вони бачили ангелів, чули їхній спів, бачили небесного Царя, що родився як дитина у Вифлеємі,  зустріли Бога в тілі. Не могли пастушки скрити своєї радості і тому кожній людині розповідали про побачене в полі, у стаєнці. Пізнавши радість з неба – несли її до людей!
 
14
лист.
2013
Християнство - радість любові Друк e-mail
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
Нотатки
IsXsНедільний чи святковий день. Велика кількість людей спішать до храму, церкви наповнені. Після спільної молитви повертаємось до щоденних занять, звичного способу життя.  Питання в тому, чи ми справді ідемо за Христом? Християнство, яке ми собі уявляємо є нашим, власним, показним і побудоване на великих компромісах. Часто для сучасної людини бути християнином, це час від час відвідати церкву, підійти до сповіді один, або кілька раз у рік, можливо, зробити певну пожертву.
Але що говорив людям Ісус Христос? «Коли хто приходить до Мене, і не зненавидить свого батька та матері, і дружини й дітей, і братів і сестер, а до того й своєї душі, той не може бути учнем Моїм! І хто свого хреста не несе, і не йде вслід за Мною, той не може бути учнем Моїм!.... Так ото й кожен із вас, який не зречеться усього, що має, не може бути учнем Моїм. Сіль добра річ. Коли ж сіль несолоною стане, чим приправити її? Ні на землю, ні на гній не потрібна вона, її геть викидають. Хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає»  Лк.14.26 - 27;33-35.
Уявіть себе на місці слухачів Ісуса, як би ми відповіли  на такий заклик?  Ісус говорив ці слова не тільки до своїх учнів, але також до тих, хто вперше слухав Його.
«Візьми свій хрест, залиши усе» -  це руйнує всі наші уявлення, але власне такою є умова, щоб іти за Христом. Ці слова звернені до кожного християнина, без їх виконання не ніхто «не може бути учнем» Христа.  Усі ми можемо запитати: які є ознаки християнина?
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 4
 
 

 

 

Останнє повідомлення: 3 роки, 2 місяці тому
  • madmin : Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа. Фл.3.8

    Лише зареєстровані
    користувачі можуть
    залишати повідомлення


http://spbgup-kirov.ru/rencontre-femme-salope-mignavillers.html